Şimdi Ara

Kebapçı İskender Beşiktaş, Köşk'te Yiyiyorsunuz [Tadım Notum ve Fotoğraflar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
12
Favori
8.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Kebapçı İskender Beşiktaş, Köşk'te Yiyiyorsunuz [Tadım Notum ve Fotoğraflar]

www.kebapciiskender.com.tr

Yeni denediğim bir yer, konumu çok güzel.

Karşıdan görünce şaşırdım ufak bir dükkan beklerken karşımda bir köşk vardı.

İlk defa İskenderi bir köşkte yiyecektim :) Çok heybetli bir mekan.

İçeri girer girmez sıcak bir şekilde karşılanıyorsunuz.

İlk defa geldiğim için üst kat yerine mutfağa yakın cam kenarında oturmayı tercih ettim işleyişi görmek için.

Hemen arkamdan "DENİZ GÖKÇE" geldi ve yan tarafa oturdu.

Dekorasyon 1980'ler gibi aynı, o günleri anımsatıyor.

Masalarda menü bulunmuyor malesef. Garsonlar canlı menü stili mevcut.

1 porsiyon iskender kebap sipariş ettim.

20 dakikadan fazla sürdü siparişin gelmesi. İlk başta epey uzun geldi canım sıkıldı ama biz öyle fast food'a alışmışız ki hemen olsun istiyoruz.

Aslında restorant'a gelinince bir 2-3 saat ayrılmalı ve bu süre içinde de 20 dakika makul sayılıyor.

Bu bekleme süresinde hiç ikram, ezme, peynir vs yok bu bir eksiklik.

Böyle geleneksel bir mekanda en çok eksi puan çalışanlar ve kıyafetleri oldu.

Bana şef garson servis yaptı ama normal garsonlar biraz acemi gibi daha profesyonel olabilirler.

Elbiseleri uniform olmalı mesela garsonlar beyaz gömlek ve kumaş siyah pantalon giyiyor ama bir tanesi pantolon altına KIRMIZI New Balance ayakkabı giymiş. Şef garson bu çalışanı uyarmalı dicem ama kendide siyah kumaş pantalon yerine siyah kot giymiş.

Su istedim, özkaynak marka su geldi böyle bir mekanda kendi isminin olduğu cam şişe su beklerdim hadi olmadı pınar veya hayat su beklerdim.

Bunlar önemli detaylar benim için.

İskender kapalı bir şekilde önüme geldi, şef garson kapağını açtı ve kendi hazırladıkları sıcak biber, domates karışımı sostan bir miktar üzerine döktü daha sonra

sıcak tava ile kızgın tereyağı iskenderin üzerine bırakıldı cos diye bir ses.

Afiyetle yemeye başladım, sos o kadar güzeldi ki tamamını kullandım tadına doyamadım.

Et kalitesi çok iyi, dişe geliyor. Bazı kişilere biraz yağlı gelebilir. Sosla çok iyi bir ikili oluşturuyor. Tereyağı kaliteli belli, hiç ağırlık yapmıyor.

Yoğurt, kaymaklı ve kaliteli.

Toplam 300 gr ağırlığında porsiyon. Tahminim 150gr et, 100gr yoğurt ve 50 gr ekmek.

Bittiğinde GERÇEKTEN DOYMUŞ vaziyette kalkıyorsunuz.

Lavabo süper ötesi temiz.

Gelelim fiyatlara; menü olmadığı için fiyatları bilmiyordum ama kapıdan girerken böyle bir yerden 50 liradan aşağı çıkmamam sanırım dedim.

Hesabı çıkışta ödüyorsunuz.

Çıkarken birde üzüm şırası aldım, ağzımı tatlarım yürürken dedim. Şıra gayet başarılı kuru mayhoş kuru üzüm tadı sevenler bu ürünü epey sevecektir.

1 Porsiyon İskender : 25 lira

1.5 Porsiyon İskender : 36 lira (bu epey fazla olmalı 1 porsiyon ile rahat rahat doydum)

İçecekler (kola, su, şıra): 3 lira

Kısa bir karşılaştırma yapayım, karadeniz dönere gidiyorum 1.5 porsiyon + kola 22 liraya çıkıyorum, geçen hafta burger joint'e gittim 22 liraya çıktım.

Güzel manzaralı heybetli bir köşk'te, güzel manzaralı bir pencere yanında rahatla nezih bir şekilde iskender yemek, mis gibi lavabo 25 lira bence çok çok iyi bir fiyat rakiplerine kıyasla.

Çıkışta da Pis Yedili dizisinde oynayan Ayşegül Aldinç ile göz göze geldim, Mini Countyman kullanıyordu. Dizide ki gibi aynı saç stili ve gözlük kullanıyordu.

Tekrar gider miyim ? KESİNLİKLE EVET.

Yazacaklarım bu kadar arkadaşlar. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun..

--------

Yazımı yaklaşık bir hafta geçikmeli yayınladım arkadaşar çünkü bir defa daha ziyaret edip tam teyid etmek istedim. Dün gittim

Bu sefer üst kata geçecektim ama üst kat komple rezerve edilmiş kapalı, alt katta zor yer buldum o derece kalabalıktı.

İskender olarak tek geçiyorum. 2.defa test etim onayladım ;)

Çıkışta bu sefer Garanti bankası eski ceo'su Akın Öngör'ü gördüm Audi A8 L aracı.

----------------

20.04.2013

Arkadaşlar merhaba,

havalar fazla ısınmadan bir iskender daha yiyeyim dedim bu sefer 1.5 porsiyon yiyeyim dedim

fakat yokuşları çıkarken tüm enerjiyi yakıp deli gibi aç girince 1.5 porsiyon 1 den az gibi geldi

3 porsiyon olsa yerdim vallahi (niye yemediniz derseniz malum fatura kabarmasın )

Etin lezzeti hakkaten güzel ya.

bu arada ilk diğer mesajda bahsettiğim 200 liralık kart vardıya

sordumda abi limitli sayıda geldi bitti vs dediler

ondan pek bi hayır yok sanırım, kartı indirimi unutun

bu arada içecek fiyatların bir dalgalanma tutarsızlık var

2 sefer önce arkadaş suya 1 lira ödemişken bir öncekinde 3 tl aldılar

bugün mesela 2 tane 1.5 porsiyon yedik, 2 kutu kola, 2 üzüm sırası ufak

36+36+3+3+3+3 = 84 lira olması gerekirken 91 lira çıktı fatura

içecekler sanırım günden güne borsa gibi oynuyor fiyatları

burada sadece iskender yiyin içecekelrden uzak durun

hadi kalın salıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 20 Kasım 2013; 14:58:30 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake LaMotta -- 27 Ocak 2015; 4:43:39 >
  • 25 liraya 1 kilo et alırdın, rahatmısın şimdi 150gr ete 25 lira verdin.

• Mekanın şehri belli olmadığından İstanbul zannediyorum çok duydum burayı ve çok fazla öneri var yararlı olmuş gerçekten elinize ağzınıza sağlık kesinlikle bende denicem
  • yerimizi alalım
  • Allah belani vermesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vedat milor burger jointe gitmeden once buraya gitmisti sanirim?vedat milorun gittigi yerlere degilde baska yerler konusunda bizi bilgilendirirseniz daha iyi olur tipki carls jr. gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

25 liraya 1 kilo et alırdın, rahatmısın şimdi 150gr ete 25 lira verdin.

• Sedat Kilor ile Midem Ağzımda'yı seyrettiniz.
  • Adam zengin beyler
  • ya arkadaş :)) adam cebine 3-5 para koyuyo bildiğin döner yiyor ondan sonra buraya gelip yok tadım notlarım yok bilmem ne..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Allah belani vermesin

• hopp durun orada bakalım ogameciye laf söyletmem o buranın sayılı gurmelerindendir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

hopp durun orada bakalım ogameciye laf söyletmem o buranın sayılı gurmelerindendir

• hep tek başına yemek yiyorsun galiba ve forumda yayınlayıp yalnızlığını paylaşıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

hep tek başına yemek yiyorsun galiba ve forumda yayınlayıp yalnızlığını paylaşıyorsun

yok yalnız gitmeyi hiç sevmem arkadaş ayarlıyorum ama onlar paylaşım yaptığımı bilmiyor
  • Pahalıymış... Konu guzel olmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gercek iskender burada yenir,HD Iskender ve benzeri yerlere benzemez.Cok sevdigim bir yer ayda 1 giderim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

hep tek başına yemek yiyorsun galiba ve forumda yayınlayıp yalnızlığını paylaşıyorsun

yok yalnız gitmeyi hiç sevmem arkadaş ayarlıyorum ama onlar paylaşım yaptığımı bilmiyor

bir kız arkadaşla mekanlara gidip yemek yemenin tadım notları bir başkadır

• Yine guzel bir konu guzel bir anlatim en yakin zamanda deneyecegim tesekkurler

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.