Şimdi Ara

Baslangıc ıcın bır Hİ-Fİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ben Z5500 almak ıstıyordum ama forumun bu bolmunu okuyunca muzık dınlemek ıcın 5+1lerın pek uygun olmadıgını ve kalıtelı muzıkler ıcın bır Hİ-Fİ sıstem gerektıgını anladım. Baslangıc olarak butcem 1000-1500 arası olucak. Internette farklı forumlarda yorumları okudum ve amfi olarak Nad c352de karar kıldım. Speaker olarakta Wharfedale 9.6 dusunuyorum. Bunların sıfırı benım butcemı astıgı ıcın ıkısını de 2.el almaya karar kıldım. Benım bellı bır dınledıgım muzık turu yoktur. Sızce amfi ve speaker secımım uygun mu? Izmırde gıdıp denıyebılecegım bır satıs yerı bılıyor musunuz? Ilerde yenılemem gerektıgınde rahatca satabılecegım bır sıstem olmasına dıkkatetmeye calıstım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmbrbr -- 13 Nisan 2007; 14:39:02 >

ama herşeyden önce bu bizim sana önerdiğimiz ve senin de beğendiğin cihazları muhakkak iyi ce dinle......

saygılarımla
  • Acele etmezseniz ikinci elde çok kaliteli ve bütçenize uyan ürünler bulabilirsiniz. Şu aralar Rega Brio 2000'i başka bir forumda 450 YTL'ye satan bir arkadaş var. Yine 600-750 YTL arasına ikinci el hatta sıfır güzel bir giriş seviyesi speaker bulmanız mümkün. Kalan parayla bir cd player satın alabilir ya da bir süre dvd player ile idare edip cüzdanınınz rahatladıktan sonra daha iyi bir cd player alabilirsiniz. Bir de yıllardır hi-fi işinde olan bir arkadaşımız yakında 500$ gibi bir fiyata başlangıç seviyesi için f/p oranı iyi ampli+speaker+kablo'dan oluşan bir giriş seti satmaya başlayacak. Araştırmalarınızı aceleye getirmeden sürdürün. Kolay gelsin.
    Kısıtlı butce ile gidipte sıradan sıfır chaz almaktansa daha ust sınıf cihazlar almak cok daha mantıklı olacaktır. Boylece cihaz degisiminde daha az zarar edersiniz. Sıfır alınan bir urun ikinci elde nerdeyse yarı yarıya deger kaybediyor.

Asagıdaki linkte bulunan urun bir arkadasın. Jvc speakeri ben satmıstım cok guzel sesi vardır. Fiyat/performans acısından uygun. Cihazlarıda cok temizdir cok titiz kullanıcıdır. Artık vakit ayıramadıgı icin satıyor.
    Belki bu foruma faydası olur.

http://urun.gittigidiyor.com/PROFESYONEL-SONY-MUZIK-SISTEMI-FULL-SET_W0QQidZZ4243107

• Bılgıler ıcın tesekurler arkadsalar. Suan ıcın kalıtelı bır amfi ve speaker yeterlı olucaktır.
  • Karşıyaka Akbank Sokağında pasajın içinde Baykal Elektronik var.Nad ve Wharfedale'nin ürünlerini satıyor kendisi.Gidip iki ürünü de orda dinleyebilrsin.İstediğin bir cd yi götür yanında bağlantı yapıp dinletiyor.Tel:3689310 ...Hayırlısı olsun.
    SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tesekurler dostum. Verdıgın bu bılgı cok ıyı oldu. Yarın buyuk ıhtımal bakmaya gıderım.
    ist@nbul{lu}
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem2004_34

Phono box nedır? ve ne ıse yarar? Bılgısı olan var mı?

Phono box pikap ön yukseltecidir. Bazı amplilerde pikap surmek icin gerekli giris katı bulunmaz. Bu durumlarda phono box kullanılır. Gorevi igneden gelen kucuk titresimleri yukselterek amplinin preampli katına uygulamaktır. MM ve MC seklinde iki standardı bulunur.

simdiden tesekkurler.

http://hakancez.googlepages.com/sozluk
    Çıkış Katı veya Güç Amplifikatörü : Hat seviyesindeki ses sinyallerini hoparlörden duyulabilecek genlik ve akım seviyesine yükselten ve güç aktarımı yapan amplifikatördür. 10W, 100W gibi güç seviyeleri ile anılır. Ne kadar yüksek W gücüne sahipse o mertebede yüksek ses seviyesi elde edilir.
    Pre-Amplifikatör : Ön yükselteçtir. Düşük genlik seviyesindeki sinyalleri güç amplifikatörünün girişinde ihtiyaç duyduğu hat seviyesie yükseltir. Çünkü bazı kaynaklar (örneğin turntable=pikap, mikrofon gibi) hat seviyesinden daha düşük seviyelerde sinyal üretirler. Harcı alem ürünlerde preamplifikatör ve güç amplifikatörü aynı kasa içerisinde bulunur ancak hi-end türü cihazlarda bu iki kat ayrı ayrı kullanılır. Bazı preamplifikatörlerde ton kontrolleri de bulunur.
    Giriş katı diye bir terim yoktur ancak olsa olsa preamplifikatör niyetine kullanılır. Diğer yandan input-buffer yani giriş tamponu diye daha teknik bir terim vardır ki, güç amplifikatörlerinin düşük giriş empedansını yükselterek gürültü bağımlılıklarını artırmak için kullanılır. Ancak sanırım siz bunu kastetmiyorsunuz.
    Kolay gelsin.

• Burda giris katı daha cok tape,cd player, pikap, tuner vs gibi cihazların baglantı icin kullanıldıgı degisik omaj ve duyarlılıkta olan giris devresinin oldugu kısım anlamında olabilir. Yani input kısmı.
  • @cem2004_34 kardeş ne yaptın dinleti yapabildin mi Ertan Bey'in orada?(Baykal Elektronik)Almayı düşündüğün sistemi ilerde ben de almayı düşünüyorum eğer eşimi ikna edebilirsem.Ama en az 1 yılı bulur.Tabiki herşey ekonomiyle ilgili.Ama tek başımıza da karar veremiyoruz o da ayrı konu, malum çoluk çocuk da var.Sen herhangi bir yerden fiyat aldın mı merak ettim.Eğer nakit alırsan Ertan Bey çok indirim yapıyor.Taksitli alırsan pahalıya gelir.Uzun süredir o taraflara gitmediğim için dükkanın yeri değişmiş de olabilir.Bir ara Karşıyaka Kaymakamlığı'nın oraya taşınmış diye duydum ama zaten iki yer de birbirine çok yakın.Neyse kardeş sana kolay gelsin tekrar...
    SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED
  • quote:

Orjinalden alıntı: stres

@cem2004_34 kardeş ne yaptın dinleti yapabildin mi Ertan Bey'in orada?(Baykal Elektronik)Almayı düşündüğün sistemi ilerde ben de almayı düşünüyorum eğer eşimi ikna edebilirsem.Ama en az 1 yılı bulur.Tabiki herşey ekonomiyle ilgili.Ama tek başımıza da karar veremiyoruz o da ayrı konu, malum çoluk çocuk da var.Sen herhangi bir yerden fiyat aldın mı merak ettim.Eğer nakit alırsan Ertan Bey çok indirim yapıyor.Taksitli alırsan pahalıya gelir.Uzun süredir o taraflara gitmediğim için dükkanın yeri değişmiş de olabilir.Bir ara Karşıyaka Kaymakamlığı'nın oraya taşınmış diye duydum ama zaten iki yer de birbirine çok yakın.Neyse kardeş sana kolay gelsin tekrar...

Izmırı daha ogrenemedıgım ıcın arkadasımla gıdecektık ama bugun ısı cıktı. Mecburen ertelemek zorunda kaldım. Kısmetse yarın gıdecez. Belkı dukkan kapalı olur ama yerını ogrenmıs olurum. Fıyat konusunda sadece ınternetten ogrendıgıklerım var. Dısarı cıkıpta fıyat almıs degılım. Bıldıgım kadarıyla C352 700 Wharfedale 9.6nın fıyatlarıda 850ytl. Insallah sende en kısa surede ıslerı yluna koyarsında sıstemıne kavusursun.

• sayın cem, baykal elk. artık akbank sokağında değil, karşıyaka çarşının sonundan bahriyeüçok bulvarına girmeden girneye doğru düz yürümeye devam edin göreceksiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tellerr

sayın cem, baykal elk. artık akbank sokağında değil, karşıyaka çarşının sonundan bahriyeüçok bulvarına girmeden girneye doğru düz yürümeye devam edin göreceksiniz.

Uayrınız ıcın tesekur ederım. Bos yere zaman kaybedıcektım.

Yardım talepleriniz için, lütfen özel mesaj atmayın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.