Merhaba Arkadaşlar, bilgisayarımda son 1 haftadır belirsiz aralıklarla ding sesi geliyor. İnternetteyken, programdayken, oyundayken, sohbetteyken vs... kendi kendine durduk yere 5-10 kez ding sesi geliyor. Ding sesi dediğim windowsses efektlerinde varsayılan bipleme olarak geçiyor. Bu ses neden geliyor? Bir daha yapmaması için ne yapabilirim?
Usb girişi vs gibi bişey takılıysa pcye temassızlık yapıyodur belki. aygıt yöneticisinden bak değişen bişeyler varmı diye. ve Olmazsa temiz bi format at
Toshiba p755-10j aldım. ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama bi süre sonra o iğrenç "ding" sesini duymaya başladım. biraz araştırdım ama çözüm bulamadım. sonra kendiliğinden kesildi. epey zaman duymadım o sesi. Dün gece internetten dizi izlerken tekrar gelmeye başladı. arada geliyor sonra duruyor fln anlamsız bi ses. önce arkadaşın dediği gibi mouse temassızlık yapıyor sandım ama mouse çıkarınca da devam ediyor ses. yani anlamlı bi açıklama bulamadım. recovery kullanıp fabrika çıkış ayarlarına döndüm ama çözüm olmadı. laptopta virüs yok orjinal mcafee kullanıyorum. Çözüm bilen varsa çok sevinirim gerçekten çünkü artık bilgisayarı kaldırıp atasım geldi.
güncelleme
Aygıt ayarlarına girip baktınız mı hocam ? X işaretinde olan driverlara sağ klik yapıp güncelle diyebilirsiniz.Eğer orada sıkıntı yoksa ses sürücünüzü silip "Realtek Hd Audio Driver" ı kurup deneyin .
quote:
Orijinalden alıntı: skullhunter_duim
Toshiba p755-10j aldım. ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama bi süre sonra o iğrenç "ding" sesini duymaya başladım. biraz araştırdım ama çözüm bulamadım. sonra kendiliğinden kesildi. epey zaman duymadım o sesi. Dün gece internetten dizi izlerken tekrar gelmeye başladı. arada geliyor sonra duruyor fln anlamsız bi ses. önce arkadaşın dediği gibi mouse temassızlık yapıyor sandım ama mouse çıkarınca da devam ediyor ses. yani anlamlı bi açıklama bulamadım. recovery kullanıp fabrika çıkış ayarlarına döndüm ama çözüm olmadı. laptopta virüs yok orjinal mcafee kullanıyorum. Çözüm bilen varsa çok sevinirim gerçekten çünkü artık bilgisayarı kaldırıp atasım geldi.
herhangi bir tuş takılı kalıyor olabilir, tuşları tek tek kontrol etmenizi öneririm..
nasıl öğrenebilirim hangi tuşun basılı kaldığını? aklıma ekran klavyesi geldi belki tıklanan tuş orada vurgulanır fln diye ama öyle bir şey olmuyor. bi öneriniz var mı acaba?