Şimdi Ara

Kendi işimi kurmak için hangi bölümü okumalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
19.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İleride kendi işimi kurup büyütmek istiyorum, bunun için ne okumam daha iyi olur sizce? Ekonomi mi? İşletme mi? Endüstri mi? Bilişim mi(Ne alaka demeyinde, %20si İşletme %80i Bilgisayardan oluşuyor) Hangisini okusam daha yararlı olur?
    Bu arada FM öğrencisiyim, bu sene sınava giricem. Yardımlarınıza ihtiyacım var, bilgilerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ♛TR -- 28 Aralık 2012; 1:43:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kendi İşini Kurmak İçin Hangi Bölümü Okumalısın?

Kendi işini kurma hayali kuruyorsanız, üniversitede okuyabileceğiniz çeşitli bölümler size yardımcı olabilir. Bu bölümler, işletmenin temel ilkelerini anlamanıza, gerekli becerileri geliştirmenize ve kendi iş yerinizi açabileceğiniz sağlam bir temel sağlamanıza olanak tanır.

İşletme Yönetimi kendi işini kurmak isteyenler için en popüler bölümlerden biridir. Bu bölüm, muhasebe, finans, pazarlama ve operasyonlar dahil olmak üzere işletmenin tüm yönlerini kapsar. İşletme Yönetimi diplomasına sahip olmak, şirket kurmak ve yönetmek için ihtiyaç duyacağın temel bilgi ve becerileri sağlayacaktır.

Girişimcilik bölümü, özellikle kendi işini kurmak isteyenler için tasarlanmıştır. Bu bölüm, iş fikirlerinin geliştirilmesinden ve test edilmesinden iş planlarının yazılmasına ve finansman sağlanmasına kadar girişim sürecinin tüm yönlerini ele alır. Girişimcilik diplomasına sahip olmak, kendi işini başlatmak için gereken zihniyeti ve becerileri edinmene yardımcı olacaktır.

Pazarlama bölümü, hedef kitlenizi belirlemenize, ürün veya hizmetlerini tanıtmanıza ve satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacak becerileri geliştirir. Kendi işini kurmak için hangi bölüm okumalıyım diye düşünüyorsan ve pazarlamaya ilgi duyuyorsan, bu bölüm senin için iyi bir seçenek olabilir.

Finans bölümü, işletmelerin finansal yönlerini yönetmek için gerekli olan becerileri öğretir. Bu bölüm, muhasebe, finansal analiz ve yatırım yönetimini kapsar. Finans diplomasına sahip olmak, şirket kurmak ve yönetmek için gerekli olan finansal okuryazarlığı sağlayacaktır.

Diğer ilgili bölümler arasında Bilgi Sistemleri Yönetimi, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik bölümleri sayılabilir. Bu bölümler, teknoloji odaklı işletmeler kurmak isteyenler için değerli beceriler sağlayabilir.

Hangi bölümü seçeceğine karar verirken ilgi alanlarını, becerilerini ve kendi işini kurma hedeflerini göz önünde bulundurmalısın. Yukarıda sıralanan bölümler, kendi iş yerini açabileceğin sağlam bir temel oluşturabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Diploma gerektiren bir iş kuracaksan mecbur o bölümü okuyacaksın. Diploma gerektirmiyorsa okumaman daha iyi.
  • Kendi işin ne olacak kardeşim bu ne saçma bi soru olmuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne iş yapacaksın yazmamışsın ki,bana kalsa okuma derim madem işini kendin kuracaksın he yine de kur işini git özel bi okula işletme yaz maksat diploma olsun
  • endüstri oku

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Diploma gerektiren bir iş kuracaksan mecbur o bölümü okuyacaksın. Diploma gerektirmiyorsa okumaman daha iyi.

Eğitimde almadanda hayata atılmak istemiyorum ama, en azından ingilizcemi geliştirmek adına üniversite okumalıyım bence.

quote:

Orijinalden alıntı: Yealdıraum

Kendi işin ne olacak kardeşim bu ne saçma bi soru olmuş.

Haklısın ya, bende tam kafamda oturtamadım ama ticaret diyelim.
    Ne yapmak istediğimi belirlemedim tam, mesela babam gıdada ticaret yapıyordu, daha sonra gıda üzerine kendi işini kurdu.

quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

ne iş yapacaksın yazmamışsın ki,bana kalsa okuma derim madem işini kendin kuracaksın he yine de kur işini git özel bi okula işletme yaz maksat diploma olsun

İşletme olabilir, ama eğitimi önemsiyorum ya, UOLP veya KOÇ ta işletme okumayı düşünüyordum.

quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

endüstri oku

Endüstri daha çok mühendislik üstüne değil mi sizce? Yani işletme kısmı daha azmış gibime geliyor, benim makine okumam vs bana yarar sağlar mı ki.

• Okumak sana ticarette bir fayda sağlamaz. Ticaret tecrübe işidir. İlla da okuycam diyosan formalite icabı işletme okuyabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İşletme oku girişimci ol hayalin varsa mutlaka o işi kurarsın.işletme okuyorum

• Bu yaşa gelmiş hala ne işle uğraşacağını bilmiyosan sende ticari zeka yok.. Ona göre değerlendir..

• "kendi iş" lafı çok çocukça olmuş hocam. çok amatör bir söylem olmuş yani. kendi yazılım şirketini kurmak istiyorsan bilgisayar mühendisi ol mesela, ne bileyim, gerçek bir hedef bir belirle, somut olsun. her sektörün uzmanlık alanı farklı. ha genel olarak "iş" dersen genel olarak business administration oku derim. işletme olması lazım
  • endüstri muh. okuma.
    endustriler istatistik, uretim planlama, yoneylem, tedarik gibi dersler alirlar.
    fabrikalara yonelik dersler bunlar.
    isletme okumak daha uygun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.