Şimdi Ara

KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Mart ayında aldığım aracımla bugün kaza yaptım, kendimi bildiğim için sigortasını kaskosunu yaptırmıştım. Şükür can kaybı yok, virajda kamyonla kafa kafaya gelmemek için gaza yüklendim yanımda çekici ilerliyodu. Çekiciye sağ taraftan sürtmemle aracın hakimiyetini kaybettim boş araziye tam hız girdim. Aracın durumu resimlerdeki gibi. Şimdi arkadaşlar benim sorum şu aracı kaskodan yaptırmak mı yoksa perte çıkartıp parayı almakmı mantıklıdır. Bu işleri hiç bilmiyorum ordaki kişiler kaskodan aracın değerini alırsam daha mantıklı olacağını söylediler. Siz ne dersiniz.Kasko değeri 38.000 Lira KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)KAZA YAPTIM [[SS'Lİ]](EDİT:Araç Pert Oldu)

Edit:Arkadaşlar araç perte çıktı gerekli işlemleri yaptım. Aracın değerini alacağım, 10 işgünü içinde hesaba yatacak denildi. İlk teklifleri 38 bin TL'idi. Kabul etmedim 40 bin'e anlaştık. Herkese kazasız belasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SayK0-92 -- 15 Haziran 2018; 0:10:15 >

• Siz perte çıkartsanız bile bunu yapıp tekrar satarlar araçta çok hasar yok, yalnız satarken zarar etmek istemiyorum derseniz perte çıkarıp paranızı almanız daha mantıklı olur.
  • Old Fords Never Die kullanıcısına yanıt
    Hocam perte çıkarsa poliçede yazan parayı alabiliyormuyum yoksa tekrardan bi hesaplama yapacaklarımı bu birinci sorum ikinci sorum yapıldıktan sonra araçta tahmini ne kadar hasar kaydı çıkar
  • SayK0-92 kullanıcısına yanıt
    Perte çıkarsa poliçede belirlenmiş bedeli alırsın, yaptırılırsa muhtemelen bonkör davranıp hasarlı tüm parçaları değiştirirler (Kapı, çamurluk vs. ) sizin aracın parça fiyatları nedir bilmiyorum ama görünen hasarın yanında alt takımda falanda hasar varsa işçilikle beraber tramere en az 10 bin lira işler diye düşünüyorum o da en az.
  • Old Fords Never Die kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam inşallah dediğiniz gibi çıkar da parayı alabilirim.
  • Geçmiş olsun,Allah beterinden korusun.
  • Öncelikle geçmiş olsun, o yol tek şerit değilmi? yazdıklarınızdan hatalı sollama sonucu karşı taraftan gelenle kafa kafa çarpışmamak için sağınızdaki sollamaya çalıştığınız araca çarptığınızı anladım. doğrumu ?
    kasko olayına gelirsek buna siz değil kasko karar verir, aracı inceleyecek olan eksper raporunu kasko firmasına iletir, kasko firması eksper raporu, aracın onarım maliyetine bakar çoğunlukla kasko değerinin %40 ila %50 gibi bir oranından daha yüksek bir maliyet var ise perte çıkarır daha düşük miktarlarda onarıma gider.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zagor_71 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam tutanakta da sollama yazmış polis ama ben sollamaya çıkmadım tek şeritli yolda soldan devam ediyordum. Bi anda kamyonu karşımda görünce can havliyle sağımdaki çekiciye taktım sonuç olarak kaza yaptım. Çekici yüklüydü okadar uzun bi araç önümdeyken sollamaya çıkmam zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayK0-92

Hocam tutanakta da sollama yazmış polis ama ben sollamaya çıkmadım tek şeritli yolda soldan devam ediyordum. Bi anda kamyonu karşımda görünce can havliyle sağımdaki çekiciye taktım sonuç olarak kaza yaptım. Çekici yüklüydü okadar uzun bi araç önümdeyken sollamaya çıkmam zaten.
    Tek şeritli yolda soldan devam ediyorsan karşında kamyonu görüp sağdaki cekiciye sürttüysen %99 karşı şeride geçmişsin haberin yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabayı toplarsanız pek bir değeri olmaz bence . kafadan hasar almış ciddi . bence perte çıkartın kasko değerini veriyorlar diye biliyorum . parayı cebinize koyup araç bakın
  • Kendi kasko poliçemden bir kısım;

RAYİÇ BEDEL TESBİTİ
    Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.2.2. maddesi doğrultusunda sigortalı aracın tam hasar uğradığının eksper tarafından tespit edildiği durumlarda aracın rayiç
    değeri, yine hasar tespitini yapan ekser tarafından aşağıdaki yönteme göre belirlenir:
    a) Aracın, model yılı / hasar tarihindeki kilometresi / muayene ve bak ımlarının düzenli yapılıp yapılmadığı / daha önceki hasarları / kullanım şekli / yetkili satıcı yerine
    doğrudan yurt dışından ithal edilmiş olup olmadığı / fatura bedeli / vb. gibi araç piyasa değerini etkileyen özellikleri dikkate alınır,
    b) Emsal veya muadil araca sahip yetkili/yetkisiz satıcılar ve galeriler ile internet sitelerinden en az 3 adet fiyat alınıp belgelenir,
    c) Sigortalı aracın özelliklerine en yakın olan araçların fiyatlarının ortalaması alınarak ödenecek rayiç değer belirlenir.
    d) Emsal veya muadil aracın bulunamadığı veya b) fıkrasında belirtilen yöntemle 3 adetten daha az fiyat alınabildiği durumlarda eksper ve sigortalının önereceği ve
    sigortalı ile sigortacının mutabık kalacağı, kurumsal niteliği haiz araç satıcılarından alınacak değerlerin ortalaması dikkate alınarak rayiç değer belirlenir.

Yani kaskoda yazan bedel değil, aracın güncel değeri ödenir.

• Hocam bugün sigortacımlada konuştum aynısı söyledi, dediğiniz gibi. Güncel değer üzerinden alacakmışım ön raporda 21 bin küsür hasar tesbit etmişler, perte çıkar inşallah
  • Hocam araç çok güzel hasar almış fotolara bakmak keyif verici birer aktiviteydi.Tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.