Şimdi Ara

Kendi kütüphanemi oluşturmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce başkalarında isteyip de okuduğum ve daha önce aldığım kopya kitapları sizce yeniden alarak kütüphaneme eklemeli miyim

• Eğer çok beğendiğiniz, daha sonra tekrar okurum dediğiniz kitap varsa onları alabilirsiniz. Yoksa almanıza gerek yoktur boşuna masraf yapmayn :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maddi probleminiz yoksa kütüphane yapmak iyidir. Şöyle bir alternatifte var tabi düzgün pearl e-ink e-kitap okuyucusu alırsın kütüphanen hem yer kaplamaz hem kaybolma yırtılma derdi olmaz herzaman bir arada elinizin altında olur, tabi benim gibi kitabı eline alıp sayfaları çevire çevire okumayı, ayıraç koleksiyonu yapmayı seven bir yapın varsa başka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Kerouac

Maddi probleminiz yoksa kütüphane yapmak iyidir. Şöyle bir alternatifte var tabi düzgün pearl e-ink e-kitap okuyucusu alırsın kütüphanen hem yer kaplamaz hem kaybolma yırtılma derdi olmaz herzaman bir arada elinizin altında olur, tabi benim gibi kitabı eline alıp sayfaları çevire çevire okumayı, ayıraç koleksiyonu yapmayı seven bir yapın varsa başka.

kesinlikle kütüpane kültürüne ters , kitapların tozlanaak sileceksin yıllar geçtikçe eskiyecek onlara zarar gelmesin diye incitmeyeceksin kitaplar eskidikçe yenisiyle değiştirmeyeceksin aldığın okuduğun baskı ile kalacak

• Evet hocam aynen katılıyorum size kendime ait 100 kitaptan oluşan ufak bir kütüphanem var arada tozunu almak sayfaları karıştırmak çok güzel oluyor. Bu kültürü babamdan edindim kendi kütüphanesi epey geniş, kimsenin karıştırmasına izin vermez. Okuyacağın kitapları harçlığını biriktirip satın al ve okudugun kitabı kesinlikle sakla demişti bana zamanında..
  • Babama babasından gelen çok büyük bir kütüphane ve kütüphane kültürü var. Babamdan da bana geldi diyebiliriz. Şu an babam hala ilgileniyor, bana da inceliklerini anlatıyor. Salonun 2 duvarı boydan boya kütüphane. Babam doktor olduğu için neredeyse çeyreği tıp kitapları. 1940'tan kalma kitaplar var. Babam onlara sanki çocuğu gibi bakıyor. O kitapların kokusunu içine çekmek, çok tozlanan kitapları yavaşça tozlarını temizlemek falan çok hoş bir olay. E-book'lar çok pratik olabilir ama en azından benim için asla gerçek kitapların yerini tutmaz.
  • Benimde küçük bir kütüphanem var.Sende olduğu gibi benimde arkadaşlarımdan alıp okuyup daha sonra geri verdiğim ve birkaç tanede korsan kitaplarım vardı.En başta pek problem etmiyordum.Daha sonra nedense bende orijinal kitap takıntısı ve okuduklarımı temin etme isteği geldi Bende korsanları satabilirsem satıyorum satamazsam dostlarıma veriyorum ve yerlerine 2. el (vicdanım daha fazla rahat ediyor ) orijinal kitaplar alıyorum.Sanada tavsiyem böyle bir durumun varsa bütçen el verdiği kadar kütüphaneni düzenlemeye çalış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sırf bu sevda yüzünden korsan kitap almıyorum ben mesela
  • Kütüphane yapmak güzeldir hocam , maddiyat iyiyse alın sevdiklerinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Loney

Daha önce başkalarında isteyip de okuduğum ve daha önce aldığım kopya kitapları sizce yeniden alarak kütüphaneme eklemeli miyim

Bende aynı fikirdeydim aslında. Sonra baktım alınıp okunması gereken bir sürü kitap var bütçemi okuyacağım kitaplara ayırıyorum, bunları ekliyorum kitaplığıma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

Bir yerden başlıyayım ozaman bende
  • quote:

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

SS isteriz Kitaplığın nasıl düzenli mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

quote:

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim

SS isteriz Kitaplığın nasıl düzenli mi

Pek birşey yok kitaplığımda belki 30-35 tane kitap vardır saysan Şu son aldıklarım geldiği zaman düzene koyacağım

• Kutuphane bence cok guzel bir sey. Bende yeni basladim kitaplarimi biriktirmeye ve bence cok keyif verici bir sey.
    Ozellikle kucuk bir kutuphanem oldugu icin bazen sag taraftan kitaplari incelemeye basliyorum, kitabin konusu, karekterleri, bazen mekanlari hatirliyorum kisa bir ozet geciriyorum icimden. En azindan okudugun kitabi hatirlama acisindan bu cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bir ara heves etmiştim ama eski kitapları açıp açıp okumuyorsan gerek yok. Kendine küçük bir kütüphane yap en sevdiklerini koy onu tamamladıktan sonra okumana bak. Dünyada milyonlarca kitap var okuduklarını tekrar almak yerine yenilerini al daha iyi. Bazı kitapları yeniden okumak gerekiyor bunlar dışındakilere boşuna para verme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Ben de bir ara heves etmiştim ama eski kitapları açıp açıp okumuyorsan gerek yok. Kendine küçük bir kütüphane yap en sevdiklerini koy onu tamamladıktan sonra okumana bak. Dünyada milyonlarca kitap var okuduklarını tekrar almak yerine yenilerini al daha iyi. Bazı kitapları yeniden okumak gerekiyor bunlar dışındakilere boşuna para verme derim.
    Aslında haklısın ama ilk başta böyle düşünerek neden kitap okuyayım hangi birisini okuyacağım zamanım yazık diyordum ama şimdi daha farklı düşünüyorum
    Bilmiyorum, okuduğun kitapları kütüphanende görmek zevk veriyor bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.