Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aergun Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
28.821
Cevap
461
Favori
1.213.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
87 oy
Popüler Konular listesinde
37. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Betta_54 kullanıcısına yanıt

    Titan + Buddy 6 ikilisine yeni bir seçenek dahil oldu;


    Titan + Hopper (KN-3811)

    _____________________________
    KEENETICTR Forum - KEENETIC Türkiye Topluluğu
    KYTECHNGAMING - KEENETIC Türkiye Yetkili Çözüm Ortağı
  • Arkadaşlar Merhaba;


    Online oyunlarda sorun yaşamamak adına Keenetic Hopper cihazı temin ettim. QOS ayarlarını da yaptım Bufferbloat testinde A+ alıyorum ancak oyunlarda inanılmaz takılma sorunları yaşıyorum. Testte unload ping 127ms çıkıyor bu değer yüksek değil mi? Superonline 500Mbps fiber kullanıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir. Online oyunlar oynanamaz hale geldi.

    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    _____________________________




  • YNaniSK kullanıcısına yanıt
    Qos ayarınız olmadığında ne oluyor oyundaki durum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    KEENETICTR Forum - KEENETIC Türkiye Topluluğu
    KYTECHNGAMING - KEENETIC Türkiye Yetkili Çözüm Ortağı
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    SOL da online oyunlarda çok şikayet var tabi senin ki sol modeminde sıkıntı olmuyorsa o başka

    _____________________________
    SİSTEM 1
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

    SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • QOS olmadığında oyun akışında problem yok gibi gözükse de oyunun ortasında bağlantı kopuyor ve bağlantı hatası uyarısı veriyor. Bu modemi alma sebebim oyundan atmaları önlemekti. Çünkü SOL kendi modeminde ve benim elimde bulunan başka bir routerda da aynı problemi yaşamaktaydım. Ancak dün akşam denememde hem oyun donarak oynanıyor hem de oyundan atma oldu. Forumdan bunun çözümünün QOS olduğunu gördüm. O sebeple bu modemi aldım. Ayrıca bufferbloat önceki modemlerimde asla A+ gelmiyordu B veya C geldiği oluyordu ama oyun bu şekilde donmuyordu. Önceki modemlerde Unload ping 45ms gelirken şuanda A+ olmasına rağmen 100 ms'nin üzerinde geliyor anlayamadım bitürlü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    demek ki oynadığın sorunda bir sorun var. ne oynuyorsun acaba? server bağlantı yoğunluğu veya oyunda bug vardır. yazılımsal veya donanımsal başka bir sorun da olabilir tabi. dns seçimi, wifi yerine eth bağlantı tercih etme ki, qos ethernet bağlantıda etkilidir. wifi bağlantıda bir sürü faktör var. qos eth ve wifi'de nasıl tepki veriyor, dene ve gör. bunun yanında qos'de oyunlara öncelik verebilirsin. yani güvenlik duvarı ayarları felan ne bileyim, sadece router değiştirmekle sorun çözülmeyebilir.

    _____________________________
  • Dediklerinizin hepsini yaptım aslında. Fifa 25 ve efootball25 ikisinde de aynı sorunu yaşıyorum. Kurtulamadım bu durumdan bitürlü. Modem değişince oyun akışı da bozuldu ilginç bir şekilde. Önceden sadece oyundan atma problemi vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YNaniSK -- 9 Ocak 2025; 10:15:16 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    günaydın yaklaştın sayılır :) dün iki tane vardı birini ben aldım diğerini kim aldı bilmiyorum.



    KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri
    _____________________________
  • gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

    Gözü Titan'da olup fiyatından dolayı alamayanlar için müthiş bir alternatif olmuş. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  2.5Gbit ethernet portu da olsa hiç fena olmazmış.KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

    _____________________________
    Feeling is Everything
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt

    İşte o benim hocam, Hopper ile Titan arasında fiyat makası çok açıktı. Bu model onu kapatmış oldu. Tİtan Light olmuş bir bakıma. Ev kullanıcısıyım varsın 2.5 gb port olmasın :))

    _____________________________
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    farklı bir pc deneme şansın var mı? yani o kadar çok şey var ki, oyun oynarken kim bilir neler oluyor. aslında programlar var ama işin yoksa gecikme, paket kayıpları, hangi ağ protokollerinin kullanıldığını görme hangilerinin sekteye uğradığını keşfetmek için bir şeyler yapabilirsin. gerçi bu fifa25'in bu sorunlara yönelik verileri izleme imkanı suınduğu "EA Connection Quality Report" bir yardımcısı var. bunu kullanmayı dene bakalım nasıl veriler sunacak sana.



    bu keenetic'in yeni modeli güçlü görünüyor. ofis ve ev için yeterli görünüyor. ama 160MHz'yi bakalım hangi ürününde göreceğiz. şu ana kadar hiç birinde 160MHz göremedik. yine de 80MHz yeterli diyebiliriz sanırım. 2x2 mu-mimo aynı anda iki farklı cihaza veri aktarımını verimli yapabilir. teorik olarak 1200MHz diyor ama gerçekte bu cihaz başına en fazla 900Mbps olacaktır. belki de daha düşük (700Mbps gibi misal) üç cihaz var ise 2400Mbps/3 her cihaza otomatik atanacaktır. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  (tabi diğerleri bir şey yapmazsa, toplam bant genişliğini kullanacaktır dememiz gerekiyor. kullanır mı bilmem.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8645012F0 -- 9 Ocak 2025; 10:54:36 >
    _____________________________




  • Şuan için başka bilgisayarda deneme şansım yok. Başka bağlantıda bu sorunu yaşamamış olan bir cihazla denemek lazım doğrulama yapabilmek adına. Fifa'nın dediğiniz teste bakabilirim. Ama hayal kırıklığı oldu benim için. Başka farklı bir ince ayar var mıdır bilmiyorum. Unload pingin yüksek olması normal mi? İnternette yapılan testlerde genelde 10ms geçmiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    bak şimdi nasıl diyeyim. benim 75Mbps bağlantı hızım var. bu hızı tt bana veriyor ama ben bu hızı normal testlerimde göremiyorum. ama bu hızı testlerde elde edebilmek için yapılabilecek bir şeyler var ve yaptığımda bu hızın bana gerçekten geldiğini görebiliyorum. ister güvenlik duvarını kapat, ister dmz moduna gir, istersen windows ayarlarına bak, yani ethernet veya wifi neyse. bu verilen hız kayıplara uğruyor bir şekilde. yani nasıl diyeyim kabaca 5 Mbps hava uçuyor. internete çıktın mı, arkada güncelleme kontrolleri de olur, yükleme olur restart beklemede olursun, yani internette online oyun oynamak için sanırım yaşanabilecek problemleri aşmaya yönelik tetikte ve fanatik olmak lazım bence. KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri  yani hemen, hop modem kötü demek gerçekçi bir yaklaşım olmaz. mesela ethernet kartını değiştir. genelde hep realtek kötü değil ama fark yaratabilmek için başka marka dene. i210AT chipsetli bir eth kartı kullanmayı deneyebilirsin. ya da open smart ops7204nt gibi. gerek var mı? kim bilir belki donanımın eskisürücler kullanıyordur. sonra oyun sucunuları ve bunların bulunduğu yer. oyun sunucularındaki yoğunluk. elbette bu sunuculara ulaşmanı sağlayan iss'in sana atlattığı hoplar. gerçek verilerle, tam bir neticeye ulaştım demen lazım.

    _____________________________




  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    Fifa mı?


    Cidden Türkiye için bela bir oyun oldu bu. Bİr çok kişi pinglerden, donmalardan hali hazırda şikayetçi. Oynamadı ama ne kadar oyunda sorun var dense oyunu sorduğumuzda Fifa çıkıyor.

    _____________________________
    KEENETICTR Forum - KEENETIC Türkiye Topluluğu
    KYTECHNGAMING - KEENETIC Türkiye Yetkili Çözüm Ortağı
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    Yukarıda bir arkadaşa yazmıştım sizin içinde geçerli sayılır. QOS ayalarını kullanmanıza gerek yok o hızlarda. Benzer şekilde Bufferbloat hatasına düşmeyin, oradaki harfler uygulamada kesin sonuç vermiyor.


    Sorununuz muhtemelen modem kaynaklı değil, EA & Steam kısmından kaynaklı gibi gözüküyor. Bazen dediğiniz kasma sorunlarını ben de yaşıyorum Telekom üzerinde, ama kısa süreli sonra düzeliyor. SOL yapısının yurtdışı çıkış portlarında veya bölgedeki aktarma sunucularından sıkışmasından veya hatalı yönlendirmelerden kaynaklı sorun yaşıyor olabilirsiniz.


    İlk attığınız görsel içinde söyleyim, oradaki ms değeri bufferbload sunucularına yapılan test değeri. Oyunlar için bir geçerliliği yok ama yine de SOL yönlendirilmelerinden kaynaklı bir problem var gibi.


    Superonline'nin özel bir destek maili vardı şu an bulamadım, tracert kayıtları ve yaşadığınız sıkıntıyı oraya iletirseniz bir kontrol sağlarlar, mh. vs. ile bu sorunu çözdürmeniz çok zor çünkü.


    Edit:


    Oluşturduğum konuyu buldum :) Zamanında bu yöntem ile çözüp konu açmıştım, mail hala geçerli mi bilmiyorum.


    https://www.technopat.net/sosyal/konu/superonline-mail-ile-sikayet-olusturma.769365/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 9 Ocak 2025; 13:11:3 >
    _____________________________




  • Hopper 3810 ile buddy 6mesh yapsam hopper 80 mhz, buddy 160 mhz destekliyor. Bu durumda pc de 160 mhz desteklediği için buddy üzerinden 160 mhz bant genişliğinde kullanabilir miyim? Hopper max 80 olduğundan her türlü buddy 6 üzerinden de 80 mhz i mi kullanmış olurum.

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Betta_54 kullanıcısına yanıt

    Mesh 80mhz den olur. Buddy den 160 mhz bağlanır tabiki.


    160 mhz çok daha kırılgandır yalnız.

    _____________________________
    KEENETICTR Forum - KEENETIC Türkiye Topluluğu
    KYTECHNGAMING - KEENETIC Türkiye Yetkili Çözüm Ortağı
  • YNaniSK kullanıcısına yanıt

    Valla 2 modemde de sorun yaşıyorsan bence sıkıntı ya sol da yada oyuna giriş yerinde

    _____________________________
    SİSTEM 1
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

    SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • gündoğdu_01 G kullanıcısına yanıt

    Sen de keenetic turşusu kuruyorsun galiba yada stok yapıyorsun bu ne be kaçıncı keenetic buKEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri 

    _____________________________
    SİSTEM 1
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

    SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • 
Sayfa: önceki 11521153115411551156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.