Şimdi Ara

Kayak yapan var mı? DH Kayakçılar klübü kuralım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 14 senedir kayak sporuyla uğraşıyorum. Malum sezonluk bir spor sadece kışın adam akıllı kar olan pistlerde ya da bireysel olarak bol karlı dağlarda yapılan bir spor. ekipmanı pahalı fakat gayet güzel bir spordur. Var mı aranızda kayak yapan? Kayakçıları görelim. Deneyimlerimizi paylaşalım istiyorum. Eğer kalabalıksak bir topluluk oluşturalım kayakçılar olarak.

Yarışa katıldınız mı?
    Kaç senedir kayak yapıyorsunuz?
    Nerelerde kayak yaptınız?
    Kayak yaparken yanınızda bulundurduğunuz ekipmanlar neler?
    Kayakta yaşadığınız problemler neler?
    Kayak için (denediğiniz) farklı eğlence şekilleri ve işe yarar teknikler (atlama, kapı geçme vs. teknikleridir falan)?
    Kayak yapılabilecek güzel yerler ucuz konaklama yerleri sağlam ve ucuz ekipman sağlamak için merkezler vs.
    Turnuvalar, yarışlar, çalışmalar, antremanlar?
    Üniversite ve varsa liselerdeki kayak takımları hakkında bilgiler?
    vs. vs. vs.

Bu tip işimize yarar bilgileri terimleri vs. paylaşarak hem bilmeyenlere biraz yardımcı olup hemde çeşitli paylaşımlarda bulunalım diyorum. Açıkçası ben pek terimsel şeyleri bilmiyorum Bu zamana kadar sadece ferdi olarak kayak yapıyordum ki Üniversite'nin kayak takımına girmemle beraber bu Pazar günü Erzurum'a kayak yarışlarına gideceğim. Umarım SDÜ adına iyi bir yarış çıkarırız takım olarak

• Yaptığım en mükemmel spor... İnanılmaz zevkli... Üniversiteyi okuduğum yıllarda Erzurum'da öğrendim... 3. sınıfta başladım ve neden daha erken başlamadım diye bin pişman oldum. Elinde imkan olupta denemeyenler başladıktan sonra neden daha erken başlamadım diye çok pişman olurlar. Mükemmel zevkli bir spor... 2 sene falan kışları toplasan 7-8 kere gitmişimdir kayağa orta düzeyde kayabilirim. Kayakta ekipman çok önemli yalnız. Ben çok kötü kayakla başladım. Kesinlikle boyunuza orantılı kayak kullanmalı, uygun giyinmelisiniz. Kalın falan giymekten ziyade sıcak tutan ince kıyafetler tercih edilmeli çünkü performansı çok düşürüyor. Önceden boyuma göre daha uzun ve çokta kaliteli olmayan bir kayağım vardı... Kaymak çok zordu, ondan sonra Fischer kayak edindim. Performansınız inanılmaz değişiyor... Keşke eskisi gibi boş vaktim olsa gidebilsem tekrar kayağa ama vaktim yok :/
  • Kayak yapmak istediğim sporlar arasında ama daha yamaç paraşütü öğrenicem belki ileride onu da yaparım.
  • Yamaç paraşütü planınızı bence yaza doğru atın. Kışın yamaç paraşütü eğitimi alamazsınız. Zaten eğitimi kısadır paraşütün.
    Kayak gerçekten inanılmaz zevkli bir spor. Vücudun bazen her kasını çalıştırırsınız. Deli gibi yağ yakmayıda sağlar. Sosyal bir spordur ayrıca. Etraftan tanıştığınız 3-5 kayakçıyla beraber gayet eğlenceli vakitte geçirebilirsiniz.

@S. YıLDıZ
    Dediğin gibi ekipman çok çok önemlidir. Montun çok kalın ya da çok ince olması bazen ciddi sorunlar çıkarır. Eldivenler uygun sıcaklıkta tutacak şekilde olmalı mesela. Kayak boyuda yapacağınız işe göre değişir. Slalom yapacaksanız ucu geniş olan boyunuzdan biraz daha kısa Carving kayaklar kullanmak gerekir. Büyük slalom veya Super G adı verilen dallarda yarışlara gireceğiniz zaman kayağınızın iyi hızlanan ve uzun olması tercih edilir.
    Gözlükler çok önemlidir kayakta. İçeriye hava alan gözlükler gözünüzü rahatsız eder ama tamamen kapalı olan gözlüklerde bu sefer buğulanma sorunları oluşturabilir. Güneşten korunmak için hatta özellikle kar yanığı dediğimiz acı çekmeden 1 gün içinde sizi simsiyah yapabilecek olan yanıklardan korunmak için yüzünüzü iyi korumalısınız. Kış boyunca gözünüzün çevresinde gözlük iziyle dolaşırsınız sonra

Şimdiye kadar sayısını bilmediğim 10'larca çocuk büyük birçok kişiye kaya öğrettim ve hepsi her sene ya bu sene bi daha gidelim bu sene bi daha kayalım bide benim yeğen kuzen oğul kız vardı ona öğret ben nasıl olduda daha önce öğrenmedim dediler. Başlayan kolay kolay bırakmak istemez. Adrenalinde vardır içinde gerçekten eğlencelidir

Ve tabiki tek başınıza öğrenmemeniz gerekiyor. Sakatlanma riski (sadece kayaktada değil her sporda böyledir) bilinçsiz yapılan hareketlerde, ısınmadan yapılan çalışmalarda ve başınızda eğitimli bir sporcu yoksa gerçekleşir. Kendinizi kollayabileceğiniz seviyeye gelene kadar en azından bu sporu ferdi yapmamanızı öneririm. 14 senedir sadece 3 veya 4 sakatlanma görmüşümdür toplamda. Diğer sporlara oranla ciddi korumalı ekipmanlar kullandığımız ve teknikleri öğrendiğimiz uyguladığımız için hiçbir sıkıntı yaşamamaktayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCompactDisk

Yamaç paraşütü planınızı bence yaza doğru atın. Kışın yamaç paraşütü eğitimi alamazsınız. Zaten eğitimi kısadır paraşütün.
    Kayak gerçekten inanılmaz zevkli bir spor. Vücudun bazen her kasını çalıştırırsınız. Deli gibi yağ yakmayıda sağlar. Sosyal bir spordur ayrıca. Etraftan tanıştığınız 3-5 kayakçıyla beraber gayet eğlenceli vakitte geçirebilirsiniz.

@S. YıLDıZ
    Dediğin gibi ekipman çok çok önemlidir. Montun çok kalın ya da çok ince olması bazen ciddi sorunlar çıkarır. Eldivenler uygun sıcaklıkta tutacak şekilde olmalı mesela. Kayak boyuda yapacağınız işe göre değişir. Slalom yapacaksanız ucu geniş olan boyunuzdan biraz daha kısa Carving kayaklar kullanmak gerekir. Büyük slalom veya Super G adı verilen dallarda yarışlara gireceğiniz zaman kayağınızın iyi hızlanan ve uzun olması tercih edilir.
    Gözlükler çok önemlidir kayakta. İçeriye hava alan gözlükler gözünüzü rahatsız eder ama tamamen kapalı olan gözlüklerde bu sefer buğulanma sorunları oluşturabilir. Güneşten korunmak için hatta özellikle kar yanığı dediğimiz acı çekmeden 1 gün içinde sizi simsiyah yapabilecek olan yanıklardan korunmak için yüzünüzü iyi korumalısınız. Kış boyunca gözünüzün çevresinde gözlük iziyle dolaşırsınız sonra

Şimdiye kadar sayısını bilmediğim 10'larca çocuk büyük birçok kişiye kaya öğrettim ve hepsi her sene ya bu sene bi daha gidelim bu sene bi daha kayalım bide benim yeğen kuzen oğul kız vardı ona öğret ben nasıl olduda daha önce öğrenmedim dediler. Başlayan kolay kolay bırakmak istemez. Adrenalinde vardır içinde gerçekten eğlencelidir

Ve tabiki tek başınıza öğrenmemeniz gerekiyor. Sakatlanma riski (sadece kayaktada değil her sporda böyledir) bilinçsiz yapılan hareketlerde, ısınmadan yapılan çalışmalarda ve başınızda eğitimli bir sporcu yoksa gerçekleşir. Kendinizi kollayabileceğiniz seviyeye gelene kadar en azından bu sporu ferdi yapmamanızı öneririm. 14 senedir sadece 3 veya 4 sakatlanma görmüşümdür toplamda. Diğer sporlara oranla ciddi korumalı ekipmanlar kullandığımız ve teknikleri öğrendiğimiz uyguladığımız için hiçbir sıkıntı yaşamamaktayız.

Aslında zor öğrenilen bir spordur... Yani riskli ve tehlikeli olduğu için çoğu insan korkak başlar ve anlattıklarınızı uygulamada güçlük çeker.. Yüzmeyi öğrenmekte öyledir mesela... Ama benim öğrenmem çok zor olmadı, çünkü hiç korkak başlamadım. Hiçte ders falan almadım bi arkadaşımla beraber çıktık şöyle yapacan böyle yapacan dedi, ilk 3-4 çıkışta baya düştüm sonra öğrendim... İlk başlarda eziyet ama öğrendikten sonra inanılmaz zevkli... Erzurum'da yaşasam bu işi tam bir hobi haline dönüştürürdüm ama şuanki şartlarda fazla ilgilenemiyorum. Siz baya ileri düzeyde biliyorsunuz sanırım benim çokta teknik bilgim yok... İlk kayak takımım eski nesil kayaktı bu ucu sivri olanlardan çok iyi hızlanırdı ama manevra yeteneği çok kötüydü. Sonradan işte bu yeni nesil ucu oval olanlardan aldık onda manevralarda çok rahatladım... Ama hızlanması biraz azaldı sanki... Yinede hızlanma konusunda kayağın yanında en önemlisi vücut hareketleri ve giydikleriniz... O gözlük olayı da gerçekten bence şart. Hızlandığınızda artık gözlerinizi açamıyorsunuz ve hafif kar yağışı olması halinde o ufak kar taneleri yüzüne çakıl taşı çarpıyormuş etkisi yapıyor... (Kayarken baya hızlandığınızı düşünün) Ben gözlükte alacaktım fakat ileride pek kayakla ilgilenemeyeceğimi düşündüğüm için almadım ama bu işe gerçekten gönül veren için bence büyük yüzü kaplayan cinsten gözlük şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 17 Aralık 2010; 12:12:36 >

• Eğitmene bağlı olarak 1 gün içinde 3-4 saatte öğrenilebilecek bir spordur kayak. Riskide yüzmeden daha azdır aslında. Düşebileceğiniz dünyadaki en yumuşak doğal zemin kardır çünkü Ekipman ciddi anlamda önemlidir dediğimiz gibi.

Başka kayakçı yok mu aramızda ya? Öğrenmek isteyenler falanda mı yok?
  • Şöyle bir videomu atayım. 2-3 sene önce Uludağda çekmiştik. Kayak yapan ben, videoyu çeken kardeşim.
    Ve elbette çok iyi olduğumu iddia etmiyorum.

Videonun sonundaki yer Uludağın en dik tarafının başlangıcı (Oteller tarafının). Batonsuz kaymak sakat olacağından videoyu orada kesiyorduk.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=54041607659

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 17 Aralık 2010; 12:40:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks yapan/yapmış var mı ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cennet pisti sanırım kaydığın yer. Tam seçemedim ama emin değilim :)
    Kuşaklı kaya vardı Ağaoğlu tesislerinin 4 kişilik telesiyejiyle çıkılan yaklaşık 5-10 km civarında uzunluğu olan bir pist. Otellerden uzaktır baya gayet dik güzel bir pisttir. Bir dahaki gidişinizde mutlaka gidin derim Ünlüler falan orda kayar genelde. Geçen sene Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan vardı yanlış hatırlamıyorsam fotoğraf çektirmiştik
  • Snowboard İle Kaymak Her Zaman İçin Düşündüğüm Birşeydir Fakat Yaştan Ve Aileden Dolayı Tatile Gidememek Bu Hayalimi Engelliyor. Ama Kesinlikle Bu Sporu Yapmadan Ölmek İstemem
  • Snowboard benimde aklımda ama fırsatım olmadı hala.
  • Snowboard kayak yapan herkes için bir üst seviye gibidir... Hani hedef ya da hayalde o vardır çünkü snowboard daha özgürdür ve daha zevklidir... Yapabilecekleriniz daha fazladır... Ama daha tehlikelidir ve daha zordur... Bunun yanında belinizi çok zorlar bel fıtığı riski çok fazladır bilginize...
  • Snowboard kayakçı biri için daha zor ne yazık ki. Ben ayaklarımın tek bi boardda bağlı kalması durumuna alışamayabilirim uzun süre. O yüzden ciddi sıkıntılı ve riskli benim için Ama mutlaka öğrenirim bi şekilde.
  • lisansım var ilk kez ısparta davras'da öğrendim :)

Hayalimde snowboard var... Yakında inşallah
  • Giderek artmaya başladık hadi hayırlısı :)
    @HuzunSessizligi
    Yarışlara girdin mi yoksa sadece spor il müdürlüğünden sporu yaptığına dair bir lisans mı aldın?
  • Panpa çok pis kayarım
  • Yok mu başka kayakçı forumda ya?
  • Güncel.
  • Aradan 1 seneden fazla zaman geçti. Bi güncelleyelim bakalım çıkar birileri belki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.