Şimdi Ara

kedim saldırgan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha 6 haftalık ankara kedisi yavrusu.Bir hafta önce aileden aldık.Aldığım günden beri elimi ayağımı parçalıyor.Sataşmadığım halde hemde.
    Dün kardeşimin eline pati atmış.Ama öyle böyle değil çocuk bir saat ağladı elinde bütün tırnaklarının izi var.Bana yıllarca saldırsın önemli değil der geçerim ama küçük çocuğa sallayınca düşünüyorum açıkcası bu hep böyle mi gidecek diye.

Eve geldim mesela bu Gün.Sıkılmış belli ki geldi miyavlaya miyavkaya hemen ayağımı tırmalayıp ısırma derdinde.İtekliyorum sakince hafif yüksek bi sesle hayır diyorum.Öyle bakıyor yüzüme sonra gidiyor.Tam anladı derken elime atlıyor.

Sevmek için elimi uzatıyorum hemen pati atıyor.Bi tek uyumadan önce sevdiriyor.

Valla anlayamadım ne yapılabilir bu durumda.Patisine falan vuramam içim gider.Ama valla o acımadan yapıştırıyor

Ne yapayım ne tavsiye edersiniz.Tırmalama tahtası var ısırsın oynasın dşye birsürü zımbırtı verdim eline yinede bize sataşıyor.
    Ha biliyorum angoralar agresif ve biraz sert olur ama yahu 6 haftalık kedi niye böyle yapıyor anlamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam şu dönemleri tam hareketli olup oyun oynama ihtiyacının tavan yaptığı zamanlar Pati atmasının nedeni de oyun oynama isteğinden kaynaklı.Ama sakın ellerinizle oynatmayın.Bir süre sonra alışkanlık haline gelip devamlı o şekilde oynamak ister.Bu durumdan kurtulmak pek mümkün olmuyor maalesef.Sadece alabileceğiniz önlemler var diyebilirim.Mesela tırnaklarını sıklıkla kesip daha az yara almak,değişik oyuncaklar alıp ilgisini o yöne çekmek,kolonya kokusunu pek sevmezler sürmeyi deneyebilirsiniz ellerinize vb. gibi.

Küçüklük dönemini atlatana kadar bu sıkıntılar devam edecektir ama belli bir zamandan sonra eser kalmıyor merak etmeyin.Kısırlaştırma operasyonu düşünüyorsanız ondan sonra hele kuzu gibi oluyorlar

• 01.23 kullanıcısına yanıt
    Çok enerji dolu oldukları dönemlerde kediler oynarken orantıyı tutturamıyorlar maalesef.

Konusunu görürsünüz belki sokaktan 6 aylık kedi bulduk aldık, evdeki kedimizi bile bezdirdi. Çareyi lazer le ve ufak pilastik toplarla oynatarak sağladık. yaklaşık 2.5 saat aralıksız oynadıktan sonra enerjisinin bittiğini farkettik ki ondan sonra severken veya oynarken tırnaklamamaya, ısırmamaya başladı.

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

Çok enerji dolu oldukları dönemlerde kediler oynarken orantıyı tutturamıyorlar maalesef.

Konusunu görürsünüz belki sokaktan 6 aylık kedi bulduk aldık, evdeki kedimizi bile bezdirdi. Çareyi lazer le ve ufak pilastik toplarla oynatarak sağladık. yaklaşık 2.5 saat aralıksız oynadıktan sonra enerjisinin bittiğini farkettik ki ondan sonra severken veya oynarken tırnaklamamaya, ısırmamaya başladı.

Bütün gün evde yatıp enerji depolayıp bana patlıyor
    Geliyorum eve hoplaya zıplaya dolaşıyor yemek veriyorum falan sonra gelip bana sarıyor.İpin ucuna bişeyler bağladım koştura koştura oynatıyorum ama o yorulmadan ben yoruluyorum
    Lazer iyi fikir hocam teşekkür ederim

• saldırmıyor, sadece oynamak istiyor. kedinizin karakterini ve huyunu iyice tanıdıkça çok daha net tespitler yapabileceksiniz zamanla.

ESOGU-Comparative Literature
    STEAM ID: darkluck
    hâlâ cahiliz.
  • ne güzel işte, bu güzel günler bir daha gelmez.tadını çıkar.

Orijinalden alıntı: Todo al Blanco

ne güzel işte, bu güzel günler bir daha gelmez.tadını çıkar.

valla bizim ufaklığın o huyu küçüklükten beri değişmedi, bir yandan da tüm gün uyuyan kedilere nispeten seviniyorum.

hâlâ cahiliz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Köpek Isırdı
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    ben de bu yaz kedi almayı düşünüyorum ama ömürleri yitip bittiğinde ağır koyuyor insana.

o yüzden bir yanım da dizginliyor isteklerimi kaybedeceğini bile bile yeniden evlat sahibi olmak demek benim için.

Orijinalden alıntı: Todo al Blanco

ben de bu yaz kedi almayı düşünüyorum ama ömürleri yitip bittiğinde ağır koyuyor insana.

o yüzden bir yanım da dizginliyor isteklerimi kaybedeceğini bile bile yeniden evlat sahibi olmak demek benim için.

hocam bir gün çekip gideceğini düşünmek bile kötü yapıyor beni haklısın. çok hassassan o konuda böylesi daha iyi senin için. ama kedi sahiplenmek, onu hayatına katmak bu dünyadaki en güzel şeylerden biri sadece bunu diyebilirim. :)

hâlâ cahiliz.
  • Hey Jude. kullanıcısına yanıt
    biz kaybettiğimizde çok üzülmüştük.aileden biri oluyorlar hemen.yani biz öyle kabul etmiştik en azından.şimdi üzerinden 5-6 sene geçti fakat etkisi hala sürüyor maalesef.

yeni yavru edinme fikri ailemden çıktı "alalım alalım" diyorlar.bunlar şans işi karşıma ilk bakışta 'iste bu' diyebileceğim bir yavru çıkarsa sahiplenmek istiyorum her şeye rağmen.

seninkinin fotosunu at da biraz imreneyim:)

• saldırganlık değil o aslında oyun oynama hissi. 6 haftalık kediyi anneden ayırırsanız o da sizin üerinizde dener içgüdülerini... ben 15 yıldır kedilerle yaşıyorum, süt dönemleri bu dönemler oyun oynayıp pençelemeyi öğrenecek büyüdükçe yatışacak hatta mümkünse dokunma bana bin yıl yaşa diyecek sana :)

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • kardeş,bende siyam var. hemde safkan. bilen bilir nekadar vahşi ruhlu olduklarını.benımkı bugun bile canını sıkarsak ıstemedıgı bırsey yaparsak (mısal zorla kucaga almak gıbı) azımıza eder.kopek gıbı hırlamayı bıle becerıyor duşun yanı. ama edep adap karakter temızlık 10 numara.

ankara kedısı,van kedısı,siyam gıbı bır takım karakter sahıbı, zekı kedılerde bu durumlar olagan. istemedigi takdirde kesinlikle ve kesinlıkle zorlamayın.sokaktan ınce esnek dal parcaları getırın .bunlarla oynayın yere surtersenız pesıne takılır hemen. ayrıca marketlerın gırıslerındekı plastık mınık toplar satılan makınalardan alın bırkac renklı top.atınca ıyı sekıyorlar ve renklı olunca ılgısını cekıyor hayvanın. duvara atarak korırodra hayvanı koşturun. enerjisini atsın.olmadı dal parcaısını yastıgın altından sokup dıger tarafta fare yakalar gıbı oynatın. epey yoruluyorlar ve ıcgudulerı torpulenıyor.

ayrıca sardalye,hamsı gıbı kucuk balıklardan bır kg alın. buzluga atın.gunde bırtane az suda azıcık haşlayıp kılcıksız olarak verın.bunu elden vermenız hayvanı sıze alıstırır.sevdırır.

ayrıca hayvanı severken en sevdıgı yerı bulun ve oradan bolca sevın.

kedi çimi alın yada sokaktan kopradıgınız çımın ıyıce yıkayıp verın. kedıler ot yeme ıhtıyacı duyar hep.benımkını dışarıya salmazsam ve ot vermezsem tepkısını ortaya koyar hemen..

ve asla unutmayın yerınde duran oyuncakla sızın kıpırdattıgınız dal parcası yada attıgınız seken bır top bır degıl.hayvanla aktıf oynarsanız hem sıze alısır hemde enerjı yakar.pasıfıze olmaz metabolızması.

kedıler sızı kendınden bırı olarak gorur. dolayısıyla sosyal etkileşimler vardır.arkadaş olur.aşık olur.nefret eder.küser. bunları goz onunde bulundurmalısınız hep.ki kediniz zeki bir cins.bu tarz etkileşimler daha fazla olacaktır.

son olarak birde yurtdısından bır tavsıye vereyım.rusyada valerian otu denen bır otun yagı var. çaya vs katılır.damla olarak içilir vs. bu otun en buyuk ozellıgı antıdepresan olması.halk arasında sınıre sstere bırebır olarka anlatılır ve kullanılır.bende denedım ve faydası var. hırçın hayvanlarada kullanıyorlar.bıze tavsıye etmışlerdı ve benım sıyam gecıcı olarak dışardan aldıgım yavru sokak kedısıne bunun sayesınde alışmıstı.yoksa epey hırlayıp tıslıyordu. bu otun yagını yavru kedıye surmustuk bıraz.

bulursanız eger bu otun yagını bır damla elınıze vs yada kedının yatagına surun.rahatlatacaktır kedınızı. valeryan otu dıye geşiyor turkıyede sanırım.(valeryan yada valeriy

• Bu dönemlerde çok normal bunlar. Zaten yukarıda söylenmesi gereken şeyler söylenmiş. Eğitimi konusunda sabırlı olun yeter. Siz birbirinizin tadını çıkarmaya çalışın :)
    bi kaç kere uyurken ayağımı , parmağımı falan ısırdı
    bi kere severken burnumu ısırdı
    her fırsatta tokat atıyor
    bunların huyu böyle galiba
    kendisini kaşırken falan da çok sert davranıyor
    tam gözünün kenarını yaralamış kaşınırken

bu ölünce yerine munis bir kedi bulup alırım herhalde
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.