Şimdi Ara

KAZA YAPTIM (ss'li) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • geçmiş olsun allah beterinden korusun .
  • Serçeye hasta oldum, çok temiz duruyor
  • serçe'ye baksana taş gibi duruyor. Ben yapmadım der gibi neyse geçmiş olsun. Sürücü alkollü ise işiniz yaş..
  • geçmiş olsun
  • adamı bi temız dövseydın zaten sabaha hatırlamıcakdır geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun.
  • vay vay ıspartanın meşhur cooper ı

geçmiş olsun hocam.

resimlerden direk tanıdım
  • Hocam geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin. Olan güzelim Mini'ye oldu.
  • ıspartanın kuşları meşhur dikkatli olmak lazım deli gbi gidiyorlar
  • Geçmiş olsun, karşı tarafın sigortası vardır umarım.
  • Serçe ayakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

Öncelikle geçmiş olsun. Karşı tarafın sürücüsü alkollü ise sigortası kazayı karşılamıyor diye biliyorum...

Sigorta hasarı karşılar daha sonra sürücüden hasarın bedelini tanzim edebilmek için rücu davası açar ve masrafları alkollü şahıstan alır.
  • Maddi hasarlı trafik kazalarında mutlaka maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı doldurulmalıdır.

Aşağıdaki durumlarda maddi hasarlı kaza tespit tutanağı DOLDURULMAZ.

• Sürücü, belgesiz motorlu araç kullanılıyorsa veya yetersiz sürücü belgesi ile motorlu araç kullanılıyorsa,

• Sürücüde yaş küçüklüğü varsa,

Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa,

• Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise,

• Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse,

• Trafik kazasında sadece üçüncü kişilere ait eşyalara zarar gelirse,

• Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise, (Yurtdışından gelen araçlar için düzenlenmiş Yeşilkart-Green Card belgesi de trafik sigortası yerine geçmektedir)

• Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa.

Trafik kazası sonrasında yukarıdaki nedenlerle Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı dolduramadığınız durumlarda yapmanız gerekenler ise aşağıdaki gibidir:

Kaza yerinde aracın konumunu değiştirmeden trafik polisini aramalı, kaza zaptı tutturmalı ve alkol raporu almalısınız.

• Kaza yeri jandarma sınırları içindeyse en yakın jandarma karakoluna haber vererek ifade vermeli ve görgü tespit tutanağı tutturmalısınız.

• Kazaya başka bir araç da karışmış ise o araca ait trafik poliçesinin fotokopisini ve sürücüsünün ehliyet ve ruhsat fotokopisini almalısınız.

• Araç çalışmıyorsa ve kasko poliçenizin asistans hizmeti varsa çekici için asistans şirketini aramalısınız.

Mümkün olan durumlarda araçlar kaza yerinden kaldırılmadan önce farklı açılardan fotoğrafları çekilmelidir. Tutanakların bir sureti fotoğraflarla beraber karşı tarafın veya kendi aracınızın trafik sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse aracınızın kasko sigortası poliçesini tanzim eden sigorta şirketine ulaştırılmalıdır.

Kaza zaptı işleminden sonra aracı, anlaşmalı veya yetkili bir servise çektirmelisiniz. Hasar ihbarını yapabilmek için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekir.

• Poliçe fotokopisi,

• Kaza Tespit Tutanağı,

• Alkol raporu,

• İfade tutanakları, görgü tespit tutanağı,

• Sürücülerin ehliyet ve ruhsat fotokopisi,

• Hasara ait fotoğraflar,

• Rehinli ve ipotekli araçlarda bankadan alınacak resmi belgeler.

• Geçmiş olsun, Allah daha büyük kaza göstermesin.
  • Geçmiş olsun, ben de Ispartalıyım. Araba sürmekten falan anlamaz bu insanlar, ne ayna kullanırlar ne şerit kavramları var. Antalya'da sol şeridi kapatıp 60'la giden bir 32'li görürsem canına okuyorum.
  • Geçmiş olsun dileklerini ileten ve bu konuda bilgi veren herkese teşekkürler
    Daha önce söylediğim gibi polis zaten 3. arayışımızda geldi sağolsun(!) onlar da farkettikleri halde işgüzar oldukları için pek oralı olmadılar şöyle yapın böyle yapın diyip gittiler. Tekrar arayıp çağırmak uğraşmak istemedim açıkçası.. Aslında böyle durumlarda görmezden gelmek yerine uğraşmak gerekiyor.. Geçirdiğimiz en büyük kaza bu olsun inşallah ne diyeyim Allah göstermesin ama bir dahaki kaza için baya tecrübe kazandım bugün
    edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratciftc -- 31 Ekim 2011; 0:20:55 >

• Nasıl kıydılar o Mini'ye Ah o Mini benim olucak, serçenin sahibine yapmadığımı bırakmam valla.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.