Şimdi Ara

Kendi Kendime Gitar Çalmayı Öğrenebilir miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
14.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bende pek ustası sayılmam ama benim bildiğim ilk öncelikle ne tarz çalacaksın. pop gitar mı klasik gitar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haplo

quote:

Orjinalden alıntı: Revue

Diyorumki: Müzik notalarını bilmen gerekiyor, gitar üzerindeki notalarıda bilmen gerekiyor, vuruş, çalma tekniklerini ve nota seslerini bilmen gerekiyor daha birsürü ayrıntı kendi kendine bunları öğrenipde çalabilen her müzik aletini çalabilecek zeka'dadır, aksi halde, daha dün annemizi çalmaktan ileriye gidemezsin.. Şahsen ben çok denememe rağmen o zekaya ulaşamadım, ustasından öğrenmek daha çabuk sonuca ulaşman açısından faydalı olacaktır....

Notaları bilmenin çok gerekli olduğunu zannetmiyorum. Bir seviyeye geldikten sonra ne notaya ne de taba ihtiyaç duymadan duyduğunu çalabileceksin zaten. Ben bazı şarkıları, soloları kendi kendime, dinleye dinleye çıkarıyorum. Gitar üzerindeki bir perdeye bastığımda onun hangi nota olduğunu bilmem. Öğrenmem için birinci perdeden başlayarak saymam gerekir. Ama duyduğum parçayı biraz çalışarak en azından kabasını çıkarabilecek kapesitedeyim. Yani kulağım var. Bununla birlikte Guitar Pro ile de çalışırsan daha rahat olur.

Benim gözlemlerime göre.. Her istediğin parçayı, en doru şekilde, çalmanın tek yolu nota bilmekten geçer.. İki tıngırdatıp kenara bırakcaksanız gereksiz nota, ha ben düzgün çalayım her istediğim parçayı çalmak istiyorum diyorsanız nota şart, zaten müzik aleti eğitiminin en zorlayıcı kısmı notadır.. Nota gereksiz ben paşalar gibi çalıyorum diyosanız ona birşey diyemem...

• quote:

quote:

Diyorumki: Müzik notalarını bilmen gerekiyor, gitar üzerindeki notalarıda bilmen gerekiyor, vuruş, çalma tekniklerini ve nota seslerini bilmen gerekiyor daha birsürü ayrıntı kendi kendine bunları öğrenipde çalabilen her müzik aletini çalabilecek zeka'dadır, aksi halde, daha dün annemizi çalmaktan ileriye gidemezsin.. Şahsen ben çok denememe rağmen o zekaya ulaşamadım, ustasından öğrenmek daha çabuk sonuca ulaşman açısından faydalı olacaktır....

Notaları bilmenin çok gerekli olduğunu zannetmiyorum. Bir seviyeye geldikten sonra ne notaya ne de taba ihtiyaç duymadan duyduğunu çalabileceksin zaten. Ben bazı şarkıları, soloları kendi kendime, dinleye dinleye çıkarıyorum. Gitar üzerindeki bir perdeye bastığımda onun hangi nota olduğunu bilmem. Öğrenmem için birinci perdeden başlayarak saymam gerekir. Ama duyduğum parçayı biraz çalışarak en azından kabasını çıkarabilecek kapesitedeyim. Yani kulağım var. Bununla birlikte Guitar Pro ile de çalışırsan daha rahat olur.

ileride profesyönelce çalmak isterse mecbur notaları bilmek zorunda kalacak...

en iyisi 4 4 lük öğrenmesi , yani ders alarak... çünkü ilk nasıl öğrenip alışırsan öyle çalmaya devam edersin...diyelimki yanlış öğrendin sonradan bunu düzeltmek , sıfırdan öğrenmeye göre daha zor olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Giray Han

quote:

quote:

en iyisi 4 4 lük öğrenmesi , yani ders alarak... çünkü ilk nasıl öğrenip alışırsan öyle çalmaya devam edersin...diyelimki yanlış öğrendin sonradan bunu düzeltmek , sıfırdan öğrenmeye göre daha zor olur.

Notaları bilmiyorum demedim. Yalnızca uzaklarda bir perdeye bastığımda hangi nota olduğunu öğrenmek için ilk perdeden saymam gerekiyor dedim. Ben işimde profosyonelleşip zengin olma hayali kurmak yerine müzikle kendi ruhumu beslemeye bakarım. Müzik benim için bir ticaret işi değildir. Her türlü müzik aletini severim. Evimde Elektro, Klasik + Org var. Yakında üflemeli birkaç çalgı almayı planlıyorum. Bunların başında bulabilirsem Pan Flüt geliyor. Çok rahatlatıcı sesi var özellikle Pan Flüt ve Klasik Gitar için yaratılmış diyebilirim.

https://www.keysecure.com/webparaiso.com/cgi-t/cart.cgi?cart=ancientwinds&category=Andean%20Instruments
    https://www.keysecure.com/webparaiso.com/cgi-t/cart.cgi?cart=ancientwinds&category=Native%20American%20Flutes

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Giray Han

quote:

quote:

Notaları bilmiyorum demedim. Yalnızca uzaklarda bir perdeye bastığımda hangi nota olduğunu öğrenmek için ilk perdeden saymam gerekiyor dedim. Ben işimde profosyonelleşip zengin olma hayali kurmak yerine müzikle kendi ruhumu beslemeye bakarım. Müzik benim için bir ticaret işi değildir. Her türlü müzik aletini severim. Evimde Elektro, Klasik + Org var. Yakında üflemeli birkaç çalgı almayı planlıyorum. Bunların başında bulabilirsem Pan Flüt geliyor. Çok rahatlatıcı sesi var özellikle Pan Flüt ve Klasik Gitar için yaratılmış diyebilirim.

https://www.keysecure.com/webparaiso.com/cgi-t/cart.cgi?cart=ancientwinds&category=Andean%20Instruments
    https://www.keysecure.com/webparaiso.com/cgi-t/cart.cgi?cart=ancientwinds&category=Native%20American%20Flutes

hacu o yorum senin için değildi , şu topiği açan arkadaş için yazmıştım

ne olur ne olmaz , belki ileride heves eder grup kurmaya karar verir yada bir amatör müzik grubuna katılır vb. ;) o zaman dediklerim işine yarar elemanın..

• sana süper bi hoca tavsiye edeyim selim ışık, bu resmi web sitesiwww.selimrock.net
    mükemmel anlatıyo tek kelimeye şahane kesin izle öğrenmemen için tek engl sensin.

videoları basit bişekilde indirmek istiyosan linki buradahttp://sites.google.com/site/sukruyekta/selim-isik-gitar-dersleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: focuss

Arkadaşlar,
    henüz kaynak araştırması yapmadım ancak bu konuyu bilenlere soruyorum. Kendi kendime gitar çalmayı öğrenebilir miyim? Hangi kaynaklardan yararlanabilirim.

Teşekkürler...

Bence öğrenirsin arkadaş 4 yıl oldu evde çalıyorum. Çelik telli elektro akustik ilk gitarımdan çok menunum. İnternetten bakarak öğrendim. Akustik çelik telli gitar ilk başlarda epey zordu parmaklarımın ucunu teller kesiyordu bile.. aldığım gitarda başlangıç için çok iyi bir gitardı övünmek bi yana dursun kendi kendine öğrenceksen kesinlikle çin malı gitar alma. Ben kitap bile almıştım kursa para veremem diye her kitabı açtığımda ilk sayfaya geri dönüyor ordan ileri gitimiyor ama ne oluyorsa gitarı çalmak konusunda çok çaba sarfettim ilk elime aldığımda biraz orta okulda öğrendiğimiz bilgiyle bişeyler çıkardım zaman geçtikçe deneyerek öğrendim bir ay guitar pro ile denedim o zaman zorlandım guitar pro kitap falan oralardan ilk zamanlarda çok anlamıyordum bu tabları falan anlamıyorum diye en iyisi kulaktan çalmakmış dedim. Sunu söyliim ki doğru akor basmayı falan öğrenmek istiyorsan kursa git ama ben evde çalıcam keyfime göre takılırım dersen gitme ona vereceğin parayı başka şekilde değerlendir bence.
    Bu işin ilerisini istiyorsan işin uzun zaten. Gitarı kendin deneyerek öğrenmekte epey bi zaman ister, kesinlikle öğrenirsin , gerekli sabır, azim, hırs, varsa tamam. Gitar öğrenmek için yaşta pek önemli değil ama kulak belli bir yaştan sonra (30) gerilemeye başlar o zaman öğrenmek daha zor olabilir. İlk gitar çalacağım dediğim zaman 22 yaşındaydım ve öyle kızlara hava atmak gibi bi niyetim yoktu. "Bir işe başlayacaksan çevrende sana karşı olan birileri varsa onlara aldırış etmeyeceksin. Kendi kendine öğrenmenin kuralı bu."Geçici bir gençlik hevesiyle gitar öğrenmek istediysen bi yerden sonra bıkabilirsin eğer bir stres kaynağın varsa bu seni dahada hırslandırır ben böyle gitara başladım ve bu kızgınlığımdan dolayı gayet başarılı çalıyorum. Ama daha öğrenecek çok şey var. Bide unutmadan ekliim senin mesajına bir çok kişi cevap vermiş aklının erdiğince daha dün annemizin çalarsın bundan ileri gidemessin demişler ama seni caydırmayacaksa kesinlikle kendin öğrenmelisin diyorum. Kursta öğrenenler acaba gitarı ne kadar çalıyorlar merak ediyorum benim canım genelde sııkın olurdu gitarı elime almadan önce çok kötü derecede kafam bozuktu şimdi öyle bi rahatladım ki gerçekten müziğin ruh halini değişitrmede çok çok etkili olduğunu öğrendim. Dediğim şu ki gitar çalmayı öğrenmek için bazen tüm günümü gitara verdim bunada şaşacaksınız ama bazen günde 6 saattende fazla gitar çaldığım oldu parmaklarımın morarmasına rağmen çalmayı bırakmadım böyle yaparsan gitardan soğuyabilirsin çelik telli gitar öğrenemekte çok zorlukta çekebilirsin, eğer senin piskolojinde iyi değilse dene derim. Gitar tavsiyesi falan istersen yardımcı olurum. Hangi gitardan başlamk istiyorsan onu seç. Gitar eskidikçe daha değer kazanır durdukça sesi daha iyi çıkar aynı şarap gibi bunuda unutma bunu tüm müzisyenler bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwdpro -- 23 Nisan 2013; 23:04:21 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.