Şimdi Ara

Kelime Haznenizde Kaç Kelime Var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 500 bin kelime yada 10 milyon kelime? Bunun standardı var mıdır? Şimdiye kadar kaç kelime öğrenmişizdir? Çok duyuyorum çünki "kelime haznesi çok geniş" derler bazı insanlar için. Kaç kelimenin üstüne çıkınca bu hazne geniş olmuş oluyor?

Hiç düşündünüz mü kaç kelime biliyoruzdur?

Bir Türk ortalama olarak kaç kelime biliyordur? İngilizce öğrendiği zaman bu sayı ortalama ne kadar yükseliyordur.

Bunlar daha önce hiç araştırılmış mı varmı bileniniz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 30 Ağustos 2008; 2:13:29 >

• ayşe
    ali
    itmiş
    ali
    ayşeyi
    şeyetmiş
  • O genelde bilinen kelimelerle değil , kullandığı kelimelerle değerlendirilir diye biliyorum .. Yoksa bizde " kelime haznesi geniş " insanların kullandığı kelimeleri biliriz ama , kimse bize gelipte " kelime haznesi geniş " insan demez :)

Nerden baksan 1milyon kelime biliyorumdur :P
  • senin kelime haznende "hazne" kelimesi yok galiba o yüzden "kelime hazinesi" yazmışsın...
  • Testleri olması lazım onun.Durduk yere sana aklına gelen herşeyi söyle diyorlardı ne olursa olsun aklına gelebilecek herşeyi.Ona göre ölçüyorlar ama bizim insanımızda seviye düşük olduğundan eminim.1 Milyon kelime türkçede yok diye biliyorum
  • Valla şunu biliyorum... insanlar birçok kelimeyi günlük hayyatta kullan(a)maz ama köşe yazılarında yada kitaplarda sözkonusu kelimeyi görünce hemen anlarlar... ama dediğim gibi günlük hayatta kullanılmaz... önemli olan da bu zaten... okuyup anladığı ve kullanmadığı kelimeleri günlük hayatta da kullanabilmek... "muadil" kelimesini biliriz ama bunun yerine aynı ayarda deriz mesela.. bu yüzden çok kitap okuyup günlük hayatta da aklımıza gelmesini sağlamalı ve kullanmalıyız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: quadream

senin kelime haznende "hazne" kelimesi yok galiba o yüzden "kelime hazinesi" yazmışsın...

Evet doğru hazne olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 30 Ağustos 2008; 2:14:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: samplus

quote:

Orjinalden alıntı: quadream

senin kelime haznende "hazne" kelimesi yok galiba o yüzden "kelime hazinesi" yazmışsın...

Evet doğru hazne olması gerekiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.