Şimdi Ara

Kekemelik kısa sürede nasıl geçer

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kursa gitme v.b dışında nasıl geçer . Kitap okudum ama geçmiyor bir türlü . Ne yapmam gerek

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kekemelik Nasıl Geçer: Kitap Okumak Bir Çözüm Olabilir mi?

Kekemelik, konuşma akıcılığını bozan yaygın bir durumdur. Pek çok tedavi yöntemi bulunsa da, kitap okumanın kekemeliğe iyi gelip gelmediği konusunda tartışmalar sürmektedir.

Kitap Okumak Kekemeliğe İyi Gelir mi?

Bazı çalışmalar, sessizce kitap okuyarak alıştırma yapmanın kekemelik semptomlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini öne sürmüştür. Kitap okumanın konuşma akıcılığını geliştirebileceği düşünülmektedir çünkü:

• Kişileri daha yavaş ve kasıtlı konuşmaya zorlar.
    • Kelimelerin telaffuzunu ve akıcılığını geliştirmeye yardımcı olur.
    • Konuşma sırasında kaygıyı azaltmaya yardımcı olabilir.

Kitap Okuma ile İlgili Yorumlar

"Kekemelik Nasıl Geçer" konusundaki yorumlara göre, kitap okumak bazı bireyler için kekemeliklerini yönetmede etkili bir yöntem olabilir. Ancak, herkes için işe yarayıp yaramayacağını kesin olarak söylemek zordur.

Sonuç

Kekemeliği tedavi etmek için bir dizi seçenek mevcut olsa da, kitap okumak bazı kişiler için faydalı bir destekleyici yöntem olabilir. Yine de, kekemeliğin nedenleri ve tedavisi konusunda profesyonel yardım almak önemlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Kitap okumak tek başına kekemeliği geçiremeyebilir.
    • Kekemeliğiniz varsa, bir konuşma terapisti ile çalışmayı düşünmelisiniz.
    • Tedavinin etkinliği kişiden kişiye değişebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aklıma ilk gelen evde sürekli kendi kendine şarkılara eşlik edebilirsin, Gazete, kitap ve dergileri sesli okuyabilirsin. Kursa da gitmişsin ama illa düzgün olacak diye kendini zorlama bıkma usanma olduğu gibi oku zamanla düzelebilir. Bu konuda herhangi bir bilgim yok bunlar mantıken aklıma gelenlerdir. Bence tek yapman gereken rahat olmak kendini, tüm kaslarını rahat bırak gevediklerini hissset, içindeki kuşku ve şüphelerden kurtul tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +18

Aklıma ilk gelen evde sürekli kendi kendine şarkılara eşlik edebilirsin, Gazete, kitap ve dergileri sesli okuyabilirsin. Kursa da gitmişsin ama illa düzgün olacak diye kendini zorlama bıkma usanma olduğu gibi oku zamanla düzelebilir. Bu konuda herhangi bir bilgim yok bunlar mantıken aklıma gelenlerdir. Bence tek yapman gereken rahat olmak kendini, tüm kaslarını rahat bırak gevediklerini hissset, içindeki kuşku ve şüphelerden kurtul tamam.

Önerin için teşekkür ederim.

Kursa gitmedim.

Aslında doğru söylüyorsun rahat olunca daha iyi konuşuyorum ama bazen rahat olamıyorum. Örneğin hoca sınıfta ayağa kaldırıp soru sorduğunda . Arkadaşlarımla muhabbet ederken aynı şekilde . Bazen onların muhabbetine dahi katılamıyorum
  • oktaygcl kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm, ilk kısmı yanlış okumuşum gittiğini sandım. Mesela diyelim hoca sınıfta kaldırdığında ilk bi dur 2-3 saniye bir süre içinde hayatın film şeridi gibi gözlerin önünden akması hızında heyecanlanmana hiç gerek olmadığını orasının sınıf olduğunu, doğru veya yanlış cevap vermenin farketmeyeceğini hatta yanlış cevap versen bile senin bile bununla eğlenebileceğini kendine yedir. Yanlış cevap versen ne olur?

Ben sana bi tavsiye vermek istiyorum böyle durumlarda dikkat et muhtemelen o an şakakların o civardaki kaslar sıkılmıştı durumda olacak. Hatta belki şu an bile. Önce onları gevşet. Onların gevşemesiyle ile gelen rahatlamayı hisset bi ferahlık kaplayacak içini.

Arkadaş ortamında katılamıyosun mesela yanlış birşey diyeceksin diye korkuyosun ama korkma. Onlar konuşurken bilmediğin birşey duydun sor direkt o ne, bu ne? Konuyu anlamadın anlamadığını belirt, tuhaf konuştuğunu hissediyosan nasıl olması gerektiğini sor. Bunlar da muhabbettir hem de kendine güvenini getirtir.

Dediğim gibi, boş ver, rahatla, sor, konuş, saçmalıklarınla hatalarınla eğlen.

• +18 kullanıcısına yanıt
    Anladım , teşekkür ederim
  • Bende heycanlandigimda kekeliyorum bazen. Heycanimizi yenmeliyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bustoll kullanıcısına yanıt
    Ben yenemiyorum bi türlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zoraki Kral(The King's Speech) diye bir film vardı aynı sorunu olan birini işliyor izle belki bir faydası olur
  • Dimox kullanıcısına yanıt
    bu gece bakarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaygcl

quote:

Orijinalden alıntı: +18

Aklıma ilk gelen evde sürekli kendi kendine şarkılara eşlik edebilirsin, Gazete, kitap ve dergileri sesli okuyabilirsin. Kursa da gitmişsin ama illa düzgün olacak diye kendini zorlama bıkma usanma olduğu gibi oku zamanla düzelebilir. Bu konuda herhangi bir bilgim yok bunlar mantıken aklıma gelenlerdir. Bence tek yapman gereken rahat olmak kendini, tüm kaslarını rahat bırak gevediklerini hissset, içindeki kuşku ve şüphelerden kurtul tamam.

Önerin için teşekkür ederim.

Kursa gitmedim.

Aslında doğru söylüyorsun rahat olunca daha iyi konuşuyorum ama bazen rahat olamıyorum. Örneğin hoca sınıfta ayağa kaldırıp soru sorduğunda . Arkadaşlarımla muhabbet ederken aynı şekilde . Bazen onların muhabbetine dahi katılamıyorum

Hocam bizdeki (bendede var) tamamen piskolojik.
    hipnozla tek seansta çözülen bir şey bu işler İstanbul'da oluyor istersen Bi araştır

• Kekemeliği Gözünüzde Büyütmeyin !

Eğitimimize Katılan Bir Öğrencimizin Konuşmasının İlk Hali

https://www.facebook.co...o.php?v=561979587212225

Eğitimden Sonra Bir Haber Programında Röportaj Yaparken

https://www.facebook.co...php?v=10152157281063158

Bilgi İçin : 0536 769 21 56

• Kekemelik kaçıncı düzeyde olduğu önemli eğer ara sıra takılmalar oluyorsa onu kendin sesli kitap okuyarak ve kendine özgüven getirecek çalışmalar yaparak geliştirebilirsin ama konuşurken ağzında yamulmalar elinde ve ayağında kasılmalar oluyorsa yaşın daha fazla ilerlemeden psikiyatriye başvur onlar seni yönlendiriyor.
    Kimi insanlar kendini bayağı düzeltebiliyor tedavi yöntemi çok bu kadar kafaya takma.
    Kekemelik bir hastalık değil kişilik ve konuşma bozukluğudur.
  • Asla heyecanlanma . Cool ol . Yani nasıl denir -Hicbirseyi umursama onlarda senin gibi bir insan buyutmene gerek yok .

Nefesini kontrol et. Nefes egzersizleri yapabilirsin işe yarıyor.

Bende kekemeydim 4 Ay Oldu geçeli

• hocam bu sorunu yaşayan birisi olarak bazı şeyler anlatacağım umarım işine yarar...

bendeki kekemelik genellikle cümle başlarında ve bloklama yapmadan... yani 1 kelime de sıkıntı oluyor sonrası çok rahat... Önemli olan onu rahat söyleyebilmek... (doğuştan beri var.. korkma sonucu vs değil...) annem 2-3-4-5 yaşlarımda farklı farklı doktorlara götürmüş... hepsi şarkı vs söylememi önermiş , psikolojik ya da fiziksel bir rahatsızlık olmadığını söylemiş... 16 yaşımda (3 yıl önce) gazi hastanesi konuşma bozuklukları bölümüne gittim... Sohbet muhabbet ve 1-2 basit egzersizle bu işi çözebileceğimizi söylediler... ama bu değil ki tamamen bitecek ya da yeniden başlamayacak...(haftada 1 kere 30-50 dk arası seanslar...) ilk gittiğimde ne düzeyde olduğunu falan öğrendiler işte.. sonra seanslara başladık... ilk olarak doğru nefes nasıl alınır onu öğrendik (nefes kekemelikte çok önemli) nefes aldığında ciğerlerini değil göbeğini şişireceksin.... (burnundan alarak..) sonra ağzından vereceksin... Bir cümleye başlarken derin bir nefesten alıp , verirken tam ortasında başlayacaksın çünkü vücudun en rahat olduğu an orası.... Egzersizleri falan öğrendik... (hepsi vücutu rahatlatmaya yönelik....)

Sonra okumaya geçtik... (tabi arada kelime ve ses alıştırmaları yaptık..) okurken takılmalarım daha fazlaydı benim... ilk heceyi biraz daha uzatarak söylememi istedi doktor.. yani kırıkkale değil de kıırıkkale gibi... Bir de acele edecek bir sıkıntı olmadığını yavaş ama takılmadan okumamın çok daha iyi olacağını vs anlatarak... okumayı da hallettik :) geldik ritim kısmına :)

kekemelik = akıcı konuşma bozukluğu ===> nedeni = ritim bozukluğu

konuşman da ritim olduğu sürece katılmıyorsun... mesela şarkılarda takılmadığını adım gibi biliyorum :) çünkü orda bir ritim var ve sen o ritimi önceden bildiğin için ona uymak zorunda kalıyorsun ve bir sorun olmuyor...

bu ritim meselesini de şöyle hallettik... elinle ya da ayağında 2 şer saniye arayla bir yere vur... (elini bacağına , ayağını yere vs) ve o ritime göre konuş.. diyelim ki her vurma arasında 3 kelime söyleyeceksin :) vsvs

ayrıca takıldığın an sus... 2 saniye bekle ... derin nefes al ve vermeye başla nefesini verirken tam ortasındayken konuşmaya başla... (gibi :D)

neyse ben martta başlamıştım , haziranda bitirdik seansları :) (çok çok kısa bir süre... bu iş için... (1-2 yıl öngörmüşlerdi) tabi burda değişkenler var... senin egzersizleri yapıp yapmaman... konsantre olup olmaman , içindeki istek , doktorun bilgisi vs vs...)

Sonuç olarak ben haziran da hiç sorunsuz konuşmaya başladım(beni eylülde çağırmışlardı ama il dışıdna olduğumdan gitmedim :) sonrada randevu geçti , hemde güzel konuşuyorum diye gitmedim :D)... sonra 12. sınıfa başladım.. (o zamana kadar sorunsuz konuştum..) dershane falan derken ygs - lys vs zaten egzersizleri yapmamaya başladım :) bir de sınav stresi vs tekrar kekelemeye başladım yavaş yavaş..

(ilk yılımda yerleştim) ve şuanda üni 1 deyim... ve bilgisayar öğretmenliği okuyorum :) en kısa zamanda tekrar gideceğim oraya.. bu sorunu halletmem lazım :) (14 günde halleden yerler falan var ama onlar konuşma bilgini unutturup yeniden kazandırıyorlarmış , gittiğim doktorlar hiç önermemişti...)

allah yardımcın olsun , umarım bir parça yararım dokunur...

• william thomsen W kullanıcısına yanıt
    Ben kitap okurken kekelemem kekelesem de çok az kekelerim kitap okurken tabi .
    Aynen bende şarkı söylerken takılmıyorum ritimden dolayı
    3 ay tatilde bir şeyler yapmaya başlıycaz işte.

Cevap verdiğin için teşekkür ederim uzun uzun yazmışsın :D
  • Turkiem kullanıcısına yanıt
    Heyecanlanma olayı genelde evde değil de arkadaş ortamında , sınıfta vs. oluyor. Mesela minibüsten inmeye bile korkuyorum müsait bir yerde diyemiyorum.

Geçmiş olsun hocam :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Kekemelik kaçıncı düzeyde olduğu önemli eğer ara sıra takılmalar oluyorsa onu kendin sesli kitap okuyarak ve kendine özgüven getirecek çalışmalar yaparak geliştirebilirsin ama konuşurken ağzında yamulmalar elinde ve ayağında kasılmalar oluyorsa yaşın daha fazla ilerlemeden psikiyatriye başvur onlar seni yönlendiriyor.
    Kimi insanlar kendini bayağı düzeltebiliyor tedavi yöntemi çok bu kadar kafaya takma.
    Kekemelik bir hastalık değil kişilik ve konuşma bozukluğudur.

Kimi zaman hiç olmuyor , kimi zaman da aşırı derecede oluyor .

Kitaplar okudum ama pek işime yaramamıştı.
  • abi sakın doktora falan gitmeyin arkadaşım doktora gitti hiç bilinmeyen bi ilaç aldı merhaba yı 30 dk da diyor acayip kekeliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktaygcl

Heyecanlanma olayı genelde evde değil de arkadaş ortamında , sınıfta vs. oluyor. Mesela minibüsten inmeye bile korkuyorum müsait bir yerde diyemiyorum.

Geçmiş olsun hocam :D

münibüs meselesinde de kendine alternatif yarat... mesela indiğin yerde otobüs durağı , market , trafik ışıkları , yol ağzı vs varsa bunları söyleyerek in... (ben genelde öyle yaparım.. diyelim ki müsait bir yerde diyemeyeceğimi anladıysam sağda indirirmisin abi , yol ağzında vs alternatif seslerle başlayan şeyleri söylerek inerim)

bana orda öğretilen şeyler kekemeliği bitirmek değil onunla yaşayabilmek, onu saklayabilmek , kendimi rahatlatabilmek vs vs
  • Tamamen psikolojik ve pratik yapmama ile ilgili. Kitap, dergi, gazete, şiir sesli sesli evde vurgulayarak okunmalı. Kafanı rahat tutmalısın, şüpheli olmamalısın, düşeceğim dersin düşersin bu hesap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.