|
Merhabalar, Annem gençliğinde çok kedi bakmış. Evlendikten sonra da hep istemişti ama olmamıştı. Babamı kaybettikten sonra şimdi bir sokak kedisi sahiplenmiş. Veterinerden teslim almış. 3 haftalık bir tatlış. Ancak annem eğilip kalkma problemi yaşıyor, yalnız ve yaşı da var. Eğer hastalanırsa ya da Allah geçinden versin kaybedersek bu kedi ortada kalacak. Alerji sebepli benim 1 gün için bile getirip evime alma imkanım yok. Annem de durumun farkında ama, önce kendisini "bakamazsam sokağa salarım" diye ikna ediyor, sonra "en iyisi bunu götürüp geri vereyim, ziyan olmasın" diye geri götürecek oluyor. Maalesef ben kediler ve imkanlar hakkında bilgi sahibi değilim o yüzden bilenler aydınlatırsa ve öneride bulunursa sevinirim. Diyelim ki artık bakma imkanı yok: * 3 haftalıkken alınmış bir kedi 3-5 yaşında sokağa bırakılabilir mi? Yoksa sokakta yaşamayı bilmediği için bu kediyi öldürmekten farksız mı olur? * Atıyorum 5 yaşını geçmiş bir kedi için yuva bulunabilir mi? Belediyeye verme imkanı olabilir mi? * Geçici bir rahatsızlık durumunda, bu süre zarfında ücreti ile kediye veterinerde ya da böyle hizmet veren bir yer varsa orada baktırma imkanı olur mu? * Son olarak da, muhtemelen kızı gibi olacak bu canı, bakamadığı için vermek zorunda kalırsa o yaşta bir insan için sizce de çok büyük yıkım olur mu? Bu bilgiler ışığında eğer "yaşlı ve yalnız bir kadının bakması çok uygun değil" sonucu çıkarsa yavruyu götürüp geri vermeye ikna etmeye çalışacağım. Şimdiden teşekkürler. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler