Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1429. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aergun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
28.717
Cevap
462
Favori
1.209.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
87 oy
Popüler Konular listesinde
46. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 14271428142914301431
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

KN-2410 ve KN-2112'nin ethernet portları 1G desteklidir. Kablolu olarak sorunsuz kullanabilirsiniz ancak eğer önemli ise WiFi tarafı muhtemelen sizi tatmin etmeyecektir.

Denemedim ama telefona format atmadan öncede aynı şekilde bildirim geliyordu. Sanki ordaki bildirim ayarıyla gelen bildirim ayarı farklı gibi ve bu ayar için bildirim değiştirilemiyor heralde.

Oneplus 9R

Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

Her iki cihaz da 867 Mbit/s (802.11ac) destekli. Birbirlerine kablosuz bağlı oldukları için wifi mesh sisteminde bağlı oldukları hızı görebilirsiniz. Örneğin 600mbps yazıyor ise 350-450mbit arası bir hız alırsınız. Orada gördüğünüz hızın %70'i kadar internet hızına ulaşabilirsiniz gibi düşünün.

Sağlama için;

OpenSpeedtest-server var. Onu bilgisayarınıza kurun. Server'ı çalıştırın. Telefonu alıp Hero DSL'in yanına gidin ve ona bağlı olduğundan emin olun. Server ip adresini ve portunu tarayıcıdan açıp lokal ağ hız testi yapın. Orada net ağ hızınızı da görmüş olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Aralık 2025; 14:48:4 >

cevap için teşekkürler, anladığım kadarıyla 2 cihaz wifi 5 ile bağlı olduğu için 867 Mbit/s hızı alamayacağım gibi görünüyor, peki turknet'in verdiği modem wifi 6 destekli diyorlar, bu modem'e mesh olarak bağlanıp 1000 mb hızı alabileceğim hangi cihazı önerirsiniz?

Verilen başka marka bir router'a MESH yapamazsınız. Kablosuz tekrarlayıcı moduna alıp o şekilde sinyali tekrarlatırsınız ancak Keenetic'in sahip olduğu yeteneklerin çoğu tekrarlayıcı modunda kapanıyor. Keenetic cihazınızın maksimum kablosuz ağ bağlantı hızı belli. En iyi senaryoda bile ( arada hiç engel olmadan vb) 550-650mbit internet hızı olur.

Ana cihaz Keenetic olacak şekilde wifi6 yada wifi7 2 adet Keenetic router olursa ancak o zaman iyi bir bağlantı kurabilirsiniz ancak arada 2 duvar varken yine de maksimum hız alacağınızı düşünmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Aralık 2025; 15:1:50 >

Ben iki cihaz arasındaki bağlantıyı kablolu olarak algılamıştım. Kablosuz bağlı ise işler değişir.

o zaman en güzeli turknet'in verdiği modemi kullanıp (hiç olmazsa wifi 6'dan yararlanıp) oturma odasına 30 metre cat8 kablo çekip pc'yi ona bağlamak gibi görünüyor, en kolay ve en az masraflı yol bu olacak gibi görünüyor KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

Kablo çekebiliyorsanız zaten Keenetic cihazlarınız da 950mbit gibi kablolu değerlere ulaşabilir. Size verecekleri cihaz genelde yetenekleri kısıtlanmış oluyor. İstediğiniz ayarları yapamıyorsunuz.

Kablo çekilebiliyorsa KN-2112'ye bağlayıp MESH sistemi kablolu da kullanabilirsiniz.

HeroDSL + Explorer MESH kullanıyorum. ilave olarak powerline ile verdikleri wifi 6 router'ı oyun oynadığım odada kullanıyorum.

Siz de wifi 6 kullanmak istiyorsanız ağa bu şekilde dahil edebilirsiniz ama ayrı bir wifi ağı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 12 Aralık 2025; 16:17:22 >

anladım hocam, şimdi turknet müşteri hizmetleri ile görüştüm, wifi 5 destekli modem veriyorlarmış, sizin yaptığınız gibi hero dsl ile extra'yı kullanmaya devam etmek en güzeli olacak, zaten pc'ye kablo çekeceğim, telefon tv vs için download falan yapmayacağımdan wifi 5 yeterli olur diye düşünüyorum, wifi 6 modem verirlerse sizinki gibi yapmak için sizi rahatsız ederim KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  ilginize teşekkürler...

hocam hero dsl'den KN-2112'ya kablo çekersem pc'yi de KN-2112'ye kablo ile bağladığımdan 950 civarı hız alırım o zaman diye düşünüyorum, peki kablo ile mesh yapmak için ektsra bir ayar yapmama gerek var mı, kabloyu takınca direk bağlantı kurulur mu?

Evet kabloyu takmanız yeterli. MESH bir kere ayarlandığında dilediğiniz zaman kablosuz dilediğiniz zaman kablolu kullanılabiliyor.

Bahsettiğiniz gibi kablo bağlantısında bilgisayarda maksimum hıza yakın bir hız alırsınız. Ayrıca MESH kablolu olduğu için de KN-2112'ye yakın cihazlarda çok daha hızlı internet bağlantısı alacaktır.

Başka ayar yok kabloyu takın yeterliKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  tabi cihaz mesh olarak ekli değilse onu da eklemen gerekKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • digi_boy2006 D kullanıcısına yanıt

Mesh olarak kullanacağız cihazın çalışma modunu mesh olarak değiştirerek kurulumu sıfırdan yapmalısınız. Ana routerdan da mesh olarak eklenecek cihaz içinde onay vermenizi gerekiyor. Ekrandaki uyarılar sizi yönlendiriyor. Takip ederseniz, kolay şekilde kurarsınız. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Araç: Egea HB, 1.6 Multijet, Lounge Plus Desktop: Ryzen3 2200mhz, 2GB RX550, 16GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Fire TV Stick 4K Max, Logitech Harmony 650 Ağ: SOL Fiber 1000 Mbit, Keenetic Hopper (KN-3811), Zyxel NAS326, Pi4 HomeServer Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess ve Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, Quansheng UV-K6, Baofeng UV-3R, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP SSB, ATS 20+ ve ATS20+ mini SSB, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

DH'nin en büyük eksiği bence bu kod yazma penceresi olmaması. Defalarca belirttim, adminlere ilettim ama hala tık yok.

Bu kadar rarklı konunun yoğun olarak işlendiği bir forumda talep etmemize rağmen ki talep etmeye gerek bile yok bu çağda artıkzaruri ihtiyaç, bir kod yazma peceresi eklemiyorlar, YAZIK!!!

Daha önce mesh olarak bağlıysa gerek yok sadece kablo takılsa yeterliKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  çalışma modu da mesh diye bir mod yok menzil genişletici olmalı

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Arkadaşlar merhaba aşağıdaki fotoğraftaki ayarları nasıl yapıyorduk yardımcı olabilicek var mı?

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• ciways kullanıcısına yanıt

IPv4 ve IPv6 ayarları kapalı olacak.

VLAN ID kısmını sizin bilmeniz gerek.

• Kapalıdan kastınız devre dışı sanırım. Ayrıca vlan id girmeme gerek yok sanırım. İptv mevzuları için o kısım galiba. vlan id kısmı boşken de şu anda internete girebiliyorum. Ben o kısmın dolu olması gerekiyor sanıyordum internete girebilmek için...

Genel olarak girilmesi gereken bir değer ancak herkeste aynı olmuyor, farklı değerler atanabiliyor.

Örneğin bazı Superonline aboneliklerinde sıfır (0) girmek gerekebiliyor. Keenetic'te boş bırakmak sıfır oluyor. Sizde de böyle bir durum olabilir.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.