Şimdi Ara

KENDİ ŞEHRİNDE ÜNİ OKUMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sıralamam çok iyi değildi başka şehir masrafı değmez diye düşündüğüm için kendi şehirimde kaldım ailem baskıcı değil maddi açıdan da rahat olucam gerçekten ehliyetimi falan da halledicem.Derslere asılmam daha rahat olur diye düşündüm (erasmus istiyorum) ama yine de bilemedim kendi bölümüm muğlada falan da tutuyordu oraya gitsem belki daha mutlu olurdum falan diyorum sürekli siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında tecrübe edenler var mı?

• Mezuna kalma veya top üniversitelerde okuma konusuna girmeyeceğim o başka bir tartışma konusu olsun.

Sonuçta ismi olan üniversiteyi veya bol imkanlı bir şehiri bırakmadın. Eminim ki Muğla da güzel şehirdir ama bir öğrenciye sosyallik haricinde pek bir şey katacağını sanmıyorum şu an olduğun şehire göre. Belki kendi şehrin bu konuda daha iyi bile olabilir şehrini bilmiyoruz.

Ailenle sıkıntın yoksa, şehrindeki üniversitenin belirli çok kötü bir dezavantajı yoksa kendi şehrinde okumak en iyisidir. Şimdi "başka şehirde hayatı öğreniyorsuncular" gelmesin, başka şehire gidenleri görüyorum yurtta yatıp kalkıyorlar, duyan da ev geçindiriyor sanacak. Ev geçindirenleri de vardır tabi ama sen büyük ihtimalle bunlardan olmayacaksın.

Şehrinde okursun, rahat rahat paranı biriktirir, belki dövize ya da başka bir şeye yatırırsın, ileride elinde paran olmuş olur. Arta kalan zamanında bölümüne, mesleğine faydalı olacak şekilde kendini geliştirirsin, projelerle uğraşırsın v.b. Bence saçma sapan şehirde oturup yurtta falan debelenmekten çok daha iyi olacaktır.

• Şehre, ailenin maddi imkanlarına ve seni ne kadar özgür bıraktıklarına bağlı değişir.
  • Xakler kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle burda arkadaşlarımda kalırım gece bir yerlere giderim falan dışarda alkol içerim eve gelirim kalkıp her gece ya da düzenli olarak olmadığı sürece ailem bir şey demez çok karışmazlar lisede de demediler artık daha da demezler ama bunun haricinde nasıl bir özgürlükten bahsediyoruz dışarıda ünide bunun üstünde ne kadar extra bir özgürlük alanım olur
  • ÜNİVERSİTEYİ AİLE YANİNDA OKUMAK EKSTREM DURUMLAR HARİCİ COK SACMA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi durum, aile içi durumlar, sağlık sorunları harici ekstrem durumlar yoksa aynı şehirde okumak mantıklı değil bence. Ha eğer sevgilin vardır veya çok düşkün olduğun, her zaman her şeyi yapabileceğin arkadaş grubun vardır düşünülebilir yoksa lise 5 oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam peki siz neden saçma buluyorsunuz burdaki imkanları bırakıp gitmeme değer mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amerikada üniversite okumak
    9 yıl önce açıldı
    aile evinde üni okumak
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.