Şimdi Ara

Kedi alacağım tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar exotic shorthair veya scottish fold alıcam ev 75 metrekare. Çok tüy dökerlermi bu ikisi ? Yada benim için önermek istediğiniz kedi varsa yazın.

• Troll72 kullanıcısına yanıt
    Exotic shorhair lar çok hasta oluyor ve dayanıksız oluyorlar diye biliyorum ömürleri de diğer kedi ırklarına göre az scottish fold lar o yönden daha tercih edilebilir bence,ikisi de orta derecede tüy döken ırklar fakat bana sorarsan kısa tüylü bir tekir yavrusu bul sokaktan,barınaktan veya internetten veterinerden sahiplen yüzde 80 daha sorunsuz olacaktır. Irk kedilerden çok daha az tüy dökerler daha dayanıklılardır pek mama ayırt etmezler kediye 500-1000 tl vereceğine 200 tl harca güzel bir ortam kur kediye her türlü daha iyi.
  • Ben de,bu aralar, British Shorthair ile barınaktan tekir sahiplenme konusunda kararsızlık yaşıyorum.teorikte bilgim olmasına rağmen ilk olmasından dolayı doğru karar için emin olmak istiyorum.Shorthair sakinlik açısından iyiyken,kucak kedisi olmaması ve ilerleyen zamanda iyice köşeye çekilen bir tür gibi durması beni düşündürüyor.Diğer yandan barınaktan bir kedi kurtarmak güzel,daha cana yakın olabiliyorlar sanırım,ayrıca cins kediye verilecek para ile kedinin tüm ihtiyaçları alınabilir.Ancak,hareketli olup,perdeleri(hepsi yeni alındı) yırtması, bibloları ,bardakları kırması,laf dinlememe gibi riskleri de fazla görünüyor.Oğlum,yavru istiyor;o daha da zorlu.Hanım zaten titiz.
    Bu ay, bir şekilde sahipleneceğiz.Umarım doğru tercihi yaparız.Tecrübesi olanlardan ben de faydalanmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aprmo

Ben de,bu aralar, British Shorthair ile barınaktan tekir sahiplenme konusunda kararsızlık yaşıyorum.teorikte bilgim olmasına rağmen ilk olmasından dolayı doğru karar için emin olmak istiyorum.Shorthair sakinlik açısından iyiyken,kucak kedisi olmaması ve ilerleyen zamanda iyice köşeye çekilen bir tür gibi durması beni düşündürüyor.Diğer yandan barınaktan bir kedi kurtarmak güzel,daha cana yakın olabiliyorlar sanırım,ayrıca cins kediye verilecek para ile kedinin tüm ihtiyaçları alınabilir.Ancak,hareketli olup,perdeleri(hepsi yeni alındı) yırtması, bibloları ,bardakları kırması,laf dinlememe gibi riskleri de fazla görünüyor.Oğlum,yavru istiyor;o daha da zorlu.Hanım zaten titiz.
    Bu ay, bir şekilde sahipleneceğiz.Umarım doğru tercihi yaparız.Tecrübesi olanlardan ben de faydalanmak isterim.

Ne tür alınırsa alınsın illaki zarar verecektir bir şeylere bunun türle alakası yok bence,ama hareketlilik konusunda tekirler daha hareketli O kesin ama daha sıcak kanlı kendi gelir kucağınıza oturur sizinle oynar karşılıklı iletişim daha yüksek diğer türleri bilmiyorum

• strange01 kullanıcısına yanıt
    Ama ben Scottish folda para vermicem benin amcamın kızı veteriner ve cins kediler almış onlar çiftleşti geçen sene yeni doğanlardan alcam bi tane. Bide daha önceden tekir beslemiştim gerçekten sütlü kuru ekmek bile yiyodu ama aşırı meraklıydı meraklı olduğu için bi gün dışarı çıktı sonra gelmedi. Öyle yaşlı da değildi daha yeni ergen bi kediydi.
  • @ up up up
  • Fazla araştırma yapmadan ankara kedisi aldım. Cins kedilerin bakımı gerçekten tekirlere göre daha zor. Hele de kedi beyazsa. Tuyleri aşırı dökülüyor, taramaya çalışıyorum taratmıyor, mamasından başka hiçbir şey yemiyor, kendini doğru düzgün sevdirmiyor. Çok seviyorum ama çoğu zaman keşke tekir alsaymışım diye de düşünüyorum. İyice araştırılıp öyle alınmalı bence. Ayrıca da çok korkak olduğu için veterinere giderken bayağı zorluk yaşıyoruz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Karar vedim bi scottish bi british alıcam zaten onlar kısa tüylü oluyo gençlik döneminde etrafa koku salmasın diye kız british alıcam çıftleşirler yavrularıda isteyene aşılama şartıyla veririm alan kişi tüm aşıları yaptırsın ücret istemem.
  • ben de tüyden korkardım. british shorthair aldım. öyle hiç dökmüyor değil, döküyor, ama uzun tüylü kediler gibi kucağınıza aldığınızda tüyle kaplanmıyorsunuz.
    bazen tüy dökümü artsa da uzun tüylü kediler gibi hiç olmuyor.
    tavsiye ederim.

benimki erkek. zamanı gelince kısırlaştırdım. yoksa etrafa koku bırakmaya başlarsa sorun oluyormuş.
    dişiler de ise kızgınlaşma döneminde bayağı bir gürültü oluyormuş. ona şahit olmadım.ama duyduyum bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocnoc -- 25 Ekim 2016; 11:04:00 >
  • Bazı veterinerler sokaktan aldıkları kediyi kısa bir süre besliyor, bakımını yapıyor ve sahiplendiriyor. Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama biz Suadiye'de Sahil Veteriner'den sahiplendik, jest olsun diye de biraz bolca aldık sattıklarından. Canı parayla sahiplenmeyin, yazıktır. Oralardaki sokak kedileri de gerçekten kartpostallık güzeller. Ha ama bak tüylüler, size uygun olur mu bilmem. Yine de o taraflardaysanız Sahil'e bir danışın, iyi bakmışlar ve bize de çok sağlıklı teslim ettiler kedimizi. 1 yaşını geçti ve son derece sağlıklı. Aldıktan sonra bakımı için soru sorun bana, seve seve cevaplarım.
  • asşında resimli anlatımlarda açıklamalar var hocam bakabilirsin buradanhttp://www.kedihakkinda.com/kategori/kedi-turleri/
  • en önemli kriter kedinin karakteri.

çok oyuncu, hareketli, yerinde duramayan, miyavlayıp duran bir tür mü yoksa bi köşeye yatsın, cool takılsın, fazla yüz göz olmasın mı istiyorsun, seçimini ona göre yapmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TORONTO MÜFTÜSÜ -- 16 Kasım 2016; 10:53:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.