Şimdi Ara

Kedim tuvaletini giderirken ayağı pislik oluyor yardım edin kedisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
15.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha önceden karton kutuda yapıyordu tuvaletini.Her 2 ayda bir değiştiriyorduk.Şimdi yuvarlak leğen aldım ona.Ama ne kötü ki kedim her büyük tuvaletinden sonra arka ayakları pislik içinde geliyor.Her yaptığında ayaklarını yıkamak zorunda kalıyorum.Bu böyle gitmeyecek.Acaba neden pisliğine basıyor ? Yuvarlak olmasındanmıdır acaba ?



  • yokmu yardım edecek.
  • kum derin değilmi acaba
  • Bizimkide yuvarlak leğende yapıyor 2 3 yıldır bi sorun olmadı.Hatta yavruları oldu onlarda yuvarlak leğende yaptı bi sorun olmadı.Özel kumları var onlardan vardır sende herhalde.Yoksa onlardan temin et kum şeklinde olmayan taşlı taşlı olandan.Tuvaletini yaparken bi izle gözlemle neden bastığı hakkında bişey bulursun belki.Basarken fln uyarmaya calış gazeteyle vur hafifçe belki anlar bişiler.
  • Bakıyorum hep yaparken değilde üstünü kapatırken basıyor.Birdahakine daha dikkatli izleyip uyarı yapacağım sağol önerdiğin için.Bu arada leğen derin,geniş ve kumda kristal absorbe olan kumlardan.
  • Kumun ne diye soracaktım ama uygun bir kum,benimkide buna yapıyor.Leğen geniş diyorsun ama nekdar geniş yani küçük gelmesin hayvana.Bende şu petshoplarda satılanlardan almıştım 6-7 ay kullandı sonra küçük gelmeye başladı büyük bir dikdörtgen plastik bir kutu koydum,hiçbir sorun olmadı.
  • Bizim kediler ishal olup üstüne basınca çok kötü oluyor evin içi...Ama artık bazıları öğrendi, evde 2 tane tuvalet var biri alaturka.Kedi oraya girip yapıyor


    Senin sorununa çözüm ise kediyi yaparken izle eğer özellikle basıyorsa bunu her yaptığında kalçasına hafiften şaplak vur eğer kasten yapmıyorsa kumu koyduğun yerin şekli ile ilgili bir sorun olabilir.




  • kristal kum kullan öncelikle bunu yap.

    ikinci olarak kedin pisliğe basmaz büyük ihtimal üstünü kumla kapatmaya çalışıyordur. neticede onun pis bi şey olduğunu bilir.

    üçüncü olarak şunu söyliyim. bi yerde okuduğuma göre sağlıklı kedinin pisliği mikrop barındırmıyormuş. ne kadar doğru bilmiyorum. sen kedinin aşılarını aksatmadan yap, hiç bir sorun yaşamazsın.

    temizlik konusunda hassas birisi olarak tavsiyem budur.

    ayrıca kedi bakmak bana çok zor geldi. özellikle tüy meselesi ve kızışma dönemleri kafayı sıyırtabilir.

    kolaylıklar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.