Şimdi Ara

Kelebek taşımak suçmu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
2.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kelebek veya basmalı biçak taşımak suçmu cezası nedir beyler . özellikle bu tur bicak tasiyipta aramada yakalanan varsa sonuc ne oldu tecrubelikller konuya bekleniyor

not : yaş 18 ( yani 7 gün kaldı )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kelebek Taşımanın Cezası

Kelebekler, hassas ekosistemlerde önemli bir rol oynayan zarif yaratıklardır. Çoğu ülkede, kelebeklerin taşınması yasa dışıdır veya ciddi cezalarla yaptırım uygulanmaktadır.

Yasal Yaptırımlar

Kelebeklerin korunmasını sağlamak amacıyla pek çok ülke, yasalar çıkarmıştır. Bu yasalar, kelebeklerin izinsiz taşınmasını, bulundurulmasını veya ticaretini yasaklamaktadır. İzinsiz olarak kelebek taşıyanlar, para cezalarına veya hatta hapis cezalarına çarptırılabilirler.

Ekolojik Etkiler

Kelebeklerin ekosisteme faydaları çoktur. Polen taşıyarak bitkilerin çoğalmasına yardımcı olurlar. Ayrıca kuşlar, yarasalar ve diğer hayvanlar için besin kaynağıdırlar. Kelebeklerin yasadışı taşınması, yerel ekosistemlere büyük zarar verebilir.

Koruma Önlemleri

Kelebekleri korumak için yasal düzenlemelerin yanı sıra bireysel olarak da önlemler alabilirsiniz:

• Kelebekleri vahşi doğada gözlemleyin: Kelebekleri yakalamak yerine, doğal ortamlarında gözlemlemek daha uygundur.
    • Kelebek bahçesi oluşturun: Bahçenizde kelebekler için çekici bitkiler yetiştirerek, onları doğal olarak çekebilirsiniz.
    • Kelebek popülasyonlarını izleyin: Kelebek popülasyonlarındaki değişiklikleri takip ederek, koruma çabalarına destek olabilirsiniz.

Hatırlamanız önemlidir ki, kelebek taşımak yalnızca yasadışı değil, aynı zamanda ekosistem için de zararlıdır. Kelebeklerin korunması, doğanın dengesini korumak için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up

• Uçar gider onu neyle taşıyıcaksın
  • götürürler merkeze......... herkese

Taşıma!
  • ciddi merkeze alirlarmi kesin?

• 1 günlük ömürleri var boşver satır falan al
  • Eee 18 olup bicak tasiyinca adammi olcani sanion? Cokmu sekil olcan? Kendimi korumak icin flnsa birak koruma kendini olmesin birileri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cam filmi çekmek (ev camı için)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karthusnowulti

Eee 18 olup bicak tasiyinca adammi olcani sanion? Cokmu sekil olcan? Kendimi korumak icin flnsa birak koruma kendini olmesin birileri

yok zaten taaiyodumda 18 deilim diye gorunce alip birakirlardi ama 18 e girince durum ayni olmaz heralde diye dusunup konu actim

• @unfeelingg26

ortada hiç bisey yokken bana sibop diye hakarete basladin . demekki kasinan birisin onu yapanin eline saglik ne diyim adam olsaymissin.

• kelebek gibi uçar arı gibi sokarım imajımı vercen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkaya1903

quote:

Eee 18 olup bicak tasiyinca adammi olcani sanion? Cokmu sekil olcan? Kendimi korumak icin flnsa birak koruma kendini olmesin birileri

yok zaten taaiyodumda 18 deilim diye gorunce alip birakirlardi ama 18 e girince durum ayni olmaz heralde diye dusunup konu actim

Bicagi sallaya sallaya gezion heralde bu kadar yakalandigna gore

• "Kula bela gelmez hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz kul azmadıkça" Bıçak taşıma kardeşim,benim de yaşım 18 kimseye bulaşmıyorum, şükürler olsun banada bulaşan olmuyor. -e yolda önümü keserlerse?. Şükürler olsun şuana kadar öyle bi duruma rastlamadım ama tedbirini alıcaksın geçilicek sokaklar var geçilmicek sokaklar var. Neyse sonuç olarak tavsiye etmiyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersinkaya1903

quote:

Bicagi sallaya sallaya gezion heralde bu kadar yakalandigna gore

yok arkadas tan biliyorum o yakalaniyodu ben deil

• la kelebek deyince bi an hayvan olan kelebek zannetim onu nasıl taşıcan yanında dicektim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

la kelebek deyince bi an hayvan olan kelebek zannetim onu nasıl taşıcan yanında dicektim

Bugun haberde vardi. Artvinde 2600 kusur kelebek cesitini kurutup yurt disina tasiyacaklardi yakalandilar. :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cebimde kaç yıldır otomatik açılan ve kilitli çakı taşırım, kimse birşey diyemedi.poliside gördü,jandarmasıda gördü ,özel güvenliğide gördü.kimseye zarar vermek için taşımadıktan sonra kimse birşey demez.Ama gider sen çakıyla adam soymaya, tecavüze kalkışırsan tabiki suç aleti olarak,mahkeye kanıt olarak sunarlar.
  • aslına bakarsan şuan kelebek bıçak diye söylenen bıçağı ben taşıyorum.ve asıl konumuz kelebek türkiye de yasaklanan ilk bıçaklardan biriydi ve bu bıçak av bıçağı kategorisine girer.
  • kelebek suc ama ari tasisan bisey olmaz hocam

• bana espri bırakmamışsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.