Şimdi Ara

Kazım Koyuncu Sevenlerinin Buluşma Noktası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
253
Cevap
4
Favori
17.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar kazım koyuncu, sevenlerinin buluşma noktası olsun istedim. İmzamız aşağıdadır.

Resmi Sitesi:http://www.kazimkoyuncu.com/ - Kazım Koyuncu Kültür Merkezi: http://www.kkkm.org/

İNSAN YAŞAMAK İSTİYOR

Kanser eskiden en büyük fobimdi

İlk Lazca rock müzik grubunu kuran Kazım Koyuncu yıldızlıktan uzak hayat görüşü ve kaliteli müziğiyle tanınan genç bir müzisyen. Koyuncu kanserle mücadele ediyordu.

1972 - Hopada doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Hopada tamamladı.

1989 - İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi.
    1990 - Çağdaş Sanat Atölyesinde çalışmaya başladı.
    1991 - Ali Elver ile birlikte Dinmeyen müzik topluluğunu kurdu. Aynı yıl Çağdaş Oyuncuların sahneye koyduğu Faşizmin korku ve sefaleti adlı oyunun müziklerini yaptı.
    1993 - Mehmedali Barış Beşli ile Dünyanın ilk ve tek Laz rock toplulugu Zuğaşi Berepeyi kurdu.
    1995 - Zuğaşi Berepe Va mişkunan
    1996 - Dinmeyen Sisler Bulvarı
    1998 - Zuğaşi Berepe Brüxel Liveve İgzas
    2000 - Salkım Söğüt 2adlı ortak çalışma
    2001 - İlk solo albüm Viya
    2002 - Gülbeyaz dizi müzikleri
    2003 - Kemal Sahir Gürel ile birlikte Sultan Makamıdizi müzikleri
    2004 - İkinci solo albüm Hayde sanatçının popülaritesini daha da arttırdı.
    Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz KOnserler dizisininde öncülüğünü yaptı.
    2004 ün sonlarında akciğer kanseri teşhisi konuldu ve tedavi görmeye başladı.25 Haziran 2005de 33 yaşında tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi...

Müzik piyasasında hedeflediğiniz yere ulaşabildiniz mi?

Hedefim çok sayıda albüm satmak değil zaten bu kolay ulaşılır bir şey. Piyasa kurallarını reddetmiş olmam kendi halinde yaşamam başkalarına göre başarı kabul edilmese de benim için başarıdır.

Hastalığı ne zaman öğrendiniz?

Yılbaşından önce. Aslında testislerde görülen bir tümör bu. Benimki testislerde başlayacağına tersten yani akciğerlerde başlamış

Hastalığınızın dramatize edilmesini sevmiyorsunuz ama Niye ben diye düşündüğünüz olmadı mı hiç?

Hayata karşı haksızlık olur diye düşünüyorum. Ama Hayatta güzel bir şey yaptı dediğim anlar için hep bedel ödediğimi farkettim

Bu sizi daha güçlü kılmıştır

Nietzschenin bir sözü var Öldürmeyen şey bizi güçlendirir Güç güç de nereye kadar (gülüyor)... Uzun bir süre aklıma gelmedi bu soru. Aklıma geldiğinde de sormamaya çalıştım. Çünkü haksız olduğumu biliyorum. O kadar acayip hayatlar var ki... Benim en büyük fobilerimdendi kanser. Kendi hastalığımla ilgili bilgi almaya başladıkça rahatladım. Ama etrafımdakileri rahatlatmak daha zor oldu. Kanser tabii ki iyi bir şey değil ama biraz sakin olmalıyız. Bu konudaki cehaletimiz onun tedavisini etkileyebiliyor. Arkadaşlarım dünyanın sonu gelmiş gibi konuşunca moralim bozuluyor

GEZMEK İSTİYORUM

Volkan Konak Çernobil sonrası kanser vakalarının arttığını söylemişti. Siz hastalığınızın bununla bağlantısı olabileceğini düşünüyor musunuz?
    Tabii. Neredeyse her ailede bir kanser vakası var ve bu tesadüf değil. Adamlar pişkin pişkin çıkıp çay içti karşımızda. Bunu yapan insan ya geri zekalıdır ya da çıkar gruplarına hizmet ediyordur. Eğer bu insanlar karşımızda çay içeceklerine erken teşhis için birtakım çalışmalar yapsalardı sonuç daha farklı olurdu. Şimdi bunlar cinayet değil mi? Buna karşı önlem almamak o çok korktukları terörden daha kötü değil mi? Çok korktukları vatan hainleri var ya asıl vatan hainleri halk düşmanları Osmanlıdan günümüze dek gelen bu tarz yöneticilerdir

Hastalığınızı ilk duyduğunuz zaman neler hissettiniz?
    İnsan en çok yaşamak istiyor. Yaşadığın her anın farkına varıyorsun. Kendimi öyle terbiye etmişim ki mülkiyet duygumun olmadığını fark ettim. Tek bırakamadığım şey sevgi ve insanlar... O sevgiye hepimizin ihtiyacı var. İyileşeceğime inanıyorum. İyileştikten sonra gezmek istiyorum

bize denizin armağanıydı… 1993 yılında Denizin Çocukları ile çıktığı muzik yolculuğuna VİYA diyerek devam eden son albümü HAYDE ile geniş dinleyici kitlesine ulaşan Kazım KoyuncuSesimi kaybedersem beni vurun demişti Atatürk Olimpiyat Stadındaki Trabzonspor-İstanbulspor maçına hastalığın tüm risklerini göze alarak sırtındaki bordo mavili formayla gelmişti. Trabzonspor aşığı Kazım maçı izlerken tüm güzel şeylerin sebebi diye tanımladığı hayat arkadaşı Gönül ona ilaçlarını içiriyordu. O ise hala Trabzon diye bağırmaya çalışıyordu. O gün bağırmaktan sesi kısıldı. Skor 5-0 olduğunda yüzünü görmeliydiniz. Maç çıkışı merdivenleri çıkarken bir kolunu Gönülün Bir kolunu benim omzuma attı destek almak için. Zorlanıyor ama kalan çok az gücüyle Trabzonspor için ikimizin yaptığı marşı söylemeye çalışıyordu. O gün sesinin iyi çıktığı son günmüş bilemedik. Üç gün sonra hastaneye yattı ve sesini kaybetmeye başladı. Oysa kemoterapiler sırasında Bu hastalık her şeyimi yok edebilir ama eğer sesimi kaybedersem beni vurun. demişti. Ne hazindir ki onu hayata bağlayan sesi ondan önce sustu ve o bizi vurdu. Son günlerinde gözleriyle ve yazarak konuşuyordu. Bir de hastalığını öğrenmeden bir ay kadar önce, ehliyetini alınca çok sevinçliydi ve bir araba bakmaya başladığını söylemişti. Sonra da Kimse arabama binmek istemiyor korkuyor diye espri yapmıştı. Ben de üzülme ben binerim ölmekten korkmuyorum demiştim ve gülmüştük. Arabayı alamadı ehliyeti de birçok şeyi gibi genç kaldı denizin çocuğunun.

VEDA

hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne günün karanlık saatlerine ara sıra kopsa da fırtınalara bir gün boğulacağımız denizlere eski günlere neler olacağını bilmesek de geleceğe kötülüklerle dolu olsa bile tarihe tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara Donkişotlara ateş hırsızlarına Ernesto çe Guevaraya yollara-yolculuklara sevgililere sevişmelere sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara üşürken ısınmalara her şeyden sıcak annelere babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar katliamlar ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini kendi kültürünü kendisini kaybeden insanlar topluluklar gördük. Yanan köyler kentler ormanlar hayvanlar gördük. Yoksul insanlar ağlayan anneler babalar her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya.

Kazım Koyuncu

Üyeler:

1) MuTLu.

2) Wizy

3) gelibolu63

4) LeFransız

5) nieaufgabe

6) .:: NEJ@T ::.

7) ugr7

8) hashus1099

9) erzincanspor

10) sinan681

11) STuSS

12) yildize

13) Ibadeath.

14) DMUKKS

15) éfulim

16) SadeceEmrehan

17) EkolServers

18) VGroove

19) K.MARX

20) :Fatih:

21) }Partizan{

22) İzmiR_CoasT

23) RIDANES

24) SoulToSoul

25) JacquelineЯ

26) Tears For Fears

27) ozgurdeniz65

28) TekYolDevrim

29) chelick

30) RuLz

31) vertigo_tr

32) mktrnk

33) olli

34) ozkosif

35) pesimist007

36) Lucifer

37) To die

38) xHannibalx

39) dragger28

40) Themîs

41) demirel1943

42) eros

43) uisik34

44) MiLiTaNT

45) meta80

46) tutunsatan

47) saksolo

48) meta8

49) poseidon_19

50) sae1230

51) recep41

52) Scotti0061

53) Argolos

54) Fyrad

55) fuckulteli

56) axi-laz

57) K.AYDIN

58) __dionysos__

59) oTaKuRoN

60) Ř€ẄoL£Я

61) Alkan34

62) Cemo3458

63) xJorfan

64) d@ngerusly

65) Burhan*

66) hüso58

67) BlackHawK72

68) CaN®

69) SerhanXbox360

70) Ziborotty

71) ByMeanMachine

72) fortun3

73) seerekeane

74) Cumhuriyet.

75) Wasell

76) Palacio

77 Otorite

78) TheM

79) DemiR.

78) ONUR_345241

79) BanZaII

80) lusat08

81) FrozenFist

82) FrozenFist

83) hayati54

84) djpontul

85) brobiy

İMZA:

[center][image]https://store.donanimhaber.com/e3/18/5b/e3185bddc7f3e0e0244e264eacdf3b4d.jpg[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_25766349/mpage_1/key_//tm.htm#25770358]Kazım Koyuncu Sevenlerinin Buluşma Noktası[/link][/center]
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 12 Haziran 2011; 19:13:21 >

• _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: gelibolu63

Ekleyim mi.

Orjinalden alıntı: MuTLu.

quote:

Orjinalden alıntı: gelibolu63

Ekleyim mi.

evet ekle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanCLK -- 19 Ağustos 2008; 21:15:43 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nieaufgabe

Karadeniz duruldu poyrazı esmez oldu
    Bedenimde bir sızı, gözlerime kan doldu
    Sol yanımda bir sızı, gözlerim kan doldu

Hey gidi karadeniz artık çağlayabilirsin
    Deniz ruhlu çocuk gitti, artık ağlayabilirsin

Hey dünya yalan dünya yaptın yapacağını
    Onu aldın bizden yeter, aldın alacağını

Hey çocuk deniz çocuk koyverdun gittun bizi
    Azrail girdi aramıza ağlattın hepimizi
    Kanser girdi aramıza ağlattın hepimizi

Şarkılar bize emanet, teşekkür ettik dünyaya
    Sen rahat ol deniz çocuk niyetimiz yok unutmaya

Bende açmıştım eskiden 12 kişi olmuştuk sonra ilgilenememiştim umarım devamı gelir.

Ekleyebilirsin.

İNŞALLAH Devamı gelir. Elimden geleni yapacağım.

• Ekle lütfen.

Rahmetle Anıyoruz...

• geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizy -- 19 Ağustos 2008; 21:56:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: STuSS

Kazım Koyuncuyu severim güzel topic bir kaç daha birşey ler eklesen (artık orasına sen karar ver)

Rahmetle Anıyoruz...

İmzamı değiştirmeye çalışıyordum. Sorun var galiba. Şimdi araştırıyorum birşeyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 19 Ağustos 2008; 21:35:10 >

• bir taraftan arhaviliyim
    hopalıdır komşumdur

yaz tahtaya
    "Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "CHE" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik.Teşekkürler dünya."

Toplumun böyle insanlara ihtiyaci var halkla içe içe var olan bir devrimci..
    not:alıntıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizy -- 19 Ağustos 2008; 21:31:20 >

• ben de severim çok iyi bir insandı..

Kazım Koyuncu-İşte Gidiyorum

İşte gidiyorum
    Birşey demeden
    Arkamı dönmeden
    Şikayet etmeden
    Hiçbirşey almadan
    Birşey vermeden
    Yol ayrılmış, görmeden gidiyorum

Ne küslük var ne pişmanlık kalbimde
    Yürüyorum sanki senin yanında
    Sesin uzaklaşır herbir Adımda
    Ayak izim kalmadan gidiyorum

Gerdiğin tel kalbimde kırılmadı
    Gönülkuşu şarkıdan yorulmadı
    Bana kimse sen gibi sarılmadı
    Işığımız sönmeden gidiyorum

Kazım Koyuncu - İşte Gidiyorum

http://www.youtube.com/watch?v=My2LvqSKo_o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekvador -- 20 Ağustos 2008; 16:59:50 >

• http://www.kkkm.org/

Kazım Koyuncu Kültür Merkezi

Kültür merkezi İstanbul Kadıköyde birgün yolunuz düşerse ugramayı unutmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizy -- 19 Ağustos 2008; 21:48:04 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wizy -- 19 Ağustos 2008; 21:55:57 >

• burdayım
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.