Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (309. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
20.112
Cevap
359
Favori
816.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt

    3.5.beta6 çok iyi çalışıyor, en son yenilikleri deneyeceksen 3.6 alpah3 ü deneyebilirsin, iki yazılımda bende iki yerde çalışıyor sorun yok. 3.5. 2 resmiyi merak ediyorsan şuan kalkmış nsl lerde routerlarda var. 3.6. alpha3 ü yükleyip hattında sorun olursa dsl düşme vs geri 3.5.beta6 ya dönersin. Bnece bekle Keenetic in 3.5.2 nin incelemesi bitsin.


    Yazılımlarda neler geldiğine yazılım güncelleme detay sayfasından bakabilirsin. Hepsi türkçe değil. ingilizceden bakıp chrome tarayıcıdan çevirebilirisin gerekirse


    https://help.keenetic.com/hc/en-us/categories/360000400920-KeeneticOS-Release-Notes




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 3 Kasım 2020; 10:34:31 >




  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt

    hocam cevap için çok teşekkür ederim. Sormak istedigim birkaç husus daha var bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.


    ilk olarak evde toplamda wifi agına baglı 8-10 arası cihaz mevcut. onu belirtmek isterim.


    sorum ise şu;


    ben keenetic cihazlarını kablo ile kablonet modeme bağlayarak kablonet modemin wifisini iptal edip direk wifiyi keenetic cihazlar uzerinden vermeyi düşünüyorum. şu anda internetim 100mb hızında ama farzedelim ileride daha hızlı bir internete geçmek istedim ve yine aynı şekilde modeme kablo ile baglı oldugunda ben en fazla 100mb hız mı çekebileceğim ethernet portu gigabit hızında olmaz ise yoksa bu ikisi alakasız bir durum mu?

  • Aktif adsl kullanıyıcım ve şu an bana snr yapılandırma özelliği lazım o yüzden ve tabi bir çok diğer özelliği için bu modemi alayım diyorum ama bazı sorularım var. Yakın zamanda kablonet alt yapı çalışması başlattı ve yıl sonuna doğru aktif hale gelecek.Bir yandan saha dolabı değiştirip vdsl'e geçme derdindeyim. 2021de ise fiber çalışması olacak diye bir söylenti var.Şimdi kafamdaki sorular şunlar ;


    • Şu an yapada iken oyun profilinde snr düzenlemesi yapabiliyor muyum?
    • Kablonet' geçersem router olarak kullanabilir hatta tüm bağlantımı buradan alıp (kablolu dahil) bir modem gibi kullanabilir miyim?
    • Yarın fiber geldiğinde aynı şekilde router olarak iş yapar mı?
    • Olmaz ama her üçüde geldi alt yapı olarak diyelim vdsl-kablo-fiber hangisini tercih etmem mantıklı olur.(Saha dolabı apartman önünde)
  • cagataybas kullanıcısına yanıt

    Bir şey değil. aynen dediğin gibi ileride internet gigabit olursa viva daha doğru olur ancak Türkiyede gigabite halen çok var görünüyor, özellikle uygun fiyata... VDSL de bile 30a denen 200mbit interneti mevcut hattan verecek tarife çıkamadı ki ciddi gigabitte fiber vs yatırım gerekiyor, VDSL in bir üst teknolojisi g.fast varmış gigabit, bizde halen konuşulmuyor bile. Kabo internet teorik olarak gigabit bağlantı hızı verilebilir belki aynı hattan ama teknolojisi gereği komşularla mahalle ile çok paylaşımlı olduğu için verilen 100Mb bile 50 lerde alındığında şükrediyorsun. Kullanan arkadaşların söyledikleri bunlar, sende belki daha iyidir. ama 100mb i VDSL e göre çok ucuza vermesinin sebebide bundan


    Türkiyede yüksek hızlar için çok yatırım gerekiyor. ülkemizin gelir durumu aylık ödeyebildiği paraya göre getirsi düşük olduğu için çok uzun sürecek. Ama Kabloda belki ucuz 200-300 gelir ve bazen 150-200Mb hızları görebilirsin Viva daha iyi olur kablo internet için. Kablonet modemi köprü olarak ayarlayabilirsin veya wifi kapatırsın router modda kullanırsın.





  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Sorularına cevabım,


    • Şu an yapada iken oyun profilinde snr düzenlemesi yapabiliyor muyum?

    Sorunu yanlış anmadıysam VDSL hat için SNR ayarlayabilirsin. Ayrıca oyunlar için AQM var. 3.5 servisi ve sonrası yazılımlarla oyunlar için çok güzel geliştirmeler geldi. Bufferbloat değeri A altı çıkmıyor. ayrıca kullancı cihaz bazı özel bant genişliği iki yönlü tanımlayabiliyorsun.


    • Kablonet' geçersem router olarak kullanabilir hatta tüm bağlantımı buradan alıp (kablolu dahil) bir modem gibi kullanabilir miyim?

    Evet. ExtraDSL alırsa kabşonet için de kullanabilirsin VDSL içinde. fiber destekli tüm portları. Birden fazla hatı da birleştirebilirsin.


    • Yarın fiber geldiğinde aynı şekilde router olarak iş yapar mı?

    Evet. fiber ethernet destekli tüm ethernet portları.

    • Olmaz ama her üçüde geldi alt yapı olarak diyelim vdsl-kablo-fiber hangisini tercih etmem mantıklı olur.(Saha dolabı apartman önünde)

    Saha dolabına yakın isen 500Metre altı. VDSL daha güzel olur. Fiber ethernette olur. hız farketmez. Kablonet bence en son tercih olmalı. hız garantisi düşük oluyor.





  • Arkadaşın cevaplarına küçük bir ilave yapayım. Eğer xDSL harici 100mbit üzeri hız alma durumu varsa Keenetic viva ya da Keenetic Giga tercih etmek gerekiyor. Extra DSL + Omni DSL ne kadar teoride 200mbit VDSL desteklese de cihazların kapasiteleri buna elvermiyor. 100mbit üstü için dediğim diğer Keenetic router cihazlara bakmalı ya da wifi 6 destekli gigabit cihazlara bakmalı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __sin__ -- 3 Kasım 2020; 11:43:23 >
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt

    Benim temel olarak ne yapmak istediğimi size anlatayım.


    Türknet ADSL kullanıyorum şu an evde. Ve bana gelen hız max 11 Mbps. Oyun profilinde olmak zorundayım.Nedesi ise yarıya fark eden ping süreleri. Ama bu profile geçince SNR 6 ya düşüyor. Ve benim iç tesisat öylesine bozukki yan odadaki ışığı açmak için açma kapama tuşuna bastığında SNR anında 2 birim değer kaybediyor ve SNR 6nın altına düştüğü için kopma yapıyor. OİS ile görüşüp sistem üzerinden oyun profilini tanımlatıp bana gelen hızı max8 olacak şekilde sabitledim. Ve şu an hızım 8mbps snr12 oldu.Parazitlenme olsa bile snr 10 'a düşüyor ve kopma yaşamıyorum.


    Burada benim yapmak istediğim sistemdeki ayarı iptal edip modem üzerinden snr'ı 8-9 civarına sabitleyip kopma yapmayacak şekilde 1-2mpbs da olsa hızımı artırmak. Yapa sistemi snr sınırlamama izin veriyor mu bu bilmek istiyorum. Bunlar tabiki geçici çözümler.


    Çok çok büyük bir ihtimalle yıl sonuna doğru kablonete geçmek durumunda kalacağım (mecburi) ve araştırdığım kadarıylada kablonette router almak zorunda gibi bir şey.


    Özetle :

    -Şimdi alıp 1-2mbps internet yükselteceğim.

    -VDSL gelirse (gelmez ama) ana modemim alacak. (En güzeli bu,saha dolabı aparmanın önünde)

    -KabloNet almak durumunda kalırsam router olarak kullanacağım.

    -Fiber gelirse (buna inanmıyorum ama) yine router olarak kullanmak.





  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Madem tesisat kötü olduğu biliniyor. Sorunun kaynağına inip neden ev içi tesisatı düzelttirmek için bir çalışma yapmıyorsun. Telefon kablosu ya da Cat 6 direk dışarıdan çekilip evine ulaşsın. Bu şekilde mevcut bağlantıyı daha verimli kullanma şansı olabilir. Bu işi bildiğim kadarıyla belli bir ücret karşılığı yaptırabiliyorsun. Saha ekipleri ya da elektrik tesisatçılar ile birlikte ortak yapıyor olmaları lazım. Bu şekilde de sonuç alamıyorsan o zaman bakarsın kablonet v.s...

  • __sin__ _ kullanıcısına yanıt

    Bu dediğiniz işlem en son çare ve yapsam bile kazancım sadece 2mpbs fazla internet. En üste katta oturuyorum o yüzden masraflı ve zahmetli olacağını düşünmekteyim. Ev halkına 2mpbs hızım artacak hadi kablo çekelim dediğim an yüzlerinde olabilecek ifadeyi tahmin edebiliyorum.


    Ki zaten kablonet geliyor yavaş yavaş oda ayrı bir kablolama işlemi yapacak. Hadi diyelim fiber geldi oda bir kablolama yapmak zorunda. Hal böyle iken adsl için kablo yenilemek bana mantıklı gelmiyor. Şu kısa geçiş döneminde keeneticten verim alabilir miyim onun peşindeyim. Kablonet veya fiber gelirse zaten keenetic'i aktif olarak kullanacağım.

  • Knucker3 kullanıcısına yanıt

    Fiber ya da kablonet geleceği net ise zaten tesisat ile ilgili bir çalışmaya gerek yok. Ben yazdığınızdan diğer bağlantı türlerinin geleceğine pek ihtimal vermediğinizi varsayarak öneride bulunmuştum.

  • Keenetic extra dsl1200 aldım. Türk telekom bilgilerimi girdim. Modem üzerinde internet ışığı yeşil yanıyor. Ama İnternete bağlanamadım.

  • dünya yeşil yanıyorsa modemin ip aldığı anlaşılır ip aldığı halde internete çıkamıyorsan hattına ait kullanıcı adı ve şifren yanlıştr kullanıcı adının sonuna @ttnet yazmayı unutma genellikle yapılan hata kullanıcı adının sonuna @ttnet @turk.net vb. uzantıların yazılmaması oluyor.

  • Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 20 gün önce Exstra Dsl modem aldım ve kullanmaya başladım. İlk günlerde bir sorun yoktu ama daha sonra akşamları kopma sorunları başladı. Wifiden bağlı görünüyor ama internet gelmiyor. Modemi resetleyip yeniden kurulum yaptığımda ise sorun ortadan kalkıyordu.


    En son resetlediğimde modem 3.5.2 versiyonundan 3.4.12 versiyonuna döndü. Fakat problem yine devam etti. Bende akşam 3.5 BETA6 versiyonunu yükledim ve AdGuards DNS internet güvenliği bölümünü devre dışı bıraktım. Şu ana kadar bir problem olmadı.


    Bu problemin neden olduğu konusunda fikri olan var mı ? Birde Türk Telekom VDSL 35 mbps aboneliğim var. Teknik bilgim pek yok. Aşağıdaki resme göre internet değerlerim konusunda yorum yapabilir misiniz ? Evim giriş katta. Binadaki kutudan direkt modeme CAT6 kablo çekmeme gerek var mı ? Çekilmesi gerekirse yarım saatte çekebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


    Altyapı Sorgulama Sonuçları


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    Modem Değerleri

    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları




  • merhaba

    SNR "gürültü seviyesi" değerleri gayet iyi görünüyor . KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları 

    Kablo çekmenize ihtiyaç olmadığını düşünüyorum.

    Kopma sırasındaki değerlere bakmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 4 Kasım 2020; 19:0:26 >
  • Merhaba, keenetic starttan memnun olduğum için eski modem yerine de omni alayım dedim fakat pek memnun kalamadım.

    Hat değerlerim çok iyi değil lakin eski türk telekomun verdiği 9970v2 ile internette kopma olmazken omni ile çok fazla kopma yaşadım, son beta sürüme güncelledim çeşitli SNR denedim fakat nafile.. şu an eski modem(wifi kapalı) + omni +start olarak kullanıyorum.


    Kaçırdığım bir şeyler mi var? Yoksa bu işler şans işi mi KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları  Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları 


    KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoureGodDamnRight -- 4 Kasım 2020; 21:41:10 >




  • YoureGodDamnRight kullanıcısına yanıt

    merhaba

    SNR değerleriniz epeyce düşük ...

    Omni kullanırken SNR değerleriniz ne durumda ?

    Bağlantı kopmaması için birkaç ayar var ...


    https://t.me/KeeneticTUR telegram grubumuza bekleriz...

  • micro77 kullanıcısına yanıt

    Omni'yi modem olarak kullanırken çok dikkat etmemiştim hocam kesilip durduğu için, tekrar denersem yazarım


    SNR değerine gelirsek binanın girişindeki telefon kablosundan evime kadar ve modeme kadar gelen kabloda sıkıntı olması SNR'ı düşürür değil mi? Kontrol etsem iyi olacak gibi o zaman.


    Gruba da katılacağım hocam, teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoureGodDamnRight -- 4 Kasım 2020; 22:36:39 >
  • dhyingyang kullanıcısına yanıt

    Tamamdır. Teşekkür ederim. Geç oldu. Yarın denerim artık. :-)

  • YoureGodDamnRight kullanıcısına yanıt

    Geliştirici modunda Alpha4 yazılımını da mutlaka yükleyip denemeni öneririm.

  • dhyingyang kullanıcısına yanıt

    Deneyip yazacağım hocam, teşekkürler

  • 
Sayfa: önceki 307308309310311
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.