Şimdi Ara

Kayle ile Nasıl Oynanmalı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aktif olarak oynadığım championlar morgana,ashe,soraka ve mundo. Ama domine şekilde kayle kullanmak istiyorum çünkü efektif kullanılabilirse çok şık duruyor. Takımı iyi taşıyor. İşin güzel yanı ister support, ister attack isterse tank bile olabiliyor. Çok esnek bir oyun tarzı var. Support yönü çok güçlü gelmiyor bana, heal'a nerf geldi ve level 5'te 200 küsür hp veriyor.

Ben daha ziyade 5 vs 5'te ayakta kalıcak, rakibi kovalayacak şekilde oynamak istiyorum.

• Remake ' den önceki buildimi yazayım ;
    Meki pendant + pot ile başlarım
    > Finishing codex
    > Takımın durumuna göre bot alırım genelde swiftness olur
    >Daha sonra finishing codexinide içinde bulunduğu Nashor's tooth son derece iyi attack speed veriyor
    >Guinsoo's Ragablade , olmassa olmaz ki bunu Nashors toothdan önce kasabilrisin sana kalmış .

> Bunları aldıktan sonra karşı takıma bakıyor iş ama Hextech gunblade yapmaya calısırım
    Caster var ise banshee veil felan.
    Şu an sanırım Malady güzel oluyor yeni passive 'si ile si ile ,
    Daha ne söyliyeyim bilmiyorum bu itemleri yaptığında zaten uçuyor Kayle E skill ' i ile ben normal attack yaptığımı hatırlamıyorum sonlara doğru hep açık oluyor zaten
    Tank veya support yapmamak tercihim çünkü müthiş vuruyor
    Ultiye alışması biraz zor malum direk kendine atmıyor ona zamanla alışmıştım ben
    Sanırım Speed ' in süresine nerf geldi yoksa Kayle W bastıgında kolay kolay kaçan olmuyor
    Hatam varsa düzeltirsiniz benden bu kadar

edit : İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vastiel -- 30 Temmuz 2011; 11:35:55 >

• Atack speed ve ap kasıcaksın late gamedede hp veren bir item çıkarsın ister frozen mallet çık ister warmog sana ve oyunun gidişatına bağlı bu.(özellikle guinsoo bu heroya çok yakışıyor.)
    Skill olarakta e'ye yükleniceksin en son q skilini full yap e-w arası git devamlı.Eğerki atak yaptınız hero kaçmaya başladıysa kayle'nin yetenekleri ortaya çıkıyor q ile slow layıp e ile kaçması imkansız hale gelebiliyor.Ultisi zaten ortada oyundaki en iyi ultilerden biri.
  • Full ap değilde karışık gitmeni öneririm hextech süper oluyo
  • Ben şu itemları kasıyorum

Guinsoo Rageblade zaten olmazsa olmaz, vurdukça vuruyor resmen gözü dönüyor.

Bots : Berserker's Greaves ya da Sorcerer's Shoes
    Items : Guinsoo Rageblade
    Malady
    Nashor's Tooths
    Wit's End
    Hextech Gunblade

Item tercihim bu şekilde ilerliyor. Çok mu fazla attack speed alıyorum bilemedim. Bir de bu itemlar hep ap, biraz daha ad kasmalı mıyım ?

Ekleme : Kayle için en sevdiğim olay tüm Elixir şişeleri işe yarıyor. 750 gold verip hepsini alınca tüm özelliklerine aktif olarak etki ediyor.
  • Doran's Ring ile başla. Berserk's Greves alıyorsun. Sonrasında Nashor's Tooth çıkmanı tavsiye ederim. Ondan sonra Malady. Ondan sonra The Black Clever. Sonra Hextech Gunblade ve son item sana kalmış. The Black Clever, Malady ile Kayle pasifinin kombosu paha biçilemez çok iyi tank delici oluyor arkadaşlarına.
  • Doran's ring yerine meki pendant ve 2 heal potuyla başlamak daha etkili oluyor sanki hem ozaman heali full lane mate ine kullanabiliyorsun potlar seni lanede tutuyor rahat zaten meki sayesinde mana sorunu olmuyor.Hem yapacağoı itemin parçası meki doran sız başlamak pek birşey kaybettirmez kaylede tabi kişinin oyun tarzına gore değişir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kayle şu an oynanmamalı.

Passive hala buglu

Damageını çok pis nerflediler her ne kadar ap ratio arttırsalarda(Q)

Kayle mainimdi ve bu kadar gerzekçe bir remake görmedim ben
  • Kayle'ı alıp 5-10 oyun attığıma mı sevineyim yoksa skin aldığıma mı üzüleyim bilmiyorum ama son halini ben de beğenmedim. Zaten beğenilecek gibi de değil.
  • Q ratiosu 1:1 oldu ama galiba heal nerf yedi... Rakip takım dalga geçer o healı görünce...
  • Kayle son hali

Attack damage : Level başına 3'ten -> 2.5'e düşürüldü
    Attack speed : Level başına 2.3'ten -> 2'e düşürüldü

Holy Fervor (Passive)

Kayle'ın basic saldırıları rakibin defans ve magic resist değerini %2 olarak düşürüyor. 5 defa stacklenebiliyor.

Reckoning
    Önceden 1000 hızındayken şimdi 1300 hızına sahip. Rakibe daha hızlı fırlatılıyor (ee hızlı gidince ne faydası oluyor ? bence olmuyor)
    AP Ratio : 0.8'den -> 1.0'a yükseldi
    Mana fiyatı : 80/85/90/95/100 -> 70/75/80/85/90 düşürüldü
    %35 oranında yavaşlatıyor, önceden %25'ti

Righteous Fury
    Cooldown süresi 16 oldu. Önceden 22/21/20/19/18 saniyeydi
    Bonus Damage : 20/30/40/50/60 olarak artırıldı. Önceden 4/10/16/22/28 idi
    300 splash alana yükseltildi. Önceden 200 yarıçaplı vuruyordu.
    AP Ratio : 2 oldu. Önceden 0.3 idi
    Mana fiyatı : 45 oldu. 65 idi

Divine Blessing

Heal : 65/100/135/170/205 -> 45/85/125/165/205 değiştirildi.
    Movement Speed Süresi : 10 saniyeden 2.5 saniyeye indirildi.
    Movement Speed'i her levelda %12 oranında artırıyodu, şimdi level başına 15/17/19/21/23% oranında arttı.
    AP Ratio : .5 -> .35 düşürüldü.
    Cooldown süresi 10'dan 15'e çıkarıldı.

Bu değişiklikler Kayle'ın mekanikleri çok büyük değişiklik gösteriyor. En önemli değişiklik Holy Fervor (passive) ve Righteous Fury'de görülüyor. Passive'den kazanılan ap - ad artık Righteous Fury ile kazanılan damage'e aktarıldı. Artık hibrid gitmek çok mantıklı değil. Daha ziyade ap - attack speed filan kasılmalı gibi duruyor.

Heal ile gelen movement speed hızı daha iyi olmuş. Hız oranı artmış ama süresi kısalmış. Rakipten kaçmak için daha yararlı bir özelliğe dönüşmüş. Eski halinde verdiği hız işlevsel değildi.

Gene de çok köklü değişiklikler yapılmış, iyiye mi yorsam kötüye mi yorsam bilemedim...

Release Notes 100122
    Release Notes 100122

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solidblue -- 30 Temmuz 2011; 17:56:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: solidblue

Kayle son hali

Attack damage : Level başına 3'ten -> 2.5'e düşürüldü
    Attack speed : Level başına 2.3'ten -> 2'e düşürüldü

Holy Fervor (Passive)

Kayle'ın basic saldırıları rakibin defans ve magic resist değerini %2 olarak düşürüyor. 5 defa stacklenebiliyor.

Reckoning
    Önceden 1000 hızındayken şimdi 1300 hızına sahip. Rakibe daha hızlı fırlatılıyor (ee hızlı gidince ne faydası oluyor ? bence olmuyor)
    AP Ratio : 0.8'den -> 1.0'a yükseldi
    Mana fiyatı : 80/85/90/95/100 -> 70/75/80/85/90 düşürüldü
    %35 oranında yavaşlatıyor, önceden %25'ti

Righteous Fury
    Cooldown süresi 16 oldu. Önceden 22/21/20/19/18 saniyeydi
    Bonus Damage : 20/30/40/50/60 olarak artırıldı. Önceden 4/10/16/22/28 idi
    300 splash alana yükseltildi. Önceden 200 yarıçaplı vuruyordu.
    AP Ratio : 2 oldu. Önceden 0.3 idi
    Mana fiyatı : 45 oldu. 65 idi

Divine Blessing

Heal : 65/100/135/170/205 -> 45/85/125/165/205 değiştirildi.
    Movement Speed Süresi : 10 saniyeden 2.5 saniyeye indirildi.
    Movement Speed'i her levelda %12 oranında artırıyodu, şimdi level başına 15/17/19/21/23% oranında arttı.
    AP Ratio : .5 -> .35 düşürüldü.
    Cooldown süresi 10'dan 15'e çıkarıldı.

Bu değişiklikler Kayle'ın mekanikleri çok büyük değişiklik gösteriyor. En önemli değişiklik Holy Fervor (passive) ve Righteous Fury'de görülüyor. Passive'den kazanılan ap - ad artık Righteous Fury ile kazanılan damage'e aktarıldı. Artık hibrid gitmek çok mantıklı değil. Daha ziyade ap - attack speed filan kasılmalı gibi duruyor.

Heal ile gelen movement speed hızı daha iyi olmuş. Hız oranı artmış ama süresi kısalmış. Rakipten kaçmak için daha yararlı bir özelliğe dönüşmüş. Eski halinde verdiği hız işlevsel değildi.

Gene de çok köklü değişiklikler yapılmış, iyiye mi yorsam kötüye mi yorsam bilemedim...

Release Notes 100122
    Release Notes 100122

Ben sana yorumunu yapayım bunun

Passivei değiştirildiğinden level başına alınan ADnin azaltılması saçma olmuş.

Passive zaten çalışmıyor buglu onu da boşver

Reckoning

AP ratio arttırılmış ancak eski passive olmadığı için oyunun %70lik bir kısmında daha az damage vuruyor, bu bir nerf

Divine Blessing

Zaten oyundaki en zayıf heallardan biriydi, passive kaldırılması bunu zaten bir bakıma nerfledi ama Riot bunu daha da nerfledi AP oranı .5 den .35 e düşürüldü. Nidalee nasıl oluyorda 1000 spear damage vurup 800 heallayabiliyor anlamıyorum.

Righteous Fury

Buna bakıldığında da bir bakıma nerf oldu.

16 saniye cooldown çok iyi, çok az bir cdr ile neredeyse sürekli açık tutabilirsin bu skilli. Ama Lane sırasında zaten 2-3 tane auto attack vurabilirsin maksimum bu skill ile, passive nerfi ile bunun damageı da azaldı. Tek iyi tarafı daha hızlı farm yapabilmen.

Hybrid gitmek şu an mantıksız görünüyor. Ancak passive daha fixlenmedi. Düzeltildikten sonra ne olur bilememem ama düzelirse belki Malady + Black Cleaver iyi bir build gibi görünebilir.

• Aslında bu değişim ile nerf de diyemiyorum çok alakasız birşey ortaya çıkmış.

1 - Passive özelliği armor - magic resist azaltan birşeye çevirmiş ama Kayle en önemli gücünü ad - ap veren passiveden alıyordu. Çok anlamsız olmuş

2 - Reckoning'e bir buff verilmiş ama zaten bu skili kullanmamın tek amacı adamı yavaşlatmaktı benim. 1 level açıp oyunun sonunda artırıyordum.

3 - Heal'ın verdiği movement speed oranı bence daha iyi. Kısa sürüyor ama adam gibi hız kazandırıyor, işe yarar. Ancak level 5'te bile 205 hp verirken hem ap ratiosunu düşürüp hem de cooldown süresini artırınca bu skill çöp haline gelmiş. Full ap kasmak lazım ki bir işe yarasın.

4 - Kayle'a gelen yegane buff Righteous Fury. Gerçekten bonus damage miktarı oldukça artırılmış, cooldown süresi kısa ve kullanım zamanı uzun. Yanlış hatırlamıyorsam 10 saniye filan aktif oluyor. Oyun içinde de kullanılan yegane skill bu sayılır.

Item olarak düşünürsek ap - attack speed filan kasmak gerekicek. Trinity Force baya iyi gibi duruyor.

Genele bakarsak bence şimdiki Kayle eski halinde %10 - %15 oranında daha güçsüz. Böyle güzel bir passive nasıl olur da değiştirilir bilmiyorum..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.