Şimdi Ara

KENDİ ŞEHRİMDE ÜNİ OKUMAK NE GÜZEL ŞEYMİŞ YA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
8.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • firatkrky kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı tıpçılar diş de yoğun deyince biraz köpek çekiyorlar dişcilere uğraşmak istemedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyisini yapmışsın bence. Ben lisede de yurtta kaldım ve ailemden uzaktaydim baya. Üniversitede aile yanı olamasa da en yakın ili seçtim. Liseden bir arkadaşım tıpta ortalama yapıp ailesinin yakınına bir şehre geldi ilk yıldan sonra. Üniversitede insanlar aileden uzak olmak istiyor da işin zorluğunu bilenler yakına geliyor :) öyle çok örnek var lise arkadaşlarimdan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan yakın diye Kocaeli yazmıştım bugün okula gittim geldim 2:30 saat sürdü evden okula püüü b*ku yedim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozukparacorci B kullanıcısına yanıt

    Nereden gittiniz ki hocam 2.5 saat sürdü Kocaeliye gitmeyi bende düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BaranYilmazX kullanıcısına yanıt
    Tuzla'dan hocam. 402 ye ilk duraktan binip İzmit'te indim 1 saat 50 dakika sürdü, 40 dakikada izmitten umuttepeye sürdü

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bozukparacorci B kullanıcısına yanıt

    Hocam fatih Marmaray istasyonundan direk umuttepeye giden otobüsler var haberiniz olsun belki yolunuzu kisaltabilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bozukparacorci B kullanıcısına yanıt

    Hocam 402 ler küçük ve eski sanırsam dediğim yerden geçen otobüsler yeni bir deneyin isterseniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bakıyorum. 200 ile 70 dakikada gittim, 402 ile yaklaşık 100-110 dakika sürdü
    Bir de durak ismi söylerseniz daha iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozukparacorci -- 15 Eylül 2021; 22:0:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kendi sehrimdeyim ama yurtta kaldığım için aslında şehir dışı gibi zaten eve 1 saat uzaklık var.


    Eksileri:

    Bilkent'e özgü değildir dışarıda zaten en dandirik yemek bile 15 TL,yemekhane güzel bir yemek cikarmazsa direkt naneyi yedin ya sen kıytırık bir şey yapacan ya da dışarıdan minimum 15-20 lira arasından baslayip dağlara kadar uzanan bir yemek seçicen.


    Yurt arkadaşın önemli benim yanımdaki çocuk girişken saf ve iyi biri ama carcakal falan gelse direkt kavga sebebi çok şükür bana böylesi denk gelmedi.


    Bulaşık konusunda çamaşır konusunda vs teksin istesen de istemesen de sen yapacaksın çünkü kimse yok.


    Artıları:

    Açıkçası iyi tecrübe katıyor bak bugün bankaya gittim kart çıkarttım kart eve gidecekti 2 kez müşteri hizmetlerini arayıp (2 kart varmış) buraya gelmesi işini hallettim.Sabah okulun istediği birkaç şey vardı onlara koşturdum mesela.Normalde bu kadar uğraşmayı seven birisi değilim lakin burada teksin eğer sen yoksan o iş gitti yapmak zorundasın yani.


    Farklı insanlarla tanışmana olanak sağlıyor.Bizde insanlar yolda yürürken bile tanışıyorlar bugün makineden 2 çocuk tanıdım sadece yürüyordum veya geçen gece koridorda yürürken hukukçu bir arkadaş ile tanıştım evde olunca da elbet kaynaşırsın vs belki ama burada herkes dışardan geldiği için millet tanışmaya aç bu yüzden kız erkek fark etmez herkesle muhabbetin oluyor.Ben çok girişken de bir yapıda değilim ona rağmen böyle,bugün 2 işletmeci asansorde tanıştı.


    Farklı bir insanla yaşadığın için kişisel bakımına düzenine 2 kat fazla dikkat ediyorsun,en azından benim için böyle oldu.


    Benim kefemde açıkçası eksiler daha fazla yani büyükşehirde yaşıyorsanız ve aileniz çok kotu değilse ev iyi.İnsanlarla ne biliyim bir sekilde kaynaşırsın evet yurt bu konuda çok fayda sağlıyor ama sadece merhaba merhaba bunu bölüm grubuna girerek vs de yapabilirsin veya hazırlık okuyorsan farklı insanları oradan da tanıyabilirsin.Ben yurda ücret odemiyorum ancak ödesem burası 13.500 üstüne çok rahat bir bu kadar da bir sene içinde yeme içme vb gider etti sana 27k 3k da ek harcamalar diyelim 30k ki yurt fiyatları olarak burası iyi yine daha fazlası oluyor

    Sürekli yemekhanede vs yiyebilirsiniz ama hiçbir şeyi seçmemeniz vs lazım.Birde devlette özellikle öyle her yemekhane iyi falan değil mutlaka dışarı düşüyonuz.Evde ananın temiz yemeği çıkıyor ne olduğu belli tadı belli tuzu belli üstüne senin ne yediğini vs biliyor yani o gün senin sevmediğin yemek çıksa dahi alternatif şansın var.


    Bu yurtta yemek olayı bayağı sıkıntı valla hiç hafife almayın özellikle Bilkent Doğu Kampüste bir halt yok bim şok bile yok olsa en azından gideriz 9-10 liraya bir tavuk döner ekmek yurtta pişir ekmek arası ye yat uyu o da yok.



    Henüz yurtta yeniyim lakin ilk izlenimlerim bu şekilde oldu fikirlerimin de çok değişeceğini düşünmüyorum,benim açımdan güzel bir tecrübe oluyor ha annem babam 1 telefon uzağımda o açıdan da rahatım artık kayitlari vs de yaptik ama bundan sonraki senede girecek arkadaşlar umarım yazdıklarımızı bir değerlendirir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7FC802003

    Hocam bazı tıpçılar diş de yoğun deyince biraz köpek çekiyorlar dişcilere uğraşmak istemedim

    Doğrudur keşke herkes birer hafta birbirinin bölümünü okuyabilse😄

    Ben diş hekimliğini yapamayacağım deyip tıbba geçen çok insan var😅


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim, şok mu?   Dostum migros var ringle gidip gel işte. Geçen sene bilkalar da kapalıydı dua et bilka açık bu sene. İsteğe bağlı online yaparlarsa bilkalar da kapanır yine. Sanalmarket ve getir dışında alternatif kalmıyor o zaman. Gece aç kaldıysan yandın, yemek söylemeyi de yasaklamıştı hükümet gece 12’den sonra şuan durum nasıl bilmiyorum.


    (bilkentte 4. senem)


    Edit:

    Şu fena değil bu arada bunun 250-300 gramı da vardı şuan bulamadım.

    https://www.migros.com.tr/gedik-pilic-yaprak-doner-500-g-p-ce2311




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matolimehmet -- 15 Eylül 2021; 23:33:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • LAN EVE NASI GARI ATACAN LAN

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • matolimehmet kullanıcısına yanıt

    Hocam şu an öyle çok bir ring olayı vs yok yani saat başı kalkmıyor 20'sinden sonra güncellenecek diyor bakalım.

    Taksiyle gitme imkanı var galiba 15-20 lira falan tutuyormuş da ben 4 tane aynı anda migrosa gidecek öğrenci yakalayamadim.Bence ogrencinin olduğu her yerde a101 bim şok olmalı Migros bana pek öğrenci dostu gelmiyor.

    Doğu'da market işi epey sorunlu ne yazık ki merkez kampüsü o kadar gezme fırsatım olmadı.Şu an ilk burs yatmadigi için ne varsa cebimden ödüyorum haliyle 3-5'in peşindeyim doğrusu.Bu market olayından bu sene giren hemen hemen herkes muzdarip.

    Alışverişe çıkacağım hafta sonu menüyü begenmedigim zaman en kotu bir tost basarım veya aç bitiri ekmek arasına koyar yerim.


    Yemekhane de kötü değil bu arada ama her yemeğe fasulye koymanın amacını henüz çözemedim.Şu erişte çıksa da yesek adina fan hesabı bile açılmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • umutio_sanchez U kullanıcısına yanıt
    Garilar sıraya girmişti zaten bizi eve atın diye
    KYK yurduna gir de gör bi garı atmayı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1+1 e ciktim hocam?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öğrenci ama bilkent öğrencisi   Bir de burs hiçbir şeye yetmez aman hocam ailenizden ekstra para isteyin ayda 2500-3000 civarı para rahat gidiyor Ankara çok pahalı özellikle bilkent odtülülerin takıldığı yerler. Tabii ben uzaktan İzmir’den geliyorum oraya kıyasla baya pahalı ankara.


    Ek olarak yemekhane baya kötü  kaşarlı cevizli erişte de kötü ve sürekli çıkıyor dalga geçmek için açmışlardır o hesabı. Haftada 2-3 kez bir öğün yiyorum yemekhaneden, ilk sene sürekli yiyordum ben de ama gerçekten çekilecek dava değil. Hoşaftan zehirlendiğimi bilirim. Yemekhane firması kesinlikle bilkent’e yakışmayan bir firma. 1. sınıftan beri yemek kredisi yüklemedim hatta öyle diyim o zamanlar bi 200 kredi yüklemiştim günde 3 öğünden hesaplayıp 6 ay yeter diye, 3 senedir hala bitmedi.  


    Doğu’da market işinin Merkez’den hiçbir farkı yok. Hatta harita üzerinde bakarsanız migrosa uzaklığı her iki kampüsün de aynı. Ee binası altında meteksan market var ama hem çeşit yok hem de orası daha çok hocalar için lojmanlar var diye, migrostan bile pahalı yani. Sanalmarket, getir falan kullanın indirimler oluyor. Taksiyle gitmekten ucuza gelir. Sorunuz olursa pm atabilirsiniz her zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • umutio_sanchez U kullanıcısına yanıt
    Tek mi çıktın,paran varsa problem yok zaten dediklerim geçersiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam üşenemezseniz tavuk yapın derim. tavuğu sote olarak kestirin- bimden şoktan alırsanız kendiniz kesmeniz lazım ama kolay o da-. üstüne yağ ve zevkinize göre baharat atıp tavada biraz pişirince oluyor direkt extra bir zahmeti yok. dünyanın en beceriksiz adamıyım ben bile yapıyorum :d

  • Ya ortalama bi şehirde yaşıyorsan olabilir bence, ben şimdi yurtlara falan bakıyorum çok sıkıntı abi. Uzun yıllardır odamda tek kalıyorum, başkası varken ders çalışmak uyumak vs beni rahatsız ediyor alışık değilim, tek kişilik bktan bi yurt arıyorum ve bulamıyorum ya tükenmiş ya da aylık 5k. Okulların açılmasını deli gibi isteyen ben inş Online olur seneye bi hal çaresine bakarız moduna girdim. Aylık 1 metrekare odada 5k barınma ücreti ne abi. Ailem bana aylık 6-7k gönderecekse ben niye okuyorum kaç yılda bunun karşılığını vericem? Yıllık 60 bin desen, 4 yılda gelicek zamlarla 300 bini aşıcak bu. İt gibi çalışıp devlet üniversitesi kazandık, iyisini kazandık, vakıfa gitmemek için gtümü yırttım şimdi barınma için vakıf üniversitesi parası istiyorlar resmen. Diyebilirsiniz fiyattan çok dert yanıyosan devlet yurduna başvur ya da birkaç kişilik özel yurtta kal diye de, ne kadar daha tahammül edicez her şeyin hıncının bizden çıkarılmasına? Pandemi döneminde zarar ettiysen neden beni sömürerek bunu kapatmaya çalışıp benim minimum konforlu alanda barınma ihtiyacımı elimden alıyorsun? Geçen yılki fiyatlarla hiç sorun etmeden istediğim tarz odalarda kalabiliyordum. Bu fiyatlarla o kayıtlar dolduysa bundan sonra da aşağı ineceği yok zaten. Artık hiçbir şey orta ve alt sınıfa hitap etmiyor hiçbir şey. Eğitim ticarethaneye döneli çok olmuş. Kim bizi nerden ne kadar sömürürse kârdır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar ülkenin durumu belli, maddi olarak zor bir şey aileyle kalmamak, ama durumunuz varsa ve olay sizin seçiminize kalmışsa gerçekten aileden uzaklaşmanızı öneririm. Hem kendi kendinize yaşayıp sorumluluk alma açısından, hem de sosyallik açısından.

    Ben üniversiteden mezun olduktan sonra birkaç ay ailemin yanında kaldım ve nasıl daraldım anlatamam. O özgürlüğü gerçekten yaşamalısınız. Hayatta iki büyük basamak; biri aileden uzakta kalmak, diğeri ekonomik olarak bağımsızlaşmak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.