Şimdi Ara

Kavurmadan pilav nasıl yapılır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette filan hep önce kavurun diyor tane tane olmasını sağlıyormuş. Ancak mideme zararlı bunu kavurmadan yapamaz mıyız acaba ? Ayrıca tane tane olması için ne yapmak lazım ?

Ek olarak cidden yemekten gram anlamam üniversiteye gideceğim için evde biraz pirinç ziyan edeyim diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Play Hard -- 6 Ağustos 2013; 7:42:50 >

• Kavurunca nasil zarar verebilir ki 5-6 dk kavrulmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oberyn

Kavurunca nasil zarar verebilir ki 5-6 dk kavrulmasi lazim.

bilmiyorum ama gerçekten acı veriyor reflu den dolayı

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

pirinç tanesinden rahatsız olacak reflü çok vahim, özel diyet lazım

veya çok kuru yağsız mı pilav yapıyorlar sana? pilav yağlı olacak

Yok hocam annem kavurmadan yapıyor ama öyle de hoş olmuyor tabii pirinçler filan hepsi birbirine yapışıyor. Ben kavurmadan derken kolaylık açısından demiştim birazda.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HurtLocker

quote:

pirinç tanesinden rahatsız olacak reflü çok vahim, özel diyet lazım

veya çok kuru yağsız mı pilav yapıyorlar sana? pilav yağlı olacak

Yok hocam annem kavurmadan yapıyor ama öyle de hoş olmuyor tabii pirinçler filan hepsi birbirine yapışıyor. Ben kavurmadan derken kolaylık açısından demiştim birazda.

kavurmadan yapılır, ben öyle çok yaptım. suyunu iyi ayarlamak lazım, ve ucuz pirinç olmasın. pişirme süresi de önemli, suyu ekledikten sonra ateşi iyice açacaksın, pirinçler yüzeye çıkınca kısacaksın. kavurmuş kadar diri olmaz fakat lapa da olmaz yağı tuzu da tam olursa

Tam lapa olmuyor zaten. Bu mevlütlerde filan yapılan pilav çok lezzetli oluyor onun da tarifi var mıdır acep Teşekkürler bu arada

• Suda beklettikten sonra kavurmadan yapılırsa lapa olabilir ama suda bekletip sonra süzülür ve havlu üzerinde kurutulursa o zaman lapa olmayabilir.
  • benim bildiğim kavurma olmadan pilav erişte gibi yapılıyor şimdi erişte nasıl yapılıyor diceksiniz güzel soru erişte gibi düşünürsek öncelikle yağı eritiyorsunuz isterseniz şehriyeyi bir iki döndürüyorsunuz içine genelde pilav için ölçtüğünüz pirincin yine aynı kap bardak neyle ölçtüyseniz 2 katı kadar suyu üzerine dökküyorsunuz kaynamaya başlayınca da pirinçleri atıp çekene kadar pişiriyorsunuz falan filan ama tabi her pirinç aynı ölçüde su çekmeez bu osmancık için verilmiş ölçüdür baldo için 1.5 filan kullanıılıyo onu yaptıkça kendiniz karar verirsiniz zaten bi de şöyle bi tarif var suyu normal kaynatıyorsunuz ölçülü tabiki pirinçlerin nişastası iyicealınmış şekilde yıkanmış olarak suya atıyorsunuz normal pişir sonradan istediğin kadar yağ kavur dök bundan tam emin olamıyorum hiç yapmadım ama sanki görmüştüm sen yine de dene arkadaş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pirinci 3-5 sefer nişastası gidene kadar yıka
    Suda bekletme yıkadığın gibi süz
    Şehriyeli yap
    1e 2 su

• BENCE Kullanılacak su kesinlikle KAYNAR olmalı !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.