Şimdi Ara

>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.516
Cevap
3
Favori
220.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: orduspor

iki uc gun sonra telefon kayit altina aliniyor

Peki onlar kayit altina alana kadarki gecen 2-3 gunluk surede telefonu kullanabiliyormuyuz yoksa bekliyormuyuz?

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN CİHAZLAR

Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye’de nasıl kullanabilirim?

5392 sayılı Kanunun 25c maddesinde “İşletmeciler; kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla, Kurumun CEIR'ında yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremez. “ hükmü yer almaktadır. Söz konusu hüküm uyarınca kayıt dışı olan cihazlar haberleşmeye kapatıldığından cihazınızı ancak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?

Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.
    (TURKCELL , VODAFONE, AVEA)

Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?

Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 15.11.2006 tarihli ve 29251 sayılı tasarruflu yazısı ile;

hediyelik eşya muafiyeti kapsamında 1 adet cep telefonunun ithal edilmesi uygulamasına son verildiği,

bir takvim yılı içinde zati eşya kapsamında yurtdışında edinilmiş sadece 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği, bu telefon için gümrük idaresince herhangi bir vergi tahakkuku ve belge tanziminin söz konusu olmayacağı,

01.01.2007 tarihinden önce yurda getirilen ancak giriş esnasında gümrükte kayıt işlemi yaptırılmamış olan cep telefonlarına ilişkin işlemlerin 01.02.2007 tarihine kadar müracaat edilmesi halinde Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüklerince geriye dönük olarak eskisi gibi işlem yapılacağı,

hususlarında düzenleme yapılmıştır.

Bu çerçevede, 01.01.2007 tarihinden sonra yurda giriş yapanlar, pasaportlarının asılları ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvuracaklar, pasaportun yurda giriş/çıkış yaptıklarını gösteren sayfası ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfasının bir fotokopisi ile üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçeyi sunmaları halinde kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.

Abone Kayıt Merkezleri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçe ile üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılan pasaport nüshaları Telekomünikasyon Kurumuna gönderilecektir.

01.01.2007 tarihinden önce yurda giriş yapanlar ise geçici bir süre (01.02.2007 tarihine kadar)

geriye dönük işlem uygulamasından yararlanabilecekler, cihazlarını ilgili Gümrük Müdürlüğü’ne ibraz edebilecekler, Gümrük onayı alınmasının akabinde pasaportları ve onay belgeleri ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvuracaklardır.

Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

Başvuruda bulunulan cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler sisteme girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.

İşlemi tamamlanan cihaz “mcks.tk.gov.tr” internet adresinde “kayıtlı cihaz” olarak görünmektedir. (http://mcks.tk.gov.tr/node/19)

Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezi’ne başvuruda bulunmuştum. Ancak cihazıma yasal uyarı mesajı geldi ve cihazım haberleşmeye kapandı. Ne yapabilirim?

GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar elektronik ortamda ve belge olarak Kurumumuza iletilmektedir. Elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmayan bütün başvurular, kişilerin mağdur olmamasını teminen, sisteme aktarılmaktadır. Daha sonra yapılan incelemede belgelerinde eksiklik ya da yanlışlık olan kişilere ait cihazlar tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır.

Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan başvuruların Kurumunuz sistemine aktarılması ne kadar sürer?

Başlatılan web servis uygulaması ile GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE, AVEA) abone kayıt merkezleri tarafından alınan kayıtlar eş zamanlı olarak sisteme dahil edilmektedir. Böylelikle kişi işlemlerini yaptırdığı sırada cihazının kayıt altına alınması işlemi gerçekleşmektedir. Ancak alınan belgelerin Kurumumuz tarafından incelenmesi sırasında eksiklik ya da uygunsuzluk tespit edilmesi halinde cihaz tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

Yurt dışından getirilen ve gümrük işlemleri yapılan her cihaz kayıt altına alınır mı?

Hayır. Yurt dışından getirilmiş olmakla birlikte Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olduğu tespit edilen yada elektronik kimlik bilgisinde sorun olduğu tespit edilen cihazlar kayıt altına alınmaz. Bu nedenle, yurt dışından alınıyor olsa da faturalı ve orjinal cihazların alınması tavsiye edilmektedir.

Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

Hayır. 05.02.2000 tarihli, 23955 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda yurt dışından bir adet ile sınırlandırılmak suretiyle cep telefonu ithaline izin verilmektedir. Yurt dışından getirilen cihazların kayıt işlemleri yukarıda belirtilen belgelerle birlikte başvurulması halinde Abone Kayıt Merkezleri tarafından yapılmaktadır .

Ayrıca, Gümrükler Genel Müdürlüğünün 15.11.2006 tarihli ve 29251 sayılı tasarruflu yazısı ile; bir takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunun yurda getirilebileceği de belirlenmiştir.

Bu çerçevede, bir takvim yılı içinde aynı kişi adına birden fazla cihaz kayıt işlemi yapılmasının önüne geçmek üzere sistemde gerekli önlemler alınmıştır.

Kısa sürede Türkiye’de kalacak olanların (turist, gurbetçi, diplomat vb.) cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekiyor mu?

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (diplomat, turist, gurbetçi vatandaşlarımız ve benzeri) ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisinden sözleşme yoluyla SIM kart almaları durumunda, söz konusu kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası (cep telefonu cihazının seri numarası) ile MSISDN numarasının (cep telefonu numarası) eşleştirilmesi yöntemi uygulanmakta ve cihazın tek hat ile kullanılması sağlanmaktadır. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmayan cihazlar bloke edilmek sureti ile haberleşmeye kapatılmaktadır.

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilere ait cihazların abone oldukları hat ile eşleştirilmesine ilişkin işlemler GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE, AVEA) abone kayıt merkezleri tarafından yapılmaktadır.

• Pasaportta hangi sayfaya bakılıyor?Kayıt için pasaport ve dilekçe yetiyor mu?Asıl sorum ise Türkiyeden çıkış damgası var ama türkiye ye giriş damgası vurulmamış pasaporta telefon kayıt ettirebilir miyiz? (nasıl damga vurmazlar )
  • SALI GÜNÜ TELEFONU KAYIT YAPTIRDIK.AMA BU SABAH (14.NİSAN.2007) KAPANDI TELEFON NAZAMAN AÇILIR VEYA DAHA ÇOK MU BEKLERİM?
    LTFN YARDIM!!!!!

ama tek çekincem arıza yaparsa yada versiyon güncellersem burdaki servisler bakarmı garanti kapsamında

not: sadece merak yoksa illegal bi yola başvurduğum yok

herkese selamlar.

ilk önce telefonu kapanan ve başvuru yapıp açılmasını bekleyen arkadaşlar.
    telefonunuz 2 gün ile 3 hafta zaman dilimi arasında bir zamanda açılması muhtemeldir.
    yani bunun için kimseye başvuramaz yada kesin sonuç öğrenemezsiniz tek yapacağınız beklemektir.

diğer bir hususa gelince ;
    n90 dediğimiz telefon klonlanamazdır.
    bu telefonlardaki OEM dediğimiz çip değişebilme özelliğine sahip değildir.
    değişmediği içinde yeni IMEI yazma ihtimali yoktur.
    KLONLANAMAZ TELEFON
    n serisi ve kızaklı telefonlar (nokia) klonlanamaz arkadaşlar
    sadece yasal kayıt işlemi ile yapılabilir
    yada illedal yasal kayıt yoluyla açtırırısınız başka şansınız yoktur.

detaylı bildi ve danışma için benimle irtibata geçebilirsiniz.
    bildiklerimi sizlerle paylaşmak benim için bir hizmettir. ve ONUR duyarım.

herkese saygılar.
    bir dahaki soruna kadar görüşmek dileğiyle.
    ESEN KALIN

• merhabalar
    benim sorunum biraz karışık
    yurtdışında olan abim bana arkadaşı vasıtasıyla telefon gönderecek.ama arkadaşı bu 1 yıl içinde 1 telefon getirme hakkını kullanmış.
    ancak abim geçen mart ayında türkiye ye giriş yapmıştı.şimdi arkadaşı bu telefonu kayıt ettirmek için abimin pasaportunun yurda giris cikis damgaları fotokopisini ve kimlik sayfası fotokopisini getirse yeterli mi?(fatura abim üzerine düzenlenecek)pasaport a bu telefon la ilgili bişey yazılıyormu?ayrıca getirceği telefon 200euro nun üstünde ve radyolu buna vergi ödenecek mi?bu trt bandrolü olmazsa sadece radyo mu kullanılamıyor?
    Şimdiden Teşekkürler

ARKADAŞIM ABİNİN GELMESİ GEREKİYOR YURDA
    YANİ SENİN ABİNİN PASAPORTUNUN ASLINA İHTİYACIN VAR GERİSİNDE SORUN YOK.
    EĞER BAŞKA BİR TANIDIĞIN VARSA O DA OLUR.
    YURDA GİRİŞ YAPMIŞ BİR PASAPORT BULMAN VE HİÇ TELEFON SOKMAMIŞ OLMASI LAZIM.
    KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL.
    VERGİSİ CARTI CURTU YOK DOSTUM.
    GİDİP ABONE MERKEZLERİNDEN HALLEDEBİLİRSİN BU İŞİ KOLAYCA.
  • herkese slm ben de ilk telefonumu yurtdışından aldım hattım turkcell otomatik 50 kontör karşılığı ımeı kayıt yapılmıştı telefon bozuldu libyadan bir tane daha aldım hattım hala turkcell gene 50 kontör karışılığı kayıt yapılır mı? şimdiden teşekkürler

Orjinalden alıntı: aktasarim

merhaba arkadaşlar bayadır yazmıyorum sizlere...

herkese selamlar.

ilk önce telefonu kapanan ve başvuru yapıp açılmasını bekleyen arkadaşlar.
    telefonunuz 2 gün ile 3 hafta zaman dilimi arasında bir zamanda açılması muhtemeldir.
    yani bunun için kimseye başvuramaz yada kesin sonuç öğrenemezsiniz tek yapacağınız beklemektir.

diğer bir hususa gelince ;
    n90 dediğimiz telefon klonlanamazdır.
    bu telefonlardaki OEM dediğimiz çip değişebilme özelliğine sahip değildir.
    değişmediği içinde yeni IMEI yazma ihtimali yoktur.
    KLONLANAMAZ TELEFON
    n serisi ve kızaklı telefonlar (nokia) klonlanamaz arkadaşlar
    sadece yasal kayıt işlemi ile yapılabilir
    yada illedal yasal kayıt yoluyla açtırırısınız başka şansınız yoktur.

detaylı bildi ve danışma için benimle irtibata geçebilirsiniz.
    bildiklerimi sizlerle paylaşmak benim için bir hizmettir. ve ONUR duyarım.

herkese saygılar.
    bir dahaki soruna kadar görüşmek dileğiyle.
    ESEN KALIN

Benim bu telefonu tk yasal yollarla kayıt yaptırmamak için elinden geleni yapıyor.Benim telefon Türkiye'ye hani sadece pas fotokopisi ve fatura istenen tarih var ya o tarihlerde geldi.Ama dilekçe gönderdiğim her seferinde pas fotokopisi değil aslı lazım diye cvp geldi ki yasada fotokopi yeterli yazıyor...

• merhabalar.

dostum fotokopisi yeterli evet ama
    o fotokopinin üzerine birde kaşe vuruyorlar :
    ASLI GÖRÜLMÜŞTÜR DİYE.
    yani kesinlikle aslı lazım başka türlü abone merkezi kaydını almaz .
    bir ihtimal elemana 50 ytl sıkıştır belki o keşeyui vurur
    buda bi ihtimal ama rüşveti tavsiye etmiyoruz tabiiii:))))
    saygılar
  • 2 hafta önce yurda giriş yapıldı hemen telefon kullanılmaya başlandı turkcell bayine kayıt 1 hafta sonra yapıldı ve kayıtta 2 gün sonrada imei kayıt altındadır yazısı sitede gözüküyor , bu yeni sistem eskisiden daha iyi ve kolay sadece pasaport la birlikte cihazın imei numarası lazım okadar fatura falan lazım değil.
    mahkeme kararı yazıyo

calıntı yanı... aldıgım kısıye guvenıyorum (saygın dan aldım/izmir) yalnıznasıl actıracagım acaba....bilgisi olan
    Bugün ise (01.05.2007) TK'dan kontol edeyim dedim. Cumartesi Pazar'ı saymazsak 2 günde halletmişler.
    Kayıt altına alınmış. Geçen sene 1 ay bile bekleniyordu. Benim için 2 günde halletmeleri süpriz oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simunye -- 1 Mayıs 2007; 13:45:55 >
  • Biraz araştırdım ama bulamadım kusura bakmayın.Benim sorunum şu , ingiltere'den amcam kargo vasıtasıyla 7390 cep telefonu gönderecek.Ben izmir'deyim ve telefonun İstanbul Havalimanın'da takılı kalacağını söyleyen arkadaşlarım oldu, benim kafamda da şu sorunlar oluştu?

1) Telefonum gümrükte takılı kalmadan direk olarak adresime teslim edilirmi?
    2) Telefonun faturasıda içinde gelicek , kullanıma açtırmamda bir sorun olur mu?
    3) Vergiden muaf olmak için faturaya ne kadarlık bir ücret yazdırmalıyım?
    4) Telefonu kullanıma açtırmak için ne kadarlık bir masrafta yapmam gerekir?
    5) Yurtdışından 2-3 tane telefonu aynı kargoyla getirtsem bir sorun yaşar mıyım?

Ayrıca kayıt isi bir muamma olur.

1.vergisini odediginiz icin direk kayıt yapılabilir
    2.Birinden bir pasaport bulup kayıt ettirmeniz gerekebilir.

Suan normal kayıt bile sorunlu iken bence hic bulasmayin
    Ayrıca odeyeceginiz vergi ile burdaki fiyatına yaklasir,garanti olayi da var tabi.

quote:

Orjinalden alıntı: SharpSnip

Biraz araştırdım ama bulamadım kusura bakmayın.Benim sorunum şu , ingiltere'den amcam kargo vasıtasıyla 7390 cep telefonu gönderecek.Ben izmir'deyim ve telefonun İstanbul Havalimanın'da takılı kalacağını söyleyen arkadaşlarım oldu, benim kafamda da şu sorunlar oluştu?

1) Telefonum gümrükte takılı kalmadan direk olarak adresime teslim edilirmi?
    2) Telefonun faturasıda içinde gelicek , kullanıma açtırmamda bir sorun olur mu?
    3) Vergiden muaf olmak için faturaya ne kadarlık bir ücret yazdırmalıyım?
    4) Telefonu kullanıma açtırmak için ne kadarlık bir masrafta yapmam gerekir?
    5) Yurtdışından 2-3 tane telefonu aynı kargoyla getirtsem bir sorun yaşar mıyım?

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.