Şimdi Ara

Kazık yemeyin ! ( Yapı Kredi -Hesap işletim ücreti )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
2
Favori
11.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu güncelleyerek şunu belirtmek istiyorum, YAPIKREDİ hesabımı kapatarak ENpara hesabı açtırdım. Bunda havale EFT vb hiç bir ücret ödenmiyor. Sözleşme o kadar kısa ve net ki tam bilgi edinebiliyorsunuz. Yada diğer arkadaşların dediği gibi Kuveyt Türk de aynı şekilde ücret almıyor.
    Aşağıda yazanları okuduktan sonra zaten siz YAPIKREDİ hesabınızı kapatmak isteyeceksiniz !

-----------------------------------------------

Arkadaşlar buna çok dikkat edin. Eğer hesap açacaksanız bu bankadan, bu bilgiye dikkat ederek açın ve sözleşmede bu ücretin alınmayacağını talep edin ( tüketici hakları böyle söyledi )! Ya da bu banka ile işiniz olmasın ! Hesabınız varsa da , yakınınız para gönderdikten sonra hemen çekin ( yoksa bu miktarı kesiyorlar) yada bu hesabı kullanmayın !
    Aşağıda yazdığım yazıyı şikayetvar.com a aynen yazdım.

"""2012 yılı Ağustos ayında Yapı Kredi Bankası'ndan maaş hesap kartı açtırdım. Bu sırada da öğrenciydim. 2013 Haziranda okulu bitirdim. Herhangi bir gelirim yok. 16 Aralık 2013'te yakınım bana 200 TL para gönderdi. Bende 18 Aralık 2013'te parayı çekmeye gittiğimde 45 yada 50 TL gibi bir ücret hesap işletim ücreti adı altında kesildi.

Bireysel müşteri temsilcisi ile görüştüm. Sadece maaş ve öğrenci hesaplarından kesilmeyeceğini söyledi. Ama benim herhangi bir ek gelirim olmadığı halde, yakınımdan aldığım 200 TL'nin 50 TL'sini bahsettiğim , anlamsız kalem hesabı adı altında kestiler. Merkeze dilekçe gönderdim. Bayan ise geri verilmeyeceğini söyledi."""

Daha sonra şikayetvar.com dan bana "Firmanın çözüm sürecini değerlendirin". Adı altında mesaj geldi.
    Ne çözümü ? Hiç bir şekilde irtibata bile geçilmedi. Madem öyle bende şunu yazdım,

"""Mesaj atmışsınız çözüm ile ilgili değerlendirme yapın diye. Çözüm sunulmadı ki çözüm ile ilgili değerlendirme yapayım.
    Ne çözümü sunulabilir ki. Yardım için gönderilen 200 tl gibi cüzi bir miktardan 50 tl kesilmesini hangi mantık nasıl savunur !
    Böyle bir şeyi baştan belirtmediler.
    Evet sözleşme imzaladım. Sözleşmede var derler. Ama o kadar sayfayı okumak ! O kadar gereksiz şeyin içinden bunu görmek ! Mümkün mü ?"""

Arkadaşlar hem sizi bilgilendirmek hemde herkese bu adaletsizliği yaymak için bunu açtım.
    Sizde yorumlarınızı eksik etmesseniz müteşekkir olurum.
    Bu konunun linkini de oraya yazacağım !

-----------------

Bankaya mailde gönderdim bakalım nasıl bir cevap verecekler.

Kazık yemeyin ! ( Yapı Kredi -Hesap işletim ücreti )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 17 Ocak 2014; 0:53:22 >

• Ne kadar üstüne giderseniz o kadar sorunu çözme ihtimali artıyor. Haksız yere kazanç sağlıyor sonra da milyar dolar kar ettik diyorlar. Hepsi haksız kazanç vatandaşın sırtından geçinmektir bu. Kul hakkıdır Allah da sorar. Üstüne gidin Muhammed Bey verecekler vermeleeri gerekyior bu kadar büyük bir nbanka kayıtsız kalamaz KALMAMALI
  • omerynd O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler destek için Ömer bey. Bu gibi durumlarda başkalarınında kalmaması için bunu hiti yüksek olan sitelere yazacağım. Taki daha çok insana ulaşa ve caydırana kadar !
  • Benimde var 5 yıldır ugramadım bi hesap acaba yılların bırıkmış hesap işletimini kaparlar mu :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapı kredi bankası ise benden aldıkları gibi senden de alırlar. Daha bugün konuştum. Öğrendim ki her 6 ayda bir 50 tk kesilecek. Çok az kullansak veya hiç kullanmasak bile. Adıda hesap işletim ücreti dikkatinizi çekerim.
    Bence sakın sen o hesaba (eğer Yapı kredi ise) para yatırma. Git ve kapattır işin olmasın. Bir arkadaş dedi npara da öye bir durum yok diye. Ben npara kartı açtırırım belki. Böyle adalaletsiz ve resmiyette hukuka aykırı gözükmeyen ama vicdan hukukuna tamamen aykırı iş yapan bankadan kurtulurum.

Ayrıca müşteri hizmetlerini aradım, 50 word puan verebilirlermiş ama o da hesaba otomatik ödeme talimatı verirsemmiş !!! Bana böyle zarar ettiren kafasına göre uydurduğu kalem hesapları neticesinde 50 tl kesen bankaya bir de daha çok kazık yemek için otomatik ödeme talimatı mı vereceğim !

Yuh diyorum. Hizmet diyorlar. Asla hizmet yapmıyorlar.

Tekrar ediyorum hesap açacaksanızda bunu sözleşmenizde belirtin. Ben çok iyi hatırlıyorum ki yıllık herhangi bir şey kesilecek mi diye sorduğumda hayır demişti. Ama bunu ispatta edemem. Çünkü buna dair göstereceğim delil yok elimde. Sadece söz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 23 Aralık 2013; 17:04:10 >

• Yapıkredi mi uzak dur derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teomanda kullanıcısına yanıt
    Uzak duruyorum ve milleti alemide uzak tutacağım ! Hadi bakalım 50 tl ye kaç müşteri !
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca mail gönderdim. O maile acaba ne cevap verecekler merak ediyorum. Yazdığım mailide , maile gelen cevabı da sizinle paylaşacağım.
    GÖRÜN HİZMETLERİNİ ! NASIL HİZMET MİŞ ! YOKSA 200 TL NİN 50 TL SİNİ NEDEN VE NASIL ALDIKLARINI SAVUNACAK KADAR SÖMÜRGECE Mİ BİR HİZMET Mİ !!!
  • Bu gene iyi. Finansbank 2 sene önce kartını iptal ettiğim,kullanmadığım,KMH bulunnmyan hesaba 100 küsür lira borclusunuz diye para talep etti.

• ysakay kullanıcısına yanıt
    banka hesabımıydı
  • Hesap açılırken hepsi yazıyor orada :)
    Amme hizmeti deil ayrıca özel bankadan bahsediyoruz..
    Türkiyede 25bin kişiye istihdam sağlayan bir kuruluş..ailelerle birlikte bu kurumdan ekmek yiyen sayı 50bin küsür kişi..
    Bu küçük şeylerle uğraşmayın bankacılığı bilmeden bankacı kesilmeyin ortalıkta..
    Ayrıca güçlü bankalar güçlü ekonomi ve güçlü devlet demektir..
    Bırakın kalsın 50 tl niz..
    Binlerce insandan toplanan bu paralar sayesinde bu mevduat bulunuyor kredilerin önü açılıyor..
    Amme hizmeti degil vakıf hiç değil..

• cresy kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen siz bankacı, veya bankacı yakını olan birisisiniz. Böyle değilseniz bu tarz konuşmayı yapmak büyük vurdum duymazlıktır.
    Siz mesleyi bilmeden konuşuyorsunuz. Ekmek yiyen sayısı 50 bin küsür diyorsunuz. Bu şekilde ekmek yiyen sayısı mı ? Yani 50 bin kişi böyle adaletsiz hukuksuz bir şekilde mi ekmek yiyor ?
    Peki neden premium yada özel müşterilerden kesmiyorlarda , fakir maddi durumu iyi olmayan , benim gibi 200 TL nin 1 tl sine bile muhtaç olan kimseden kesiyorlar ?
    Siz bir şey biliyor musunuz ? Tüketici haklarına gidin bakalım oradakiler size ne diyecekler ! Sözleşme yaparken bunu belirtin almasın dediler bana.
    Ayrıca bu parayı kargo ile yollasak daha karlıyız.
    Alınan ücret 200 tl nin 50 tl si !!!! 1000 tl den 2000 tl den kesilen bir meblağ değil !
    50 tl ye muhtacım sen değilsen banane !
    Bu paraya muhtaç olana değilde bu paraları sürekli değiştirilen özel kalem hesapları adı altında alanın yanındasın ! Paraya muhtaç olana değilde olmayana destek veriyorsun !
    PTT de özel. Ama hesabından asla bir ücret kesmiyor. Arkadaşlar bilginize PTT den hesap ücreti alınmıyor !

İşe bak bırakın 50 tl kalsın diyorsu ya ! Bu ne acayip bir akıl ! Bu nasıl bir zihniyet. Alınan para 5 10 tl değil ! 50 tl be. Bir geliri olmayan insanı bile mi göz önünde bulunduramıyorsun.
    Banka kafalı !

Ne cahilsin ! Şu milletin kahir ekseriyeti bankalardan şikatçi iken, güçlü ekomi gülü devlet olmayı onlara bağlıyorsun. Devlet güçlü olunca mı onlar güçlenir yoksa devlet onlar sayesinde mi güçlenir !

Biraz empati yap. Yakının sana 50 tl para gönderiyor. Birde bakmıssın 50 tl uçmuş ! Dermisin ki olsun onlara gitsin bak ekmek yiyorlar. E kardeş ben sana daha ne diyim sen uçmuşsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasakbölge -- 23 Aralık 2013; 23:59:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yasakbölge

banka hesabımıydı

Vadesiz bir hesap. Kredi kartı alırken açılmış bir hesap. Bilgim dahilinde bile değildi.

• ysakay kullanıcısına yanıt
    Normalde ücret kesileceği zaman bir mesaj haber verilmesi lazım diye okudum.
    Ben öğrenciydim ve sormuştum herhangi yıllık bir şey kesilecek mi diye. Yok demiştiler. Ama kesiliyor. Ne yapın edin o hesabı kapatın. Yapı Kredi ile işiniz olasın.
    2 üst mesajda bakın biri ne yazmış. Banka kafalılar olaya böyle bakıyorlar.
  • yapı krediyi ben de boykot ediyorum. yıllarca kullandım yıllarca kesti durdu kanımı iliğimi kuruttu. şimdi sıfır bakiye ile tutuyorum hesabı. kapatmıyorum da kalsın öyle. şimdi enpara kullanıyorum. derdi yok tasası yok canavar gibi bankacılık. akbank da aynı şkilde vadesiz hesabımı da sıfırladım orada. bi tek kredi kartı kaldı başıma bela onu da kapattım mı sorun kalkıyor ortadan. enpara ile devam.
  • BaDRuLe kullanıcısına yanıt
    Evet banada bir arkadaş nparayı önerdi.
    Zaten yapıkredi den daha çok şikayet ediliyor diğer bankalara nazaran.
    Burada tüm yazdıklarımızıda bu bankaya iletiyorum. Şİkayetvar.com da yazıyor. Milletin boykot ettiğini görsün.
  • 6ayda bir 50 tl kesiyor diyebiliyorum. Okuduklarimdan sonra hesabimi en kisa surede kapatacagim.

• Aynısını Ziraat Bankası da yapıyor
  • yasakbölge kullanıcısına yanıt
    Premium musterilerden kesilen kesintiler daha yuksektir zaten..ortada kandirmaca yok cunku hesap acilirken atilan imzalar var..usulsuz is yapilmiyor tuketici haklarina giderseniz de bankanin elindeki imzalarla hicbir hak iddia edemezsiniz..
    Daha hesabi kullanmayi bilmeden havaleyle ugrasirsiniz olacagi budur..cahillik kimde bu sorgulanmali..her banka hesabinin bir komisyonu vardir..
    Ayni gun icerisinde saatleri bekletmeden paranizi hemen cekseydiniz bu kesinti yasanmazdi..

• bütün bankalarda var bu olay sadece yapıkredi'ye has değil hesap açarken veya kredi kartı başvurusunda bulunurken dikkatlice sözleşmeyi okuyun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.