Şimdi Ara

Kedi alacağım bilgi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben beyaz iran veya chinchilla alamayı düşünüyorum, daha önce bir köpeğim vardı 4 sene önce vefat etti 15 yaşındayken. bu bizi ailecek çok üzdü tahmin edebiliyorsunuzdur aklıma geldikçe gözlerim dolar, evcil hayvan almayacağım diyordum çünkü sonu çok hüzünlü oluyor diye; ama fikrimi değiştirdim bu sefer köpek değil kedi düşünüyorum, çevremde iran kedisine sahip insanlar var özellikle beyaz iran kedisi olanı ayrı bir seviyorum sırf eve onu sevmeye gidiyorum daha 6 aylık :) dedim ki bu böyle olmayacak bende bir tane almalıyım şimdi sizlerden bilgi almak istiyorum:

Chinchilla ve iran kedisi hangisi ? Nedeniyle bana ikiside çok hoş geliyor.

Kedi alırken en az kaç gün en fazla kaç günlük olmalı (büyük olmasını istemiyorum fazla küçüklükten alışmasını istiyorum bana)

Kediyi nereden almalıyım internetten değilde izmirden bir pet shoptan alsam mı ?

Ve bazı kediler hiç kendini sevdirmemiş bu doğru mu ben isterimki ben koltukta tv seyrederken oda benim bulunduğum ortamda olup arada kucağıma alıp onunla oynamak isterim küçükken bunu anlamak mümkün mü ?

Eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam, bende aynı olayları yaşadım. Hangi cins alsam vs vs koşturması.
    En son yeni doğmuş bir yavru kedi gördüm yalnız bırakılmıştı arabanın altında tir tir titriyordu. Dayanamadım aldım götürdüm veterinere. okadar küçüktü düşün aşı yapamadılar yeni aşısını oldu, adı tarçın :)
    Senin yerinde olsam sokaktan almaya çalışırım, yazık telef oluyorlar dışarıda, hem kendini acayip sevdiriyor hemde çok akıllı.

Al bak resmide bu sıpanın:)
    https://store.donanimhaber.com/25/81/c6/2581c61c5ee889ccca72967e1ce38183.jpg

• chinchilla da zaten iran kedisinin ırkındandır. çok uzun zaman önce iran kedisinin bir başka cins ile çiftleşmesi ile meydana gelmiş ve kedi ırkları ile ilgili çalışmalar yapan amerikalı bir organizasyon tarafından ayrı bir cins olarak kabul edilmiştir.
    iranların burnu daha basık ve gözleri daha çok akar. biraz daha sinirli bakışları vardır. chinchillaların ise yüzü daha güleç, burnu irana nispeten daha daha dışarı çıkık (ama yine de normal bir kediyle karşılaştığında düz bir yüze sahiplerdir) ve daha az göz akıntısı vardır. kendim 4 yıllık dişi bir chinchilla sahibiyim.
    petshoptan almayın. çünkü hem yavrunun cinsi saf olmayabilir hem de sağlıksız koşullarda ve yeterince anne sütü emmeden sahiplendirilebilirler. ben bir petshopta british shorthair gördüm ve annesi sokak kedisiydi. annesiyle aynı kafeste olduğu için sordum annesinin farklı bir cins olduğunu bu yavrular saf british değil diye ve bana olsun o da british oluyor babası britishti dedi. durum böyle.
    anne altından sahiplenmeniz en doğrusudur.

• Sokakta yaşayan bir kediyi al ve onu büyüt.Kusura bakma ama aynı markası varmış gibi hayvanlara yaklaşanları pek sevmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhax

Selam, bende aynı olayları yaşadım. Hangi cins alsam vs vs koşturması.
    En son yeni doğmuş bir yavru kedi gördüm yalnız bırakılmıştı arabanın altında tir tir titriyordu. Dayanamadım aldım götürdüm veterinere. okadar küçüktü düşün aşı yapamadılar yeni aşısını oldu, adı tarçın :)
    Senin yerinde olsam sokaktan almaya çalışırım, yazık telef oluyorlar dışarıda, hem kendini acayip sevdiriyor hemde çok akıllı.

Benim canavarın resmen aynısı ya böyle bi benzerlik olur mu :)
    Ben de belediye arabası onu bir köşeye bırakırken gördüm,1 ay falan işyerinde besledim sokakta sonra eve aldım şimdi beraber mutlu mesut yaşıyoruz.Yalnız hakikaten bizim kediler akraba olabilir heeee...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gibbala -- 19 Mayıs 2014; 1:24:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: metinwearsprada

chinchilla da zaten iran kedisinin ırkındandır. çok uzun zaman önce iran kedisinin bir başka cins ile çiftleşmesi ile meydana gelmiş ve kedi ırkları ile ilgili çalışmalar yapan amerikalı bir organizasyon tarafından ayrı bir cins olarak kabul edilmiştir.
    iranların burnu daha basık ve gözleri daha çok akar. biraz daha sinirli bakışları vardır. chinchillaların ise yüzü daha güleç, burnu irana nispeten daha daha dışarı çıkık (ama yine de normal bir kediyle karşılaştığında düz bir yüze sahiplerdir) ve daha az göz akıntısı vardır. kendim 4 yıllık dişi bir chinchilla sahibiyim.
    petshoptan almayın. çünkü hem yavrunun cinsi saf olmayabilir hem de sağlıksız koşullarda ve yeterince anne sütü emmeden sahiplendirilebilirler. ben bir petshopta british shorthair gördüm ve annesi sokak kedisiydi. annesiyle aynı kafeste olduğu için sordum annesinin farklı bir cins olduğunu bu yavrular saf british değil diye ve bana olsun o da british oluyor babası britishti dedi. durum böyle.
    anne altından sahiplenmeniz en doğrusudur.

Teşekkürler bilgiler için anne altından sahipleneceğim yazın kısmetse :)

• gibbala kullanıcısına yanıt
    kimsenin kimseye karışmaya hakkı yoktur ve fikirlerine katılmasa bile saygı duymak zorundadır. sokaktan kedi al büyüt. oldu.
    cins istiyorsa cins besler arkadaşım sanane yani ben iran besliyorum 4 yıldır ve gayet memnunum. kedinin ırkındna dolayı getirdiği bazı özellikler oluyor ve evini ömrü boyunca açacağın bir canlının özellikleri de önemli oluyor. ben böyle düşünüyorum. cins kedi isteyen kişi de aynı düşünüyor.
    git sen sokak kedisi besle arkadaşım. ama başkasının fikrine saygı duymayı öğren önce.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • metinwearsprada M kullanıcısına yanıt
    Cins kedi,köpek,fare,kaplumbağa,tarantula beslemek ile doğada ki herhangi bir hayvanı beslemek arasında fazla bir fark yoktur.Ama zaten ben kafadan "beslemek,bakmak" kelimelerine soğuk baktığım için bana bu durumun kendisi itici geliyor.Ama,"cins kedi,köpek,aslan,dinazor istiyorum,ah şu cinsler ne kadar da tatlı,diğerleri ölsün" mantığı bildiğin IRKÇILIKTIR.Ve ben buna değil saygı duymak,istediğim kadar da lanet okurum...Ama saygımı bozmadan burda eleştirdiğimi düşünüyorum,sen de bundan rahatsız oluyorsan bi tuzlu su gargarası yapıp lavaboya tükürüceksin,bunun başka oluru yok yani gardaş,anlaştık?
  • Ben tüylü hayvanları sevmekten hep daha fazla mutlu olmuşumdur iran kediside tüylü bir cins ve o çirkin tatlı yüzü kendisini beni çeken yanlarından biri ve beni bu çeken tarafı ona daha fazla özen gösterip bakmamı sağlarken herhangibir başka bir kedi sahiplensem bu sadece sokak kedisi için değil, Van kediside olsa belki ona, iran kedisine göre daha az özen gösterip ikimizede yazık edeceğim :) demeye çalıştığım herkes kendini hangi canlıyı yakın hissediyorsa onu sahiplenmeli yani, siz nasıl o kediyi ilk gördüğünüzde sizi o kedi çekmişse benide o suratları kendine çekiyor, sizin düşüncenize göre ırkçılık yapan siz oluyorsunuz sokak kedilerini sahiplen öbürlerini sahiplenme demeye getirmek IRKÇILIK olmuyor mu o zaman?

• Porthos. P kullanıcısına yanıt
    ben daha fazla sevemezsin demiyorum,yanlış anlama beni.sevgi konusunda hayvanları kategorize etmek ve buna göre bir değer skalası oluşturmak pek tabi ki mümkün ve doğaldır.ama herhangi bir hayvanı,"kesinlikle sevemem,evime giremez,ya da elimi sürmem" demek yanlıştır kardeşim.öyle diyorsun demiyorum zaten ama şu hayvanları markalaştırıp onun üzerinden muhabbet yapılması beni rahatsız ediyor,bu da benim en doğal hakkım olsa gerek heralde di mi : )
    gibbala bana ağzımı çalkalayıp tükürmemi söylemişsin, isabet olmuş. sana cevap verdiğim için aynen dediğini yaptım iyi de geldi hani.
    kardeşim ben burda cins kedi beslemek isteyenin fikrine saygı duyacaksın dedim ve dediğimin arkasındayım.
    pardon ama bir kez olsun sokak kediler pistir onlar ölsün vs mi dedim?
    sen benim her ay mama alıp kaç sokak kedisi beslediğimi nerden biliyorsun?
    sadece ırk seçmek bir özgürlüktür. kedileri iyi bilirsen her ırkın spesifik özellikleri olduğunu ve kendine uygun bir ırk olduğunu bilirsin.
    tüylü seven iran alır,az tüylü seven shorthair alır, hatta hiç tüysüz seven de var ki onlar da sphynx cinsi denilen bir kediyi alır. uysal isteyen iran alır hareketli isteyen fold alır zeki isteyen siyam alır. şişman isteyen tekir alır, alır oğlu alır. ama sokak kedisi mizacı olarak sokak ortamına alışmış ve eve zor adapte olan, sürekli dışarı çıkmak isteyen ve evde tuttuğun müddetçe işkence yaptığın bir kedi olur çıkar. ha bahçeli evin olur o zaman da sokak kedisi beslersin ama evde hem kendine hem ona işkence edersin.
    ama evine,yaşadığın yemek yediğin ve hatta uyuduğun ortama dahi girip seninle hemhal olacak bir kedide insanlar seçici davranıyorsa orada susacaksın ve saygı duyacaksın.
    ha cins kedi alıp paso doğurtup satan sonra kedisini alıp bir kenara bakamadım diye bırakan bir hevesle hayvan alanlara git ne diyorsan saydır dök içini onda haklısın.
    ben 4 yıldır neler çektim de kedim yüzünden bir of demedim.
    beslemek kelimesine tuhaf kaçıyor demişsin. beslemek doğru bir kelime. bu hayvanlar yardıma muhtaç. yemini suyunu vermezsen aç kalır, sevmezsen huysuzlanır taramazsan tüyleri karışır veterinere götürmezsen hastalıklar baş gösterir kumunu temizlemezsen pis kalır kalır oğlu kalır. bu durumda onu beslemiş olmuyıosun da noluyosun?
    o senin yardımına muhtaç bir canlı o yüzden beslemek kelimesi doğru. imlada bir hata yok.
    ama ona gereken özeni göstermek ayrı bir konudur. zaten bakamayacak olan bir zahmet alıp beslemesin.
    hayvan bir heves değildir. ömrü uzun olursa 20 seneye kadar yaşayacak bir birey oluyor o ailede.
    tatillerini her şeyini artık ona göre planlıyosun.
    o yüzden bırak da insanlar istediği ırkı seçsin.
    ben chincilla aldım mutluyum. iyi ki almışım.
    şu da var, hayvan ticaret malzemesi değildir, satmak nedir vs diyerek beleş kedi sahiplenmeye çalışan uyanıklar da var ki onlar ayrı bir başlık konusudur.
    allahtan öyle bir mevzuya girmedin iyice papaz olurduk seninle çünkü.
    eğer illa beleş kedi istiyorsa barınaklarda yardıma muhtaç kediler var onlardan birini alır olur biter. ben cins istedim gittim parasını verdim ve aldım. gocunmuyorum.
    ama sanırım bu konu zaten burda tartışılmıyor. umarım tartışılmaz yoksa iyi laf yer benden

• quote:

Orijinalden alıntı: gibbala

quote:

Orijinalden alıntı: serhax

Selam, bende aynı olayları yaşadım. Hangi cins alsam vs vs koşturması.

Benim canavarın resmen aynısı ya böyle bi benzerlik olur mu :)
    Ben de belediye arabası onu bir köşeye bırakırken gördüm,1 ay falan işyerinde besledim sokakta sonra eve aldım şimdi beraber mutlu mesut yaşıyoruz.Yalnız hakikaten bizim kediler akraba olabilir heeee...

Hahahah aynen ya şaka gibi çok benziyorlar :)

• metinwearsprada M kullanıcısına yanıt
    Ya geç bu ayakları tamam,eğer gerçekten benim düşünceme katılsan evet haklısın der susarsın.milyon tane yazmana gerek yok.ağzını çalkalayıp geri yutmuşsun sen,ve hala daha dışarı tükürmekten korkuyorsun.
    Eğer ben hayvanseverim diyip de "sokaktan kedi al ona bak" diyen birisine olur olmaz saçma sapan bir tepki veriyorsan,senin hayvanseverliği cacıktır bu kadar basit.uzatma ben böyleyim de işine bak.kimse sana iran kedisi sevme ya da garfield ı besleme demiyor.he bunları yap ama ,cins hayvan tutkusu olan insanların eleştirildiği bir ortamda da onların avukatlığını yapma.neyse bi daha ki sefere yazarsan benim gibi özet geç bi zahmet : )
    ya hocam sana diycek lafım yok hakkaten. yazsak özet geç diyosun yazmasak bastırıyosun. neyse.
  • 2 ay anne sütü emmiş olsun. Kedileri tanıyınca göreceksin tipten çok huy önemli.

• Cins kedi beslemek elbette diğer kedileri sevmeyeceği bir tas su vermeyeceği anlamına gelmez ancak bazıları cins kedi alıyor sokak kedilerini sevmiyor bile eleştiri onlaradır hayvan severim diye gezmelerinedir, sözüm ona hümanist geçinip hayvan severe laf sokan ama madenci görünce ıyy diyen, başka ırka veya dine mensup kişilere insan değilmiş gibi davranan insanlar gibi...

Öte yandan Evcil kedilerin sokakta bakılması çok zor onların da dezavantajı budur, sokak kedisi daha uyumlu ancak doğal ortam yok ayrıca hayvan satışı yasaklanıyor bu yüzden fırsatçılar cins kedileri kötü şartlarda çiftleştirip satıyorlar ağır ceza koyulmalı ve mümkünse alınmamalı kötü niyetli kişilerden...

Son olarak köpek beslemeye benzemez kedi beslemek, sonra niye itaat etmiyor diye hayvanın doğasına aykırı davranışlara zorluyorlar,yoksa kediler çok iyi canlılar ama hiyerarşi yok eşitsiniz :)

• PORTHOS EĞER AKLINDA SCOTTİSH VARSA İSTERSEN ARAŞTIR.BEN KEDİ ARADIĞINI GÖRDÜM PAYLAŞMAK İSTEDİM.EĞER DÜŞÜNÜRSEN BENDE KONU AÇTIM İLETİŞİME GEÇEBİLİRİZ.
  • Hocam bence oyle petshop tan prens prenses kediler alacagina bir tane sokaktan ve ya barinaktan sahiplen hem kedinin hayatini kurtarmis olursun hem sevap kazanirsin ben oyle yaptim :) ama sansima kedi zaten cins cikti :))

• ben kedi sahiplnmek istiyorum iran chinchilla veya himalayan cinsi kedisini ücretsiz sahiplendirmek isteyen bana pm atabilir iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.