Şimdi Ara

Keman mı gitar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben normalde keman çalmak istiyorum. Eğitim için gidip sorduğumda daha öncesinde hiç müzik aleti çalmadığımdan kemanın zor gelebileceğini bu yüzden gitardan başlamanın daha mantıklı olacağını söylediler. Sizce de gitar mı çalmalıyım öncelikle? Gitar da güzel normalinde tabi onu da çalmak isterim ama keman bana daha çekici geliyor sadece




  • Benim hiç çaldığım enstrüman yok; ama müziğe bayağı bir ilgim var, benim şahsi görüşüm hangisini seviyorsan onunla ilgilen, ona bakarsan gitar için de uzun bir süre parmak alıştırması yapman gerekiyor, yani keman zorsa, gitar super mario değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrakeMcCain -- 26 Haziran 2020; 12:32:15 >
  • 3 yıl olacak gitar çalıyorum. O tavsiyeyi kim verdiyse bir daha ondan tavsiye alma. Gitarı millet ne sanıyor anlamıyorum. Gitarda parmaklarını zorladığın kadar kaç tane enstrümanda zorluyorsun acaba. Ayrıca gitarda parmaklar genelde dikey hareketler yapar kemanda yatay. Birbirleriyle çok da alakaları yok. Kemandan başla derim ben.
  • Kesinlikle gitar. Akor basma işini 6 ayda halledersin. + birkaç ritim öğrendin mi çoğu şarkıyı çalabilecek duruma gelirsin. Tabi bu ezber yol. Akorları dizerken majör akorlarda nasıl nota dizilimi olur minör akorlarada nasıl nota dizilimi olur, yarım ses tam ses gibi kavramları öğrenir . Gitarda nota yerlerini öğrenirsenkısa sürede alete hükmedersin. Ardından gamları da öğrendin mi gerçekten bir gitar öğrenmiş olursun. Kemanda bunları kısa sürede yapamazsın. Öte yandan herkes keman çalamaz bir müzik kulağı oolması lazım. Bunu test eden yerler var ama bu işe girişme derim.

    Ayrıca sakın ucuz diye klasik gitar alma. Çalmak istediğin çoğu şarkıyı çalamazsın eğer türkü ya da klasik müzik çalmayacaksan. Elektro ile başla. İnan pişman olmazsın. Biraz paraya kıy derim ben

    Tabi ki gitar da kolay bir müzik aleti değil ama emek verirsen karşılığı gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyinadukeeee -- 26 Haziran 2020; 13:22:24 >




  • Canın keman çalmak istiyorsa keman çal. 5 yıldır meb e bağlı bir müzik akademesinde çalışıyorum. Tavsiyem keman istiyorsan keman çalman yönünde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.