Şimdi Ara

Kemal sunalın oynadığı filmlerin çoğu çalıntı olması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
6.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
9 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eduyardo

"Kemal Sunal'ın oynadığı güzel filmler bir elin parmağını geçmez" cümlene cevap olarak

1-) Tosun Paşa

2-) Şaban Oğlu Şaban

3-) Süt Kardeşler

4-) Kapıcılar Kralı

5-) Çöpçüler Kralı

6-) Şark Bülbülü

7-) Kibar Feyzo

Hababam sınıfı serisini de söylememe gerek yoktur heralde. Kaldı ki bu filmler benim ilk aklıma gelenler ki film kültürü yüksek birisi değilim.
    yarısında kameranın karşısında sırıtarak rol yapıyor. biz de sırıtmasını komik bulduğumuz için istemsiz gülüyoruz. bir de sürü psikolojisi var yani herkes gülüyorsa kesin komiktir diyoruz.

hababam sınıfının o zaman lise çağındaki kişilere yaptığı kötü örneği söylememe gerek yok zaten. hatta şimdi bile gösterilmesi sakıncalı bir film hababam sınıfı.

bizim çok komiğimize giden ve zekice kurgulandığını düşündüğümüz olayların çoğu filmden gizlice araklanmış. bunda senaristlerin suçu var tabii. biz de yemi yutup “vay be eskinin tadı bir başka diyoruz”. örnek vermek gerekirsek avanak apti ve yedi bela hüsnünün önemli bir fikri 1956 yapımı çapkın ortaklar yabancı filminden araklanma (avanak apti kemal sunalın dövülmesinden kurtaran polis ve yedi bela hüsnü de kemal sunalın kurtulduğu tesadüfler)

varyemez filmi tamamen uyarlama

garip filmi charli chaplinden uyarlama

çok güldüğümüz en büyük şaban filmi büyük çoğunluğu araklama

kemal sunalın kör bir kıza aşık olma olayı yine araklama (charlie chaplin den araklama)

sahte kabadayının büyük çoğunluğu farklı filmlerden çalıntı. mesela kurşunla şapka düşürme sahnesi ve sondaki silahlı çatışma sahnesi aynen iyi kötü çirkin filminden araklanma. yani orjinal bir şey yok. (küçük farklılıklar olsa da fikirler çalıntı. zira bu orjinal filmler olmasaydı kemal sunalın rolü de olmazdı)

daha sayamadığım onlarca senaryo araklama. bazıları pek bilinmeyen filmlerden çalınmış ki kolayca bulunmasın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Muaddib -- 17 Eylül 2018; 10:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1-Şahan

2-Cmylmz

3-Kemo

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kemal Sunal'a gülüyorsak, demek ki herkesi güldürüyor.

Recep İvedik'e gülüyorsak, demek ki espri anlayışımız böyle.

Ayrıca verdiğin bilgi tamamen yanlış.

Yol, Sürü ve Susuz Yaz filmleri yurtdışında büyük ödüller aldılar.

Eğer Kemal Sunal filmleri de çok iyi olsalardı kesinlikle alırlardı.

Recep İvedik'i övmüyorum, sadece diyorum ki gayet de ortalama üstü bir film.

Gördüğü tepkiye bakarsak Türk sinemasında son 5 yılın en kötü filmiymiş gibi tepki görüyor. Gerçi evet, yılda 2 tane yerli film izleyenler için öyle olabilir, ama değil işte kabul edin.

Ben de Tarkan’ın 2 şarkısını beğenirim, diğer onlarcasını sevmem. Yani şarkı sözü müziğini sevmemişimdir. Aynı şekilde Kemal Sunal’ın tüm filmleri de başyapıt olmak zorunda değildir. Ancak başyapıtlar arasına çöpçüler kralı, kapıcılar kralı, kibar Feyzo, davaro gibi filmleri koymazsan büyük haksızlık etmiş olursun. Ancak ben daha çok önyargılı olduğunu düşünüyorum. B*k atmak için zayıf senaryolu, ister çalıntı ister alıntı adlandıracağım filmlerde bahsetmişsin. Bardağın dolu kısmını görmemişsin.

Hayir bu yeni neslin ne sorunu var anlamak zor. Kimi baris mancoyu begenmez kimi kemal sunali...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Ne bos konu bu ya
    Adam efsane olmus cogu kesim tarafindan senelerce izleniyor
    Eleman kalkmis hala yok calintiydi yok oyunculugu iyi degildi
    Yaw he he
    Siz gidin cumali ceber ali kundulli izleyin o zaman

• Senaryodan çok replikleri için izlenmeye değer. "buralar karışacak vaziyet alın" "Ciğerim kebap oldu yanıyom fatma", "şimdi ananı laciverte boyadım" "yanıyosun Fuat abi" vs. Nice replikler hala sosyal medyada beğeni toplar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Böhöhöhöytt sıç bok nah hareketi. kıllı davar ve turuncu gömlek. Nasıl komik di mi.
    Sinema kültürünün yerlerde olduğuna eminim. İnternetin popülerleşmesinden dolayı birkaç bilgi öğrenip burada esip gürlemen saçma. Eğer biraz türk sineması hakkında bilgin olsa o dönemde başvurulan sık bir olay olduğunu görürsün. Ve bu adamlar bunu hiç saklamıyor da. Sene olmuş 2018 gerek sinemada gerek ise dizilerde sürekli yabancı yapım uyarlamaları var. Bu konu bambaşka bir şey şimdi bunun da açıklamasını yaparsam konu amacından sapar. Burada esinlenen-uyarlanan senaryolara karşın tüm yük oyunculara biniyor ki Kemal Sunal bunun altından defalarca kalkarak sadece Türkiye genelinde değil yurtdışında Yeşilçam incelemesi yapan, araştırma konusu edinmiş herkes tarafından kabul görmüş birisidir.

Senin bildiğin tek örnek Chaplin. Başka bir örnek sayar mısın? Sana Fellini kim desem google'lamadan önce avel avel bakarsın ekrana. Fellini zamanında Amarcord adlı çok güzel bir esere imza atıyor. Sezercik, Aydemir Akbaş gibi isimlerin oynadığı Bitirimler Sınıfı serisi birebir bu filmden arak. Adamlar bir filmdeki okul içi sahnelerden seri yapıyor düşün. Cüneyt Arkın'ın oynadığı filmlerde bir sahnede ölüm döşeğine yatmış biri varken arkada çalan Godfather'ın soundtrack'i. Ben sana daha bir sürü örnek sayarım burada. Bu örnekler Yeşilçam'ı veya bir sürü değerini çöp, şişirilmiş balon diye nitelendirmeyi mantıklı kılar mı? Kesinlikle kılmaz.

Hadi varsayalım ki dediklerin mantıklı bir bağlamda haklılık içeriyor. Hababam Sınıfı vs. gibi çok ünlü yapımları geçtim bir tek film var ki sadece Kemal Sunal değil, Şener Şen, Müjde Ar, İlyas Salman, Adile Naşit, Erdal Özyağcılar, hem filmde oynayan hem filmin senaryosunu yazan ve birçok yeşilçam filminde oyuncu olarak gördüğümüz İhsan Yüce gibi gerçek nitelikte sanatçı diye adlandıracağımız kişilerin "Sanat nedir?", "Bir sanat bağlamı içerisinde sinema" sorularına çok güzel yanıt veren; Kibar Feyzo.

Her şeyi silin atın ama Kibar Feyzo gibi bir film bu dünya üzerine gelmez. Türk sinemasının birçok açıdan değerlendirildiğinde en kapsamlı filmidir. Orijinal ve kültürlerimize, çıkarıldığı dönemin Türkiye topraklarına özgündür.

Bu yüzden ekşi'de veya hiçbir halt bilmeden kendini her şeyin en iyisi sandığı saçma sapan insanlarla dolup taşan bu cahiliye döneminde bilmediğin konulara atlama. Her okuduğuna da inanma. Biraz akıl mantık yürütün, arayın araştırın. Araştırdıklarınızı aklınızı kullanarak sentezleyin.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

• uzun uzun yazi yaziyodum degmeyecegini anladim. iq nun yerlerde oldugunu belirtip gidiyorum.

İlginç . Şaşırdım .

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Cem Yılmaz'da ince zeka? Olm arkadaşlar arasında sohbet ederken daha iyi espriler çıkıyor. Çok da bir esprisi yok onun. Sırf gönderme yapıyor bilmem ne.
    Ciddi ciddi 8 kişi beğenmiş

Madem öyle gitsin arkadaşların bir stand up gösterisi çeksin bakalım ya da Türk televizyon tarihinin en iyi komedi filmini çeksin.

Gönderme yapıyormuş. Kendi kafanıza göre cımbızla çekin. Biri der sadece anı anlatıyor, diğeri sadece gönderme yapıyor, öbürü sadece tespit yapıyor. 3 farklı komedi unsuru saydınız zaten. Ne yapsın bu adam salak taklidi yaparak mi güldürsün?

• quote:

Orijinalden alıntı: İTÜinş

Böhöhöhöytt sıç bok nah hareketi. kıllı davar ve turuncu gömlek. Nasıl komik di mi.
    Evet

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Cem Yılmaz'da ince zeka? Olm arkadaşlar arasında sohbet ederken daha iyi espriler çıkıyor. Çok da bir esprisi yok onun. Sırf gönderme yapıyor bilmem ne.
    Bunu o arkadaş grubunun içinde birinden duyman zaten çok zor, biz uyandıralım: Kanka sizin o arkadaş arasındaki şakalar komik değil ya

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.