Şimdi Ara

Kaza Yaptım KİM HAKLI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Önce bayan girmiş gibi görünüyor krokide.

Ve siz tali yoldan çıkıyorsunuz yola, bayanın sürdüğü araç ana yoldan çıkıyor. Dolayısıyla geçiş hakkı bayanda.

Burada sizi kurtaracak tek nokta hasarı sol tarafınızdan almanız.

%90 ihtimalle %100 bayan haklı bulunacak.

%10 ihtimalle hasar soldan geldiği için %50-%50 paylaştırılacak hatalar.

Fakat ana yoldan geldiği için bayanın haklı çıkacağı kesin gibi duruyor neredeyse.

benim geldiğim yol anayol olarak gözüküyor.
  • kavşağın içindeki haklı çok tartışmaya gerek yok
  • size çarpan araç normal kurallara göre haksız çünkü dönel kavşağa girerken sağdan gelen aracın geçiş önceliği vardır ama sizede biraz haksızlık payı çıkarırlar malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 17 Eylül 2015; 4:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

size çarpan araç normal kurallara göre haksız çünkü döner kavşağa girerken sağdan gelen aracın geçiş önceliği vardır ama sizede biraz haksızlık payı çıkarırlar malesef

Sizlere ehliyeti kimler veriyor allahaşkına.

Döner kavşaklarda sağdan gelen aracın önceliği falan yoktur. Döner kavşakta, kavşağın içindeki aracın önceliği vardır. Döner kavşağa girecek olan bekler. Türkiye'de pratikte uygulanmasa bile kural budur. Bütün dünyada böyle. Bu sayede döner kavşak kilitlenmez. İnsanlar kavşağı kullanmak için boşalmasını bekler.

Kontrollü geçmeniz gereken dörtyol ağızlarında sağdaki aracın önceliği vardır.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

size çarpan araç normal kurallara göre haksız çünkü döner kavşağa girerken sağdan gelen aracın geçiş önceliği vardır ama sizede biraz haksızlık payı çıkarırlar malesef

Döner kavşaklarda sağdan gelen aracın önceliği falan yoktur. Döner kavşakta, kavşağın içindeki aracın önceliği vardır. Döner kavşağa girecek olan bekler. Türkiye'de pratikte uygulanmasa bile kural budur. Bütün dünyada böyle. Bu sayede döner kavşak kilitlenmez. İnsanlar kavşağı kullanmak için boşalmasını bekler.

Selamlar

bu arada döner değil dönel olacaktı şimdi ilk cümleniz doğru ama arkadaş aynı anda ikiside kavşağa giriyor haklı olan sağdakidir önceliklidir ambulans şoförüyüm öle size ehliyeti kim veriyor naralarını atmayı bırakın her yıl eğitime tabi tutuluyoruz açın karayolları kanununu görün hem mana ile öğrenmiş olursunuz dönel kavşağa iki araç girecekken sağdaki araç önceliklidir bilmedikleriniz konusunda ahkam kesmenize anlam veremedim ?

veya siz zahmet etmeyin okuyun öğrenin yeter:

Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir. Eğer iki araç aynı anda kavşak girişlerine geldiyse diğerine göre sağdaki araç önce kavşağa girer.

İşaret ve işaretçiler aksini belirtmediği sürece, sola veya geriye (U) dönecek araçlar sol şeride, düz gidecek araçlar orta şeride (yoksa sağ şeride) ve sağa dönecek araçlar sağ şeride geçerler.

İleri gidecek araçların haricindekiler (sağa, sola ve geriye dönecekler) kavşağa girmeden sinyal verirler.

Araçlar kavşak içinde şeritlerini takip ederler ve sadece çıkışa yaklaştıklarında şerit değiştirirler. Kendi çıkışlarına yaklaşınca sağa sinyal vermeye başlarlar (kavşağı düz geçenler dahil).[4]

Kavşaktan çıkan araç sağ şeride veya hızının gerektirdiği başka bir şeride geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsimsiz_kar45 -- 17 Eylül 2015; 4:30:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

quote:

Selamlar

bu arada döner değil dönel olacaktı şimdi ilk cümleniz doğru ama arkadaş aynı anda ikiside kavşağa giriyor haklı olan sağdakidir önceliklidir ambulans şoförüyüm öle size ehliyeti kim veriyor naralarını atmayı bırakın her yıl eğitime tabi tutuluyoruz açın karayolları kanununu görün hem mana ile öğrenmiş olursunuz dönel kavşağa iki araç girecekken sağdaki araç önceliklidir bilmedikleriniz konusunda ahkam kesmenize anlam veremedim ?

veya siz zahmet etmeyin okuyun öğrenin yeter:

Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir. Eğer iki araç aynı anda kavşak girişlerine geldiyse diğerine göre sağdaki araç önce kavşağa girer.

İşaret ve işaretçiler aksini belirtmediği sürece, sola veya geriye (U) dönecek araçlar sol şeride, düz gidecek araçlar orta şeride (yoksa sağ şeride) ve sağa dönecek araçlar sağ şeride geçerler.

İleri gidecek araçların haricindekiler (sağa, sola ve geriye dönecekler) kavşağa girmeden sinyal verirler.

Araçlar kavşak içinde şeritlerini takip ederler ve sadece çıkışa yaklaştıklarında şerit değiştirirler. Kendi çıkışlarına yaklaşınca sağa sinyal vermeye başlarlar (kavşağı düz geçenler dahil).[4]

Kavşaktan çıkan araç sağ şeride veya hızının gerektirdiği başka bir şeride geçer.

İki araç aynı anda dönel kavşağa girecek olurlarsa zaten kaza da olmaz. Çünkü aralarında en az 10-15 metre mesafe vardır. Hız limitleri de belli zaten. Aynı anda ikisi de dönel kavşağın girişinde ise eyvallah. Sağdakinin önceliği var. Ama ikisi de henüz kavşağa girmediyse.

Yukarıdaki kazada kadın sürücü kavşağa önceden girmiş, yuvarlağa kadar gelmiş, neredeyse yuvarlağı geçecek, konuyu açan arkadaş kavşağa giriyor. Bu belli değil mi? Kaza yaptıkları yere bakarsanız kadın kavşağa adamdan çoook önce girmiş.

İkisinin aynı anda kavşağa girdiği falan yok bence. Kadın belli ki daha önce girmiş kavşağa, kazanın olduğu noktadan belli.

Ayrıca arkadaşın söylediği hızlar da abartı bence. Kadın 80'le falan kavşağa girmiş olsa, fren mesafesi en az 25-30 metre zaten. arabalardaki hasar çok daha fazla olurdu. Allah korusun yaralı bile olabilirdi. 80 km/h bir kavşağa girmek için çok yüksek bir sürat.

Selamlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• olayı anlatana göre değerlendiriyorum diyorki ben fren yaptım kadın fren yapmadı bu kadın sürücünün daha sonra kavşağa girmesi demek olur ve zaten kadın sürücü ben haksızım demiş kabul etmiş kendiside ama sizin dediğinize göre kavşağın içinde bir araç var ben öyle bir durum göremedim 100 km/h hız demek saniyede 27 metre yol gitmek demek biri fren yapıyor biri yapmıyor bu sağdaki aracın daha önce kavşağa girmiş olduğu anlamına gelir ki zaten sol kapıdan vuruyor araca ha trafik polisi gelse burada 8/5 ve 8/3 veya 8/6 ve 8/2 hata payı verir

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

olayı anlatana göre değerlendiriyorum diyorki ben fren yaptım kadın fren yapmadı bu kadın sürücünün daha sonra kavşağa girmesi demek olur ve zaten kadın sürücü ben haksızım demiş kabul etmiş kendiside ama sizin dediğinize göre kavşağın içinde bir araç var ben öyle bir durum göremedim 50 km/h hız demek saniyede 27 metre yol gitmek demek biri fren yapıyor biri yapmıyor bu sağdaki aracın daha önce kavşağa girmiş olduğu anlamına gelir ki zaten sol kapıdan vuruyor araca ha trafik polisi gelse burada 8/5 ve 8/3 veya 8/6 ve 8/2 hata payı verir

Merhaba,

Sizce kadın fren yapmadan 80 km/h ile çarpsa, konuyu açan arkadaşın aracı ne hale gelirdi? :(

Ambulans şöförü olduğunuza göre çok kaza görmüşsünüzdür. 80 km/h hızı geçtim, 50 km/h hızla bile fren yapmadan kaza gerçekleştiğinde neler olduğunu gözlemlemişsinizdir.
    Euroncap testlerinde görüyoruz.

Kavşakta mobese kamerası veya araçta kamera olsa idi, çok daha iyi analiz edilebilirdi.
    Şimdi sadece tek tarafı dinleyerek tahminde bulunmaya çalışıyoruz.

Selamlar

• Sonuç ne oldu bilmiyorum ama bu ihale size kalır gibi. Geçmiş olsun.

• Bayan sanırım korktuğu için suçu kabul ediyor. İlk defa kaza yapmış olabilir. Sonuçta bayan. Çizdiğiniz resme gelince; kadın çoktan kavşağa girmiş. Kavşağı bitirmeye başlamış. Siz önüne çıkmış gibisiniz. Kadın hızlı gittiği için ceza yer. Ama sizde de hata var. İniş aşağı 70 ile gidiyordum diyorsunuz. İyi ki bir yaya değil de araba denk gelmiş size.

Yeri ve koşulları görmeden ancak bu kadar söylenebilir.

• dönel kavşak varsa karşı tarafın sigortası suçu size verecek, bilginize...

google earthten yeri gösterebilir misiniz?

geçmiş olsun

• KAVŞAKLARDA İLK GEÇİŞ HAKKI KURALLARI

Kavşağa yaklaşan sürücüler, kavşaktaki şartlara uyacak şekilde yavaşlamak, dikkatli olmak, geçiş hakkı olan araçların önce geçmesine imkan vermek zorundadırlar.

Trafik zabıtası veya trafik işaret levhası veya ışıklı işaret cihazları bulunmayan kavşaklarda;
    1- Bütün sürücüler, geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlara,
    2- Doğru geçmekte olan tramvaylara,
    3- Doğru geçen tramvay hattı bulunan karayoluna çıkan sürücüler, bu yoldan geçen araçlara,
    4- Bölünmüş yola çıkan sürücüler bu yoldan gelen araçlara,
    5- Tali yoldan anayola çıkan sürücüler anayoldan gelen araçlara,
    6- Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,
    7- Bir iz veya mülkten (geçiş yolundan) karayoluna çıkan sürücüler karayolundan gelen araçlara,
    8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,

Kavşak kollarının trafik yoğunluğu bakımından farklı olduğu işaretlerle belirtilmemiş ise;
    9- Motorsuz araç sürücüleri, motorlu araçlara,
    10- Lastik tekerlekli traktör ve iş makinesi sürücüleri, diğer motorlu araçlara,
    11- Motorlu araçlardan soldaki, sağdan gelen araca,

Kavşağa gelen sürücüler, kavşek giriş ve çıkışlarında kutallara uygun olarak karşıya geçen yayalara, geçiş hakkını vermek zorundadırlar.

Işıklı trafik işaretleri izin verse bile trafik akımı, kendisini kavşak içinde durmaya zorlayacak veya diğer doğrultudaki trafiğin geçişine engel olacak ise, sürücünün kavşağa girmeleri yasaktır.

Sürücünün kavşakta gereksiz olarak yavaşlamaları, durmaları, araçtan inmeleri veya araçlarının motorlarını durdurmaları yasaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: Arif

KAVŞAKLARDA İLK GEÇİŞ HAKKI KURALLARI

6- Dönel kavşağa gelen sürücüler dönel kavşak içindeki araçlara,

8- Dönüş yapan sürücüler, doğru geçmekte olan araçlara,

8. madde de konuyu açan kişiyi ilgilendiriyor. Çünkü ısrarla kadın dönmüyordu. Düz gidiyordu diyor. Kadının düz gitmesi de kadına geçiş hakkı veriyormuş demek ki.

• Burada kadın haklı zaten onu tartışmaya gerek bile yok.

Benim anlamadığım nokta, madem kim haklı diye sorup bizim görüşlerimizi merak ediyorsun. O zaman neden kadın haklı dediğimiz her mesaja itiraz edip ergen gibi trip atıyosun. Madem görüşlerimizi dinlemeyip itiraz edecen, o zaman niye konu açıp duruyosun. Bunca insan kadın haklı diyor hala kimseyi dinlemeden kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun. Nasıl bi trollsün çözemedim. Eğer gerçeksen ve böyle düşünüyorsanız, o zaman sıkıntı daha büyük.

• yol hakkı sizin gibi gözüküyor. aynı durum bizim de başımıza gelmişti. trafik polisi yolun dönel kavşak olmadığını söylemişti. çünkü dönel kavşak olabilmesi için eklediğim görüntüdeki 1. kısım gibi olmalı. yani yollar tam olarak ortada kesişir şekilde olmalı.

Kaza Yaptım KİM HAKLI?

• quote:

olayı anlatana göre değerlendiriyorum diyorki ben fren yaptım kadın fren yapmadı bu kadın sürücünün daha sonra kavşağa girmesi demek olur ve zaten kadın sürücü ben haksızım demiş kabul etmiş kendiside ama sizin dediğinize göre kavşağın içinde bir araç var ben öyle bir durum göremedim 50 km/h hız demek saniyede 27 metre yol gitmek demek biri fren yapıyor biri yapmıyor bu sağdaki aracın daha önce kavşağa girmiş olduğu anlamına gelir ki zaten sol kapıdan vuruyor araca ha trafik polisi gelse burada 8/5 ve 8/3 veya 8/6 ve 8/2 hata payı verir

Şurayı düzeltmek isterim 50 km/H saniyede 13-14 metre yapar .

• quote:

Orijinalden alıntı: hasanasd

yol hakkı sizin gibi gözüküyor. aynı durum bizim de başımıza gelmişti. trafik polisi yolun dönel kavşak olmadığını söylemişti. çünkü dönel kavşak olabilmesi için eklediğim görüntüdeki 1. kısım gibi olmalı. yani yollar tam olarak ortada kesişir şekilde olmalı.

Kaza Yaptım KİM HAKLI?

Kavşağa girerken yol üzerinde dönel kavşak tabelası varmış ama hocam.

• Adam ayni anda girdik siyor hala israrla kavsaga once giren haklidir diosunuz "Ayni Anda" bunu anlamak zor degl ayni anda girildiyse suc bayandadir sag taraftakinindir oncelik

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Orijinalden alıntı: hasanasd

yol hakkı sizin gibi gözüküyor. aynı durum bizim de başımıza gelmişti. trafik polisi yolun dönel kavşak olmadığını söylemişti. çünkü dönel kavşak olabilmesi için eklediğim görüntüdeki 1. kısım gibi olmalı. yani yollar tam olarak ortada kesişir şekilde olmalı.

Kaza Yaptım KİM HAKLI?

Kavşağa girerken yol üzerinde dönel kavşak tabelası varmış ama hocam.

dönel kavşak işareti kadının gidiş istikametinde varmış ve siyah araçla gelen arkadaşın yolunda böyle bir işaret yokmuş. bu da gösteriyor ki siyah araçla inen arkadaşın bulunduğu yol dönel kavşağın bir parçası değil. bu durumda dönel kavşağın bir parçası olmayan araç diğer araca göre sağda olduğundan geçiş üstünlüğü siyah araca aittir kanaatindeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsTraLL

Adam ayni anda girdik siyor hala israrla kavsaga once giren haklidir diosunuz "Ayni Anda" bunu anlamak zor degl ayni anda girildiyse suc bayandadir sag taraftakinindir oncelik

Şahsın aynı anda girdik demesi birşey ifade etmiyor, çarpışma noktasına ve çizime bakılırsa, karşı taraf yani bayan sürücü bariz şekilde kavşağa daha önce girmiş.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.