Şimdi Ara

Kendi Ütopyanızı yazın. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
13.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıkılmak,üzülmek, acı çekmek,yorulmak ve diğer kötü duyguların olmadığı hayat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ütopyam Star Trek gibi bir gelecek. Dine Dile ve Milliyetçiliğe takan kalmamış, herkes birlikte yaşıyor. Mr. Spock din dil ırk kulak sivriliği ve renk ayrımı yapılmaksızın uzay gemisinin yönetiminde yer alıyor. Ülke diye bişi yok bütün uzay "federasyon" tarafından kontrol ediliyor. Ha bi de bayram trafiği kalmamış, her yere ışınlanarak gidiliyor
    (Allah yarın bayram tatilinden dönecek 100 kilometre kuyruğun yardımcısı olsun, hele ki bu 40 derece sıcaklarda.)

Orijinalden alıntı: Mavi Kurt Ruhu

İstediğim zaman sevişebildiğim ve kitap yazdığım zaman okunduğu bir dünya

Çekilişe katılmak istiyorum...

Kim böyle bir ütopyada yaşamk istemez ki ?
  • Bir ülke hayal ediyorum.Tüm halkı islami kurallara uyan.Herkesin gönüllü olarak islamı yaşadığı , baskı ve zorlama olmadan herkesin islam emirleri çerçevesinde hareket ettiği , ibadetlerini tam yaptığı , bol bol islami ilimler , tefsir , fıkıh ilimlerini öğrenebildiği , bunun yanında modern bilimleri eksiksiz olarak takip edip öğrenebildiği , insanların para babalarına köle olmak zorunda kalmadığı , herkesin kazandığı paranın 40 ta 1 ini daha fakir insanlara Allah rızası için dağıttığı ve böylece paranın zenginler arasında el değiştirmesinin önüne geçildiği , gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kalktığı , ırk ve renk ayrımı gözetmeksizin herkese kapıların açık olduğu ve herkesin birbirini kardeş olarak gördüğü , dininin emrettiği gibi en üstün ahlaklı olmak için yarıştığı ve Allah' tan korktuğu için bir başkasına kötülük yapmaktan korktuğu , çıplaklığın , ahlaksızlığın , fuhuşun ve zinanın yasaklandığı kumar ve içkinin yasak olduğu bir ülke istiyorum.

Aslında bizim atalarımız böylesine bizim hayal etmekle yetindiğimiz bir ortamda yüzyıllarca yaşadılar.Hem bilimde hem ekonomide dünyada en üstündüler.Hem de ahlaksızlıkların ve fitnenin olmadığı bir düzen kurdular ve yüzyıllarca yaşattılar.Biz geç gelmişiz dünyaya.Her türlü fitnenin ortasında gelmişiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingman29 -- 18 Kasım 2014; 22:48:53 >

• Herkesin Tanrı oldugu dunya.

• Açıkcası insanın kendi özelliğinden kaynaklanan din,para ve silahın kısıtlanamıyacağını düşünüyorum ancak bunların azami bir şekilde eşit dağıldığı bir dünya tasvir edebiliriz.Örneğin abd uzaya uydu yollarken afrikada çocukların ölmediği bir dünya olabilirdi evet bu dünyadada insanlar ölücek ancak bu olay biraz daha dengelicek tek kutuplu değilde birçok güçlü paktın olduğu bir dünya olabilir.(En azından daha rasyonel bir yaklaşım)

• Sorgulayan ve her görüşe açık insan. Gerçekten kısıtlanmamış bir insan bizim gibi değil yani.Hayal ettiğim insan tipi bu.Fakat böyle insanlardan bir toplum yaratsak o toplum yaşanmaz bir hal alır zaten.Çok mutsuz bir toplum olur.Bu yüzden benim hayal ettiğim toplum hiç kimseden nefret etmeyen kın duymayan başarı hırsı olmayan insanlardan kurulu bir toplum. Ama bu toplum günümüz dünyasında çok yaşamaz.Bu dünyada olacaksa böyle bir toplum hiç olmasın daha iyi. Uzun dünya kitabındaki mutlu rıhtımlar gibi dünyadan uzak bir yerde böyle bir toplum çok güzel bir şey olabilirdi. Fakat insanlardan böyle bir toplum kurulabileceğini düşünmüyorum hepimiz kusurlu varlıklarız sonuçta. Sadece hayal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EdvaldBoassonHagen -- 2 Ocak 2015; 19:44:07 >

İnsanların yalnızca yaşamak için yaşadıkları bir dünya.

• İlk önce doğru dürüst bir devletin varlığından bahsetmek için Turan Birliğini kurup şu an ki kadroyu değiştirip yerine haysiyet sahibi milliyetçi insanları getirtirdim.Sonra ural-altay birliği kurulurdu tabi diğer ülkelerinde rızasıyla.Kapitalizmi çöpe atardım kapitalizm diye bir şey olmazdı.Reklamlar kökten kalkardı.Marka da öyle.İnsanlarımıza insan gibi muamele edip yaşayabilecekleri gibi ortam kurardım.Tiksinç halde ki istanbul'u kökten değiştirirdim.Bütün ucube yapılar(gökdelenler,şekli şemali belli olmayan apartmanlar vs.)hop diye ortadan kalkardı.Osmanlı,bizans yapılarını kökten restore edip yakınlarına tarihi silüeti bozacak unsur sokmazdım.Yeşil alan ve çayırlar kaydadeğer bir şekilde artar kımız imalatına başlardım.Türk dediğin istediği zaman at sürebilmeli değil mi ?O yüzden isteyenin dileği sporu yapıp at sürebileceği geniş alanlar olurdu.Herkes zevk aldığı işi yapar sadece gerektiği gibi çalışırdı.1 kişinin yapması gereken işi 5 kişi yapmazdı.Et dönerlerde standart 400 gr et olur çalışma standartları ise 5-6 saat civarlarında olurdu.Türk adına yaraşır bir şekilde yemeli.Türk düşmanları suça bağlı olarak ya öldürülür ya da sürülürdü.Hainliğe,takiyeye kesinlikle müsamaha gösterilmeyecektir.Kürtleri ise kurtarılacak durumdakileri kurtarıp diğerlerini arabistana,suriyeye itelerdim.Bilim,teknik,arge,sanat,farkındalık,manevi değerleri unutmamak lazım gerektiği değeri gösterirdim

Kısacası tüm kötü şeyler tamuyu boylardı
    Yurttaşlarım,toplum olarak bende dahil çok kirlendik.Aciz ve tek başıma yetersiz kalmış bir birey olarak hepinizi bu iğrenç,berbat,kötü düzeni yıkmaya davet ediyorum.Bu saçmalık artık son bulmalı ve kapitalist-emperyalist düzen yıkılmalıdır.Bu düzenin bize yararı olduğu görülmediği gibi aynı zamanda da zehirlidir.Hepimiz bu sömürü düzeninde zehirlendik ve yozlaştık.Farkındalık ve devrim tek kişiyle değil tüm toplumla yapılır.
    Ben dahil her bilinçli Türk gencinin yegane üç gayesi:Tam ve mutlak bağımsızlığımız,Turan birliği ve son olarak Ural-Altay Birliği

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.