Şimdi Ara

Kaynamis sütun dayanma süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
136.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bekarım ve bugün üniversitenin mandirasindan sut aldım. Ev arkadasımda sütun kaynadıktan sonra çok dayanmayacagini söylüyor. Fikri olan varmı acaba? Kaynamis sut dolapta en çok kaç gün dayanır. Annelerden kopya alabilirsiniz :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaynatılmış Sütün Dayanma Süresi

Kaynatılmış süt, doğru şekilde saklandığında buzdolabında birkaç gün dayanabilir. Sütün dayanma süresi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıdır:

• Sütün Türü: İnek sütü, keçi sütü veya soya sütü gibi sütün türü, dayanma süresini etkiler.
    • Kaynatma Süresi: Sütü ne kadar süre kaynattığın da önemlidir. Minimum 1 dakika kaynatılması önerilir.
    • Saklama Sıcaklığı: Kaynatılmış süt, 4°C (39°F) veya daha düşük bir sıcaklıkta buzdolabında saklanmalıdır.
    • Kap: Sütü hava geçirmez bir kapta saklamak dayanma süresini uzatır.

Kaynatılmış Sütün Buzdolabında Dayanma Süresi

Genel olarak, kaynatılmış süt aşağıdaki süreler boyunca buzdolabında saklanabilir:

• Kaynamış İnek Sütü: 3-5 gün
    • Kaynamış Keçi Sütü: 2-3 gün
    • Kaynamış Soya Sütü: 3-4 gün

Bu süreler, sütün doğru şekilde kaynatıldığını ve saklandığını varsayar.

İpuçları

Kaynatılmış sütün dayanma süresini uzatmak için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsin:

• Sütü mümkün olduğunca taze kaynatın ve tüketin.
    • Kaynattıktan sonra sütte herhangi bir topak veya köpük varsa, süzün.
    • Kaynatılmış sütün üzerine bir tabaka krema oluşabilir. Bu kremayı çıkarmak dayanma süresini uzatmaya yardımcı olur.
    • Sütü açıldıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kardeşim 2 günden fazla dayanmayacaktır.Özel üretim tekniğiyle üretilip ambalajlanan pastorize sütlerin bile 1 hafta dayanabildiğini göz önüne alırsan hiç riske girme derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

kardeşim 2 günden fazla dayanmayacaktır.Özel üretim tekniğiyle üretilip ambalajlanan pastorize sütlerin bile 1 hafta dayanabildiğini göz önüne alırsan hiç riske girme derim.

eyvallah hemşehrim. zaten 1 ltsini puding yaptım, 1 ltsini de içtim. bugun akşam varil boyutunda kupamda sütlü kahve yaparsam oda biter o zaman :) haftaya alınca da yoğurt yaparım artık
  • Buzluga atabilirsin
  • Eğer iyice kaynatir sıcakken cam kavanoza koyarsan ve soguduktan sonra Buzdolabında saklarsan 1haftayi rahat deviriyor. 5-6lt annem her hafta bu sekilde saklıyor. Tanıdık biri koyden Herhafta 15lt yada 10lt getiriyor yarısı yoğurt sutlac vb tatlı oluyor kaynadıktan sonra yarisi dediğim yöntemle paketleniyor. Yarım litrelik kavanozlar ile hergün 1-2kavanoz açılıyor bizim evde 2tane daha kardesim oldugundan. Yani eğer süt güzelse değerse uğraşmaya saklamak mümkün. Sadece açmadan önce her kavanozu biraz disarida bekletip calkalayacaksin ki homojenize olsun. Olay hava almamasında bu sekilde 1yildir süt ve yoğurt tüketiyoruz en ufak sıkıntı yasamadık. Süt her pazar geldiginden ve önceki haftadan kavanozları p.tesi ve salı tükettiğim oldugundan rahat 1haftayi devirdiğine eminim ama en fazla ne kadar gider bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali__ -- 17 Kasım 2011; 8:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mali__

Eğer iyice kaynatir sıcakken cam kavanoza koyarsan ve soguduktan sonra Buzdolabında saklarsan 1haftayi rahat deviriyor. 5-6lt annem her hafta bu sekilde saklıyor. Tanıdık biri koyden Herhafta 15lt yada 10lt getiriyor yarısı yoğurt sutlac vb tatlı oluyor kaynadıktan sonra yarisi dediğim yöntemle paketleniyor. Yarım litrelik kavanozlar ile hergün 1-2kavanoz açılıyor bizim evde 2tane daha kardesim oldugundan. Yani eğer süt güzelse değerse uğraşmaya saklamak mümkün. Sadece açmadan önce her kavanozu biraz disarida bekletip calkalayacaksin ki homojenize olsun. Olay hava almamasında bu sekilde 1yildir süt ve yoğurt tüketiyoruz en ufak sıkıntı yasamadık. Süt her pazar geldiginden ve önceki haftadan kavanozları p.tesi ve salı tükettiğim oldugundan rahat 1haftayi devirdiğine eminim ama en fazla ne kadar gider bilmiyorum

süt çok lezzetliydi. üniversitenin ziraat fakültesinden aldım. zaten hep taze günlük şeyler satıyorlar (yoğurt, tereyağı, yumurta vs.). 2 ltlik cam kavanozum var zaten. ki dünde artanı oraya koymustum. o zaman 2 günde bitirmek için uğraşmama gerek kalmadı.

ama dün bir arkadaşım dediki "her gün süt içme, çok yoğun tüketme. mide mukoza tabakasını artırır süt ve mide kanseride en fazla mukozadan beslenir" bu yüzden arada yoğurt yapıp ya da puding falan yapıp yemeyi düşünüyorum.

• bu arada konuya cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. bu konu internette bu şekilde yoktu. artık arandığı zaman çıkar. insanlara bi faydamız dokunur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adet gecikmesi ve hamilelik
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dokundu kardeş sağolasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revv.0

dokundu kardeş sağolasın

:)
  • abi dahiliye uzmanıyım. sütün fazla içilmesi ile mide kanseri arasında kanıtlanmış bir ilişki yok. rahat içebilirsin. günlük yarım litre civarı içmek iyidir. fazla içilirse mide kanseri yapmaz ama bir takım kemik rahatsızlıkları yapabilir.
  • Anladim. Zaten en fazla yarim litre icebiliyorum. Bir bardak sabah bir bardak yatmadan once.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kaynağın sütü sıcakken tüketmez isen soğuduğunda bakteri yuvası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekmelburak

abi dahiliye uzmanıyım. sütün fazla içilmesi ile mide kanseri arasında kanıtlanmış bir ilişki yok. rahat içebilirsin. günlük yarım litre civarı içmek iyidir. fazla içilirse mide kanseri yapmaz ama bir takım kemik rahatsızlıkları yapabilir.

Teşekkürler bilgilendirme için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.