Şimdi Ara

Kedi besleme konusuda bilgiye ihtiyacim var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 1 ay icinde safkan beyaz bir chinchilla alacagim. Tecrubesizim bu konuda. Daha once hic kedi beslemedim, aldiktan sonra neler yapmaliyim. Tuvaleti ,kabi, mamasi vs... hangileri olmazsa olmazdir. Sampuan almalimiyim. Ne yedirmeliyim? Disi almak istiyorum erkeklere gore ne gibi avantaji ve dezavantaji vardir. Kisacasi kedi besleyen birinin bilmesi gereken herseyi bilmek istiyorum en ufak ayrintisina kadar. Her ne kadar petshoptan almak istemesemde disaridan bulamayacagim gibi gorunuyor, onerebileceginiz petshop varmi ankarada. Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Edit: netten birkac siteye baktim , safkan bulmasi zor diyorlar. Veterinerler anlar sanirim safkan olup olmadigini. Bu konuda bir sorun yasarmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 4 Mayıs 2012; 0:32:42 >

• veterinerlerde küçük yavruları bedavaya veriyolar.Bence dişi al erkek mart aylarında evden kaçıyor tabi kısırlaştırmazsan.Hayvan şampuanına gerek yok ben normal şampuanla yıkıyorum ama elime bi ara hayvan şampuanı geçmişti tüyleri yumuşacık oluyo fiyatı hakkında bilgim yok.birde bence mama yedirme yavru kedi al normal yemeklerden ver çorbaya ekmek batır verki alışsın mantar falan yiyom mesela benim kedim :).bence birde kedi kumu almanada gerk yok tabi tiksinmezsen ben normal deniz kumunu 5lt lik şişelere dolduruyorum evde büyük bi leğene koyuyorum pisleyince kumu değiştiriyorum kumuda çok fazla koymuyorum biraz deşeleyebilecek kadar koyuyorum.isminide alıştırmak için hiçbir zaman başka şeyler söyleme ona bakarak ismini söyle o alışır zaten.benim kedim mama deyince koşarak geliyor bunu nasıl yaptığımı bende anlamadım :D
  • Petshoptan almayın. Hem hastalıklı olabilir hem de kirli ticarete ortak olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vezirr07

veterinerlerde küçük yavruları bedavaya veriyolar.Bence dişi al erkek mart aylarında evden kaçıyor tabi kısırlaştırmazsan.Hayvan şampuanına gerek yok ben normal şampuanla yıkıyorum ama elime bi ara hayvan şampuanı geçmişti tüyleri yumuşacık oluyo fiyatı hakkında bilgim yok.birde bence mama yedirme yavru kedi al normal yemeklerden ver çorbaya ekmek batır verki alışsın mantar falan yiyom mesela benim kedim :).bence birde kedi kumu almanada gerk yok tabi tiksinmezsen ben normal deniz kumunu 5lt lik şişelere dolduruyorum evde büyük bi leğene koyuyorum pisleyince kumu değiştiriyorum kumuda çok fazla koymuyorum biraz deşeleyebilecek kadar koyuyorum.isminide alıştırmak için hiçbir zaman başka şeyler söyleme ona bakarak ismini söyle o alışır zaten.benim kedim mama deyince koşarak geliyor bunu nasıl yaptığımı bende anlamadım :D

Kedi evde bakılacaksa iyi bir klinikte kısırlaştırmak şarttır. Kedi yıkanmaz. Ev yemeği verilmez. Deniz kumu konmaz. Yeni başlayanlara yanlış bilgiler vermeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

quote:

veterinerlerde küçük yavruları bedavaya veriyolar.Bence dişi al erkek mart aylarında evden kaçıyor tabi kısırlaştırmazsan.Hayvan şampuanına gerek yok ben normal şampuanla yıkıyorum ama elime bi ara hayvan şampuanı geçmişti tüyleri yumuşacık oluyo fiyatı hakkında bilgim yok.birde bence mama yedirme yavru kedi al normal yemeklerden ver çorbaya ekmek batır verki alışsın mantar falan yiyom mesela benim kedim :).bence birde kedi kumu almanada gerk yok tabi tiksinmezsen ben normal deniz kumunu 5lt lik şişelere dolduruyorum evde büyük bi leğene koyuyorum pisleyince kumu değiştiriyorum kumuda çok fazla koymuyorum biraz deşeleyebilecek kadar koyuyorum.isminide alıştırmak için hiçbir zaman başka şeyler söyleme ona bakarak ismini söyle o alışır zaten.benim kedim mama deyince koşarak geliyor bunu nasıl yaptığımı bende anlamadım :D

Kedi evde bakılacaksa iyi bir klinikte kısırlaştırmak şarttır. Kedi yıkanmaz. Ev yemeği verilmez. Deniz kumu konmaz. Yeni başlayanlara yanlış bilgiler vermeyelim.

kedi şampuanları vardır ama ekstrem bir durum olursa yıkanır sadece, çok pis bir yere düşmüştür vs. onundışında aman yıkamayın derihastalıklarına sebep olursunuz...

• Kardesım bndede kedi var wcsi olucak banyo yaptırmana gerek yok bebek pudrası al sur ona kedi taragıyla tara mıs gıbı kokuyor zararı olmaz hata tuylerı yumusuor ıslak mama verme ishal oluyor mama vermeni tavsiye etmiyorum normal sizin yedikleriizden yedir cunku mama faydalı degıl hepsi yalan ama yedirince dikat et yatagı ve oyuncagı olsun yeter her gun 30 dk oynat her gun kedilerin 10 dk oynaması lazım ama sen 30 dk oyna :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kediye ev yemeği vermeyin, mama almayacaksanız tuzsuz yağsız şekersiz makarna tavuk göğüs pirinç haşlayıp verebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardesım ev yemegini cok seviyolar tabi bazi yicekler zararlı tavuk suyuyla ekmek verin cok faydalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev yemeğini çok seviyorlar ne demek ya, alıcaksın kalitelisinden mamasını vericeksin. Biz Orijen kullanıyoruz ve çok mutluyuz tahıl ağırlıklı değil. %80'i et
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

quote:

Pardon kısırlaştırma olayını unutmuşum.Kedim kumda oynuyor benim çok toz oluyor geceleride genelde yanımızda yattığı için yıkıyoruz ayda bi kere falan.Ben bu ev yemeği verilmez olayını anlamadım bence mama verilmemeli ev yemekleriyle daha iyi beslenir.Benim kedim 5 yaşında doğduğundan beri bende ve hiçbir sorun olmadı.Deniz kumundada sana katılmıyorum denizin altında çıkarmıyoruz kum sonuçta eğer bişi olsa aşağıdaki kedilere olur

• Yağ, tuz, baharat,salça kemik gibi şeyler kedilere zararlı, ona ayrı pişirebilirsiniz. Deniz kumundan parazit, virüs kapma ihtimali var. Parazit tableti yutturuyor musunuz? 5 yaşında olması güzel birşey umarım ileri yaşlarda böbrek, karaciğer, pankreas hastalıkları çıkmaz. Tedavileri masfarlı ve zahmetlidir.

Güzelce kuruyacaksa sadece su ile yıkanmasının bir zararı yok. Şampuan sabun zararlı.

Ucuz bir hazır mama yerine tavuk eti makarna pirinç tabi ki daha iyi. Bizim tavsiye ettiğimiz kuru mamalar pro plan, royal canin, iams, hills, sanabelle gibi markette satılmayan premium mamalar.
  • 1 ay içinde chinchilla ırkı bir kedi alıcam diyorsun. Safkan diye tutturmuşsun.
    Buna kıyasla tek gram bir bilgin yok.
    İnternetten araştırmak yerine gelip burada soruyorsun.
    O kedinin tüyleriyle nasıl başa çıkabileceğini düşündün mü hiç?
    Hiçbir şey bilmeden girmeyin bu kulvarlara.
    Bir de petshop diyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conservator -- 17 Aralık 2012; 2:03:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.