Şimdi Ara

Keman kursuna başladım(Güncel-12.12.2014)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arkadaşlar keman kursuna başladım. Suan ilk ders perşembe günüydü. Yay çekme, arşeyi tutuş gibi temel şeyleri gösterdi, dün ve bugun 2 saat tekrar ettim. Kendi düşüncelerimi sorarsaniz, sesi çok güzel bir tek yay çekerken kollarim hafiften ağrıyor ama yinede olsun.

    Bu arada yaşım 16, sorulariniz veyatta tavsiyeleriniz olursa lütfen sorun

    07.12.2014:
    Beyler buraya elimden geldiğince güncelleyip yeni şeyler yazicam. Umarim yardimci olursunuz. Ilk 2 hafta yay çekme ve nota yerlerini ezberledim. Ardından evde hergün rahat 1 saat çalışıyorum. Bazi zorlukları var. Mesela yay çekerken yay'ı tuttugum parmaklarim hala acıyor. Bunun herkesde olduğunu öğrendim. Son haftada hızlı ve yavaş şarkılar dan örnek alarak çaldık. Sesi güzeldi diyebilirim. Kemanda bir yaş sınırı var. Yani profesyonel olacaklar için var. Bizim kurstaki hoca 10 yaş altında başlayanlar düzenli ve disiplinli çalışarak yapabiliceklerini söyledi. Tabi ben işin sadece hobi kısmıyla ugrasanlardanim. Bir kaç şey farkettim. Ilk öncelikle ilk haftalar kötü ses çıktığında yani yay çekislerde özellikle, çok çabuk sıkılıyordum. Kurstaki hocalarda bunun için bizi uyarmisti hatta. Ilk 2 ay sadece azimle çalışın diye  bende çalıştım. Tabi daha ilk ay, fakat güzel sesler ortaya çıkınca nedense daha azimli olabiliyor insan. Soruları olan varsa cevaplarim. Buraya haftada bir yazmaya çalışırim. Hem öğrendiklerimi paylaşmis olurum. Son olarak en son ki tarihi yazayım. 
    Sorularinizi bekliyorum

    12.12.2014

    Evet beyler bugün doğum günüm, birçok kişi tarafından kutladilar mutlu ve güzel bir gündü.
    Bugün yaptıklarımizi anlatayim, bu arada 2.ay oldu. Bu gün şarkılara geçtik. Düzenli çalıştığım için pek sorun yaşamadim şuana kadar tabi. En büyük sıkıntı şu, grup çalışmalarinda biraz heyecanlandigimdan hata yapmam
    Tekrar edeyim, kemanda yetenek denen kavram olayin sadece % 25 lik kısmını kapladığıni düşünüyorum. Çünkü bu alette ne kadar çok zaman ayirsam emeginin karşılığını da alıyorum.
    Mesela 2 gün üst üste hiç kullanmadım. Parmaklarda bile hafif titreme oldu. Nankör bir alet heralde
    Bu günlük bu kadar arkadaşlar keman hakkında sorularinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolSerçe -- 12 Aralık 2014; 23:41:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bak benden sana tavsiye her ergenin başına gelen bir durumu izah edeyim sana ;

    1-ailen durmadan ya bişeyler çal dinleyelim diyecek, 3-4 parça öğrenmeden çalma çünkü durmadan aynı parçayı çalıyon yaa sen diyip işi dalgaya vuracaklar moralin bozulacak

    2-bir zamandan sonra ailen bazı noktalarda ya yeter artık çalma şunu beynimizi şişirdin gibi cümleler kurabilecek onlara da aldırma boş boş konuşuyorlar işte


    evet bu 2 olay enstrümana yeni başlayan kişilerin başına %90 gelmiştir. ona göre önceden uyarayım moralin bozulmasın
  • Whenifeelit kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler pek dikkate almıyorlar. Nasıl diyim odada çalıyorum hani kimse gelip birşey demiyor, bakalım bunlari bizimkiler ne zaman söyleyecek haydi hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tavsiyem şu, her gün eline 1 saat olsa da al, çalış. Çalışmadığın 1 gün sana çalıştığın 2-3 günü kaybettirir.
  • Arkadaşların dediği gibi hiç vazgeçme. Her gün 1-2 saat çalış üzerinde. Keman çok kolay bir enstruman olmasada çok zorda değildir. Üzerine düşersen eğer kısa zamanda kavrayabilirsin. Ama dediğim gibi çalış çalış çalış :D
  • lindsey stirling yuzunden bende baslayacam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yec44

    lindsey stirling yuzunden bende baslayacam.

    Ben de Lindsey sayesinde başladım kemana. Ama daha sonradan klasik dinledikçe Lindsey tırt gelmeye başladı biraz Gördüğüm çoğu kişide bu şekilde oluyor.
  • yec44 kullanıcısına yanıt
    Hocam lindsey dediğiniz nedir ? Bir sanatçı mi ? Daha yeni yeni başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beni de haggard başlattı kemana
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SolSerçe

    Hocam lindsey dediğiniz nedir ? Bir sanatçı mi ? Daha yeni yeni başladım

    evet. cok tatli birisi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler buraya elimden geldiğince güncelleyip yeni şeyler yazicam. Umarim yardimci olursunuz.
    Ilk 2 hafta yay çekme ve nota yerlerini ezberledim. Ardından evde hergün rahat 1 saat çalışıyorum. Bazi zorlukları var. Mesela yay çekerken yay'ı tuttugum parmaklarim hala acıyor. Bunun herkesde olduğunu öğrendim.
    Son haftada hızlı ve yavaş şarkılar dan örnek alarak çaldık. Sesi güzeldi diyebilirim.
    Kemanda bir yaş sınırı var. Yani profesyonel olacaklar için var. Bizim kurstaki hoca 10 yaş altında başlayanlar düzenli ve disiplinli çalışarak yapabiliceklerini söyledi. Tabi ben işin sadece hobi kısmıyla ugrasanlardanim.
    Bir kaç şey farkettim. Ilk öncelikle ilk haftalar kötü sea çıktığında yani yay çekislerde özellikle, çok çabuk sıkılıyordum. Kurstaki hocalarda bunun için bizi uyarmisti hatta. Ilk 2 ay sadece azimle çalışın diye bende çalıştım. Tabi daha ilk ay, fakat güzel sesler ortaya çıkınca nedense daha azimli olabiliyor insan.

    Soruları olan varsa cevaplarim. Buraya haftada bir yazmaya çalışırim. Hem öğrendiklerimi paylaşmis olurum. Son olarak en son ki tarihi yazayım.
    07.12.2014

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi kemanı kullanıyorsun?
  • 1 Saat az, vaktin varsa eğer 2-3 saate çıkart. İlla bir kerede 1 saat çalışmak zorunda da değilsin. 1,5 saat-1,5 saat bölebilirsin. Tabi vaktin varsa. akustik enstrumanların kötü yanı gece çalışmanın müstakil evde tek değilseniz imkansız olması.
  • Hocam ilj öncelikle parayi kendim ödediğim için zor. İkincisi ev müstakil olduğu için rahat çalışıyorum. Örneğin bu hafta şarkı vardi hep ona çalıştım. Evet ilk haftalar yay çekerken sıkıntı oluyordu. Bizimkiler güzel birşey çal diyorlardi. Suan az da olsa güzel sesler çıktığı için birsey demiyorlar. Amacım güzel bir sekilde öğrenip diğer sene İSMEK'in ihtiras merkezlerinde eğitim almak. Hayirlisi bakalım.

    @Mavi Penguen
    Hocam keman 150 liralik başlangıç için aldım. Eğer 7-8 ay dan fazla olursa daha kaliteli bir keman alabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolSerçe -- 12 Aralık 2014; 23:30:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • solserçe çok faydalı konu olmuş teşekkürler. Kurs ücreti ne kadar acaba. Bir de şehir ilçe?
  • Hocam ilk öncelikle cevap yazdığınız için teşekkürler. Yoğun olduğum için güncelleyemiyorum. Ücret 300 TL. Ayda 4 saat. Tabi siz daha uygun bulabilirsiniz. Belediyelerin yaptığı yada halk Eğitim merkezlerinde de keman kursu hakkında eğitim veriliyor. Ben keman kurslarina baktim her birine 200 kişi başvurmuş. Bende dedim hiç uğraşamam. 1 yıllık bir eğitim aldıktan sonra İhtiras merkezi adı altındaki yerlerde başvurucam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki teşekkür ederim, 300 lira da biraz çokmuş. Siz başlayalı 45 gün olmuş nasıl gidiyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyp02 -- 30 Aralık 2014; 19:59:43 >
  • Güzel gidiyor. Ama aşırı çalışma gerektiren bir alet fakat hakkini da veriyor hocam. Suan bazı parçalar çalıyorum. Fakat az da olsa takılmalar oluyor. Farklı parçalar çalarak daha çabuk alışiyor insan. Tavsiye ederim. Bu arada evet kurs ücreti pahali. Fakat en düşük bu fiyata buldum. Bazi kişiler 150 saat başına istiyorlardi. Siz düşünüyor musunuz kemani ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Harika o zaman, size başarılar dilerim, umarım bir gün çok iyi bir kemancı olursunuz. Ben muhtemelen bu cumartesi bir kursa başlayacağım. Ama özel ders değil, hoca hakkında iyi şeyler duydum bakalım. Peki keman olarak ne önerirsiniz başlangıç için. Başlangıçta çok basit bir şey al diyorlar ama o da beni kemandan soğutmasın. Ve sonuçta o da masraf. 5-6 ay sonra 200 liraya alınmış kemanı bir kenara atıp haydi baştan 500 liralık bir keman alırsam da ayrıca bir zarar olacak. Sizin keman ne marka fiyat vs sorsam. Ayrıca cevaplarınız için çok teşekkür ederim

    Bir de 45 günde çok hızlı ilerlemişsiniz maşallah şaştım
  • Hocam hayırlı olsun o zaman şimdi şöyle birşey var. Kemana başlayan benimle beraber iki arkadaş vardı. Onlarda ilk ayda 300 liralık keman almışlar. Fakat sonra bırakmışlar. Kemani hocanla beraber alın hocam. Çünkü en iyisini o tavsiye edebilir. Bazı insanlar vardır çabuk sıkılır. 1 yildan veyatta 9 ay gibi bir süre gecmeden el yapımı kaliteli keman düşünme derim. Evet ben bile çalarken kemandaki kötü sesi farkediyorum. Fakat 7-8 ay gecsin ozaman bakmanizi tavsiye ederim. bu arada kursunuz nerede ? Fiyat ve şehir ? Uygun fiyata bulmussunuz. Ilk ay sadece yay çekerken çok sıkılabilirsiniz biraz azimle çok güzel ses çıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.