Şimdi Ara

KENDI BILGISAYARINI WEB SUNUCU YAPMAK?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar evimdeki bilgisayari web sunucusu yapmak istiyorum..
    dyndns ve dmz ayarlarini biliyorum..
    bunlarin disinda bilgisayarda ne gibi birsey yapmam gerekir..
    evdeki mp3 arsivime isyerimden ulasmak istiyorumda..bide websayfasi yapmak vs.. vs..

Cooler Master RCT-05 | intel q6600 2.4@3.4 | 4 GB Kingston DDR2 | Asus P5Q Pro | Asus 8800 GT GDDR3 512 | 2 TB WD Sata2 HDD | Samsung SH203 DVD Writer | Akasa | Logitech X 230 2+1 | Logitech G15 | Microsoft Sidewinder Mouse | Asus 22" LCD | Daha sayayım mı :)
  • Ftp server diye bi program var onu kullan....
    Telefon : (850) 277 0 300
    Mail : info [at] euronet.net.tr
  • Sana gerekli olan sadece sabit ip ve iss kurmaktır.
  • Ben de bu konu hakkında topic acmak için dh ye girmiştim biraz once :).
    Apache Server programı war.Programı kurduğun klasorun içinde htdocs die bi alt klasor acılıyo.
    Bu klasorun içine kendi index.html ni koyuyosun.

Sonra makinenin ip sini explorer a yazınca direk o index.html açılıyo.
    Mesela benim ipm 10.0.0.31. Ağımdaki bilgisayarlar da bu ip yi kendi explorerlarına yazınca gene açılıyo benim sitem.

Ama ben sadece kendi ağıma değil tüm internete açık olsun istiyorum.

Modem 80 portunu zaten kendi arayuzu için kullanıyo.
    Modemin ayarlarında arayuz portu değişebiliyo onu değiştirdim.
    80 portunu da virtual server ile benim ip me yonlendirdim.
    Ama sonuç alamadım

Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan birisi açıklama yaparsa sevinirim.

Saygılar..
    • 6600 GT 128mb 128bit
    • 80 gigabyte Seagate

• htl server kur yeter. web server diye bir program vardı. cis isimli firma yaptıydı hayırlamıyorsam. modemden 80 portunu yerel ip ye aç. dhpc ile ip atama.elle ekle. ilk modemden 80 portunu atadığın yerel ip yş, ardından da ttnet in sana vediği statik ip yi ekle. serveri çalıştır. htly yi düzenle. yönlendirme sitesinden ip ni domaine yönlendir. ver arkadaşlarına lap giriversin. bu kadar basit.bana bu konuda kimse zerre kadar yardım etmedi. deneme yanılma ile bulmuştum1

apache serveri nerden bulabülürüz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata Kan -- 4 Mayıs 2005, 14:07:11 >

Cooler Master RCT-05 | intel q6600 2.4@3.4 | 4 GB Kingston DDR2 | Asus P5Q Pro | Asus 8800 GT GDDR3 512 | 2 TB WD Sata2 HDD | Samsung SH203 DVD Writer | Akasa | Logitech X 230 2+1 | Logitech G15 | Microsoft Sidewinder Mouse | Asus 22" LCD | Daha sayayım mı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Baslangıc ıcın bır Hİ-Fİ ?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windows Xp kullanıyorsan Denetim masasın / Yönetimsel Araçlar / Internet Information servis var.
    Bunu kullanarak makinanı web server ve ftp server olarak ayarlayabilirsin.

Yapman gerekenler. web siteleri kısmındaki defaul siteyi aç. Web sitesi kimliği kısmında Ip adresini senin iç ip adresin olarak ayarla. Port no 80. Giriş Dizini bölümüne web sayfanın olduğu dizini seç (Genelde Inetpub dizinidir). Aynı yerden çalıştırma izinlerinden Yalnız komut dosyaları seçeneğini işaretle. Belgeler tabından giriş safyanı ekle (Genelde index.html dir) Tamam de. Site sembolünü sağ tıkla. Tüm Görevlerde İzin Sihirbazını çalıştır. İleri ileri arş ileri de. Pencere başlığında > ▀ II gibi semboler var. (Çalıştır durdur işleri için) Çalışmıyorsa Play'a (Çalıştır) bas. Sonra wan ip adresini (dış ip) internet explorer'a yaz. Siteni (sayfanda ne varsa gör)

www.da.ru adresine git bir hesap aç. Hesabın için senin 81.200.150.33 ipni yaz web adresi abduaty olsun. Sonra www.abduaty.da.ru yaz senin site karşına gelsin.

Wan ip'niwww.whatismyip.com adresinden öğrenebilirsin. Mesela 81.200.150.33 ise az öncewww.whatismyip.com yazan yere bu rakamı yaz. Olmadı mı? 81.200.150.33:80 yaz dene. Genemi olmadı? Ozaman internet bağlantısını nasıl yapıyorsun, firewall'un varmı? Varsa disable et. Modeminmi var, Router kullanıyormusun? Router'dan NAT yapman gerekir. 80 portunu senin lan ip'ne (iç ip) yönlendirmelisin. Virüs programını firewal'u olabilir. Yani webden bilgisayarına gelen giden kontrol eden bir herşey olabilir.

Bu olduysa ftp sitesi içinde benzer ayarlar yaparsın. Port 21

Ne oldu şimdi. Alan adı almadan, ona buna para vermeden, beklemeden, uzun uzun uğraşmadan kendi siteni yaptın.
    Hayırlı olsun. Adresi bizede ver bakalım sitene. Ftp'yede güzel birşeyler koy paylaşalım .

Değiştir. statik ip iyidir her bağlandığında ip tesbiti yapman gerekmez. 80 portu iş görmüyorsa yukarıdaki ayarları 8080 olarak değiştir. Ben yazana kadar arkadaşlar sağolsun bir sürü post atmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleman -- 4 Mayıs 2005, 14:16:51 >

• Benim modem e con.
    Dış ip diyelim ki 81.215.110.149 olsun.
    Benim pc ip de 10.0.0.31

Şimdi apache kurdum aynı Internet Information gibi.
    Explorer a 10.0.0.31 yazarsam sitemi goruyorum.

Şimdi dış ip mi yazdığım zaman benim sitemi gorebilmem için 80 portunu kendi pc ipme yonlendirmem lazım.
    Public Port - Start ===> 80
    Public Port - End ===> 80
    Private Port ===> 80
    Port Type ===> TCP
    Host IP Address ===> 10.0.0.31

Şeklinde olucak dimi?
    Bu şekilde yapmama rağmen dış ip ile sitemi goremiyorum.
    Zaten modemin kendi arayuzu war (10.0.0.2).
    Dış ip yazdığım zaman modemin kendi arayuzu cıkıyo.
    Bu arayuzun portunu değiştirip 3131 yaptım. Ama gene sonuç yok.

Nat dan yönlendirmeyi bilmiyorum ?Açıklayabilirmisin?
    • 6600 GT 128mb 128bit
    • 80 gigabyte Seagate
  • Pc lan ip 10.0.0.31 <-----------> 10.0.0.2 lan ip econ wan ip 81.215.110.149 --------> internet

senin durum bu anladığım kadarı ile. econ Dhcp server çalışıyor ve içerideki pc'ne dinamik ip veriyor. ve 80 portu ile econ'un web arayüzüne gidiliyor. Her şey alışılmış şekilde.

İnşallah econ'un NAT (Network Adress Translation) özelliği vardır.

80 portu yerine apache içerisinde port olarak 8080 tanımla. econ içerisine girip Nat menüsünü bul start ve end portların her ikisinide 8080 yap. Host'un aynen şimdiki gibi lan ip adresin olsun.

iexplorerdan adres çubuğuna 81.215.110.149:8080 yaz. Sayfa görüntülenmeli.

Firewall aktif ise Firewal kuralları sayfasına wan to lan (Dışarıdan içeriye) 8080 portundan erişime izin vermelisin. Veya bu kısmı çözene kadar firewall'u devre dışı bırak.
  • Nat war modemde.
    8080 i bi deniyim.
    • 6600 GT 128mb 128bit
    • 80 gigabyte Seagate
  • _____________________________
    http://www.celenk.info/php
  • quote:

Orjinalden alıntı: codellnet

Noldu yaw?

Neyse..

8080 i yonlendirdim.
    Bu sefer 10.0.0.31:8080 yazınca açılıyo..
    Ama 81.215.110.149:8080 yazınca goruntulenmiyo firewall lar kapalı.

İnternete giren başkaları da war malesef ppp half brigde yapamıyorum.
    Neyse ben caydım gibi.Akşama biraz daha uğraşıcam olmassa kalır.

Yardımlarınız için teşekkur ederim.
    • 6600 GT 128mb 128bit
    • 80 gigabyte Seagate
  • bendede olmuyo direk modeme giriyor nasıl olacak bu anlamadım gitti bir de php nuke kurmak istersek mysql ayarını nası yapcaz

• net baglantın ( onemlı olan upload ) ne kadar hızlı kı kendını server yapmayı dusunuyorsun
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.