< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1327. sayfa)

-
-
Aynen oda açık
-
Daha önce de bu muhabbeti sizinle yapmıştık hocam. O zamandan beri ben hiç format atmadım hala 24h2 kullanıyorum. 2 ay önce arkadaş yeni ssd aldı o yüzden ona format attık tekrar win11 kurduk ve tekrar benim hdd me bağlandı ve o da sorunsuz şekilde kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan-39 -- 14 Ağustos 2025; 22:16:7 > -
şimdi önce windows tarafını bir hallet. o disk için ağ yolu nedir? örneğin:
net use \\192.168.1.1 /delete
port no kullanıyorsan örneğin 8082:
net use \\192.168.1.1:8082 /delete
tüm bağlantıları sileyim dersen:
net use * /delete
mesela sende durum ne: ssd disk (\\Keenetic-2181) (S:)
S sürücüsünü kaldır:
net use S: /delete
smb kimlik bilgilerini temizlemek:
cmdkey /delete:Keenetic-2181
eğer ki daha önce router ip'si ile bağlandıysan:
Keenetic-2181 yerine 192.168.1.1 yazmalısın.
hepsini bir seferde yapayım dersen:
net use S: /delete & cmdkey /delete:Keenetic-2181
durumu görmek için de
net use
tabi cmd (admin) üzerinden veriyorsun komutları.
-
bu regedit tekniği olsun. iki işlem yapacaksın.
Haritalı ağ sürücüler şu kayıt defteri yolunda tutulur:
HKEY_CURRENT_USER\Network
Burada S adında bir anahtar göreceksin (çünkü sürücün S:).
S klasörünü tamamen silersen o haritalı sürücü kaydı kalkar.
(Silmeden önce Win+E ile File Explorer’ı kapatman iyi olur.)
+
Windows, ağ paylaşım kullanıcı adı/şifrelerini Credential Manager ile birlikte Registry’de şurada tutar:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MountPoints2
Burada ##Keenetic-2181 veya ##192.168.1.1 gibi klasörler bulacaksın.
Cihazına ait olan klasörü silersen, Windows o ağ yolunu “tanımamış” gibi davranır.
ayrıca
SMB bağlantısının “Windows açıldığında otomatik bağlanması” ayarı şu yerde durur:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Map Network Drive MRU
Buradaki S: ile ilgili girdiyi silersen, Windows yeniden açıldığında bağlanmaz.
-
Aynen sizinle yaptık da yaşlılık nickini unuttum ve bu konuda mı başka konuda mı konuştuk onu da unuttum ki sen ilk mesajını yazınca hatırladım
Neyse bende pc yi yenileyince sıfırdan 24h2 kurdum zaten ama ağdaki ssd hdd görmeme olayını bir türlü halledemedim 23h2 ye geçiyorum sorun ortadan kalkıyor bu nasıl iş çözemedim
neyse inat ettim uğraşıcam bakalım
-
-
Bunu yaptım bir şey değişmedi sürücü olarak yine olmuyor bu bilgisayar sayfasında
-
Paylaşım klasörlerin görüyor musun?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Öneriler ışığında diyorum ki adres çubuğuna hostname yerine ip yazarak bir erişir misiniz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cihazın IP adresi nedir ? Cihaza dosya yöneticisi satırından \\192.168.1.1 veya neyse IP yazarak erişemiyormusunuz ? Bende 3 PC'de 24H2 ve sorunsuz.
-
Sana 24H2 baş belası demiştim ben değil mi :-)
-
Neden baş belası olsun ki, SMB 3.0 modunda gayet güzel çalışıyor.
-
-
Abi seni tarayıcıya girmeni isteyen yok ki zaten....
\\192.168.1.1 - Bunu Explorer'da yazacaksın. Dosya Gezgininde yani..
Örneğin;
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Ağustos 2025; 11:19:12 >
-
ilk 24h2 güncellemesinde neler yaşadık, neler. Bırak ev ağındaki SMB vs protokolleri doğru düzgün çalışan DAC bile çalışmaz olmuştu. Mito arkadaşımız diğer topic'ten biliyor detayları..
-
Sorma kardeş arkadaşlar çok emin tarif edince olur dedik ama yok abi olmuyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X