Şimdi Ara

Kaynak ve kulaklığın etkisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir kafamda sürekli soru işareti olan bir kaç konuyu tartışmaya açmak istiyorum.. Ustaların yorumlarını merak ediyorum..

Ses kalitesinde kaynak ve kulaklığın etkisi ne kadarlık bir oranla ifade edilebilir.. Yani seste kaynağın etkisi nedir, kulaklığın etkisi nedir? Yüzlerce lira kulaklıklara para veriyoruz. Ama acaba kaynak o kulaklığın hakkını verebiliyor mu ? Ya da kaynak acaba kulaklığımızın karakteriyle doğrudan uyumlu oluyor mu? Yaklaşık 6 ay önce Phonak Audeo PFE 112 aldım. Aşırı takıntılı (hastalık boyutunda) biri olduğum için kafamı sürekli kurcalayan sorular var. Bi kere şöyle bir şey hissediyorum acaba içinizde bu tarz yanılgıya -ya da gerçeğe- kapılan var mı; mesela sabah evden çıkarken kulaklığı taktığımda bazen ses kötü geliyor, akşam işten çıkarken ses çok daha tatlı gelebiliyor. Bazen tam tersi oluyor... Acaba bu kaynaktan mıdır, kulaklıktan mıdır ya da benden midir?

Kulaklığımı Nokia 5530 telefonumla kullanıyorum. İyi güzel ses alıyorum da, bazen diyorumki daha sağlam bir player ile daha iyi ses alırım gibi. Sanki telefon tam hakkını veremiyor gibi düşünüyorum. Ama bu düşüncenin de sonu yok biliyorum. Yarın çok iyi bir player alsam, bu seferde bu player'ın hakkını bu kulaklık veremiyor diyeceğim... Bunun yanında telefon kötüdür, PC'de deniyim ses daha iyi gelir dediğim vakit, evde Auzen X-Meridian 2G ses kartlı PC'mde deniyorum.. Nedense ses bana çok soluk geliyor. Çözemedim bu işi nasıl böyle bir şey olabilir?!? Kaynak konusu ciddi bir şekilde tartışılası bir konu diye düşünüyorum... Ne yapmalı neye dikkat etmeli. Bu soruları burada merak eden sadece ben değilimdir diye düşünüyorum...

• Valla Kaynak derken tam olarak neyi kastetdin ben pek anlayamadım, bu mudur?
     Kaynak ve kulaklığın etkisi

• quote:

Orijinalden alıntı: expander_

Valla Kaynak derken tam olarak neyi kastetdin ben pek anlayamadım, bu mudur?

Hocam konuyu dağıtmayalım lütfen..
  • Kaynak önemli. (Müzik kaynağı) İyi bir player'a, iyi bir kulaklık takmalısınız. Gerekirse iyi bir de amfi ve hatta kablo. Bir zincir en güçsüz yeri kadar güçlüdür.

5530 felan PFE için yetersiz bir kaynak, iyi bir player ile PFE çok daha iyi bir performans sergileyebilir.

Sabah/iş çıkışı durumu ruh halinize veya müziğin kayıt kalitesi ile ilgili olabilir. Başka bir sebebi olacağını sanmam.

Ses kartınız hakkında pek bir fikrim yok ama PFE sıcak karakterli değildir zaten. Ses kartınız da soğuksa, kuru bir ses almanız kuvvetle muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Kaynak önemli. (Müzik kaynağı) İyi bir player'a, iyi bir kulaklık takmalısınız. Gerekirse iyi bir de amfi ve hatta kablo. Bir zincir en güçsüz yeri kadar güçlüdür.

5530 felan PFE için yetersiz bir kaynak, iyi bir player ile PFE çok daha iyi bir performans sergileyebilir.

Sabah/iş çıkışı durumu ruh halinize veya müziğin kayıt kalitesi ile ilgili olabilir. Başka bir sebebi olacağını sanmam.

Ses kartınız hakkında pek bir fikrim yok ama PFE sıcak karakterli değildir zaten. Ses kartınız da soğuksa, kuru bir ses almanız kuvvetle muhtemel.

Anladım, player almak şart oldu sanırım.. Araştırıp uygun bir player bulmak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 10 Haziran 2011; 11:15:12 >
  • Bana göre ses kalitesi; %65 kulaklık, %25 player, %10 'da diğer sebeplere (Kayıt kalitesi, amfi vs.) bağlı.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 10 Haziran 2011; 12:13:40 >
  • Hiçbir cihaz yada kablo, kaynaktaki eksiği yerine koyamaz. En basit örnek, aynı kayıdı plaktan, CD den, 24/192 HD flac dosyasından ve son olarak düşük kalite mp3'e çevirerek dinleyin :). Eğer sistem çözünürlüğü yeterince yüksekse, kablolar da kaynak kadar önem taşır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okty_k -- 17 Haziran 2011; 17:18:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cep telefonu markaları arasında en iyi ses kalitesine sahip marka olan Sony Ericsson'un W serisi modellerini kullandım (Genel itibariyle XpressMusic'den daha iyi bir müzik telefonlarıdır). Telefonların orjinal kulaklıkları yerine (W serisinde genellikle telefonun yanında verilen kulaklıklar in-ear olur) kendi kulaklıklarımı (CX modelleri) kullandım. Daha iyi ses alıyordum. Burada kulaklık faktörü devreye giriyor.
    Ardından aynı kulaklığımı değişik telefonlarda deneyince bu sefer telefon yani kaynak faktörünü farkettim. Daha sonra aynı kulaklığımı mp3 player ile denediğimde (Sony'nin orta seviye modelleri) sesin daha kaliteli olduğunu farkettim. Bu farkı Sennheiser'in giriş modelleri olan CX serisinde bile farkettiysem diğer üst seviye cihazlarda (kaynak ve kulaklık) bu farkın daha da belirgin olacağını düşünüyorum.
    Sonuç olarak dinlediğimiz müziğin kalitesine hem kaynak, hem kulaklık hem de kablo vs bileşenler etki ederler. Ve şunu da belirteyim ki cep telefonlarının sunduğu ses kalitesi mp3 playerlar kadar değil bence. En başarılı modeller olan W serisinin birkaç modeli dışında ses kaliteleri çok yüksek değil ki zaten çoğunun ses karakteri bass ağırlıklıdır. Siz Nokia kullandığınıza göre bence kulaklığınızı iyi bir mp3 player ile bir deneyin. Aradaki farkı anlayacağınızdan şüphem yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.