Arkadaşlar merhaba, ben Omni DSL N300 satın aldım kurdum fakat Qos ayarı bu modelde yok mu yoksa ben mi bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz ? |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (644. sayfa)



-
-
Bileşenlerde yüklenebilmesi lazım.
Sistem Ayarları-Yönetim-Bileşen Seçenekleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 30 Mart 2022; 14:40:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese selamlar. Yaklaşık 2-3 senedir Keenetic Air AC1200 marka modem kullanıyorum. ISS ım Vodafone. Hep Keenetic modem ile internete bağlanırken dün internet ışığım söndü ve bağlantımı kaybettim. Sorunun kaynağını anlamak için Vodafone nin verdiği ana modemi takıp denedim ve internet ışığım yanıyor. Bunun üzerine bugün Keenetic müşteri hizmetlerine bağlanıp durumu izah ettim. Anydesk ile masaüstüme bağlanıp modem portun da bir sorun olmadığını söyledi ve farklı marka modem kullanımına kısıtlama gelmiş olabileceğini söyledi. Benden Vodafone ile görüşmemi istedi. Vodafone müşteri hizmetleri böyle bir sorgulama yapamayacığını söyledi. Bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz arkadaşlar başına böyle bir durum gelen var mı? Gerekiyorsa arkadaşlar masaüstüme bağlanabilir misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ll BLooD ll -- 30 Mart 2022; 14:55:21 > -
Keenetic Dark Theme eklentisi Chrome Mağazası'nda son sürüme güncellenmiş. Sevindim açıkçası, çünkü manuel olarak güncel sürüm çıkmış mı çıkmamış mı kontrol etmekten hoşlanmıyorum böyle şeylerde. Umarım yeni sürüm çıktıkça Chrome Mağazası'na yansıtır geliştirici. @KYTECHNGAMING
-
Koyu tema eklentisi chrome mağazasında güncellenmiş 0.5.104 Hayırlı olsun.
chrome.google.com
keenetic-dark-theme-extensionhttps://chrome.google.com/webstore/detail/keenetic-dark-theme-exten/hggcnhagmhclapbcohbflheahnjljpeg -
Karanlık Tema Güncellemesi
0.5.104 (30 Mart 2022):
• Firmware < 3.7'de sabit "UI uzantıları" (@KYTECHNGAMING tarafından rapor edildi)
• Kullanıcı profillerinde DNS sunucularını düzenlemek / silmek için simgelerin rengi değişti (@AndreBA tarafından rapor edildi)
Uzantının mevcut sürümü Chrome Web Mağazası'nda mevcuttur.chrome.google.com
keenetic-dark-theme-extensionhttps://chrome.google.com/webstore/detail/keenetic-dark-theme-exten/hggcnhagmhclapbcohbflheahnjljpeg
(Bugün kü changelog benden olsun :) Telegram grubunda paylaşmıştım burada da paylaşayım :) )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 30 Mart 2022; 15:25:32 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Vlan kontrol edin mevcut Vodafone'un verdiği router üzerinde.
-
Hocam vlan üzerinden de keenetic modem internete bağlanmıyor. Burada bir gariplik yok mu? Vodafone modem tarafında hiçbir sorun yok. Ethernet ile de bağlanıyor. Keenetic ile Vodafone modem arasında köprüleme yapsam da keenetic hiçbir şekilde internet vermiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ll BLooD ll -- 30 Mart 2022; 15:53:3 > -
Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayıp tekrar kurun.
Anahtar A konumunda değil mi?
-
5-6 Kere fabrika ayarlarına alıp hard reset attım. Anahtar A konumunda hocam.
-
USB'den Hotspot bağlantı yapın. Air 'i wifi den, mevcut vodafone cihazı da ethernetten bağlayın.
Özelden teamviewewr verin bi.
-
TeamViewer Gönderdim hocam.
Edit: Bilgisayarıma bağlanıp sorunumu çözen @KYTECHNGAMING ' e çok teşekkürlerimi sunuyorum. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlara hocamın yazdığı teşhis için reçetesini yazıyorum. Bu aralar Vodafone veya diğer ISS ler tarafından fttb mac kontrolü yapıldığını söyledi. Vodafone tarafından verilen modemin wan mac adresini Keenetic arayüzüne gidip IP ve DNS ayarlarının altında MAC Adresine yazıp kaydettiğiniz taktirde modeminiz internete bağlanacaktır. Kendisine değerli vaktini ayırıp sorunuma çözüm bulduğu için tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Keenetic modemimi seviyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ll BLooD ll -- 30 Mart 2022; 16:36:4 >
-
Gerçekten profesyonelce bir çözüm olmuş. Bende notlarımın arasına aldım. Teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar,
Evimde Türk Telekom 100 Mbps fiber internet var. Fiber kablo evimde ont kutusuna gidiyor o kutudan gelen ethernet kablosu da ZTE marka modeme bağlanıyor.
Bu koşullarda, ben keenetic extra/viva/speedster + air modemleriyle wifi mesh sistemi kurmak istiyorum. Bunu yaparken ZTE modemi kullanmayıp, ont kutusundan gelen ethernet kablosunu direkt extra/viva/speedster 'in wan portuna bağlamak istiyorum. Bu üç modem de bunun için uygun mudur?
Bir de diğer sorum; bu üç modem arasından viva ve speedster'in gigabit ethernet + daha güçlü işlemci ve ram'e sahip olduğunu gördüm. Bu özellikler daha sorunsuz bir wifi ve internet deneyimi sağlar mı yoksa extra da 100 mbps için yeterli olur mu ?
Teşekkürler.
-
Bu koşullarda, ben keenetic extra/viva/speedster + air modemleriyle wifi mesh sistemi kurmak istiyorum. Bunu yaparken ZTE modemi kullanmayıp, ont kutusundan gelen ethernet kablosunu direkt extra/viva/speedster 'in wan portuna bağlamak istiyorum. Bu üç modem de bunun için uygun mudur?
- Evet tüm Keenetic modelleri bu bağlantı şekline uygundur. ZTE cihazınız arayüzünde WAN ayarları altında VLAn değerinizi kontrol etmeniz ve kullanıcı adı-şifrenizi bilmeniz yeterli olacaktır.
Bir de diğer sorum; bu üç modem arasından viva ve speedster'in gigabit ethernet + daha güçlü işlemci ve ram'e sahip olduğunu gördüm. Bu özellikler daha sorunsuz bir wifi ve internet deneyimi sağlar mı yoksa extra da 100 mbps için yeterli olur mu ?
- SpeedSter fiyat avantajı ile şu anda piyasada. 799TL / Gittigidiyor-Amazon-Trendyol / USB isteğiniz yok ise güzel çözüm olacaktır. Gigabit port ağ içinde yapacağınız kablolu-kablolu, kabloludan-kablosuz gibi iletişimlerde size rahatlık sağlayacaktır. Extra ile fiyat farkını kapatacak şekilde bir cihazdır.
-
Keenetic/Speedster - Wifi 2.4 iptal edip sadece 5ghz kullanmak istediğimde çok sık kopma yaşıyor cihazlar. Wifi kopuyor, tekrar bağlanıyor 2-3 saniye içerisinde. Bununla ilgili bir hata bildirimi mevcut mu acaba? @KYTECHNGAMING
-
İncelenmesi gerekir selftest kaydı ile birlikte.
Sadece 2.4 ya da sadece 5ghz kullanmak neden yapılır anlayamıyorum. Ya ssid ayrı kullanılabilir ya da 2.4/5 GHz geçişleri için yazılıma guvenebilirsiniz.
2.4 GHz kapatınca 4 anten sadece 5 , 5ghz kapatinc 4 anten sadece 2.4ghz sinyal yaymiyor. Farklı antenlerde farklı çipler barınıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3.7.4 yükledikten sonra router modunda keenetic/speedster üzerinden internet alamıyorum. Hem Netmaster modemi, hem router'ı sıfırdan kurmama rağmen kurulum sonrasında router üzerinden internet'e çıkamıyorum. Kablolu bağlantılar sekmesinde IP adresimi gösteriyor router, sorun nerede çözebilmiş değilim gerçekten.
**Tekrar 3.7.3'e döndüğümde ise problemsiz bir şekilde router üzerinden internete erişebiliyorum.
-
Netmaster köprü modunda mi? Speedster kablolu kısmında dış ip mi kablo etin cihaz ipsini mi görüyorsunuz?
Netmaster ile aynı şekilde Keenetic Extra kullanıyoruz. 3.7.4 e ilk gecirdigim cihaz, sorun gözükmedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet köprü modunda. Speedster kablolu kısmında dış IP adresini görmekteyim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X