Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (776. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
26.375
Cevap
428
Favori
1.057.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese günaydın kolay gelsin. Dün Asus dsl n17u yerine almış olduğum Keenetic Extra Dsl modemin kurulumunu yaptım. İnternet bağlantısı olarak bir sorunum yok. 75 mbit hızım var rahatlıkla alabiliyorum. KeenDNS ayarlarını yaptım uzaktan modeme ulaşabiliyorum. Kafama takılan ve çözemediğim birkaç sorum olacak.


    1. Asus n17u yu router olarak kullanmak istedim ve kurulumunu başarıyla yaptım. Ancak router olarak kurduğum zaman çakışma olmaması için ip değişimi yaptım. Bu kez router üzerinden bağlanan cihazları keenetic ara yüzünde kontrol edemiyorum bağlı olduğunu göremiyorum. Bunun ile ilgili yapabileceğim bir şey var mı?
    2. Wd My cloud nas cihazı kullanıyorum. En son güncelleme ile bendeki versiyonu uzaktan erişime kapandı. Sadece yerel ağ üzerinde pc ve tv den erişebiliyorum. KeenDNS ile nas cihazına uzaktan erişim yapabilir miyim? Araştırdım ancak bulamadım.
    3. Elimde 1 Tb lık sony 3.0 harici hdd var. Hdd yi ntfs formatında biçimlendirdim. İçerisine dosyaları pc den attım. Modeme bağladım ayarları yaptım. Pc üzerinden ağ sürücüsü ekleme bölümünden ekleme yaptım ancak pc fat olarak (aşağıda resim attım) gördü. İçerisine 90 mb lık dosya atmak istediğimde dosya büyüklüğü nedeniyle hata verdi. 30 gb lık başka hdd vardı onu taktım onu da aynı şekilde gördü. Ayrıca boyut 232gb (aşağıda resim attım) görünüyor ve hdd boş olmasına rağmen boş alan (aşağıda resim attım)148 gb olarak görünüyor. Bu duruma akıl erdiremedim.
    4. Keenetic modeme bağlanan özellikle apple cihazları değişik Mac adresleri ile bağlanıyor ve 2 adet aynı cihaz görünebiliyor. Sanırım 2.4ghz ve 5ghz için ayrı mac adresi atıyor modeme. Bu durumda üzerinde kontrol sağladığımda ayarlar cihaz da uygulanır mı yoksa her Mac adresi için aynı ayarı yapmam mı gerekir.


    Biraz fazla olmuş olabilir kusura bakmayın. cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. En sona hat değerlerim ve hız testimi atıyorum bu konuda yorumlarınızı da beklerim.



    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri




  • Sintech S kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Asus n17u yu router olarak kullanmak istedim ve kurulumunu başarıyla yaptım. Ancak router olarak kurduğum zaman çakışma olmaması için ip değişimi yaptım. Bu kez router üzerinden bağlanan cihazları keenetic ara yüzünde kontrol edemiyorum bağlı olduğunu göremiyorum. Bunun ile ilgili yapabileceğim bir şey var mı?

    Ayrı nat oluşturdunuz yani başka bir DHCP bloğu. Yani ayrı bir ağ aslında. Yönetememeniz normal. Keenetic DHCP bloğunda Asus bir IP tanımlanmalı ve DHCP'si kapanmalı. (Muhtemelen DSL N17U erişim noktasu modu yoktur.)


    Alıntı

    metni:
    Wd My cloud nas cihazı kullanıyorum. En son güncelleme ile bendeki versiyonu uzaktan erişime kapandı. Sadece yerel ağ üzerinde pc ve tv den erişebiliyorum. KeenDNS ile nas cihazına uzaktan erişim yapabilir miyim? Araştırdım ancak bulamadım.

    Ip'niz sabit ya da CGNAT olmasına göre kurulum sağlanabilir.


    Alıntı

    metni:
    Elimde 1 Tb lık sony 3.0 harici hdd var. Hdd yi ntfs formatında biçimlendirdim. İçerisine dosyaları pc den attım. Modeme bağladım ayarları yaptım. Pc üzerinden ağ sürücüsü ekleme bölümünden ekleme yaptım ancak pc fat olarak (aşağıda resim attım) gördü. İçerisine 90 mb lık dosya atmak istediğimde dosya büyüklüğü nedeniyle hata verdi. 30 gb lık başka hdd vardı onu taktım onu da aynı şekilde gördü. Ayrıca boyut 232gb (aşağıda resim attım) görünüyor ve hdd boş olmasına rağmen boş alan (aşağıda resim attım)148 gb olarak görünüyor. Bu duruma akıl erdiremedim.

    ext4 formatında da PC ' de ağ diski olarak ekleyince NTFS gözüküyor. Ağ diskinden ziyade ağ yeri olarak eklemenizi tavsiye ederim.

    bileşenler içerisinde dosya sistemi ile ilgili bileşenler kurulu olduğuna emin misiniz? diskte boş/dolu alan gösterimi ile ilgili sorun gözlemlemedim.

    ayrıca klasör ve disk yetkilerini de verdiniz mi?


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

    Alıntı

    metni:
    Keenetic modeme bağlanan özellikle apple cihazları değişik Mac adresleri ile bağlanıyor ve 2 adet aynı cihaz görünebiliyor. Sanırım 2.4ghz ve 5ghz için ayrı mac adresi atıyor modeme. Bu durumda üzerinde kontrol sağladığımda ayarlar cihaz da uygulanır mı yoksa her Mac adresi için aynı ayarı yapmam mı gerekir.

    IoS cihazınızda Wi-Fi ayarları içinde Özel Adres'i kapatın

    https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360016805019-How-to-retain-control-over-home-network-devices-with-randomized-MAC-addresses


    https://support.apple.com/en-gb/HT211227





  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Ayrı nat oluşturdunuz yani başka bir DHCP bloğu. Yani ayrı bir ağ aslında. Yönetememeniz normal. Keenetic DHCP bloğunda Asus bir IP tanımlanmalı ve DHCP'si kapanmalı. (Muhtemelen DSL N17U erişim noktası modu yoktur.)

    Bu şekilde denemedim. Dsl n17u da sadece ethernet wan seçeneği vardı. İnterneti hem kablolu hem kablosuz aldım. Başka mod yok sanırım. Erişim noktası modu yoksa yapamayacak mıyım?

    Alıntı

    metni:
    Ip'niz sabit ya da CGNAT olmasına göre kurulum sağlanabilir.

    İp 'im sabit değil. Maalesef cgnat havuzundayım. Bu şekilde yapabileceğim bir şey var mı?

    Alıntı

    metni:
    ext4 formatında da PC ' de ağ diski olarak ekleyince NTFS gözüküyor. Ağ diskinden ziyade ağ yeri olarak eklemenizi tavsiye ederim. bileşenler içerisinde dosya sistemi ile ilgili bileşenler kurulu olduğuna emin misiniz? diskte boş/dolu alan gösterimi ile ilgili sorun gözlemlemedim. ayrıca klasör ve disk yetkilerini de verdiniz mi?

    ext4 formatını denemedim. Bileşenler açık klasör ve disk yetkisini verdim.


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri




  • Sintech S kullanıcısına yanıt

    DSL-N17U için,

    Keenetic IP bloğundan bir IP tanımlayın o cihaza. 192.168.1.65 gibi.

    Keenetic ethernet portundan Asus ethernet portuna takın.

    DHCP'si kapatılsın Asus'un.


    Mantıken erişim noktası olarak böyle kullanabilirsiniz. Tabiki randıman alıp almamak o cihazın ve kurulan tapolojinize göre değişir.



    Nas cihazındaki ayarlara bakmak lazım. CGNAT havuzunda belli bir portu yönlendirerek Nas arayüzünüze ulaşabilirsiniz.


    https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000360760-Port-forwarding

    https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000756260-What-to-do-if-port-forwarding-does-not-work

    https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000563719-An-example-of-remote-access-to-home-network-resources-with-KeenDNS



    Diskinizde biçimlendirme kaynaklı bir durum da olabilir. Gizli bir dosya olabilir. Ya da anlık olarak yanlış gösterim olabilir. Keenetic'i yeniden başlatıp deneyin.


    https://help.keenetic.com/hc/en-us/articles/360000799559-Connecting-a-USB-drive





  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum. Disk sorununu çözersem nas cihazı ile ilgili durum çok önemli değil. Hdd bana yeterli olacaktır. Asus meselesini de deneyeceğim.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim giriş yapabildim sağolun

  • Bendeki Peak DSL ile Next 4K TV Stick arasında 867 Mbits/s bağlantı kuruluyor. (mesafe fazla değil maximum iki ci,haz arası mesafe 2 metre civarı)


    S21 ile arasındaki mesafe yaklaşık 5-7 metre civarı 585 Mbits/S




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakli2005 -- 25 Eylül 2022; 17:28:47 >
  • merakli2005 M kullanıcısına yanıt
    64qam vs 256qam farkı


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • KeeneticOS 3.9.B.0.6 Sürümü Geliştirici Kanalında Yayınlandı

    25.09.2022


    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri


  • Keenetic android mobil uygulamasına "DSL tanılama geri geldi" açıklaması ile 35.1 güncellemesi geldi ama DSL bağlantı tanılama bölümünde Bağlantı hızı, Atanabilir hız, Gürültü marjı ve Sinyal gücü, seviyesi, zayıflaması ile ilgili bilgiler yok...
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 26 Eylül 2022; 10:58:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar 1 ay kadar önce hero dsl aldım ana modemim türknet modemi hero dsl yi arka odaya kablosuz masaüstü bilgisayara kablolu olarak kurdum kullanıyorum.


    bu cihazı almamdaki amaç vr gözlüğümü kablosuz olarak bilgisayara bağlayıp yurtdışı serverlarını

    oradaymış gibi bağlanmaktı.

    bilgisayar önceden wifi bağlıyken vr gözlük sorun çıkarıyordu Router olarak kablolu bağlantı yapılınca sorun çözüldü.

    vpn olarak videolarda izlediğim kadarıyla surfshark vpn bağlantısı basit kurulum izleyince 2 senelik surfshark satın aldım yönergelere bağlantı ayarlarını yapıyorum panelde vpn bağlıntısı kuruluyor ip adresinide alıyor internet sayfası açtığımda Google ana sayfa ülkeyide görüyor ordan ilerisi yok


    youtube ana ekranı açıyor menü geliyor videolara tıklayınca video başlamıyor

    nerde sorun çözemedim exprees vpn anlatımını gördüm onu uyguladım arkadaşımın şifresi

    sorunsuz çalıştı

    nerde hata yapıyorum yardımcı olurmusunuz.





  • Sintech S kullanıcısına yanıt

    Modem olarak asustan memnun musun? Bende keenetic router ın önüne basit ama stabil modem arıyorum.


    Keenetic cihazına vpn kurup cgnat tan kurtulabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yimust kullanıcısına yanıt
    Asusu modem olarak kullandığımda bazen ağda şişme oluyordu. Onun haricinde sorun yoktu. Şimdi router olarak kullanmak istedim ama Keenetic içerisinde asusa bağlanan cihazları kontrol edemediğim için şu an bağlamadım boşta duruyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sintech S kullanıcısına yanıt

    Modemim tp-link. Üst katta Keenetic omni var. İnterneti ethernet ile keenetice verdim. Tplink 192.168.1.x ipye sahip. Keenetic 192.168.2.x ip bloğunda ve router modunda. Keenetic ağına bağlı iken tp-link ağındaki nas cihazıma sorunsuz bağlanabiliyorum. Asus üzerinde ayarla ilgili sorun olabilir.

  • yimust kullanıcısına yanıt
    Nas cihazına bağlanmada sorun yok. Keenetic arayüzünde cihazlar kısmında Asus üzerinden internete bağlanan cihazları görebiliyor musunuz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sintech S kullanıcısına yanıt

    Onu yapabilmeniz için asus modemi access point yada repaeter moduna alıp denemeniz lazım

  • yimust kullanıcısına yanıt
    Ethernet WAN ile aktardım interneti. Hem kablolu hem kablosuz aldım asustan. Ama dediğim gibi ayrı bir ağ grubu olduğu için Keenetic üzerinden sadece asusu görebildim. Bende önceki şekilde Powerline işe devam ediyorum. Bir ara tekrar bilgili arkadaşlardan bilgi alarak çözebilirsem kullanacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • taharci kullanıcısına yanıt
    VPN sağlayıcınızdan teknik destek alın derim. Hatta sorunu çözemezlerse üyeliğinizi iptal edin. Hangi lokasyon için VPN gerekiyor bilmiyorum ama Proton VPN ücretsiz Hollanda, USA ve Japonya serverları hizmet veriyor. Ücretsiz üyelikle bile ISS'nin verdiği hıza çok yakın DL değerleri alıyorum. İsterseniz ücretsiz bir hesap açıp test edin, verim alır ve ihtiyaç duyarsanız ücretli hesaba geçersiniz. WireGuard kurulumuda oldukça basit; daha önce tecrübem olmamasına rağmen ilk denemede ben bile kurulumu yapabilmiştim.
    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    Sorunu çözdüm benimle ilgili değilmiş YouTube dan video eklemişler ekstra kod eklentisi yapılınca sorun kalktı birde kararlı sürümü terkedip üst sürümlere yükseltmek gerekiyor kalıcı çözüm için şimdilik çalıştı bekleyelim vpn iptali için 10 gün sürem var.

  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

    İşte hocam bende onu diyorum, 3 lite cihazı birbirlerine cat6 ile baglasam, 3 taneside kendi içinde mesh çalışmazmi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 774775776777778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.