Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
220.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ünal

bıldıgım kadrıyla klonlanmakta n70 modelı de tam bılmıyorum ama denemekte yarar var derım. eger faturanız falan yoksa mecburenm bu yola basvuracagız

Alıntıları Göster
    klonlama dışında resmi yoldan bir çözüm yokmudur acaba son çare klonlama olacak tabi
    hiç de anlamam !
    Nerden nasıl yapılacak pm atarsa bu konu hakında bilgili arkadaşlar telefonumu çürümekden kurtarırım

Sağol arkadaşım

• quote:

Orijinalden alıntı: firaz

klonlama dışında resmi yoldan bir çözüm yokmudur acaba son çare klonlama olacak tabi
    hiç de anlamam !
    Nerden nasıl yapılacak pm atarsa bu konu hakında bilgili arkadaşlar telefonumu çürümekden kurtarırım

Sağol arkadaşım

Alıntıları Göster
    eger faturan falan yoksa malesef bu yola basvuracaksın arkadasım. gercı faturan da olsa cok uzun oluyo işlemler 1 ay 2 ay falan beklıyosun.

ankara isen ulusta konya sokakta 20 ytl ye yaptırırsın bır hurda telefonla

istanbulda isen dogbankta 100 dolara yaptırırsın (%100 garantılı) fiyat farkı o yuzden olusmaktadır.

• quote:

eger faturan falan yoksa malesef bu yola basvuracaksın arkadasım. gercı faturan da olsa cok uzun oluyo işlemler 1 ay 2 ay falan beklıyosun.

ankara isen ulusta konya sokakta 20 ytl ye yaptırırsın bır hurda telefonla

istanbulda isen dogbankta 100 dolara yaptırırsın (%100 garantılı) fiyat farkı o yuzden olusmaktadır.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar okuycak kadar vaktim olmadı topici ondan sorumu buraya yönelticem aynı şekilde b isoru geldiyse affola.yardımcı olursanız çok sevinirim:
    ben bulgaristandan l6 aldım.100euro.faturalı garantili.türkiyeye bugun giriş yaptım.ama telefonu açmadım daha hiç.sınırda kayıt yaptırmadım.ilgilenen kimseyi bulamadım.bende basıp gittim.bursa gümrükte yaptırabilirim diye düşündüm. nasıl oluyo bu işler bi sırayla anlatabilirseniz çok mutlu olcam.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

arkadaşlar okuycak kadar vaktim olmadı topici ondan sorumu buraya yönelticem aynı şekilde b isoru geldiyse affola.yardımcı olursanız çok sevinirim:
    ben bulgaristandan l6 aldım.100euro.faturalı garantili.türkiyeye bugun giriş yaptım.ama telefonu açmadım daha hiç.sınırda kayıt yaptırmadım.ilgilenen kimseyi bulamadım.bende basıp gittim.bursa gümrükte yaptırabilirim diye düşündüm. nasıl oluyo bu işler bi sırayla anlatabilirseniz çok mutlu olcam.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar diyorum size, ıvır zıvırı kayıt mayıt boşverin klonlatın işi kökünden halledin. tek çare bu başka yolu yok. arkadaşımın biri sormuş yukarıda, samsung D500 klonlanıyor mu diye? ben bir ay önce samsung D600 ü klonlattım. niye olmasın arkadaşım. kesin olur. teknoloji geliştikçe işler hep kolaylaşıyor. yasaklar delinmek için vardır. biz Türk milleti evvelalllah bu işlerin üstesinden geliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: estanen

arkadaşlar diyorum size, ıvır zıvırı kayıt mayıt boşverin klonlatın işi kökünden halledin. tek çare bu başka yolu yok. arkadaşımın biri sormuş yukarıda, samsung D500 klonlanıyor mu diye? ben bir ay önce samsung D600 ü klonlattım. niye olmasın arkadaşım. kesin olur. teknoloji geliştikçe işler hep kolaylaşıyor. yasaklar delinmek için vardır. biz Türk milleti evvelalllah bu işlerin üstesinden geliriz.

Alıntıları Göster
    ben dünden beridir kendim klonlayabilirmiyim acaba die internette arıyorum ama olacak gibi değil... Yarın yada cumartesi gider klonlatırım, ben de rahat telefonum da rahat... Bu arada sadece ulustamı oluyo bu olay ankarada?

• quote:

Orijinalden alıntı: epinox

ben dünden beridir kendim klonlayabilirmiyim acaba die internette arıyorum ama olacak gibi değil... Yarın yada cumartesi gider klonlatırım, ben de rahat telefonum da rahat... Bu arada sadece ulustamı oluyo bu olay ankarada?

Alıntıları Göster
    Arkadaslar 16 temmuz 2006'da yurtdisindan (Avustralya) giris yaptim. Pasaportumda damgalarim tamam. 1 adet Nokia 8800 ve 1 adet Motorola V3 getirdim. Faturalari benim adima elimde mevcut. Simdiye kadar bir haber gelmedi bu telefon kapatmalarla ilgili, bana giriste kimsede sormadi beyan edecek telefonunuz vs. varmi diye, sagda solda pano vs. de goremedim malesef. Zaten 2 yildir aile ozlemiyle kosusturmaktan onu dusunecek durumda degildim. Dun Karakoy gumruk mudurlugune gittim vergisini odeyip faturaya gereken o allahin cezasi damgayi almak icin. Ama kapiya 21.08.2006 tarihinden itibaren geriye donuk islem yapilamamaktadir diye bir kagit asmislardi. Iceri gittim ordaki gorevliden is cikmadi, gumruk muduru ile konustum ondanda is cikmadi yandaki genel mudurluk binalarindaki amirleriyle konustum, bana burasi Turkiye bunlara alisman lazim, zaten vergi odemek zorunda kalacaksin actirirsan gibisinden komik ve aptalca seyler soyledi. Onumuzdeki hafta ici Ankara'ya gidecegim, gumruk mustesarligina gitmen gerek dediler. Sizin LEGAL olarak verebileceginiz bir fikir varmi? Istanbul'da nereye gitsem ne yapsam o damgayi alirim faturaya veya nereye gidip bagirip cagirsam biraz birseyler olma ihtimali olur? Gercekten cok sinirliyim, herseyi ibraz edene veya 21 agustostan once ulkeye girdigini kanitlayabilene yapsinlar bari islemleri, yasin yaninda kurununda yanmasindan biktim bu ulkede. Fikirlerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Afterdeep

Arkadaslar 16 temmuz 2006'da yurtdisindan (Avustralya) giris yaptim. Pasaportumda damgalarim tamam. 1 adet Nokia 8800 ve 1 adet Motorola V3 getirdim. Faturalari benim adima elimde mevcut. Simdiye kadar bir haber gelmedi bu telefon kapatmalarla ilgili, bana giriste kimsede sormadi beyan edecek telefonunuz vs. varmi diye, sagda solda pano vs. de goremedim malesef. Zaten 2 yildir aile ozlemiyle kosusturmaktan onu dusunecek durumda degildim. Dun Karakoy gumruk mudurlugune gittim vergisini odeyip faturaya gereken o allahin cezasi damgayi almak icin. Ama kapiya 21.08.2006 tarihinden itibaren geriye donuk islem yapilamamaktadir diye bir kagit asmislardi. Iceri gittim ordaki gorevliden is cikmadi, gumruk muduru ile konustum ondanda is cikmadi yandaki genel mudurluk binalarindaki amirleriyle konustum, bana burasi Turkiye bunlara alisman lazim, zaten vergi odemek zorunda kalacaksin actirirsan gibisinden komik ve aptalca seyler soyledi. Onumuzdeki hafta ici Ankara'ya gidecegim, gumruk mustesarligina gitmen gerek dediler. Sizin LEGAL olarak verebileceginiz bir fikir varmi? Istanbul'da nereye gitsem ne yapsam o damgayi alirim faturaya veya nereye gidip bagirip cagirsam biraz birseyler olma ihtimali olur? Gercekten cok sinirliyim, herseyi ibraz edene veya 21 agustostan once ulkeye girdigini kanitlayabilene yapsinlar bari islemleri, yasin yaninda kurununda yanmasindan biktim bu ulkede. Fikirlerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler..

Alıntıları Göster
    niyeki ben 21 ağustostan sonra girdim( ama bu telefonun kesin kapanma ilanı sözde temmuz ayında çıkmış. Dün gece aveaya aradım böyle böyle dedim ben yurt dışındaydım girerken de bilgilendiren olmadı dedim. Dilekçe verin ama uzun sürer dedi... Ben kurumuyum yani bu yanan kısımda sence? Benim tam olarak kendi ülkem bile sayılmaz okumaya geldim, geldiğim ülke olarak türkiye aynen "sen kıbrıslısın, bu mal da kıbrıslı, o zaman çalıntıdır bu mal kesin; kilitledim gitti" dedi

Yani herşeyin tam olsa bile girişte damganı şeyini yapsan bile aylarca bekletiolarmış evrak işlemleri için, tabikide illegal yaptıracaz öyle olunca; ben devletin kafası çalışmıyo die, ne yaptığı hakkında fikri yok die yeni telefon mu alacam?

Ha böle bişey yapıolarsa gümrükte panolarını asacak; orda da bilgisayarlı bir görevli koyacak; o anında telefonunu onaylatacak sana; diğer türlü seni böyle uğraştırıp zorla parasını ödeyip aldığın, hiçbirşekilde yasa dışı olmayan malın için illegal yollara başvurmanı sağlar. Suça teşfik eden devlet böyle olsa gerek...

• quote:

Orijinalden alıntı: epinox

niyeki ben 21 ağustostan sonra girdim( ama bu telefonun kesin kapanma ilanı sözde temmuz ayında çıkmış. Dün gece aveaya aradım böyle böyle dedim ben yurt dışındaydım girerken de bilgilendiren olmadı dedim. Dilekçe verin ama uzun sürer dedi... Ben kurumuyum yani bu yanan kısımda sence? Benim tam olarak kendi ülkem bile sayılmaz okumaya geldim, geldiğim ülke olarak türkiye aynen "sen kıbrıslısın, bu mal da kıbrıslı, o zaman çalıntıdır bu mal kesin; kilitledim gitti" dedi

Yani herşeyin tam olsa bile girişte damganı şeyini yapsan bile aylarca bekletiolarmış evrak işlemleri için, tabikide illegal yaptıracaz öyle olunca; ben devletin kafası çalışmıyo die, ne yaptığı hakkında fikri yok die yeni telefon mu alacam?

Ha böle bişey yapıolarsa gümrükte panolarını asacak; orda da bilgisayarlı bir görevli koyacak; o anında telefonunu onaylatacak sana; diğer türlü seni böyle uğraştırıp zorla parasını ödeyip aldığın, hiçbirşekilde yasa dışı olmayan malın için illegal yollara başvurmanı sağlar. Suça teşfik eden devlet böyle olsa gerek...

Alıntıları Göster
    @epinox: hocam klonlatacak yerler var kızılayda falan var ama her magaza yapmaz bu işi risk almaz kımse sıhhıye tarafındakı telefonculara bı sor ıstersen ama ulusta bu iş iyapacan cok ulusta elektronıkcıler oldugu ıcın bu işle ilgilenen cok orda hurda bı ımeı ıle degıstırırsın ama hurdayı sen bul sonrada parcala rahat rahat kullan

• quote:

@epinox: hocam klonlatacak yerler var kızılayda falan var ama her magaza yapmaz bu işi risk almaz kımse sıhhıye tarafındakı telefonculara bı sor ıstersen ama ulusta bu iş iyapacan cok ulusta elektronıkcıler oldugu ıcın bu işle ilgilenen cok orda hurda bı ımeı ıle degıstırırsın ama hurdayı sen bul sonrada parcala rahat rahat kullan

Alıntıları Göster
    Mehaba Arkadaşlar, nette dolaşırken şu haber dikkatimi çekti.Nekadar doğrudur bilemiyorum ama isterseniz bu haberide göz önünde bulundurun...

Saygılar...

-Cep'te klonlama dönemi bitiyor-

AA - ANKARA - Telekomünikasyon Kurumu, merkezde kurduğu ve GSM operatörlerinin sistemiyle entegre edilen CEIR sistemiyle cep telefonlarının IMEI 'arını sık periyotlarla analiz ederek klonlamayı bitirecek.
    MT Mobil Telefon Servis Hizmetleri Şirketinin sahibi Abdurrahman Güneş, kayıt dışı cep telefonu olanların en az 60 milyon YTL ödeyerek, telefonlarının IMEI numaralarını klonlattıklarını, telefonlarını bu sayede görüşmeye açtırdıklarını ifade etti. Telekomünikasyon Kurumu'nun CEIR sistemi sayesinde bu tür telefonların kısa sürede kullanılamaz hale geleceğini belirten Güneş, klonlu telefon sahiplerinin cep telefonunun kısa bir süre görüşmeye açık kalması karşılığında sürekli bu işlemi yaptırarak para ödemesi gerekeceğini, bunun da mantıklı olmadığını vurguladı.

(Radikal Gazetesinden Bir Alıntıdır)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Birde bu haber var.....

Tarih: Çrş Eyl 13, 2006 3:06 pm

A.A.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonlarını kapatılması işleminin yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durdurulduğunu söyledi.

Yıldırım, gazetecilerin, sabit telefon hizmetlerinde şirket sayısının artmasının telefon ücretlerine yansıyıp yansımayacağı yönündeki bir soru üzerine, özel havayollarının hizmete başlamasıyla hem sektörün büyüdüğünü hem rekabetin arttığını, en önemlisi de fiyatların düştüğünü belirtti.

Bu uygulamadan vatandaşın kazançlı çıktığını anımsatan Yıldırım, ”amacımız Telekomünikasyon sektöründe de bunu yapmak. Aynı hizmeti Türk Telekomünikasyon'dan başkaları da veriyorsa hizmet kalitesi artacaktır. Rekabetle birlikte bu durum halkımıza ciddi bir katkı sağlayacaktır” dedi.

"5 BİN TELEFON VAR"

Kaçak olduğu gerekçesiyle cep telefonlarının kapatılması uygulamasında bazı vatandaşlardın haksızlığa uğradığı yönünde çıkan haberlerle ilgili bir soruya ise Yıldırım, şu yanıtı verdi: “Bu konu ile ilgili Telekomünikasyon Kurumu Başkanı ile bir görüşme yaptım. İncelemeye alınan ve kapatılmaya başlanan telefonlar teker teker elden geçiriliyor. Vatandaşın mağdur olmaması için bu telefonlar kontrol ediliyor. Bu şekilde olan 5 bin telefon var. Hakikaten iddia edildiği gibi bir klonlama var mı yoksa kayıtların yaptırılması mı unutulmuş ya da telefonların faturaları mı kaybedilmiş. Bunlar tekrar kontrol ediliyor. Cep telefonlarının kapatılması işlemi yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durduruldu.”
    Yıldırım, kapatılma işleminin ne zamana kadar durdurulduğunu sorusunu ise “onlar tespit edilinceye kadar” diyerek yanıtladı.

(hürriyet)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAPTAIN_34 -- 22 Eylül 2006; 10:24:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

babam şu anda bulgaristandan motorola l6 alıcak.180liraya gelio sıfır garantili faturalı falan. ancak bana bu kayıt işlemlerini nasıl yaptıracağını soruyo.bana hemen yardımcı olurmusunuz biraz sona trye doğru yola çıkcakta çok saolun şimdiden
    bilginize.Yurd dışından getirilen telefonlar yurda giriş de gümrüge beyan yapılır.bu belge ile kullanmış oldugunuz sim kartı nerden almışsan oraya kopileri verilir onlar genel müdürlüklerine gönderirler..sen den bu konu da üçret alamazlar..ama bazı bailer kendi bildikleri
    ni okuyup üçret isdediklerini duydum. bunun hiç bir yasal dayanıgı yok.senden işlem parası isdediklerini şöylerler.ama hakları yok.. hatta gecenler de almanyadan gelirken bir arkadaşım da da hava alannında işlem üçreti almaşlar.ama benden istanbuldan hava alanın da almadılar. .eeeee ne diyelim istanbul ayrı bir devlet ..ankara ayrı devlet ..anlaşılan..burası türkiye.. olamaz demeyin bal gibi olur. telefon kolonlamada ve telefonlara hileli kullanım da birinciyiz...ŞEY TAN BİLE TÜRKİYE DEN KAÇMIŞ.GİTTİGİ YERDE ARKADAŞLARI SORMUŞ. BURAYA NİYE GELDİN. DİYE .NASIL KAÇMAMKİ .BANA BABUCU TERS GİYDİRDİLER.

• gümrükte onaylatsın arkadaşlar

Orijinalden alıntı: gorkem_gs_47

gümrükte onaylatsın arkadaşlar
    kayıttan sonra o sim'den başkasını kullanamıyozmu?? ...

Orijinalden alıntı: ugur67

arkadaslar bende faturasız 6630 var..şimdi bunu fatura olmadan acdıramammı?tam olarak cevap bulamadım

Alıntıları Göster
    Merhaba
    N70 Telefon aldım. Telefonun 1 aydır kullanıldığını biliyorum. O yüzden IMEI felan kontrol etmedim. Şu anda Telsim ve Turkcell de kullanıyorum. Fakat Turkcell Online İşlem merkezinde IMEI kontrolü yaptırdığımda Kayıt dışı diyor. Telekomun IMEI sorgusunda ise HERHANGİ BİR KAYIT BULUNAMADI diyor.

Bu durumda benim N70 in durumu nedir ? Kayıtsız olsa 1 ay içerisinde kapanması gerekmezmiydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

Merhaba
    N70 Telefon aldım. Telefonun 1 aydır kullanıldığını biliyorum. O yüzden IMEI felan kontrol etmedim. Şu anda Telsim ve Turkcell de kullanıyorum. Fakat Turkcell Online İşlem merkezinde IMEI kontrolü yaptırdığımda Kayıt dışı diyor. Telekomun IMEI sorgusunda ise HERHANGİ BİR KAYIT BULUNAMADI diyor.

Bu durumda benim N70 in durumu nedir ? Kayıtsız olsa 1 ay içerisinde kapanması gerekmezmiydi ?

Alıntıları Göster
    bendeki w810i de sim kart aktif değil diyor .tel kapanmıyor ama. kayıtsızmış .adam gibi mesaj atmıyorlar kapatacağız diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

Merhaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: XDiscovery

Merhaba

yakındır kapanması sıra gelmemiştir daha sana

• quote:

Orijinalden alıntı: VaLeG

quote:

Merhaba

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: VaLeG

quote:

Merhaba

Araştırdım ve 5 ytl ye kayıt olan telefonlardanmış. Şu an için noproblem

• quote:

Orijinalden alıntı: M@XWeLL

Merhaba arkadaşlar.

Benim Ocak ayı faturası ile birlikte , babam tarafından getirilmiş n90 modeli bir telefonum var.Ben bunu kayıt ettirmedim, ama 1 hafta kadar önce kapandı.Şimdi kayıt ettirmek istiyorum.13.02.06 tarihinden önce getirttiğim için sadece fatura ve giriş-çıkış pasaport fotokopisi ile telekomilikasyon 'a dilekçe ile başvuru yapacağım.

1. bu dilekçeyi nereye göndereceğim
    2.fatura, pasaport fotokopisi ve dilekçeden başka birşeye gerek yok değil mi?
    3.Babam TR vatandaşı değil(Annem Türk, Babam Yabancı[Soyu osmanlı tarafından]), bu sorun olur mu?

Alıntıları Göster
    amerikada faturasıyla telfon alsık burda bir problem çıkar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: caligula

amerikada faturasıyla telfon alsık burda bir problem çıkar mı?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bendede kapalı bir n80 ve bir 6280 var nerede hallettirebiliriz bilgisi olan lütfen yardım etsin slm lar

Orijinalden alıntı: atlas17

arkadaşlar bendede kapalı bir n80 ve bir 6280 var nerede hallettirebiliriz bilgisi olan lütfen yardım etsin slm lar

Alıntıları Göster
    şimdi beyler haftaya arkadaşım geliyo isvicreden. yenimahahledeki gümrük müdürlügümü ne var oraya gitsem arkadaşım telefonu isvicreden almış gibi yada ordan biri ona hediye etmiş gibi göstersek ucak bileti var pasaportta girdigine cıktıgına dair muhur var telefonu o sekilde kayt ederlermi faturası yok ama telin. olur gibi geliyo bana görüşleriniz nelerdir..beyanname falan kurtarırmıyız bu sekilde sizce

cvp vericek yokmu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MurMur -- 25 Eylül 2006; 1:22:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MurMur

şimdi beyler haftaya arkadaşım geliyo isvicreden. yenimahahledeki gümrük müdürlügümü ne var oraya gitsem arkadaşım telefonu isvicreden almış gibi yada ordan biri ona hediye etmiş gibi göstersek ucak bileti var pasaportta girdigine cıktıgına dair muhur var telefonu o sekilde kayt ederlermi faturası yok ama telin. olur gibi geliyo bana görüşleriniz nelerdir..beyanname falan kurtarırmıyız bu sekilde sizce

Alıntıları Göster
    Hollandadan 2 haftalik tatil icin Izmir e gittim ve yanimda bizimkilere vermek icin getirdigim faturasiz siemens sl75 marka cep telefonunuda goturdum olay su gumruk memurunun yanina gittim beyan etme gereken telefon oldugunu soyledim.Telefonu cikardim aldi inceledi ilk once D600 sandi telefonu neyse sonra faturasiz oldugunu 300 € nun altinda oldugunu ikna ettim {laf aramizda kalsin getirdigim cihaz TR de 650 ytl ye satiliyormus} ve imei numarasini yazdi kaseyi basti.bIR kac gun sonra TK ya gittim pasaporttun on arka kimlik bilgilerinin oldugu giris cikis sayfasinin nufus cuzdan fotokopisini verdim verdikleri kagidi doldurdum ve tek kurus odemeden telefonu kaydettirdim.
    quote:

Orjinalden alıntı: MurMur

Uçmasak da,
    Açlıkdan nefesimiz koksa da,
    O havalimanı dünyanın, bizim en büyük havalimanımızdır.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.