Şimdi Ara

Kemik Retansiyonlu(Gömülü) 20 Yaş Diş Çekimi Rehberim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar internette tüm işlemler hakkında net bir bilgi olmadığı için bir rehber hazırlamak istedim. Benim gibi bir hataya düşüp internette keyfinizi kaçıracak videolar ve yarım yamalak işl izleyerek o ameliyata girmeyin çünkü.

    Benim serüvenim şöyle başladı. Hafta içi bir gün bir videoda izledim; diş hekimi "Eğer fotoğraflarda kocaman gülemiyorsanız, bir diş hastanesine görünün." bu durum benim uzun zamandır aklımdaydı. Üst ön dişlerim olağan üstü çarpışık, alt dişlerimde keza öyle hatta küçük yaşlarda ortodonti tedavisi görmeme rağmen. Bu tedavide de öyle herhangi bir yere gitmek istemedim Acıbadem Altunizade Hastanesi Ağız ve Diş sağlığı bölümüne gittim, isim vermem doğru olur mu bilmiyorum isteyenlerle özelden paylaşabilirim hekim isimlerini. Ufak bir sohbetten sonra röntgen çektirmek üzere bir odaya girdim. Geri döndüğümde odada 5 hekim vardı, röntgenim hakkında konuşuluyordu. Benim sadece çarpışık sandığım dişlerim içinde yapılacak 7 dolgu, 3 adet yirmilik diş çekimi ve temizlenecek bolca diş taşı var imiş. Hekimler ile durumum paylaşıldı. Önce diş taşı temizliği, ardından 20liklerimin çekimi, dolguların yapımı ve ortodonti tedavisi ön görüldü.

    Fazla uzatmadan malum dişlere gelmek istiyorum. Diş taşı temizliğinin ardından 1 Kasım tarihine bir randevu verildi. Ben çekimden önce ki akşam çok büyük bir hataya düşerek internette araştırma yaptım ve sıfır uyku olarak hastaneye gittim. Normal bir odada çekileceğini beklerken ağız ve çene cerrahım; "Ameliyathaneyi hazırlayalım." da demesin mi? Oy işte o an yaşadığım, ahını aldığım çoğu şey film şeridi olarak gözlerimin önünden geçti. Ameliyathaneye girdik, steril edilmiş büyükçe normal bir diş kliniği aslında o korkunç isimli yer.

    İşlem başlangıcında 3 adet morfin vuruldu, ağzımın o bölgesine ardından uyuşma durumu kontrol edildi ve olaya start verildi. Hekimim gayet nazik şekilde, işini profesyonelce yaptı. Ben ama salak ben, gecesinde okuduğum şeylerde yanıma refakatçi mi almadım yok araba kullanamam diye taksiyle mi gitmedim neler neler. Yanımda 2 kutu Apranax ile girdim hatta hastaneye. 20 dakika sürdü komple işlem. Ben inanamadım "Aa bitti mi?" dedim doktorum "Bitti bile hemen." dedi. Normal diş çekimiyle neredeyse +10 dakika aynı sürede sürdü. Hekimciğim ilaçlarımı yazdı, yapmam ve yapmamam gerekenleri belirtti. Bir de buz torbası verildi onu da 5 dakika tutup 5 dakika çekeceğimi belirtti yanağıma. Ve dikişlerim atıldıktan sonra kortizonlu bir iğne vuruldu. Şişme ve iltihaplanmayı engelliyormuş.

    Ben size şimdiye kadar hastanede yaşadıklarımı ve operasyonu anlattım. İşlemden önce sağlam bir yemek yedim hem de diyette olmama rağmen. İşlemden sonra morfinin etkisiyle bir süre konuşamıyor ve yemek yiyemiyorsunuz. Kaldı ki ilk 1 gün büyük parçalı, sert ve pilav gibi o bölgeye kaçabilecek şeyler yememeniz tavsiye ediliyor.

    İşlemden sonra operasyon yapılan bölgeye gazlı bez konuluyor, ve 25-30 dakika çıkarmamanız isteniyor. Ben kandan nefret ettiğim için yanıma bolça peçete aldım. 30 dakika sonra gözlerimi kapayarak o bezi aldım ve hemen peçetelere sardım. Biraz kanlıydı haliyle.

    Morfinin etkisi kaç adet ihtiyaç duyulup vurulduğuna bağlı olarak 3-5 saat arası sürüyor. Benim 1 Kasım operasyonumda 3 bölgeye vuruldu yetti, ama dün yapılan 15 Kasım operasyonumda işlem ortasında da ihtiyaç duydum belirttim ve 2 bölgeye daha vuruldu toplam 5 diyebiliriz. Morfinin etkisi geçmeye doğru yani dudağınızı yavaş yavaş hissetmeye doğru bir adet Apranax ağrı kesici alın zaten içtikten sonra ortalama yarım saat içinde uykuya dalacaksınız. Uyandığınızda dudağınızı hissedeceksiniz ama operasyon bölgesi halen uyuşuk olacaktır muhakkak. Zaten buz kompresi yapmaya devam edin mutlaka. Ben ön görüp buz kompreslerinden almıştım buzluğuma 2 adet, değiştirip değiştirip kullandım her 5 dakikada bir.

    O gün akşam dahil birşey yiyemiyorsunuz ya da ufak parçalara bölünmüş kek gibi ürünler tüketebilirsiniz ağzınızın diğer tarafıyla. Ama dikkat edin o gün dişlerinizi fırçalayamazsınız ve çalkalayamazsınız. O bölgeye kaçarsa sızlayabilir ve çıkartamazsınız büyük olasılıkla. Durduk yere sıkıntı olur sizin için. Çalkalamamanız orada oluşan kan pıhtısını güvene almak içinmiş bu arada.

    Bende her 2 operasyonda da kan sızıntısı sadece ilk gün oldu. Hekimim de onu yutmamı istedi öyle yaptım.

    Bana bir antibiyotik(isim vermem doğru olmaz) ve bir ağız gargarası verildi. Operasyonun ertesi gününde sabah akşam kullanmam söylendi.

    Akşam yatarken mutlaka çift yastık kullanmanız sizin için faydalı olacaktır, yani başınız kalbinizden biraz yukarıda olması gerek.

    Ertesi gün uyandıktan sonra, ben her 2 işlemden sonra ki günde de, elma püresi yedim sabah ne olur ne olmaz diye. Ardından ilacımı içtim ve buz kompresine devam ettim 24 saat dolana kadar. Öğlen çorba gibi sıvı gıdalarla beslendim. Akşam da makarna yedim yumuşak bir gıda olduğu için. Akşam fırçalayıp hekimimin verdiği gargarayı kullandım. Ama ultra soft diş fırçası edindim ve o bölgeye çok hassas davrandım fırçalarken.

    Bu arada kesinlikle dikişleriniz alınana kadar o bölgeye dilinizi falan götürmeyin, hatta aynada bakmaya da çalışmayın mideniz kaldırmayacak durumda ise. Bir de bir yanlışa düşüp pipetle içmeye çalışmayın içecekleri, durup dururken basınç oluşturur ilk günlerde sıkıntı yaşarsınız.

    Operasyon sonunda hemen eve gidip yatmayın biraz dik pozisyonda oturmanız tavsiye ediliyor ama neden bilmiyorum. Hekimim söyledi yine.

    3. günde sabah ben bir kahve içtim ama ılık şekilde yine soğuk ve sıcaktan kaçındım. Yani yine diyet pozisyonuna geçtim. Öğlen çorba içtim akşam tavuk ızgara yaptım kendime ufak parçalara bölerek yine operasyon bölümüne götürmemeye çalıştım.

    4. gün gayet operasyon olmamışçasına hayatıma devam ettim. Operasyon ağrıları minimuma indi. O kadar büyük bir diş hatta kemik diyebiliriz çıkartıldı ve, hekimime buradan selamlar, sıfır sıkıntı yaşadım. İlk gün morfin etkisi geçerken ağrı kesici kullandım sadece haricinde ihtiyaç duymadım.

    Spora 4. gün devam edebildim. Hekimim bana bıraktı, sadece operasyonun ilk ve 2. günü devam etmesen iyi olabilir dedi. Sporda da herhangi bir sıkıntı çekmedim kaldı ki HIIT üzerine çalıştım yoğun şekilde.

    7. günde dikişlerim alındı. Alınırken hiçbir şey hissetmedim. Dün olan operasyonumdan sonra haftaya Perşembe alınacak dikişlerim. Hem de o gün sağ üstte bulunan 20lik dişim çekilecek şansıma o tamamen gömülü değil.

    Sizden rica bu operasyonu sağdan soldan duyup gitmemezlik etmeyin. Bir an önce olsun bitsin. Çünkü yanında bulunan dişlere baskı uygulayacak ve bir zaman sonra çürütecek. Ve lütfen normal bir diş hekimine değil de "Ağız Ve Çene Cerrahı" ile bu operasyonu gerçekleştirin. Her soruya açığım. Okuduğunuz için teşekkür ederim.







  • Çok güzel bir yazı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.