Şimdi Ara

kaza yaptim hata kimde acaba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bugun isden eve donerken rampa yukari caddede 50 civaribhizla gidiyorum,sagda anayoldan bi arac onume cikdi ne fren ne direksiyon kiramadim. Ben onun sol onunden carpdim sonrada diirege vurmusum. Gittim yolun cadde oldgu ve cikanin tali yoldan geldigi kesin. Iki tarafdada can kaybi yok ama benim aracin onu gitti 4 hava yastig8da acildi. Kusuru kime verirler. Sigortaci kesin onlarda dedi ama icim rahat degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dosttutanak vs doğru ifadeleri kullanarak tuttuysan ve adam tali yoldan çıktıysa suç onda. Adamın ruhsat sigorta ehliyet fotokopilerini alıp herhangi bir tamir merkezine başvuruyorsun ve onlar tutanakları falan tramere gönderiyorlar iki gün içinde suç kusur oranları belli oluyor ve bu siteden kusur oranlarını öğreniyorsun; "http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx"

İşin kötü kısmı bu süreçten sonra başlıyor bana da bir hafta önce arkadan kamyon çarptı kamyoncu %100 suçlu bulundu ben aracı Auto King'de yaptırmak istiyorum. Hasarı ödeyecek olan karşı tarafın sigortası biz daha ucuza yer bulduk diyip başka yerde diretiyor şimdi ne olacak bende bilmiyorum. Geçmiş olsun...

Orijinalden alıntı: tiger006

Saolun ambulans falan geldi tutanak tutmadik polis geldi o resim falan cekti yarin karakola gidip ifade verecegiz. Arac buyuk ihtimal perte cikicak

Sigortacılar çok zor perte çıkarırlar, ama inşallah dediğiniz gibi olur aracın bedelini alırsınız.
    &amp;#39;Megane 1.5 BlueDCİ / &amp;#39;İmzalar mercedes gerçekler serçedess :)
  • tiger006 T kullanıcısına yanıt
    sagda anayoldan bi arac onume cikdi
    bu ifadene göre sen kusurlu oluyorsun kavşakda sağında ki araca her zaman yol vereceksin.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

sagda anayoldan bi arac onume cikdi
    bu ifadene göre sen kusurlu oluyorsun kavşakda sağında ki araca her zaman yol vereceksin.

Hocam ben anayoldayim fakat cikan arac sagdan ara yoldan cikiyor. Orayi yalnis belirtmisim. Fakat aracin burnundan vuranda benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger006 -- 12 Kasım 2014; 10:30:05 >
    Belediye yol düzenlemesine göre gerçekten sen ana yol, diğer araç tali yolda seyrediyorsa kusurlu karşı taraf olur. Bazen bizim tali yol diye nitelendirdiğimiz yollar belediye kayıtlarında ana yol olarak gözüküyor o zaman sen kusurlu olursun.

Bizim evin orada sokak diyebileceğimiz genişlikte yol var herkes tali yol olarak sanıyor ama bu yol 2 gidiş 2 gelişli bir yolun devamı şeklinde 2 şeritli yol haline gelmiş ve caddenin devamı olduğundan anayol statüsünde sayılıyor.

Kaza mahallinde ki yol durumunu bu şekilde araştırmak gerekir.

2011 Chevrolet Aveo LS Classic Sedan 1.4 AT - Siyah / Continental AllSeason Contact 195-50 R15

Nikon D7200; Nikkor 18-300; Nikkor 50; Tokina 100 Macro; Tokina 10-17 FishEye; Nikon SB910
  • Yok yani tali yol ana yol kisminda en ufak bi tereddut yok zaten biri ara sokak biri islek cadde

Orijinalden alıntı: degobar

Belediye yol düzenlemesine göre gerçekten sen ana yol, diğer araç tali yolda seyrediyorsa kusurlu karşı taraf olur. Bazen bizim tali yol diye nitelendirdiğimiz yollar belediye kayıtlarında ana yol olarak gözüküyor o zaman sen kusurlu olursun.

Bizim evin orada sokak diyebileceğimiz genişlikte yol var herkes tali yol olarak sanıyor ama bu yol 2 gidiş 2 gelişli bir yolun devamı şeklinde 2 şeritli yol haline gelmiş ve caddenin devamı olduğundan anayol statüsünde sayılıyor.

Kaza mahallinde ki yol durumunu bu şekilde araştırmak gerekir.

Raporu aldik ona tali yoldan cikanlatin beklemesi gerekir demisler, bana ise kavsaga gelirken yavaslamadi demisler. Yuzde 75 onlara kusur cikdi. Aracim pert bende sikayetci oldum karsi tarafdan. Bilmiyorum aracin tam degerino alabilirmiyim

• tiger006 T kullanıcısına yanıt
    doğru 30 km sürate kadar inmeliydin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.