Şimdi Ara

Kendinizi Türk hekimlerine emanet eder miydiniz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApsinteX


    quote:

    Orijinalden alıntı: RagnarLoRdbrok

    6 saat çalışıyorlar?? 6 saat çalışanı söyle, biz de orada çalışalım.

    Evet muayene etmeye de çok tenezzül etmiyolar çünkü vakitleri yok. Aç bak bakiyim sağlık bakanlığı kaç dakikada bir randevu veriyo? Ben sana söyliyim, 10 dk. Yani içeri giren bi hastayı muayene etmek için max 10 dakikaları var. Ki randevusuz gelen hastalar da oluyo, bu süre 7-8 dk yı buluyor. Her doktor bu süreye sığdırmaya çalışıyor işini. Bu yüzden muayene basamaklarını tam uygulayamiyolar. Adam sanki keyfinden aceleye getiriyo işi. Sağlık bakanlığı az süre veriyo ama suçlusu sağlık çalışanı oluyo. Gidip bakanlığa yapsana itirazını.

    Tabi birde kelle basi para almasa daha iyi olacak. Ayrica istese 10 yada 7-8 dakika da muayene eder. Ama hasta odada o kadar kalmiyor. Hadi taviri bir kenara birakalim gelis,gidis ve mola saatleri hic zamaninda degil.

    Kelle basi prim diye bir sey yok cikarin onu aklinizdan. Hastanede yatan hasta sayisindan devlet odenek cikarir donere girer ve bu donerden doktorlara dagilir. Doktor o gun 150 de baksa 50 de baksa maasi artmaz.



    Anca ozelde calisican da kendi hastalarin olucak onlari hastaneye getirdigin icin kara ortak olucan da bilmemne.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klakson Çalan Adam

    odaya girip çıkmam 2dk sürüyor ne 10dksı

    Çok haklı. Demek istediğim de buydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar empati yoksunu insanlarsınız...
    Dünyada bir günde ortalama hasta bakma sayılarını kıyaslayınca en yüksek ülkelerden birisi Türkiye.
    Günde 150 civarı insan ile uğraşan bir meslekten bahsediyoruz. Bir de Türk halkıyla uğraşan bir meslek. Gerçekten sadece 1 gün hekimin yanında geçirseniz delirirsiniz. Türlü türlü insan var memlekette.

    Ayrıca tahlilin önemini söylememe gerek yok anlatsam da bir bahane bulursunuz. Adam senin içinde neler olup bittiğini nereden bilecek? Mistik bir güç sanmayı bırakın şu doktorları. Her odaya giren adamı büyücü, şaman gibi bir dokunuşta iyileştirmesini bekliyor.

    Bir de 6 saat çalışıyorlar demiş te Allahım

    Tek istediğim gidin 1 günü bir hekimin yanında geçirin. Sallayın bir şey, tıp öğrencisiyim doktor adayıyım falan deyin izin verir. Sadece 1 gün geçirin ve görün.

    İlla doktor olmanıza da gerek yok. Halk ile iç içe olan herhangi bir mesleği izleyin 1 gün. Sonra gelip taparsınız o meslekleri yapanlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 18 Mart 2018; 9:20:52 >




  • O zaman gelmeyin de biz de günde 20 hasta bakalım Kanada'daki gibi
    Her ipini koparan gelirse günde yüzlerce hastaya bakarsam, bir hastaya 2-3 dk ayırırsam ne kadar verimli olabilirim?
    Avrupa OECD standartı bir hastaya ayrılması gereken vaktin 20 dakika olduğunu söylüyor. 20 dakika ayırsam saatte 3, günde 24 hastaya bakabileceğim. Ah keşke kimse kendini bize emanet etmese de günde 24 hasta baksam Avrupada olduğu gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 18 Mart 2018; 9:27:14 >
  • Boş konu. Konu dışı diye de böyleleri konu açamasa keşke. Neyse bugün de bunun yerine utanalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kunt1903 kullanıcısına yanıt
    Ne bekliyordun acaba merak ediyorum. Üstteki bir arkadaş doktoru mistik güç olarak görmeyin demiş, haklı. Sana dokunacak ve tüm sorunların çözülecek öyle mi bekliyordun? Dışarıdan bakarak senin kanında, organlarında, vücudunda neler dönüyor nasıl bilebilecek? Bunları tahliller sonucu öğrenebiliyor sadece. Ayrıca 20 tahlil de iyi abartı en fazla 3-4 tahlile girebiliyorsun bir günde.
  • 20 yıllık sağlık memuruyum.

    ifade edilen mağduriyetlerin sebebi doktor mudur? hastalar mı?

    ya da "hastalar" değilde vatandaşlar mı demeli?

    devlet hastanelerine gelen hastaların % 90 oranında kadın olduğunu fark ettiniz mi? ne kadar poliklinik ve doktor varsa adeta oyun oynar gibi gezen kadınlar var. böylesine hastalıklı bir kafa yapısına doktor ne yapsın?

    abartısız ifade ediyorum, 100 hastanın 90 ı kadındır ve o 90 kişinin ancak 5 tanesi gerçek hastadır. ve o gerçek hastalar diğerleri kadar da doktoru meşgul etmez çünkü canı yanan kişidir kendi derdine düşmüştür.

    şimdi bu gerçek hastaları mağdur eden doktor mudur? yoksa hastalık hastası bir ayağı hastanedeki zırdeli kadınlar mıdır?

    bunu şaka zannetmeyin devlet senden vergi alıp hastanelere keyfi olarak gelen bu kadınlara bakmak için para saçıyor para.

    yani sonuç olarak doktor veya sağlık çalışanına yükleneceğinize biraz millet kendisine baksın, çünkü sorun halktadır başkasında değil.




  • Ederim. Boğazı ağrıdığı için acile gelen hastalar var. Doktorluk kazanması, okuması ve yapması en zor mesleklerden. Adamların psikolojisinin bozulması gayet normal çeşit çeşit insanla uğraşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    Her işte iyisi olduğu gibi kotusude var genellememek lazim. Tabi batinin bir tik gerisindeyiz hala doktor olmasina ragmen saygi diye bir kavramdan bihaber olan bir sürü kisi var. Ama gayet iyilerinede denk geldim ben. Adam herseyi dinliyor güleryüzlü saygili tontis birseydi

    Batının çoğundan iyiyiz kanka kafanı pek yorma o konuda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih kullanıcısına yanıt
    Randevusuz hastalar da sisteme dahil olduğu için süre 7-8 dakikaya kadar düşüyor dedim, okuma yazman varsa.. Ayrıca doktorun sisteme tanı ve tedavi kısmını yazma kısmı var. Yazılmayan bi şey yapılmamış kabul edilir iş hayatında. Ayriyeten doktor da insan olduğu için arada tuvalete gittiği zamanlar var. Malum sağlık bakanlığı bunların hiçbirine süre vermiyo. Hepsini dahil edince ortaya 5 dk dan az bi süre kalıyor nerdeyse

    Edit: sonradan aklıma geldi, şunu da ekliyim: doktorlar sadece poliklinik yapmaz. Serviste yatan hastalara vizite de çıkarlar. Yani bu işin görünmeyen yüzü de var. Bunlara da zaman ayrılıyo. Doktora muayeneye giden kişi bunları aklına getirmez ama işin bu yüzü de var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RagnarLoRdbrok -- 18 Mart 2018; 10:42:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzgün sağlık hizmeti için özel sağlık sigortası+ iyi bir özel hastane şart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel muayenehanesine git bas parayı nasıl ilgilenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inanlı kullanıcısına yanıt
    Türk hekimlerine ederdim , arap hekimlerine etmezdim. Türkiye'deki herkes Türk değil, bu ülke arap ve arap milliyetçisi kaynıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanım olsa asla. Atatürk milliyetçilik yaparak halkın bütünleşmesi adına böyle çokça sözler söylemiştir, ki işede yaramış.Akıllı adam.



    İnsanlar çok tecrübesiz, toy ve cahiller çok görmüyorum.Basit bir grip,baş ağrısı, soğuk algınlığı ile doktora gidip üç beş ağrısı kesici yazıp iyileşince doktorlar oooo çok iyi beni iyileştirdi diye seviniyorlar.Allah razı olsun doktordan falan filan çokça duymuşsunuzdur. İşin garip tarafı o ilacı almasanda iyileşecektin. Zaten herkese aynı ilacı yazıyor çoğuda psikolojik.



    Buraya kadar sorun yok çünkü gerçek manada bir hasta değildiniz.



    Ciddi hayati bir tehlikesi olan bir hastalığınız olsun doktora gidin sizi muayne falan etsinler gözlerinin içine bakarak anlayabililirsiniz, sudan çıkmış balığa dönüyorlar. Gerçek bir hasta karşısında mal gibi kalıyorlar hiç bir işlevleri yok.Hiç bir halttan anlamıyorlar. Asistandan doçente kadar bir avuç beceriksiz devlete asalak olarak yaşayan insanlar.



    En azından devlettekiler böyle özelde olan doktorları bilmiyorum pek.



    İbrâhim tatlıses boşa Almanyaya gitmemiş bunu çok daha iyi anladım aylar önce.



    Umarım sizlerin ve yakınlarınızın ciddi bir hastalığı olmaz yoksa haliniz perişan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ne yaparsanız yapın kendinizi tıp fakültesine emanet etmeyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk sayfada uzunca anlattım bir miktar. Mesele zaman değil. Tamamen bilgi eksiklikleri ve bildiklerinin Bilmediklerine yetmemesi ve buna rağmen biliyor olduklarını sanmalarını.

    Türkiye’de diğer mesleklerde gelişimi ne düzeyde ise, hekimliktede öyledir.



    Asla güvenmeyin ve ilk mesajımda yazdıklarımı yapın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Tenth Doctor


    quote:

    Orijinalden alıntı: realexile

    Her işte iyisi olduğu gibi kotusude var genellememek lazim. Tabi batinin bir tik gerisindeyiz hala doktor olmasina ragmen saygi diye bir kavramdan bihaber olan bir sürü kisi var. Ama gayet iyilerinede denk geldim ben. Adam herseyi dinliyor güleryüzlü saygili tontis birseydi

    Batının çoğundan iyiyiz kanka kafanı pek yorma o konuda

    Doğrudur hocam siz daha iyi bilirsiniz. Ben sadece küçük cevreme ve haberlere bakarak bir görüş ortaya sundum. Daha gormedigim bilmediğim çok sey var. Umarim dediginiz gibidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben düzenli olarak Türk hekimlerine emanet oluyorum valla

    İşin şakası bir yana bilinçli bir hasta isen o yoğunluğa o karmaşaya rağmen gayet güzel bir diyalog kurulabiliyor hekimler ile.

    Ama şunu fark ettim ki doktorun yaşı ve ünvanı yükseldikçe onunla konuşmak diyalog kurabilmek daha kolay oluyor. Genç ve yeni arkadaşlara istinaden daha bir tercih edilebilir yerdeler.

    O sebepten randevu aldığım zaman en kötü doçent mümkün olan her yerde ise profesör doktorlar ile görüşüyorum.
  • Doktorlar yine iyi yanindakiler doktordan havalı insanın yüzüne bakmiyorlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde tıp genel olarak maddiyattan istense de o eğitimin bir insanın doktor olması için yeterli olduğunu düşünüyorum. Eğitimi çok zor sırf para için çekilecek dert değil üstüne adamlar hastane gibi berbat bir yerden çıkmıyorlar aldıkları maaşı da hakediyorlar bence.

    Doktorlara biraz insan gibi davranirsaniz onlar size daha iyi davranacaklardir.

    Sonuç olarak ederdim.



    Not: mühendis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.