Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
220.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyanname sozlesme tarzı bıseyle yaptıravbılırsın ama onun ıcın gumruk memurunu ıyı kandırman gerekıyo iyi kafaya alman lazım. yoksa fatura olmadan olacagını sanmam ya da ucak bıletı falan varsa hava yoluyla geldıyse getıren kısı ucak bıletıde oluyomus dıye soylenmıstı bana ama hala gecerlımı bılmıyorum. şansını dene bence. olabılır belkı
  • arkadaslar 15 eylul 2006 tarihinde belgeleri kargoyla kendim ankaradaki TK ya tekrar yolladım..24 eylul e kadar acarlar mi acaba arkadaslar? eger 9 gun ıcınde acmazlarsa klonlamaya basvurcam ya uf arkadaslar bı yardimci olsaniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drummer_987 -- 18 Eylül 2006; 17:27:58 >

-Lenovo Y570-
    -Iphone4 16 Gb Siyah-
    -Ipod Nano 6.Nesil-
  • bütün evraklarım olmasına ragmen 2,5 ay oldu turkcell extraya evrakları vereli ama hala acılmadı daha fazla bekleyemiyecem.

Bana Konya veya Ankarada imei klonyacak birilerini nereden bulurum bu işi yaptıranlar varsa bana pm den ulaşırlarsa memnun olurum.( tel :w 800i)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 18 Eylül 2006; 17:41:22 >

Orjinalden alıntı: didim

bütün evraklarım olmasına ragmen 2,5 ay oldu turkcell extraya evrakları vereli ama hala acılmadı daha fazla bekleyemiyecem.

Bana Konya veya Ankarada imei klonyacak birilerini nereden bulurum bu işi yaptıranlar varsa bana pm den ulaşırlarsa memnun olurum.( tel :w 800i)

dostum bende evraklari telsim e verdim 1 ay oldu ses cıkmadi..burdaki yazilari okuduktan sonra kargoyla kendım yolladım belgeri ankaradaki tk ya 3 gun once..sımdı bekliyorum..eger 9 gunde acılmazsa bende klonlama yı dusunuorum..Ama oda cok garanti bi yol degilmis diye duydum..1 yil icinde klonlu oldugunu anlayip kapatiyorlarmis diye duydum walla bende napcagimi bilemiyorum

-Lenovo Y570-
    -Iphone4 16 Gb Siyah-
    -Ipod Nano 6.Nesil-

• arkadaslar evrakları verdıysenız eger klon olayına gırmeyın bence. elbette acılır ama geç ama erken acılır sonucta. sız klonlattıktan sonra tk eski imei numaranızı kullanıma acar olan sızın sınırlerınıze olur bence tavsıye etmem.

@drummer_987: hocam eger klonlattıgın cıhaz tekrar acılırsa yanı sen telefonunu klonlattıktan sonra hurda telefonu acarsan klonlu olarak gorunur. ama hurda cıhazı klon ıslemı bıttıkten sonra board parçalarsan hıc bır sekılde farketmezler bu olayı tk haberlesme muduru mu ne soylemıstı. bunu hıc bır sekılde bulamayız demısstı ama bılmıyorum. bulabıleceklerını de sanmıyorum. evraklarınızı vermeseydınız klonlattırma yaptırabılırdınız ama evrakları verdıgınız ıcın hıc bulasmayın derım. tk ya gonderdıgınız zaman evraklarınızı en gec 1 ay ıcınde falan kayda alınıyor. benım telefonum o sekılde acıldı.
  • İmei tk'dan başka imei kaydı sorabileceğimiz bi yer var mı?Bugün 2.el telefon aldım ama imei kaydı bulunamadı yazıyor..Aldığım kişi telefonun garantisi yeni bitti demişti..Şu ana kadar kapanmamış telefon..Sorun ne olabilir?Bu saatten sonra kapanabilir mi?
  • arkadaşlar merhaba, ben de telefonu yurt dışından getirttim. samsung d600 bir ay sonra kapattılar. ve klonlatarak açtırttım. kullanmadığım telefonun imei numarasını yeni telefona klonlatarak bu işi çözdüm. başka çaremiz yok. ne yapalım. kayıt mayıt kim uğraşacak. bir sürü iş. alan adam tekrar dönecek de kayıt olacak.. bekle babam yaz gelsin.... işin kolayı bu... ne diyelim.?...
  • Klonlanan IMEI telekom tarafından farkedilemeyeceği görüşü yaygın. Çünkü şebekeye bağlanma sırasında sadece IMEI kodu gidiyor. Eğer cihaz gerçek marka ve modelini de söyleseydi uyumsuz verilerden bulunabilirdi ama bu da sözkonusu değil.

IMEI'si yeni cihaza aktarılan eski cihaz açılmadığı sürece sorun yok. Hatta şarjlı pille bile bekletme, pilini de çıkar diyen paranoyacılar bile var. Dinleme amacıyla şebekelerin kapalı telefonlardan veri alabildiği söylenir dururdu ama IMEI de alınır mı bilemem artık.

Telekom'un sitesinde kayıt göremediğini söyleyen arkadaşlar telefonla sorsunlar. Bu konunun önceki sayfasında bilgi vermiştim.

Ben de 29.8'de başvurmuştum ve hala bekliyorum. Geçen hafta temmuz ayını bitirmekte olduklarını öğrenmiştim. Şu anda Ağustos'a başlamış olabilirler. Tebrikler Telekom.

• Tabii Telekom şunu da yapabilir: Kayıt işlerini 2 yerine 6 ayda sonuçlandırmaya karar verirler ve veri giren arkadaşların yerine bir özel dedektif tutup şebekelere bağlanan IMEI'leri tek tek inceleyerek bunlarda Ericsson 337 veya Nokia 8110 gibi modellere ait olanlara özel muamele yapabilirler.

Veya havaalanlarında cep telefonlarımızı alıp ekrandan *#06# yapıp çıkan IMEI'yi telefonun arkasındaki ile karşılaştırabilirler.

Böylece kaçar telefonlar önlenir fena halde.

Orjinalden alıntı: unal.korkmaz

arkadaslar evrakları verdıysenız eger klon olayına gırmeyın bence. elbette acılır ama geç ama erken acılır sonucta. sız klonlattıktan sonra tk eski imei numaranızı kullanıma acar olan sızın sınırlerınıze olur bence tavsıye etmem.

@drummer_987: hocam eger klonlattıgın cıhaz tekrar acılırsa yanı sen telefonunu klonlattıktan sonra hurda telefonu acarsan klonlu olarak gorunur. ama hurda cıhazı klon ıslemı bıttıkten sonra board parçalarsan hıc bır sekılde farketmezler bu olayı tk haberlesme muduru mu ne soylemıstı. bunu hıc bır sekılde bulamayız demısstı ama bılmıyorum. bulabıleceklerını de sanmıyorum. evraklarınızı vermeseydınız klonlattırma yaptırabılırdınız ama evrakları verdıgınız ıcın hıc bulasmayın derım. tk ya gonderdıgınız zaman evraklarınızı en gec 1 ay ıcınde falan kayda alınıyor. benım telefonum o sekılde acıldı.

hocam verdigin bilgiler icin tesekkurler..Madem senın tel de o sekılde acıldı,en ıyısı beklemek..sımdı klonlama yaptırdıkdan sonra tk telefonu kayit altına alırsa o zaman sınır hastasi oluruz..en ıyısı beklemek..

-Lenovo Y570-
    -Iphone4 16 Gb Siyah-
    -Ipod Nano 6.Nesil-

• merhaba kız arkadaşım nokia 8800 almış hediye olarak ve 2 hafta sonra getiricek almanyadan.burda kullanabilirmiyim telefonu sim kartı falan tanımaz diyolar yada kaydı falan yapılmaz napmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Ben E-Bay dan SAMSUNG E900 almak istiyorum.Telefonunun e-bay satış fiyatı 270$ 25$ kargo ücreti toplam 300$ a tekabil ediyor.Dün weblebi.com dan kardeşime sipariş verdim 750 ytl.E-BAY ile arasında 250 ytl fark var.Buda az bir fark değil.Daha önce e-bay dan 4 defa alışveriş yaptım.Hepsi 100$ ın üzerinde olmasına rağmen satıcıyla konuşup fatura bedelini düşük tutturup %5 vergiden yırtmıştım.
    Size sormak istediğim`;Yurtdışından getirilen telefon 300 euro geçince vergi ödendiğini yazmışsınız ayrıca radyo varsa 20$ da trt için ödeniyormuş.Benim getirtmek istediğim telefon 300$ ve radyo yok.Bu durumda;

1 - herhangi bir vergi vs...ödemem gerekirmi
    2 - sizce getirtmeme değermi

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürederim .....SAYGILAR....

Önce bandrol konusu ilgili yazı;
    T.C.
    BAŞBAKANLIK
    Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
    Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.26-843-2612
    Konu : Radyolu Cep telefonlarına
    Uygulanacak Bandrol Ücreti

05.05.2006 / 11357
    GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

İLGİ: 05.01.2006 tarihli ve 843-2612-512 sayılı yazımız.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü’nden alınan 21.04.2006 tarih ve 1428 sayılı yazıda, yolcu beraberinde getirilen Radyolu Cep Telefonlarının, bandrol ücretlerini belirleyen 19.12.2005 tarihli ve 9823 sayılı Kararname eki listenin 3’üncü maddesinin Radyolar bölümünün 2’nci sırasında “saatli radyo ve radyolu saatler, bir müzik aleti (elektronik org gibi) üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar, ışıldaklar ve radyolu vantilatörler” kapsamında değerlendirilerek 10 Euro bandrol ücreti tahsilatı uygulanması gerektiği bildirilmektedir.
    Bilgi ve gereğini rica ederim.

İkincisi: Fatura ibraz edilmemesi durumunda yapılacak işlem;

T.C.
    BAŞBAKANLIK
    Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.26.961-832-923
    Konu : Yolcu beraberi cep telefonu girişi 333
    10.10.2005 / 25818 yazıda benzer konu işlenmiştir.
    03.03.2006 / 05163 yazıda ilgi tutulmuştur. (Yapılacak işlemler güncellenmiştir)
    11.04.2006 / 09033 yazıda ilgi tutulmuştur. (Sonradan yapılacak kayıt işlemleri)
    02.05.2006 / 10983 yazıda ilgi tutulmuştur (IMEI numarasının her evraka yazılacağı)
    17.05.2006 / 12476 yazıda ilgi tutulmuştur.
    21.08.2006 / 21416 yazıda ilgi tutulmuştur.
    13.02.2006 / 03403

İLGİ: 25.03.2004 tarih ve 8289 sayılı yazımız.

5392 sayılı Kanun uyarınca ülkeye girişine izin verilecek tüm GSM telefon cihazlarının IMEI numaralarının Telekomünikasyon Kurumunun veri tabanına kayıtlarının yapılması gerekmektedir.
    Bu itibarla, yolcu beraberinde girişine izin verilen GSM telefon cihazlarının kayıt altına alınmasını teminen kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen cihazın faturasının ibraz edilmesi halinde, faturanın arkasına muayene memurunca tarih yazılıp, imzalanarak kaşe vurulması fatura ibraz edilmemesi halinde ise ilişikte bir örneği gönderilen tutanağın düzenlenmesi, kıymeti 300 EURO’yu geçmesi halinde gümrük idaresince sözlü beyan formu düzenlenmesi suretiyle gümrük işlemlerinin sonuçlandırılmasını müteakip yolcuların bu belgeler ve pasaportu ile birlikte Telekomünikasyon Kurumuna gidilmesi hususunda uyarılması ayrıca, konu hakkında gerekli uyarı levhalarının yolcular tarafından görülecek bir yere asılmasının teminini rica ederim.

Umman HAMİDOĞULLARI
    Gümrükler Genel Müdür V.

EKLER :
    1-Form örneği (1 adet)

DAĞITIM:
    Tüm gümrük ve muhafaza başmüd.lerine

TUTANAK

…………….marka…………model………………IMEI numaralı cep telefonunun ……………adına ………..tarihinde yurda giriş işlemleri yapılmıştır.

Muayene memuru

Ayrıca her muayene memurunu telefonda radyo bulunmadığı şeklindeki bir ifadeyle kandıramazsınız.

• Arkadaşlar belgeler tam olarak turkcell verildiği halde aradan 2.5 ay geçmesine ragmen hala acılmadı muhtemelen turkcell belgeleri TK ya ulaştırmadı.

Bende şimdi elimde orijinal belgelerler.Yani gümrükten onaylı fatura ve pasaport ile Ankara'ya gitmeye karar verdim . Başka belge lazım mı bunlar yeterli mi?

Ayrıca Ankarada kayıt yaptıracagım TK müdürlüğünü tam olarak nerededir ?

Ankaraya dışarıdan gelecek birisi için tarif edebilecek bir arkadaş var mı?

selamlar

Bu telefonu illaki actıracam :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi didim -- 20 Eylül 2006; 14:02:52 >
  • GERİYE DÖNÜK İŞLEMLER KABUL EDİLMEYECEK;

T.C
    BAŞBAKANLIK
    Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.00.26.832-923
    Konu : Yolcu beraberi cep telefonu girişi
    333

21.08.2006 / 21416

İLGİ: a) 25.03.2004 tarihli ve 832-923-8289 sayılı yazımız.
    b) 13.02.2006 tarihli ve 832-923-3403 sayılı yazımız.
    c) 11.04.2006 tarihli ve 832-923-9033 sayılı yazımız.
    d) 02.05.2006 tarihli ve 832-923-10983 sayılı yazımız.

İlgi (b), (c) ve (d)’de kayıtlı yazılarımız konusu, 5392 sayılı Kanunu gereği olarak Telekomünikasyon Kurumu’nca kayıt altına alınacak olan yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına ilişkin, gümrük idarelerindeki uygulamada sıkıntılar yaşandığı anlaşılmıştır.
    Bu itibarla yazımız tarihinden itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına ilişkin işlemler aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.
    1) İlgi (a) da kayıtlı yazımız ile tek bir telefonun ithaline izin verilmiş bulunmaktadır. Bu itibarla, yurda giriş sırasında beyana konu sadece bir telefon olabilecektir.
    2) Yolcu beraberinde getirilip beyan edilen cep telefonunun işlemleri ilgi (b)’de kayıtlı yazımız hükümleri çerçevesinde yapılacaktır. Ancak geçerli fatura veya kasa fişinin ibraz edilmemesi halinde idarede mevcut kıymetler esas alınacaktır.
    3) İlgi (c)’de kayıtlı yazımız ile getirilen geriye dönük beyan uygulaması yürürlükten kaldırılmıştır.
    4) Yolcu salonlarında, yolcuları uyarıcı nitelikteki tabelaların ışıklı büyük puntolarla, renkli zemine yazılacak ve cep telefonu resmi de konularak dikkat çekici hale getirilmesi ve hem girişte hem de çıkışta kolayca görülecek yerlere asılmasının t emini gerekmektedir.
    Bilgi ve gereğini rica ederim.
    Mehmet ŞAHİN
    Müsteşar V.

DAĞITIM:
    Tüm Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerine

YAPILACAK İŞLEMLER;

T.C.
    TELEKOMÜNİKASYON KURUMU
    Bilgi Teknolojileri ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı

Sayı :B.61.0.TLK.0.77.353.01.06.6433-3752 21.02.2006
    Konu :5392 Sayılı Kanunun Uygulaması

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞINA
    (Gümrükler Genel Müdürlüğü)

İLGİ : a) Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik,
    b) 05.02.2000 tarihli ve 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,
    c) 25.03.2004 tarih ve B.02.1.GÜM.0.06.00.28.832.923/8239 sayılı yazı,
    d) 13.02.2006 tarihli ve B.02.1.GÜM.0.06.00.26.961-832-923 sayılı yazı,

İlgi (a) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde “Kanunun yürürlük tarihinden sonra yurtdışından yolcu beraberinde veya kesin dönüşle getirilen veya bireysel olarak ithal edilen veya posta ile gelen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz sahipleri ya da kullanıcıları, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmemiş, standartlara uygunluk açısından Kurum tarafından onaylanmış marka ve modeldeki cihazlar için; yurtdışı faturası ile birlikte cihaz bilgilerini işletmecilerin abone kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt altına aldırmakla, işletmeciler de güncellenen cihaz bilgilerini beyaz listeye kaydedilmek üzere MCKS’ne göndermekle yükümlüdürler.” hükmü yer almaktadır.
    İlgi (b) Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca yurtdışından yolcu beraberinde veya posta yolu ile 1(bir) adet cihazın yurda ithali mümkün bulunmaktadır. Söz konusu Karar hükümleri doğrultusunda; cihazların abone kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt altına alınmasını teminen,
    A. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kıymetinin 300 €’dan az olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından
    a) 12.07.2005 tarihinden (Kanunun yürürlük tarihi) 13.02.2006 tarihine (Gümrükler Genel Müdürlüğü ilgi (d) Tasarruflu Yazısı) kadar istenecek belgeler:
    1. Cihazın Faturası
    2. Giriş-çıkış bilgilerini belirten pasaport fotokopisi
    b) 13.02.2006 tarihinden sonra istenecek belgeler:
    1. Cihaza ait arkası gümrük muayene memurunca onaylanmış fatura veya Gümrük Muayene Memurunca düzenlenen tutanak
    B. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kıymeti 300 €’dan fazla olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından
    1. Cihazın Faturası
    2. İlgili Gümrük Müdürlüğünce düzenlenmiş Sözlü Beyan Formu
    C. Yurtdışından posta yolu ile getirilen cihazların kıymeti 100 €’dan az olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından
    1. Cihazın Faturası
    2. İlgili Posta Gümrük Müdürlüğünden alınmış Belge
    D. Yurtdışından posta yolu ile getirilen cihazların kıymeti 100 €’dan fazla olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından
    1. Cihazın Faturası
    2. İlgili Posta Gümrük Müdürlüğünce onaylı Gümrük Beyannamesi veya Sözlü Beyan Formu
    belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
    Ayrıca işletmeciler tarafından tereddütlere yol açtığı belirtilen hususların açıklığa kavuşturulması açısından:
    1. Yurtdışından turist olarak gelip cihaz faturalarını yanlarında getirmeyen ve sadece belli bir süre kalacak kişilerin ülkemizde kaldığı süre boyunca ülkemizde faaliyet gösteren GSM işletmecilerinden SIM kart alıp kullanmak istemeleri durumunda, bu kişilere hat satışı yapılırken cihaz kaydının yapılmasını teminen işletmeci tarafından pasaport fotokopisinin ve IMEI numarasının veya Gümrük Muayene Memurunca düzenlenen tutanağın Kuruma gönderilmesine,
    2. Yolcu beraberinde hediye amaçlı getirilen ve ülkeye kesin dönüş yapan vatandaşlara ait cihazların kayıtlarının yapılmasına ilişkin olarak A veya B maddelerinin uygulanmasına,
    3. Taşıtlara gömülü olarak yurda ithal edilen cihazların kayıt altına alınmasını teminen Gümrük onaylı taşıt faturasının Kuruma gönderilmek üzere abone kayıt merkezlerine sunulmasına,
    4. Cihazlara ait faturalarda yer alması gereken IMEI numaralarının Latin dilinde kullanılan numara yapısına uygun olmasına,
    5. Kullanıcı tarafından ibraz edilen belgenin görülmesini takiben bu belgelere ait fotokopilerin abone kayıt merkezi tarafından “Aslı Görülmüştür” damgası ile damgalanmasına,
    6. Yukarıda zikredilen hususlarla ilgili olarak işletmeci Abone Kayıt Merkezlerinin ivedilikle bilgilendirilmesine
    karar verilmiştir.
    Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.
    Dr. Tayfun ACARER
    Kurul Başkanı

DAĞITIM :
    Gereği : Bilgi :
    Avea İşetişim Hizmetleri A.Ş. Gümrük Müsteşarlığı
    Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. (Gümrükler Genel Müdürlüğü)
    Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.

• merhaba kız arkadaşım nokia 8800 almış hediye olarak ve 2 hafta sonra getiricek almanyadan.burda kullanabilirmiyim telefonu sim kartı falan tanımaz diyolar yada kaydı falan yapılmaz napmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim

Buradan da bu olayı yürürlüğe koyan mal devlet dairesine lafım var, adam olsaydınız da evrak işlerini anında yapsaydınız, adam olsaydınız da uçaktan inerken büyük bi tabela koysaydınız( telefonunuzu damgalatı die) adam olsaydınız da böyle salak kurallar koymasaydınız, biz de boşu boşuna gümrüğünü herşeyini verdiğimiz malı kaçak malmış gibi klonlatmak zorunda olmaysaydık. Ama her işi türk yolundan yapmaya alışmışız bi kere...

Benim en çok merak ettiğim nokta şu; benim alıp da kıbrısta 2 sene kullanılmış olan(özel malım olduğunu söylememe bile gerek yok) telefonumu burada benim parasını ödemiş olduğum hattan bloke etme etme hakları varmı? Kesinlikleülkeye girerken bu konuda bilgilendirilmedi, çalıntı bi mal değil... Benim özel mülküme herhangi bir yasa dışı olmama ihtimalinin olmasına(hem az denilmeyecek kadar çok olan bir ihtimal) rağmen nasıl blok atar bu kurum, atmaya hakkı var mı? Varsa böyle kurumun da böyle ülkenin de ta mna koym... (belki block yiyecem ama başka ülkelerde bu olay yapılsa herhangi bir vatandaşın devlete dava açıp kazanma ihtimali çok yüksek; bizde kafalarına göre yasak koyan zihniyet sinirlerimi dürtüyor)

Gidip değiştiririm telefonumun bilmemne numarasını, siz de milletin verdiği vergilerle faydalı bi iş yapmayan bi devletkurumu daha olarak 6 ayda evraklara bakar, aldığınız parayı da yer oturursunuz...

• Arkadaşlar benimde N70 im var aldığım vatandaş çamura yatı kendi başımızın çaresine bakma vaktidir

Nasıl açılır nasıl satılır vitrinemi konur bir fikir bir yol gösterirseniz sevinirim

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firaz -- 23 Eylül 2006; 17:12:39 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.