Şimdi Ara

KAZADA HAKLI OLDUĞUM HALDE MAHKEME BENİ HAKSIZ BULMUŞ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
11.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: suicide

kırmızı ışık olayı ile farklı şeyler bunlar ya. tabi hukuk ne der orasını bilmem ama sonuçta o aracın orada bulunmaması gerekiyordu ben burdan bunu anlarım. ve evet orda olmasa kazada olmayacaktı.

yada boş muhabbet dönüyor burda ya, nasıl olsa sonucu öğreniriz

Orada olmaması gerekiyordu...
    Hukuki olarak doğru bir mantık değil bu...

Peki kaçak göçmen, firari asker veya firari mahkum'un maganda kurşunuyla öldürülmesi olayına ne diyeceksin? Bunların da olay mahallinde olmamaları gerekiyor...
    Maganda suçsuz, öyle mi?.. Ölen suçlu?.. Orada olmaması gerekiyordu...

• quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Bende 2005 yada 2006 yılında ufak bi kaza yaptım. Kavşaktan yeşilde geçerken, yokuş aşağı kaptırmış bir kurye kırmızıda geçip hemde dönülmez yere dönmeye çalışarak bana çarptı. Sonuçta polis geldi, kurye ben yeşilde geçtim diyince mahkemelik olduk, bende salak gibi kabul ettim, şimdiki aklım olsa tamam sen yeşilde geçtin der, arabamı kaskodan yaptırır, trafik sigortamda onun masrafını yapardı. Ama ben polislerin gazıyla mahkeme olayını kabul ettim. Karakolda da polisler sen haklı gözüküyorsun ama yalan söylediği için karşı taraf mecbur vs.. Mahkeme günü geldi, karşılıklı anlaştık karşı tarafla gitmeyelim düşer kendiliğinden diye. Meğersem bu dava karşılıklı bir dava değil, bana açılan taksirle yaralama davasıymış. Bunu mahkemede öğrendim Mahkeme baktı raporlara uzman yüzde 80yada 100 beni hatalı bulmuş, karşı taraf o bana çarptı demişti ama onun motorunun ön tarafında benimde sağ kapımda hasar var Düşünün yani benim yan yan gelip arabayı 180 derece döndürme hareketi yapıp öle vurmam lazım bu arkadaşa Neyse ben mahkemenin bana karşı açılmış olduğunu ve uzmanın kararını duyunca, bi önceki anlattıklarımın hepsini attım ben çarptım neyse ceza kesin uğraşamam işim gücüm var dedim, hakim eminmisiniz dedi ve böylece 200ytl para cezası aldım. Bi daha karşı tarafın motorsiklet olduğu bir kaza yaparsam durmayacam bile.. Zaten haklıysanızda karşı taraf yere düşüp kıçını morarttığı için 3 gün rapor alıyor ve olay trafik değil taksirle yaralama oluyor. Öyle bir noktaya geldiki, rapor yazarsınız aranızda devlet aracı derler polis çağıracaktınız olur, polis çağırırsınız niye polis çağırıyorsunuz boş yere derler..

Keşke bilirkişi raporuna itiraz etseydiniz.

Bence yanlıştır ama mahkemelerde neredeyse standart bir hal aldı;
    Bilirkişi raporları genellikle en başta çok kaba, dayanksız, mesnetsiz ve çoğunlukla hatalı çıkar. Böylece davanın tarafları bu rapora itiraz eder, yeniden harç yatırır ve yeni bir bilirkişi raporu isterler. bu sefer ilk hatalar bilirkişi tarafından düzeltilir ve teknik gerekçeleri rapora eklenir, ama bir ihtimal başka bir kaba hata yapılır.
    Bu sefer de bilirkişi raporunun hatalı bu yeni bölümüne itiraz edilir; bir daha harç yatırılır ve yeni bir bilirkişi raporu düzenlenmesi istenir.
    Bu itiraz ve harç yatırma döngüsü birkaç defa tekrarlanır ve en sonunda teknik olarak olması gereken bütün ayrıntılara sahip olan ve doğruları ifade eden, her bakımdan mütekamil bir bilirkişi raporuna ulaşılır.
    Nihayetinde dört dörtlük bir rapor hazırlayabilen bilirkişinin ta en başta neden ilkokul müsameresi gibi uyduruk ve hatalı bir rapor düzenlediği bir türlü anlaşılamaz. (Anlayan anladı onu)

Hakimin "emin misiniz" diye sormasına şaşırmadım; billirkişi raporuna itiraz edeceğinizi bekliyordu muhtemelen.

Bilirkişi raporunun haksız ve hatalı çıkması davayı kaybettiğiniz anlamına gelmiyordu.

Benim durumumda cezanın ücreti düşük olduğundan, daha doğrusu zamanımın değerinin altında olduğundan itiraz etmedim. Zaman 100-200liradan daha değerli. Tabi yukardaki durumda farklı biraz daha ortada 15000 lira var. Yinede ekonomisine hiç dokunmayacak kadar iyiyse kişinin ekonomisi, uğraşmak yerine ver parayı kurtul Ama yine benim anlamadığım noktalar var, sonuçta hasarı kasko, hadi kasko vermedi hasarın 6 yada 8 milyar kadarını kişinin trafik sigortası vermesi lazım karşı tarafa, geriye sadece olayda taksirle yaralama olduğundan az bi para cezası kalır.

• 1-Ben şerit ihlali yapmadım.Ben 3. şeridi ihlal etmedim.Raporda 2. şeritte olduğum belliydi.Aracı kullanan kişi makas atarak gidiyordu.Hızlı olan o idi.2. şeritten 3. şeride makas atarken bana arkadan çarptı.Ben normal sıkışık trafikte yavaş giderken 2. şeritten 3.şeride geçerken duramadı hızlı olduğu için bana arkadan çarptı ve takla attı.

Yalancı şahitler benim 3. şeride geçtiğimden bahsediyor.ben 2. şeritteydim.Hızlı olsam önümdekilere ya da bariyerlere mutlaka çarpardım.

2-Burada trafik sigortasının olup olmadığı beni bağlamıyor.Sadece bu dosyaları sahtecilikle aldıklarını söylemek istiyorum.
    Kaza 24.03.2004 yılında oldu...Karayolları Poliçesi eski polisesi11-02-2004'te yapılmış daha sonra 28-02-2004'te iptal edilmiş.
    Tramerde poliçe yapılış tanzim tarihi 31 03 2004 olarak görünüyor. başlama tarihini 18-03 2004 ten yaptırmışlar.Kazadan 6 gün öncesine yaptırmışlar.
    Buradaki amacım yalancı şahitler tutukları gibi trafik poliçesinde de hile yapmışlar.Trafik poliçesi yasal ama hileli.bunu kanıtmalamak istiyorum ben bunu mahkeme dikkate alır mı?

3-Yaralı olarak çıkarıldı diyor ama hastane raporu falan da yok.Yaralı olma durumu yok.Bu da bir hile olmaz mı?

4-Trafik raporunda 2. şeritte olduğum belli.Bana makas atarken ben normal gittiğim halde 3. şeride geçerken bana hızlı çarptı ve takla attı.ama şahitler 3. şeritten bahsediyor ben 2. şeritte normal gidiyordum.makas atan biri suçlu değil midir?trafik raporunda ben 2. şeritteyim.Bana çarptıktan sonra 3. şerite geçmek isterken bana çarpıp bariyere vurup 3.şeritte takla attı.burada ben mi hatalıyım?

Bu arada kasko 5000ytl ve trafik sigortası 4000ytl ödüyormuş.Yani ödememezlik gibi durum yokmuş.Ehliyet ve alkol sorunu yok bende.

• tek sey söyleyeceğim geçmiş olsun ve kolay gelsin.

Orjinalden alıntı: Otospot

1-Ben şerit ihlali yapmadım.Ben 3. şeridi ihlal etmedim.Raporda 2. şeritte olduğum belliydi.Aracı kullanan kişi makas atarak gidiyordu.Hızlı olan o idi.2. şeritten 3. şeride makas atarken bana arkadan çarptı.Ben normal sıkışık trafikte yavaş giderken 2. şeritten 3.şeride geçerken duramadı hızlı olduğu için bana arkadan çarptı ve takla attı.

Yalancı şahitler benim 3. şeride geçtiğimden bahsediyor.ben 2. şeritteydim.Hızlı olsam önümdekilere ya da bariyerlere mutlaka çarpardım.

2-Burada trafik sigortasının olup olmadığı beni bağlamıyor.Sadece bu dosyaları sahtecilikle aldıklarını söylemek istiyorum.
    Kaza 24.03.2004 yılında oldu...Karayolları Poliçesi eski polisesi11-02-2004'te yapılmış daha sonra 28-02-2004'te iptal edilmiş.
    Tramerde poliçe yapılış tanzim tarihi 31 03 2004 olarak görünüyor. başlama tarihini 18-03 2004 ten yaptırmışlar.Kazadan 6 gün öncesine yaptırmışlar.
    Buradaki amacım yalancı şahitler tutukları gibi trafik poliçesinde de hile yapmışlar.Trafik poliçesi yasal ama hileli.bunu kanıtmalamak istiyorum ben bunu mahkeme dikkate alır mı?

3-Yaralı olarak çıkarıldı diyor ama hastane raporu falan da yok.Yaralı olma durumu yok.Bu da bir hile olmaz mı?

4-Trafik raporunda 2. şeritte olduğum belli.Bana makas atarken ben normal gittiğim halde 3. şeride geçerken bana hızlı çarptı ve takla attı.ama şahitler 3. şeritten bahsediyor ben 2. şeritte normal gidiyordum.makas atan biri suçlu değil midir?trafik raporunda ben 2. şeritteyim.Bana çarptıktan sonra 3. şerite geçmek isterken bana çarpıp bariyere vurup 3.şeritte takla attı.burada ben mi hatalıyım?

Bu arada kasko 5000ytl ve trafik sigortası 4000ytl ödüyormuş.Yani ödememezlik gibi durum yokmuş.Ehliyet ve alkol sorunu yok bende.

Kaza mahallinin fotoğrafları yok mu? Orada senin hangi şeritte olduğunun görünmüyor mu?
    Bu detaylar gerçekten önemli detaylardır. Konuyu mutlaka uzman bir avukatla görüşün.

Hiçbir bilgiye ve veriye vakıf olmadan burada bizim söylediklerimiz genel-geçer şeylerdir; sizin durumunuza çözüm getirmekten uzak kalır.

Polis raporu resmi bir belgedir. (Özellikle kroki)
    Kaza fotoğrafları birer belgedir.

Bir belge ancak başka bir belge ile çürütülür. Esas olarak hukuk sistemimiz belgeyi şahitle çürütme yöntemini kabul etmemektedir.

Bu detayları mutlaka uzman bir avukatla konuşun.

Haklı iseniz mutlaka itirazınızı yapın. Varsa bir yanlışlık, mutlaka Yargıtay'dan döner.

Bu arada hukukumuzda, hatırladığım kadarıyla, kötüniyet tazminatı diye birşey var; kötüniyete konu olan meblağın 3 katıdır. Yaptıkları hileli hareketlerden dolayı, davanızı kazandıktan sonra, karşı tarafa kötüniyet tazminatı davası açılıp açılamayacağını avukatınıza sorun. Eğer böyle bir imkan varsa, karşı tarafa 60.000 liraya kadar kötüniyet tazminat davası açabilirsiniz. Avukatla bir konuşun...

Sigorta şirketi elbette yapması gereken ödemeleri yapmak zorundadır.
    Ama sigorta şirketi açısından düşünürseniz;
    - Dosyası kapanmış, arşive kaldırılmış, üzerinden mali yıl geçmiş eski bir olay.
    - Standart dışı bir prosedür, kimse ne yapacağını tam olarak bilemeyecek. Dosya arşivden bulunacak, o ona, öbürü berikine aktaracak. Dosya yeniden incelenecek.
    - Dosya ekstra incelenmek üzere mutlaka hukuk departmanına gönderilecek. Hukuki işlem yapılıp yapılamayacağı, karşı dava açılıp açılamayacağı vs. incelenecek.
    - Ödeme yapılmadan kapanmış eski bir dosya; elbette ödemeden kaçınmanın veya ödemeyi minimumda tutmanın yollarının olup olmadığı araştırılacak.

Bütün bu şartları bir arada düşününce "Ooo, x Bey, hoşgeldiniz! Ödeme mi? Hay hay, tabiki. Buyrun sizi şöyle vezneye alalım; ödemenizi yapalım." demeyecekleri kesin gibi birşey.
    Sigorta şirketinden bir direnç görürsünüz. Standart kasko ödemelerini sözgelimi 1 ayda yapan sigorta şirketinin burada çok daha uzun süre bekleteceğinden emin olabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

Bende 2005 yada 2006 yılında ufak bi kaza yaptım. Kavşaktan yeşilde geçerken, yokuş aşağı kaptırmış bir kurye kırmızıda geçip hemde dönülmez yere dönmeye çalışarak bana çarptı. Sonuçta polis geldi, kurye ben yeşilde geçtim diyince mahkemelik olduk, bende salak gibi kabul ettim, şimdiki aklım olsa tamam sen yeşilde geçtin der, arabamı kaskodan yaptırır, trafik sigortamda onun masrafını yapardı. Ama ben polislerin gazıyla mahkeme olayını kabul ettim. Karakolda da polisler sen haklı gözüküyorsun ama yalan söylediği için karşı taraf mecbur vs.. Mahkeme günü geldi, karşılıklı anlaştık karşı tarafla gitmeyelim düşer kendiliğinden diye. Meğersem bu dava karşılıklı bir dava değil, bana açılan taksirle yaralama davasıymış. Bunu mahkemede öğrendim Mahkeme baktı raporlara uzman yüzde 80yada 100 beni hatalı bulmuş, karşı taraf o bana çarptı demişti ama onun motorunun ön tarafında benimde sağ kapımda hasar var Düşünün yani benim yan yan gelip arabayı 180 derece döndürme hareketi yapıp öle vurmam lazım bu arkadaşa Neyse ben mahkemenin bana karşı açılmış olduğunu ve uzmanın kararını duyunca, bi önceki anlattıklarımın hepsini attım ben çarptım neyse ceza kesin uğraşamam işim gücüm var dedim, hakim eminmisiniz dedi ve böylece 200ytl para cezası aldım. Bi daha karşı tarafın motorsiklet olduğu bir kaza yaparsam durmayacam bile.. Zaten haklıysanızda karşı taraf yere düşüp kıçını morarttığı için 3 gün rapor alıyor ve olay trafik değil taksirle yaralama oluyor. Öyle bir noktaya geldiki, rapor yazarsınız aranızda devlet aracı derler polis çağıracaktınız olur, polis çağırırsınız niye polis çağırıyorsunuz boş yere derler..

Keşke bilirkişi raporuna itiraz etseydiniz.

Bence yanlıştır ama mahkemelerde neredeyse standart bir hal aldı;
    Bilirkişi raporları genellikle en başta çok kaba, dayanksız, mesnetsiz ve çoğunlukla hatalı çıkar. Böylece davanın tarafları bu rapora itiraz eder, yeniden harç yatırır ve yeni bir bilirkişi raporu isterler. bu sefer ilk hatalar bilirkişi tarafından düzeltilir ve teknik gerekçeleri rapora eklenir, ama bir ihtimal başka bir kaba hata yapılır.
    Bu sefer de bilirkişi raporunun hatalı bu yeni bölümüne itiraz edilir; bir daha harç yatırılır ve yeni bir bilirkişi raporu düzenlenmesi istenir.
    Bu itiraz ve harç yatırma döngüsü birkaç defa tekrarlanır ve en sonunda teknik olarak olması gereken bütün ayrıntılara sahip olan ve doğruları ifade eden, her bakımdan mütekamil bir bilirkişi raporuna ulaşılır.
    Nihayetinde dört dörtlük bir rapor hazırlayabilen bilirkişinin ta en başta neden ilkokul müsameresi gibi uyduruk ve hatalı bir rapor düzenlediği bir türlü anlaşılamaz. (Anlayan anladı onu)

Hakimin "emin misiniz" diye sormasına şaşırmadım; billirkişi raporuna itiraz edeceğinizi bekliyordu muhtemelen.

Bilirkişi raporunun haksız ve hatalı çıkması davayı kaybettiğiniz anlamına gelmiyordu.

Benim durumumda cezanın ücreti düşük olduğundan, daha doğrusu zamanımın değerinin altında olduğundan itiraz etmedim. Zaman 100-200liradan daha değerli. Tabi yukardaki durumda farklı biraz daha ortada 15000 lira var. Yinede ekonomisine hiç dokunmayacak kadar iyiyse kişinin ekonomisi, uğraşmak yerine ver parayı kurtul Ama yine benim anlamadığım noktalar var, sonuçta hasarı kasko, hadi kasko vermedi hasarın 6 yada 8 milyar kadarını kişinin trafik sigortası vermesi lazım karşı tarafa, geriye sadece olayda taksirle yaralama olduğundan az bi para cezası kalır.

Sigorta şirketleri müşterek olarak neyi öder? Hasarı.
    Hasar ne kadar? 11.000 TL
    Mahkeme neye hükmetmiş? 20.000TL

Aradaki farkı kim ödeyecek?.. Sigorta şirketi, hasar haricindeki diğer hükmolunan ödeme kalemlerinin hangisini kapsama alır dersin?..

• davayı kazanırlarsa aradaki farkı ben ödeyecekmişim..hasar 11000ytl...mahkeme masraflarıyla 20.000ytl ye yaklaşıyormuş.

krokide orta şeritte olduğum belli zaten.adam makas atarken arka stoptan bana vurdu ve 3. şeride çıkıp bariyere vurup 3. şeritte takla attı...ben 2. şeritteyim.şahitler 3. şeritte olduğumdan bahsediyorlar.krokiyi mahkeme nasıl incelemez?aracn hasarlı resimleri var ama olay mahalinin resimleri yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 6 Mart 2009; 14:56:54 >

1-Ben şerit ihlali yapmadım.Ben 3. şeridi ihlal etmedim.Raporda 2. şeritte olduğum belliydi.Aracı kullanan kişi makas atarak gidiyordu.Hızlı olan o idi.2. şeritten 3. şeride makas atarken bana arkadan çarptı.Ben normal sıkışık trafikte yavaş giderken 2. şeritten 3.şeride geçerken duramadı hızlı olduğu için bana arkadan çarptı ve takla attı.

1- Bir kere senin servis faturan yok mu ? Sol stop değişti sol camurluk boyandı solu solu solu araanın hep solu hasarlı bunu soyle 1. si

Aynı şekilde adamında arabası inşallah serviste yapılmıştır ondanda sag far tampon sag camurluk boyası diye cıkıcaktır kaza senın dediğin gibi olduysa

Sende soylersin ben 3. şeritteysem bu adam arabasının sag on kosesini benim sol arka koseme nasıl carpar

2- Bunu yaptıysalar bunlar senden bu parayı alıcak yanlıs anlama ama sana kim çarptıysa boş adam değilmiş

4- Bak seni 3. şeritte gidiyor diyorlarsa yırttın, benim 1 de soylediklerimi soyler geçersin ama şahitler sana carpan 3 te giderken sen onun onune kırdın dıyorsa işin zor

Sen 3. seritte seyir halindeysen senin sol arkanla bu adamın sag onunun carpısması imkansız ama se 2 den 3. şeride kırdıysan adamın onune yanı sahiter boyle soylerse işin zor

• Ya bu ne yüzsüzlüktür anlamıyoum ki. Trafik sigortan yok adama gitmiş arkadan çarpmışsın. Ucuz atlattım de çekil köşene. Dava açmak senin neyine. adam yüzsüz olunca böyle oluyor demek ki. Çok büyük geçmiş olsun. İnşallah temyizde lehinize bi sonuç çıkar.
    Benzeri bi arkadaşın başına geldi. Ehliyetsiz bi motorcuya çarpmıştı. Ehliyet yok, motorun plakası yok ruhsatı yok. Bu adam bizim arkadaşa dava açtı. Hala sürüyor dava. Bu adama nasıl dava açma yetkisi veriyorlar anlamıyorum. Ehliyeti yoksa öldürsen de ceza yememen lazım o motorcuyu.

davayı kazanırlarsa aradaki farkı ben ödeyecekmişim..hasar 11000ytl...mahkeme masraflarıyla 20.000ytl ye yaklaşıyormuş.

krokide orta şeritte olduğum belli zaten.adam makas atarken arka stoptan bana vurdu ve 3. şeride çıkıp bariyere vurup 3. şeritte takla attı...ben 2. şeritteyim.şahitler 3. şeritte olduğumdan bahsediyorlar.krokiyi mahkeme nasıl incelemez?aracn hasarlı resimleri var ama olay mahalinin resimleri yok.

İyi bir avukat, iyi bir avukat, iyi bir avukat...
    Şu anda ihtiyacın olan en önemli şey bu.

Keşke olay yerinin fotoğraflarını çekseydin; çok yardımcı olurdu. Yok muydu foto çekebilen bir cep telefonu etrafında?.. Keşke kazayı izleyenlerden birine, insanlık namına, rica etseydin. Daha sonra o kişiyle buluşur, bir internet cafede CD'ye aktarırdın fotoları.

Arkadaşlar,
    Büyük demeyin, küçük demeyin, bir kazanın şokunu atlattıktan sonra mutlaka olay mahallinin her açıdan fotoğrafını çekmeye çalışın. Lastik izlerini, fren izlerini ve benzeri bulguları mutlaka fotoğraflamaya çalışın.
    Artık neredeyse bütün cep telefonları fotoğraf çekebiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ecar limon

Ya bu ne yüzsüzlüktür anlamıyoum ki. Trafik sigortan yok adama gitmiş arkadan çarpmışsın. Ucuz atlattım de çekil köşene. Dava açmak senin neyine. adam yüzsüz olunca böyle oluyor demek ki. Çok büyük geçmiş olsun. İnşallah temyizde lehinize bi sonuç çıkar.
    Benzeri bi arkadaşın başına geldi. Ehliyetsiz bi motorcuya çarpmıştı. Ehliyet yok, motorun plakası yok ruhsatı yok. Bu adam bizim arkadaşa dava açtı. Hala sürüyor dava. Bu adama nasıl dava açma yetkisi veriyorlar anlamıyorum. Ehliyeti yoksa öldürsen de ceza yememen lazım o motorcuyu.

Yukarıdaki mahkeme kararını tekrar bir inceleyin...
    Davayı açan kişi şahıs değil, bir sigorta şirketi olan RAY Sigorta A.Ş. olarak görünüyor.
    Muhtemelen karşı tarafın sigorta şirketi bu.

Muhtemelen,
    karşı taraf kazadan sonra hasarını sigorta şirketine (RAY Sigorta) ödettirmiş ve kendince olayı kapatmıştır.
    Sigorta şirketi mahkemeye gidip dava açmış olabilir. Yukarıdaki mahkeme kararından öyle anlaşılıyor.

Takla atan şahıs açılan davadan bi-haber olabilir.

• quote:

Muhtemelen,
    karşı taraf kazadan sonra hasarını sigorta şirketine (RAY Sigorta) ödettirmiş ve kendince olayı kapatmıştır.
    Sigorta şirketi mahkemeye gidip dava açmış olabilir. Yukarıdaki mahkeme kararından öyle anlaşılıyor.

Takla atan şahıs açılan davadan bi-haber olabilir.

eğer durum böyle ise konuyu açan arkadaşın işi çok kolay olmaz mı?
    kazayı yaptığı kişiyi bulup, durumu tatlı bir dille anlatırsa adam mahkemede hatanın kendisinde olduğunu söyleyecektir. zaten kendisi bi para alacak değil böyle bir durum varsa. hatta ikna için küçük bi mebla para bile teklif edilebilir.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• 2007 yılında da bana dur işaretine uymadan yola fırlayan minibüs çarpmıştı. O an 8de 8 minibüs şöförü suçlu bulunmuştu. Kaskoda araç sahibi adınaydı kazayı ben yapınca kasko benden para istedi hayırdır dedik neiş karşı taraf suçlu zaten kaskoya gerek bile yok, karşı tarafın sigortasından yaptırın arabayı dedik. Dedilerki rapor ifadeye göre değişti. Polis raporda kaza anını yazarken benim yolumda gittiğimi herhangi bi kusurum bulunmadığını yazmış fakat karşı taraf tamam yolunda gidiyodu ama çok yavaş gidiyodu o yüzden ben onu duran araç sandım yola çıktım meğerse aracın seyir halinde olduğunu çarptıktan sonra farkettim diye itiraz dilekçesi yazmış ve kabul edilmişti. O zaman araçta 5000liralık hasar vardı 8de 4 ben suçlu gösterildim. Kasko tarafından 260 lira gibi bi miktar ödemek zorunda bırakılmıştım.
    Bana çarpan adamı aradım dedim sen ne şerefsiz adamsın hem kız gibi arabayı dağıttın hemde haklıymış gibi dilekçe yazmışsın seni allaha havale ediyorum dedim. Adam bana abi benim haberim bile yok ben o çalıştığım firmadan kovuldum 2 çocuğumla sefillik çekiyom ben zaten allahımdan buldum, o dilekçeyide fabrika sahipleri aracı sigortadan yaptırmak için bana zorla imzalattılar yoksa aracın masraflarını bana ödetecektiler diye ağlandı. Bende nasıl oluyoda o rapor değişiyo anlamadım dedim. Abi firmanın tanıdığı çok polis var hep araçlarını getirip orda bedavadan yağını suyunu değiştirtiyolar o polislerden birine o dilekçeyi verip hallettirmişlerdir dedi.

• Karar sana tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde temyiz dilekçeni mahkemeye vermen lazım. Yoksa temyiz hakkını kaybedersin.

İyi bir avukat, iyi bir avukat, iyi bir avukat...
    Şu anda ihtiyacın olan en önemli şey bu.

+ hukuk'un işleyişi hakkında temel bilgi. Arkadaşlarda eksik olan bu. Hukuk düzeni içersinde yaşıyoruz ve bu düzen içersinde hakkımızı savunmasını öğreneceğiz.

http://www.turkhukuksitesi.com/forumdisplay.php?f=15

Ara sıra girip okuyun , bakın bakalım hayat nasıl akıyor.

Her olayda en az iki taraf vardır,diğer tarafın imkan ve kabiliyetlerini iyi değerlendirmez iseniz sonu hüsran olabilir.bkz drahte 1905 '' bu arada karşıki adam bayağı sağlammış.''

Bu arada sevgili dedikodu'ya aydınlatıcı yazılarından dolayı teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 9 Mart 2009; 7:39:33 >

• merhaba arkadaşlar geçen kaza yaptık kusurlu bulunduk ama bunda nasıl kusurlu bulunduk bilemiyorum
    sokakta geri dönüş yapmak isterken 1. manevrayı yaparken hızla gelen motor sol ön çamurluktan çarptı
    adamda ehliyet yok motorda plaka yok sigorta yok kask yok
    kazada 100 de 100 kusurlu bulundum bu doğrumudur

Orijinalden alıntı: rcpdrms

merhaba arkadaşlar geçen kaza yaptık kusurlu bulunduk ama bunda nasıl kusurlu bulunduk bilemiyorum
    sokakta geri dönüş yapmak isterken 1. manevrayı yaparken hızla gelen motor sol ön çamurluktan çarptı
    adamda ehliyet yok motorda plaka yok sigorta yok kask yok
    kazada 100 de 100 kusurlu bulundum bu doğrumudur

ehliyet, sigorta, plaka falan hic biri kazanin kusuru sayilmiyor bildigim kadari ile. nasil sacma sapan bir hukuk duzenimiz varsa artik...

konuyu acan arkadasin davasi ne oldu acaba, cok merak ettim simdi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Turboline nın troll olmadığı zamanlar
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.