Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayvan gibi telefon olmuş, eğer 2 gb ramle gelirse performans rekorları kırar.
  • yahu adamlar Türkiyedeki ekomomik duruma göre ürün çıkartmıyor. Adamlar kendi halkına bakıyor Amerikadaki yaşayan bir insan için bu fiyatlar bedava ama Türkiyede durumlar böyle değil. Türkiyeye getiren adam belli bir zamandan sonra tutturabildiğine satıyor.

Bu telefon Türkiye şartlarına göre ucuz değil.
  • bence kasa olarak iyi bir tercih yapmışlar iphone da en beğendiğim kasadır 5s onun izini sürdürmeleri iyi olmus keske fiyat olarak da uygun yapsalarmıs

• 16 gb - 64 gb fiyat farki 400 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggiowski

quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade`

Ne saçmalıyosun rahatsız hiç mi bilgin yok?

720p demek yatay doğrultuda 720 tane piksel var demek. Eğer inç yani ekran boyutu artarsa 720p olması bişeyi ifade etmez. Örnek vermek gerekirse;

Elinde 720 tane misket var evde de 2 tane oda var biri büyük diğeri küçük. Küçük olan odanın başından sonuna kadar eşit aralıklarla misketleri dizmen gerek, büyük olan odada da aynı şekil dizeceksin başından sonuna kadar. Hangi odada misketlerin arasındaki boşluk daha az olur daha bütün durur? Tabi ki küçük odadakinde.

Tamam bende sevmiyorum Apple'ı da bu yazdığının çözünürlükle alakası yok. Ya da Apple'ın kandırdığı bişey yok.

la yürü git bi animeyi 480p de bide 720p de izle anime öyle çok bozuluyo ki insanın izleyesi gelmiyor.burda film kalitesizleşiyor ekran kaliteli gösterse ne olur.1080p lik bir film daha küçük ekranda ve daha düşük pixelde mesela 6600 da 240p olarak izlesen iyi olur mu ama ppi değeri aynı filmin anası bellenmiş sen hala ppi derdindesin.480p video izlenmez.

sen de çizgi film izlemezsin olur biter.

anime çizgi film mi la amerikan dizilerinden daha karışık konular işleniyor.

• Çizgi film

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı biraz pahalı olmasa düşünürdüm aslında ama 3D Touch'da yokmuş sanırım niye kırpmışlar ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

Vergilerin ağır olduğu bir gerçektir ancak...
    Sapkın bir şekilde, üretemediğin bir sektörde harcama yapıyorsun ve tamamen dışa bağımlısın. Yani ülkende kazanıp dışarıya bu parayı ödüyorsun. Neden? Sırf markasına bağımlı olduğun için, sırf şeklini şemalini beğendiğin için cebinde, bankanda durması gereken para başka ülkelerin sana dikte ettiği fakat senin fark etmediğin kapitalist tuzaklarla onların ceplerine giriyor. Sende niye vergiler bu kadar yüksek diye yakınıp, küfredip duruyorsun. Evet bu vergi yükü olmasa asgari ücretle bile zor geçinirken bir de gidip sırf hava olsun diye 3 bin tl'ye Ayfon, Samsung alacaksın. Senin aklın seni frenlemeye yetmiyor. Devlet senin yerine bunu yapıyor. Merak etme senin iyiliğin için yapıyor.

Dünyada cep telefonunda bir elin parmakları kadar ülke o da kısmen üretici durumunda. Brezilya ve Türkiye hariç böyle ağır vergiler yok. Brezilya'nınkiler de sadece ithal ürünlere geçerli. Ancak Brezilya'nın aksine bizde yerli üretimi teşvik edecek bir mekanizma olarak yok bu ağır vergiler, sadece vatandaşını soymaya yönelik olarak var

14 yıllık bir iktidarın en başından beri yerli üretimi teşvik edecek ciddi bir plan ve programı olmadığını, cari açığı mesele etmediğini biliyoruz. Tarım ürünlerini bile ithal eder hale geldik.

Akbank ve İş Bankası dışında yerli sermaye özel banka kalmadı. Akbank da Araplara satılacak deniyor. Bankanda durması gereken para demişsin ya, memlekette yerli banka da bırakmadı devlet

Vergiler yeni artmadı. Vergiler uzun müddettir bu seviyede. Müsrifliği engellediği de yok. Asgari ücret alan birileri 3000-4000TL'yi telefona bağlayabiliyorsa vergili de vergisiz de bağlayacaktır.

3100TL'den başlayan fiyatıyla Ayfondan 6s'ten alınan vergi oranı %47.5.

Şu anda Mediamarkt'ta 530TL fiyatla satılan Vestel Venüs 5.0 Titan'dan alınan vergi oranı kaç dersin?

%86

Evde çoluğunu çocuğunu geçindirmek için asgari ücretle çalışan, tutumlu bir vatandaşın en alt seviye bir akıllı telefon almak istediğinde vereceği vergi oranı, parasının hesabını bilmeyecek kadar zengin birisinin Ayfon alırken vereceği verginin neredeyse iki katı

Kısacası, atma Recep.

• Güçlendirilmiş iPhone 5s olarak piyasaya sürüldü bu cihaz. Daha çok onunla mukayese ediliyordu (tasarım itibariyle)
    Ancak fiyat Türkiye için gerçekten çok yüksek.
    6s ile aralarında pek fazla bir fark yok.

Alır mıyım? alma niyetim olsa sırf 2 gb ram var diye bu cihaza 2-2.5 vermek yerine, 1.3-1.4'e 5s alırım.

Bana daha mantıklı geliyor açıkçası.
  • Gayet makul bir fiyatla satışa sunulan yeni fiyat/performans canavarı. Daha düne kadar apple kendi sitesinde 5s için 2000 liraydı. Ne yapsaydı adamla, 6s gücünde bir telefonu 1500 e mi koysalardı siteye? Ha bu rakamları uygun bulmayan olur haklıdır kendine göre ama abisi 5s'e göre olması gereken en uygun fiyattan satışa sunulmuştur.

• 40 yıl düşünsem Apple'ın f/p cihazı çıkaracağına ihtimal vermezdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 131murat

quote:

Orijinalden alıntı: hellzone22

Kötü özellikleriyle başlarsak;

1.2 mp ön kamera ve 1 gb ram çok kötü olmuş.

Özellikle açtığı uygulamaları her seferinde kapatmak istemeyen kişiler için 1 gb ram çok az. Bir süre Iphone6 kullandım daha sonra 6s plus a geçtim ram konusunda arada uçurum var gerçekten. Iphone 6 da Safaride 4-5 sekme açınca her seferinde sayfayı tekrar yeniliyordu. Mobil internet kullanıcılarının gereksiz kotasını götürüyor bu durum. Bir de yeni gelecek IOS sürümlerinde 1 gb ram insanların kafasını ağrıtıcak. Şu an 4s kullananların yaşadığı durum gibi.

3d touch ı koymamışlar. Bazı kişiler 3d touch ı çok gereksiz birşey olarak görüyor fakat bir süre kullanıp alıştıkdan sonra vazgeçilmez bir özellik oluyor. SE çok ince olmamasına rağmen neden koymamışlar anlamadım. Sadece live photo için uzun süre basma gibi birşey eklemişler.

Ön kamerada sanırım Iphone 6 ile aynı sensörü kullanmışlar. Iphone 6 nın ön kamerası gerçekten çok kötüydü.

İyi özelliklerine gelirsek;

Iphone 6s ile aynı işlemci kullanılmış. Bu çözünürlükte bu telefonu uçurur bu işlemci :)

Arka kemarası 12mp fakat sensor 6s den daha kötü deniyor. Yakında fotolar düşünce anlarız.

Bu telefon bütün özellikleriyle Iphone 6 yı saf dışı bıraktı diyebiliriz. Büyük ekranlı telefondan başkasını kullanmam demiyorsanız Iphone 6 yerine kesinlikle SE alınmalı. Özellikle fiyatı gerçekten çok iyi.

Hocam applenin ön arka kamerası böyle düşük olduğu halde nasıl iyi çekiyor acaba bende 4 var valla sabah foto çekince beni yarı yolda bırakmıyor neden sizce? Birde bu telefonun 6s göre eksileri kamera,touch id mi sadece?

çünkü fotoğraf kalitesini sadece mp belirlemez mp fotoğrafın genişliğidir buna bağlıda detay artar ancak sensör büyüklüğü, kalitesiyle paralel olursa.

• gsmarena ram 1gb demişti bugün 2gb olarak değiştirmiş.

Fiyat 2000tl yerine 1700tl felan olsa muazzam işler çıkarabilirdi.
  • havale fiyatı 1900tl zaten diğer teknoloji sitelerinde mağazalarda 1800 olabilir... puan çek 1600 civarı alınabilir ..
  • Komik olmuş bakalım kaç milyon satacak

• quote:

Orijinalden alıntı: rorschach_

quote:

Orijinalden alıntı: hellzone22

Kötü özellikleriyle başlarsak;

1.2 mp ön kamera ve 1 gb ram çok kötü olmuş.

Özellikle açtığı uygulamaları her seferinde kapatmak istemeyen kişiler için 1 gb ram çok az. Bir süre Iphone6 kullandım daha sonra 6s plus a geçtim ram konusunda arada uçurum var gerçekten. Iphone 6 da Safaride 4-5 sekme açınca her seferinde sayfayı tekrar yeniliyordu. Mobil internet kullanıcılarının gereksiz kotasını götürüyor bu durum. Bir de yeni gelecek IOS sürümlerinde 1 gb ram insanların kafasını ağrıtıcak. Şu an 4s kullananların yaşadığı durum gibi.

3d touch ı koymamışlar. Bazı kişiler 3d touch ı çok gereksiz birşey olarak görüyor fakat bir süre kullanıp alıştıkdan sonra vazgeçilmez bir özellik oluyor. SE çok ince olmamasına rağmen neden koymamışlar anlamadım. Sadece live photo için uzun süre basma gibi birşey eklemişler.

Ön kamerada sanırım Iphone 6 ile aynı sensörü kullanmışlar. Iphone 6 nın ön kamerası gerçekten çok kötüydü.

İyi özelliklerine gelirsek;

Iphone 6s ile aynı işlemci kullanılmış. Bu çözünürlükte bu telefonu uçurur bu işlemci :)

Arka kemarası 12mp fakat sensor 6s den daha kötü deniyor. Yakında fotolar düşünce anlarız.

Bu telefon bütün özellikleriyle Iphone 6 yı saf dışı bıraktı diyebiliriz. Büyük ekranlı telefondan başkasını kullanmam demiyorsanız Iphone 6 yerine kesinlikle SE alınmalı. Özellikle fiyatı gerçekten çok iyi.

Adamların tek yaptığı şey içindeki boardda islemci ve ram i değişmek + yeni pil takmak olmuş. Başka hiçbirşey yok. Eminim kilit tuşu, home tuşu bu telefonda da bozulacaktır.

5s çok uzun bir süre kullandım. Ne home butonu ne de kiliti bozuldu. Bendeki tek sorun 4-5 defa yere düşürmem yüzünden 10 aramadan birini cevapsıza atmaya başlamıştı. Garantinin dolmasına 3 gün kala servise verdim 4 gün sonra yenisiyle değiltirdiler. Tek sorunum o oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: muco678

40 yıl düşünsem Apple'ın f/p cihazı çıkaracağına ihtimal vermezdim.

Zaten çıkarmadı ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkant1 -- 22 Mart 2016; 12:55:02 >
  • 64gb versiyonu 1950 tl amerikadan temin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknokaptan -- 22 Mart 2016; 13:12:35 >
  • Androidçiler bi çekilsin bakiyim formdan kirletmeyin buraları

• Guaire kullanıcısına yanıt
    Burada bir bakış açısından bahsediyoruz. İnsanların bilgisi az olunca ukalalığı artıyor. İşin ilginç tarafı bana atma diyor da hangi hususta atmışım? Devlet vergiyi üretimi olmayan ancak cari açığa fazlasıyla sebep olan ithal elektronik ürünlere koyuyor. Bu hususta mı atmışım. Her bir kaç ayda model çıkararak insanların alım güçleri ile ters orantılı olarak egolarına hitap eden ve tamamıyla senin parana göz koyan, 50 dolara mal ettiği telefona 400 dolar isteyen firmalar konusunda mı atmışım. Kusura bakma ama sen ya yazdığımı okumamışsın yada okumuş ancak işine gelmediği için kafandan geçenleri yazmışsın.

Bak iyi oku yazdıklarımı senin gibi işkembeden atmıyoruz. Biz burada bir bakış açısından bahsediyoruz. Kimseyi savunuyor ya da eleştiriyor değiliz. Senin gibi başka bir yerinden okuyanlara açıklayıcı olarak tekrar yazıyorum. Eğer aşağıda yazdıklarıma katılmıyorum diyorsan sen hiç buralara gelme çünkü senin gibi sabit fikirlilerin kafa yapısını da değiştirme uğraşında değilim.

Bak ne demişim
    Sapkın bir şekilde, üretemediğin bir sektörde harcama yapıyorsun ve tamamen dışa bağımlısın. Yani ülkende kazanıp dışarıya bu parayı ödüyorsun
    Buna aksini söyleyebilir misin?

Ya da bunun?
    Sırf markasına bağımlı olduğun için, sırf şeklini şemalini beğendiğin için cebinde, bankanda durması gereken para başka ülkelerin sana dikte ettiği fakat senin fark etmediğin kapitalist tuzaklarla onların ceplerine giriyor.

Ya da bunun?
    Sende niye vergiler bu kadar yüksek diye yakınıp, küfredip duruyorsun. Evet bu vergi yükü olmasa asgari ücretle bile zor geçinirken bir de gidip sırf hava olsun diye 3 bin tl'ye Ayfon, Samsung alacaksın. Senin aklın seni frenlemeye yetmiyor.

Bu yukarıda yazdıklarımın hiç birinin aksini söyleyemezsin. Peki hangi hususta atmışız?
    Buradaki bakış açısını kaçırdıysan. Yüzmilyarlarca dolar nakit rezervi olan Apple'ın 50 dolara üretip 400 dolara sattığı ayfon sebebiyle eleştirmez ancak senin/benim/hepimizin cebinde kalacak olan parayı vergi ile korumaya çalışan devleti eleştirirsin.

Çünkü senin ve senin gibiler için Apple'ın kazandığı para devletin kazandığı paradan daha önemlidir.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.