Şimdi Ara

KEMENÇE Mİ GİTAR MI ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Senin hangi seviye öğreneceğine bağlı.Gitar öğrendim diyip Sadece Tek sesli solo-Arpej-Ve Ritim atman 8-12 ayını alır.Yetenekliysen 3 ayda kaparsın.Hatta 4. ayda ses kulağınla dinlediğin müzikleri solo olarak çıkartırsın(Tek sesli)Umarum sonraki 12 ay boyunca biliyor sanıp bunlarla yetinmezsin.Şahsen ben 3 ayda Kulaktan çıkarmaya kadar her haltı becermiştim.Ama yerimde saymışım 12 ay boyunca fark ettiğimde ise aldım elime gitarımı en zorlardan başladım.Johnny Cash başladım I walk the line çaldım.Sonra Hurt sonra Ring Of Fire.Sonra No Women No Cry sonra ise Nothin Else Matters bunlar 2-3 günümü aldı en fazla Şimdi ilerletmeye çalışıyorum.Nothing else matter o ritim kısmına kadar sorunsuz çalıyorum şuanda One a bakıyorum daha yeni aklıma geldi :D.Ayrıca bir tavsiye solo atarken çift ses yap yani bir anda basla süsle genelde 5. teli kullan insanın ruhunu okşar Çok sesle uzun ince bir yoldayım dene muazzam oluyor.Tabiki de kulağından yapmaya çalış Çok sesle eğitim bulamazsın internette.Kemençe bilmiyorum çalmadım ama hatasız çalmak baya vakit alır gibi yaylı çalgılar her zaman zordur.Tabi ben asturias çalacağım diyorsan çok vaktini alır gitarda.Sen en iyisi gitarla başla ses kulağını daha iyi geliştirir.Sonra Bağlama geç Sonra Keman.En son geçeceksen kemençe

• quote:

Orijinalden alıntı: UmutcanRTRK

Senin hangi seviye öğreneceğine bağlı.Gitar öğrendim diyip Sadece Tek sesli solo-Arpej-Ve Ritim atman 8-12 ayını alır.Yetenekliysen 3 ayda kaparsın.Hatta 4. ayda ses kulağınla dinlediğin müzikleri solo olarak çıkartırsın(Tek sesli)Umarum sonraki 12 ay boyunca biliyor sanıp bunlarla yetinmezsin.Şahsen ben 3 ayda Kulaktan çıkarmaya kadar her haltı becermiştim.Ama yerimde saymışım 12 ay boyunca fark ettiğimde ise aldım elime gitarımı en zorlardan başladım.Johnny Cash başladım I walk the line çaldım.Sonra Hurt sonra Ring Of Fire.Sonra No Women No Cry sonra ise Nothin Else Matters bunlar 2-3 günümü aldı en fazla Şimdi ilerletmeye çalışıyorum.Nothing else matter o ritim kısmına kadar sorunsuz çalıyorum şuanda One a bakıyorum daha yeni aklıma geldi :D.Ayrıca bir tavsiye solo atarken çift ses yap yani bir anda basla süsle genelde 5. teli kullan insanın ruhunu okşar Çok sesle uzun ince bir yoldayım dene muazzam oluyor.Tabiki de kulağından yapmaya çalış Çok sesle eğitim bulamazsın internette.Kemençe bilmiyorum çalmadım ama hatasız çalmak baya vakit alır gibi yaylı çalgılar her zaman zordur.Tabi ben asturias çalacağım diyorsan çok vaktini alır gitarda.Sen en iyisi gitarla başla ses kulağını daha iyi geliştirir.Sonra Bağlama geç Sonra Keman.En son geçeceksen kemençe

Kardeş yazdiğindan hiç bir şey anlamadim ve demeyi unuttum benim müzik hakkinda tek bildiğim notalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gitar
  • quote:

Orijinalden alıntı: the-sick-tir-or-than

quote:

Senin hangi seviye öğreneceğine bağlı.Gitar öğrendim diyip Sadece Tek sesli solo-Arpej-Ve Ritim atman 8-12 ayını alır.Yetenekliysen 3 ayda kaparsın.Hatta 4. ayda ses kulağınla dinlediğin müzikleri solo olarak çıkartırsın(Tek sesli)Umarum sonraki 12 ay boyunca biliyor sanıp bunlarla yetinmezsin.Şahsen ben 3 ayda Kulaktan çıkarmaya kadar her haltı becermiştim.Ama yerimde saymışım 12 ay boyunca fark ettiğimde ise aldım elime gitarımı en zorlardan başladım.Johnny Cash başladım I walk the line çaldım.Sonra Hurt sonra Ring Of Fire.Sonra No Women No Cry sonra ise Nothin Else Matters bunlar 2-3 günümü aldı en fazla Şimdi ilerletmeye çalışıyorum.Nothing else matter o ritim kısmına kadar sorunsuz çalıyorum şuanda One a bakıyorum daha yeni aklıma geldi :D.Ayrıca bir tavsiye solo atarken çift ses yap yani bir anda basla süsle genelde 5. teli kullan insanın ruhunu okşar Çok sesle uzun ince bir yoldayım dene muazzam oluyor.Tabiki de kulağından yapmaya çalış Çok sesle eğitim bulamazsın internette.Kemençe bilmiyorum çalmadım ama hatasız çalmak baya vakit alır gibi yaylı çalgılar her zaman zordur.Tabi ben asturias çalacağım diyorsan çok vaktini alır gitarda.Sen en iyisi gitarla başla ses kulağını daha iyi geliştirir.Sonra Bağlama geç Sonra Keman.En son geçeceksen kemençe

Kardeş yazdiğindan hiç bir şey anlamadim ve demeyi unuttum benim müzik hakkinda tek bildiğim notalar

Sana şöyle diyeceğim Kemençenin Öğrenmesi zordur.
    Gitarın ise ileri seviyesi zordur.3 adet still çok kolay(Solo-Arpej-Ritim)Sonra bir still varkı adamın anasını ağlatır.
    Kısacası ben olsam gene gitar öğrenirim.Kemençe çok bir alıcısı kalmadı.Karadeniz müziği bitti.Karadenizliler bile dinlemeyi bıraktı.Şimdi küçümsüyor ve dalga geçiyor gibi görünüyorum ama gerçek bu.İnsanlar kültürlerinden çok uzaklaşıyor.Ama onun dışında nerede yaşadığını söylersen eğer bir sahil iliyse kesinlikle gitar derim hafif ilerletirsen bir yerde çalar kendi paranı kazanırsın.Ama kemençeye uygun bir ortam yok.+Dinleyici de bulamazsın bir grupta çalarsan belki.

• quote:

quote:

quote:

Gitarın ise ileri seviyesi zordur.3 adet still çok kolay(Solo-Arpej-Ritim)Sonra bir still varkı adamın anasını ağlatır.
    Kısacası ben olsam gene gitar öğrenirim.Kemençe çok bir alıcısı kalmadı.Karadeniz müziği bitti.Karadenizliler bile dinlemeyi bıraktı.Şimdi küçümsüyor ve dalga geçiyor gibi görünüyorum ama gerçek bu.İnsanlar kültürlerinden çok uzaklaşıyor.Ama onun dışında nerede yaşadığını söylersen eğer bir sahil iliyse kesinlikle gitar derim hafif ilerletirsen bir yerde çalar kendi paranı kazanırsın.Ama kemençeye uygun bir ortam yok.+Dinleyici de bulamazsın bir grupta çalarsan belki.

e o zaman tüm kültürümüzü yok edelim.direk batıya girişelim. yok öyle birşey, kemençeyi zorda olsa öğrenerek bir kültürü yeşertebilir. gel gelelim karadeniz müziği nerede bitti, bu senin çevrenle alakalı.benim çevremdeki birçok kişide sıkıldığında olsun bunaldığında olsun açar karadeniz şarkısını. e zaten şarkılarda sıkıcılığa iyi gelmesi için değil midir? bunu bir profesyonel olarak yapacak olursa zaten bir tek kemençeyle gitarla olmaz, ben amatörlük ve halk için konuşuyorum. bundan dolayı @1 kardeşimin kesinlikle ama kesinlikle kemençeye gitmesi gerektiğini düşünüyor ve savunuyorum. kültürünü yeşertki yarınlarda halkta seninle olabilsin.

ama ticari kafayla düşüneceksende yani üniversitedeyim, ara sıra harçlık olsun diye de çalarım diyorsan yine kesinlikle kemençe derim.çünkü gitar artık herkeste var.sen kemençeyle farklılıklar yapabilirsin.ve farklılıklar herkesin hoşuna gider.

• quote:

quote:

quote:

kardesim cok ezber konusukluk yapmissin..kemenceye yonelim ciddi derecede artti. selcuk balci resul dindar apolas lermi gibi sanatcilar sayesinde karadeniz muzigine milletin bakis acisi farklilasti biraz daha kemanimsi tarz vs. onun haricinde diger karadenizin slow parcalarinada ciddi derecede yonelmeler var hatta bu sanatcilarin calistigi aranjorlerde turkiyenin tutulan aranjorlerindendir. kemencenin cesitleri var gorele trabzon caykara surmene ayrilir ses tonlarina gore..senin dinledigin kemenceler tahminimce gorele kemencesi ince kemenceler sen birde kalin rum tarzi kemenceler dinlede gor bak nasil tutuluyor.
    bu vidoedan bakabilirsin nasil oldugunu. konuyu acan arkadasim sen bana soyle ne tarz dinliyorsun bu tarz istiyorsan rum kemencesi alacaksin ama otantik diyorsan ve otantigin hangi tarzini istiyorsan ancak oyle yorum yapabilirim.bende asiri keman bagimlisiyim ama kemence ile ugrasiyorum hic kursa vs. gitmedim yavas yavas oturtmaya basladim ciddi derecede zor enstruman nota bilgin varsa daha cabuk ilerlersin benim yok nota bilgim kulaktan gidiyorum ve git gide ilerledim en onemli sey kulak varsa gerisi cozuluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KEMAN MI KLARNET Mİ ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • miley cyrus
  • G,tar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.