Arkadaslar elimde Thermaltake 500W PSU mevcut. Bu psu normal bir sekilde calisiyor. Ancak bilgisayari kapat dedigimde bilgisayari kapatiyor fakat elektrigi kesmiyor. Kendi fani ve islemci fani donmeye devam ediyor. Baska bilgisayarlarda da denedim sorun ayni yani sorun psu da.
Arıza hangi parcasinda olabilir ? PSU'larda bilgisayarı ve kendisini kapatmasini saglayan parcasi hangisidir ? bilgisi olan varmi acaba ?
Saygilar
Gördüğüm birkaç tane PSU'da kapandıktan sonra yaklaşık 5 dakika boyunca fanları kapatmayan bir sistem var, ürünün üstünde böyle bir ibare var mı bakın derim.
Maalesef bu sorun sonradan olustu. Birakin 5 dakikayi 5 saatte kalsa kapanmiyor. Mesela elektrigi bagladigimda dogrudan calismaya basliyor fanlar. Ancak bilgisayarın power dügmesine basmadan acilmiyor.
Yani sistem elektrigini kesmiyor. Devamli aktif. Ama sanki gucsuz bir elektrik dusuk voltaj gibi.
Ön panelden anakarta bağladığınız güç tuşunun soketlerin yerini kontrol edin, anakartın kullanım kitapçığındakiyle birebir olacak şekilde ayarlayın.