yandex sitesinde en çok kullandığım kısmı mail.yandex.com tarayıcı eklentisini bile atlıyorlar :) ![]() |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1345. sayfa)

-
-
chrome'da da geldi şifre önerisi. Benim de pek farkım yok, tüm şifrelere chrome'da, bazı daha eskiler için mozilla'yı açıyorum arasıra.
-
Önümüzdeki hafta fiber geliyor elimdeki sistemi komple elimden çıkarıp yeni sisteme kesin geçiş yapacağım daha öncedende yazmıştım. Hala Tp-Link ve Keenetic arasındayım.
Mesh sistem kuracağım kablo ile bağlayarak birde belki medya sunucusu kurup tv ile bilgisiyardaki dosyalara erişmek istiyorum, Pc kapalı iken bu mümkün oluyormu bilmiyorum ama?
-
Pi4 üzerindeki adguard server ile keenetic adguard dns hizmetleri neredeyse aynı sonuçları veriyor.
Evde hali hazırda immich photo server olarak çalışan pi4 olduğu için adguard'ı bu şekilde kullanıyordum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.GlorfindelÖnümüzdeki hafta fiber geliyor elimdeki sistemi komple elimden çıkarıp yeni sisteme kesin geçiş yapacağım daha öncedende yazmıştım. Hala Tp-Link ve Keenetic arasındayım.
Mesh sistem kuracağım kablo ile bağlayarak birde belki medya sunucusu kurup tv ile bilgisiyardaki dosyalara erişmek istiyorum, Pc kapalı iken bu mümkün oluyormu bilmiyorum ama?
Her türlü keenetic derim geçen hafta yeniledim evdeki sistemi oldukça memnunum.
PC kapalıyken paylaşım yapamazsınız onun yerine modem/rotuer üzerinden HDD bağlayıp paylaşabilirsiniz.
-
TP-Link ile sadece internete girersiniz :)
Deco'larda mobil uygulama harici web arayüzü bile yok. DoH ve DoT dns desteği yok. Keenetic yazılımının sunduğu özellikler yok, yok.
Mesela geçen router ile ilgili bir özellik lazımdı. Entware üzerinden bir betik yazarak router'a o özelliği kazandırdım. Bu müthiş :)
-
Bilgisayar kapalı iken HDD'sine erişilemediğinden mümkün değildir. USB'li bir Keenetic router alırsanız PC'ye ihtiyacınız kalmaz zaten. DLNA, webDAV, SMB, FTP gibi bir sürü yol ile USB aracılığıyla bağlanmış HDD'nize hem ev ağından hem dışarıdan ulaşabilirsiniz. Keenetic router alarak kendinize özel domain'de almış oluyorsunuz.
Detaylı inceleme adına ilk mesajda verilen demo web arayüzünde gezebilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Extender için ethernet portu ihtiyacı nasıldır?
Titan + Challenger
Hero + Challenger
ile harika 2.5GBps lokal ağ oluşturursunuz. Challenger iki adet 2.5G port olduğundan bir portu kablolu mesh bir portunu da yine 2.5G olan bir cihazini bağlayarak kullanırsınız. Ya da o bir portu 2.5G ile çoğaltabilirilsiniz. Tabi bütçe durumlarını da düşünmek lazim.
Ana cihazandisk bağlayarak uzaktan erişim, medya sunucu, torrent gibi varsayılan özellikleri sonuna kadar kullanırsınız .
Cevaplar için teşekkürler, Şuan zaten Hero Dsl kullanıyorum vdsl için tplink powerline kullanıyorum yanında wifi için, Keenetic yazılım tarafında daha iyi olduğu için düşünüyorum yoksa tplink tarafında daha uygun fiyatlara wifi 7cihazlar var düz kullanımlar için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Glorfindel -- 5 Eylül 2025; 12:25:15 > -
Hero DSL de fiber için kullanılabilir. Fakat yeni cihazların işlemcileri ile 1000 Mbps internet altyapıları ile baş etmek çok daha mantıklı. Bir yeni model alıp Hero DSL modelinizi mesh sisteme de çekebilirsiniz.
HeroDSL kullanıyorsanız medya sunucu için denemeler yapabilirsiniz. Yazılım aynı olduğu için üst modellere geçince aynı şekilde kullanmaya devam edersiniz.
-
Zaten ana router olarak Keenetic alırsam elimdeki hero ile deneme yaparım ilk olarak mesh sistemde nasıl performans gösteriyor amacım 4k içerik için yeterli performans vermesi şuan için, Hopper ve yeni nesil Hero arasındaki ana fark nedir usb dışında aradaki fiyat farkına değermi mesela?
@mcgoktug Hocam elimde mesh sistem yok denesem bile diğer cihazdan erişmem mümkün değil şuan arada başka mesh sistem kullandığım için.
-
Keenetic cihazlar tekrarlayıcı olarak da kullanılabiliyor. Mevcut ağınıza dahil edebilirsiniz. HeroDSL kullanıcısıyım ve DLNA ve SMB snucu ile 4K içerikleri sorunsuz kullanabiliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Eylül 2025; 12:53:37 > -
Ben ve @mcgoktug üstad Hero DSL (KN-2410) kullanıyoruz. 4K içerik ne ki, kayıpsız TrueHD Atmos sesli 70-80GB boyutunda BluRay Remux ripleri sorunsuz izliyoruz. Püf noktaları şunlar: USB3.0 portta USB3.0 HDD kullanacaksınız, medya oynatıcı ile ağ bağlantınız kablolu olacak.
Bu zamana kadar Hero DSL'i bu yönü ile test etmiş olmalıydınız; yatırmışınız cihazı 🙂...
Üstat ben de HeroDSL medya cihazlarıma kablo ile bağlı sayılmaz ama yine de sorunsuz çalışıyor diyebilirim.
HeroDSL'den AV2000 powerline ile odaya geliyor, 300mbit civarı powerline bağlantısı gösterse de 100mbit civarında çalışıyor. Odada ayrı bir router'dan kablolu ve kablosuz olarak paylaşım yapıyorum. Özetle 100mbit ağ bağlantısı ile sınırlı olmama rağmen kayıpsız, takılma ve donma olmadan gayet güzel çalışıyor.
Buna ilave olarak HeroDSL Mesh ile Explorer'a bağlı ve Televizyon kablosuz olarak çalışıyor. Onda da herhangi bir sorun yaşamadım.
Yıllar geçiyor ama HeroDSL işini fazlasıyla yapmaya devam ediyor.
-
İçerik tüketimi için kullanılacak cihaz üst katta ve kablo bağlantısı yok, Kablosuz hiçbir şekilde mesh kurulum olmadı sinyal alamadık o yüzden zaten powerline kullanıyoruz, Bir miktar performans sorunu yine var ama genel olarak ortalama FHD ve 2k için sorun olmuyor arada kopma olması dışında normal olarak.
-
MESH kavramı bazen kablosuz ağın tekrarlayıcılar ile dağıtılmasıyla karıştırılıyor.
Israrla mesh diyorsunuz, 2 tplink cihaz ile easymesh mi denediniz? MESH yapmaya çalıştığınız cihazlar nelerdi? Eğer farklı bir marka ile Keenetic'i mesh yapmaya çalıştıysanız, olmaz.
Keenetic web arayüzünden Kablosuz tekrarlayıcı moduna geçirip kullanmanız gerekir.
ilave olarak powerline ile ulaştığınız odada herhangi bir router'da wan portu hariç herhangi bir ağ portuna kablo ile bağlarsanız, o router wifi sinyali olarak dağıtabilir.
Eğer elinizde 2 adet keenetic cihaz var ise kablosuz mesh'e ilave olarak araya powerline koyarak kablolu mesh de yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Eylül 2025; 13:27:16 > -
Hayır hocam sen anlamadın olayı daha önceden yazmıştım konuya sanırım yine bunları baya oldu ama.
Öncelikle üst kat için kablosuz olarak ne yapabilirim derken elimdeki Hero Dsl yanına extra ve küçük buddy olan dağıtıcı aldım yani üç tane cihaz oldu, Bunların bağlantılarını yaptım ve birbirlerine tanıttım sonra extra cihazı üst kata çıkarıp taktım kablosuz olarak iletişim kurup kullanırım diye lakin hiç bir şekilde sinyal alamadım evdeki tüm prizleri denedim Buddy dağıtıcıyı da sürekli aralarında deneyerek iletişim kurmaları için denemeler yaptım sadece tek bir noktadan sinyal aldım lakin onda dahi hız en fazla 10mbps gibi değerlerdeydi kullanılamaz yani kaldıki oda arada düşüyordu sürekli sanırım duvar yapısından dolayı.
Bende ne yapabilirim diye düşünürken en son Deco P9 adlı ikili powerline cihaz aldım, Şuan bir tanesi altkatta Hero dsl routera takılı durumda, Hero dsl'de wifi yönlendirici kapalı decoyu kullanıyorum karışıklık olmaması için, Diğer P9 modeli ise üst katta kullanacağım zaman prize takıyorum sadece başka birşey yok, denemeler sonucu bir yerde sabit bıraktım, hız testi yaptığımda 40-55 arası hız alabiliyorum lakin dalgalanma ve kopma çok oluyor haliyle elektrik hattı olduğu için.
Şuan altyapı değişeceği ve ve mecburen delik açılacağı için duvarda başka yol bulunamazsa bende hazır durum böyleyken üst kat içinde bir delik açtırıp kablo çekeyim diyorum olay bu
-
Keenetic modemlerde ipv4 ve ipv6 kullanım bilgilerine, trafik akışına (ne kadar download, upload yapıldığı) ayrı ayrı bakabildiğim bir yer var mı?
-
Forumda sormuşsanız muhtemelen DecoP9'u size ben önermiş olabilirim.
Bazen kablosuz sinyal için otomatik yerine el ile atama yapıp sabitlemek en ideal çözüm olabiliyor. Belki çok fazla sinyal karışmış ve size engel olmuş olabilir.
Mesh yaparken optimum mesafe olmaları ideal olandır. 3 cihaz olduğu için sinyal alabilmeniz lazımdı.
Eğer deco p9'u yalnızca powerline modunda kullanıp Keenetic MESH yapmak isterseniz;
Öncelikle tpPLC uygulmasından "lower plc to vdsl interference mode" açık ise kapatın. Bu dual MIMO olarak kullanmanızı sağlar. Kapalı ise bir şey yapmanıza gerek yok. Bu hızınızı neredeyse 2 katına çıkartacak.
Daha sonra HeroDSL kablosuz ağ ayarlarını tekrar aktif edin. HeroDSL web arayüzünde Wifi monitör'den komşu sinyallere bakın ve en az kullanılanı tespit edip kablosuz sinyallerinizi o kanala sabitleyin. Ben 2.4 için 2. kanalı, 5Ghz için 44'ü kullanıyorum. Tek tek deneme yapabilirsiniz. Siz de farklı sonuç olabilir. DecoP9'dan kablosuz sinyalleri kapatın.
Extra ve Buddy MESH için ayarlı olduğu için ekstra bir ayar yapmanıza gerek yok. Sıfırladıysanız tekrar mesh yapın.
HeroDSL ==> kablo ile DecoP9 ==> Elektrik hattı ==> DecoP9 ==>kablo ile Extra yada Buddy ==> Estra yada budyy (hangi katta istiyorsanız) kablosuz olarak.
2. kattaki DecoP9'u mümkün olan en kısa hattaki prizde kullanın. Hızınız daha çok artar. Mümkünse aynı sigortaya bağlı olsun deniyor ama katlar farklı olduğu için bu pek mümkün değil.
Bu şekilde Keenetic MESH her 2 katta da sorunsuz çalışacaktır.
Dilerseniz DecoP9'dan akıllı ev cihazları için yine ayrı bir ağ da oluşturabilirsiniz. Kablosuz ağı farklı olsa da HeroDSL'den kablo ile bağlı olduğu için cihazlar birbirini görür.
HeroDSL'de medya sunucuları da aktif edebilirsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X