Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.667
Cevap
428
Favori
1.077.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JINTON

Hocam 0 yapmak stabilite sorunları oluşturmaz mı?
    Oluşturmaz. Siz sıfır yapın sadece kanalı Manuel ayarlayın 2.4 ghz 11 5 ghz 36 olsun. Kanal dfs ye girmesin hiçbir sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FatihTSFC

Türk Telekom VDSL kullanıyorum hocam, IP adresim 100 ile başlamıyor. Modemi aldığımdan beri sorunsuzdu, 8`de başladı sıkıntı.
    3.5 alpha 9 u yükleyin. Cihazı fabrika ayarlarına sıfırlayın. Cihazda pppoe yi etkinleştirin. Cihazı yeniden başlatın. Sorununuz çözülecektir

• altan2144 A kullanıcısına yanıt
    Otomatikte kalsa ne gibi bir sorunla karşılaşırız hocam, bilgilendirir misiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Otomatikte kalsa ne gibi bir sorunla karşılaşırız hocam, bilgilendirir misiniz?
    Otomatik iss tarafından verileni modeme iletir. Manuelde santralin kapasitesini tam kullanmasını sağlarsınız. Santral kapasitesini tam kullanırsanız cihazın kapasitesi de yükselir. Şöyle düşünün kettle var 1000 watt ta da suyu 100 derece yapıyor 2000 watta da ama 2000 watta daha hızlı.

Yok hocam kanal ayarını sormuştum.

Bu DNS olayını nasıl yapıcaz? DNS adı ip vs istiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustaka89

Bu DNS olayını nasıl yapıcaz? DNS adı ip vs istiyor
    Yanlış dns seçmişsiniz. Cloudflare dns seçerseniz bir şey sormaz.

• quote:

Yok hocam kanal ayarını sormuştum.
    Ev ağına girin 2.4 ghz ye tıklayın kanalı 11 yapın. 5 ghz ye tıklayın kanalı 36 yapın.

Anlatamadım sanırım hocam. Kanal ayarı otomatikte kalsa SNR yi 0 a çekince ne gibi bir sorun oluşur?

• quote:

Anlatamadım sanırım hocam. Kanal ayarı otomatikte kalsa SNR yi 0 a çekince ne gibi bir sorun oluşur?
    Kanal yoğunsa sürekli wifi taraması yapar. O snr değeri kusursuz bir vdsl bağlantısı ister. Kusur çıktığı için bağlantı sürekli kesilir. 11 ve 36 yı statik ip gibi düşünün. Ona bağlanırsa mı stabil olur sürekli kanal ararsa mı. O yüzden siz dediğimi yapın farkı göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 20 Haziran 2020; 0:0:44 >
    Tamamdır hocam şimdi anladım, teşekkürler cevaplarınız için.

• quote:

Tamamdır hocam şimdi anladım, teşekkürler cevaplarınız için.
    Ben teşekkür ederim. Sonucu buradan paylaşın. Eğer çözülmezse başka yöntem önereyim.

Kanalı kafadan 11 yapmak yerine, arkadaş programı yükleyip 2.4ghz sinyallerini kontrol etse ve buna göre seçim yapsa daha mantıklı olmaz mı?
    Benim 5ghz 36.kanalda, 2.4 ise oto da tabloya bakıldığında oto da mı kalsın yoksa bir kanal mı seçeyim bilemedim KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kru3gerBey -- 20 Haziran 2020; 0:31:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Kanalı kafadan 11 yapmak yerine, arkadaş programı yükleyip 2.4ghz sinyallerini kontrol etse ve buna göre seçim yapsa daha mantıklı olmaz mı?
    Benim 5ghz 36.kanalda, 2.4 ise oto da tabloya bakıldığında oto da mı kalsın yoksa bir kanal mı seçeyim bilemedim
    11 numaralı kanalı seçin. Keenetic müşteri hizmetleri de en son görüşmemizde uzaktan bağlantıda 11 36 yı yaptı

Benim city kopuyor diye 5ghz 36 kanalına almamı önerdi ve işe yaradı gibi kopmuyor birkaç gündür. 2.4 ghz ağı kalabalık neye göre 11 dediler acaba?

Hocam, CGNAT da bu tetikleme işini anlamadım, geçen haftalarda da yazmıştın, sanki başkası da sorun yok yazmıştı CGNAt da, neden böyle bir şeye ihtiyaç olsun ki? Bunu anlamadım, servise soracağım, sen de yazarsan iyi olur, tam olarak nedir? ne gerekiyor, ihtiyaçsa eklerler.

Ben normal IP kullanıyorum Vowifi da hiç sorun yok, port yönlendirme vs hepsi kendiliğinden oluyor. Sonuçta ISP de NAt çok özel bir durum olmaz gibi, evimizde de telefonumuz wifi da bir NAT arkasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: MythBuster34

Hocam, CGNAT da bu tetikleme işini anlamadım, geçen haftalarda da yazmıştın, sanki başkası da sorun yok yazmıştı CGNAt da, neden böyle bir şeye ihtiyaç olsun ki? Bunu anlamadım, servise soracağım, sen de yazarsan iyi olur, tam olarak nedir? ne gerekiyor, ihtiyaçsa eklerler.

Ben normal IP kullanıyorum Vowifi da hiç sorun yok, port yönlendirme vs hepsi kendiliğinden oluyor. Sonuçta ISP de NAt çok özel bir durum olmaz gibi, evimizde de telefonumuz wifi da bir NAT arkasında
    https://presmarymethuen.org/tr/dictionary/what-is-the-difference-between-port-forwarding-and-port-triggering/ Bu linkte açıklanmış. Port yönlendirme ve port tetikleme farklı işlemler ama bu cihazda tek menüden yapılıyor. Vowifi 500 tcp udp portunda çalışıyor. O portun yönlendirilmeden tetiklenmesi gerekiyor o zaman vowifi statik ip varmış gibi port tetiklendiği için çalışıyor. Ttnetin zyxel modeminde bu iki menü farklıydı. Çoğu modemde port yönlendirme ayrı port tetikleme ayrı. Bu cihazda ise tek menüden yapılıyor. Bunun geliştiriciler tarafından güncellenmesi ve yeni menü eklenmesi gerekiyor. O zaman statik ip satın almaya gerek kalmaz. Sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 20 Haziran 2020; 8:26:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kru3gerBey

Benim city kopuyor diye 5ghz 36 kanalına almamı önerdi ve işe yaradı gibi kopmuyor birkaç gündür. 2.4 ghz ağı kalabalık neye göre 11 dediler acaba?
    Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
    En iyi Wi-Fi ayarı nasıl yapılır? - ShiftDelete.Net
    https://shiftdelete.net/en-iyi-wi-fi-ayari-nasil-yapilir-70870
    Bu linkte anlatılmış detaylı olarak. 1 6 ve 11 numaralı kanallar öneriliyor. Keenetic müşteri hizmetleri de 11 i öneriyor. Bu üç kanal çakışma yapmıyor.

• Keenetic desteğe de önerimi gönderdim. Port tetikleme menüsü eklensin diye bakalım ne olacak.

• Dün Keenetic Extra DSL modemi kurdum. Turknette yaşadığım kopma sorununu modem değiştirdikten sonra yaşamadım. Eski modemi kullanırken evin her yerinde internet yoktu şu an öyle bir sorunum yok. Modemin ilk izlenimi bende olumlu oldu. Sadece ek 1 yıllık garanti için internet sitelerindeki cihaz kayıt kısmını bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim :)
  • 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.